NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

24. prosince 2012

Vánoční vydání DMP8

Je to už něco málo přes dva roky, co vyšla poslední verze DMP pro Stín Černobylu a přesně rok od vydání Survival Packu, který po vzoru Ranger Packu z Metra 2033 přinášel vyšší obtížnost. Strašně dlouhá doba. Během té velké pauzy se však na DMP i nadále pracovalo a dokonce mi semo tamo přišel mail s nějakou zajímavou myšlenkou, nápadem na zlepšení nebo poděkováním. A jsem za to rád. Jsem vděčný všem, kteří to tu dlouhou dobu vydrželi, motivovali k dalším inovacím a projevovali svoje nadšení z toho, jak Stalker po těchto zásazích vypadá a jak se hraje. A nebo už možná rovnou prožívá.

Když jsem zhruba před třemi měsíci ohlašoval, že se DMP dočkáte ještě před Vánoci, netušil jsem, jaký sled událostí se na mě v průběhu té doby navalí a co všechno bude potřeba řešit. Na druhou stranu to alespoň tak trochu paradoxně přispělo k tomu, že zůstalo víc času na doladění posledních chybek a na překopání několika herních aspektů, do kterých jsem se původně ani nechtěl pouštět - jako například vlastností artefaktů a zbraní, kteréžto jsem skutečně upravoval na poslední chvíli a kteréžto zabraly neskutečné množství času. Doufám však, že k plné spokojenosti vás všech.


Završením stávající práce na osmé verzi "stínovského" DMP, nyní plně sloučeným s dříve samostatným Survival Packem, tedy odpadla jedna velká starost. Co si budeme nalhávat... právě osmička měla snad nejtrnitější a nejkomplikovanější cestu ze všech doposud vydaných verzí. Během tvorby několikrát došlo k závažným problémům se stabilitou, kdy nebylo ani trochu jasné, co pády zaviňuje a hlavně se neprojevovaly hned od začátku. Několikrát proto došlo k návratu ke starším buildům (klidně dva měsíce starým) a ztrátě dosavadního postupu, aplikovaných oprav a zahrnutého obsahu. Inu v takovou chvíli to sranda rozhodně nebyla a při vzpomínkách na pády u křižovatky směrem do Pripjatě mám ještě dnes noční můry.

Naštěstí je to už pryč a i když jsem z mnoha věcí nakonec musel slevit, nelze říct, že by DMP nic nenabízelo. Naopak. Ale na to už nepochybně přijdete během své výpravy sami. No a co říci závěrem? Asi už nic. Vše podstatné bylo zmíněno, nedůležité vypuštěno. Přeci jen bych ale vám všem ještě jednou rád poděkoval za podporu, za nápady a vůbec za to, že jste si DMP tak, jak v současnosti vypadá, oblíbili. A nemusíte se bát, práce ani teď nekončí. V budoucnu přibydou menší balíčky s bonusovým obsahem, o kterých jsem již v minulosti mluvil a rovněž i plnohodnotné updaty pro zbylé dva díly. Pro Stín pak někdy v budoucnu samozřejmě taky.


Přeji všem pěkné, šťastné a v klidu prožité Vánoce v okruhu svých nejbližších, spoustu úspěchů v dalším roce a pokud možno, tak zcela bez komplikací (ostatně kdo by o ně taky stál). A pokud si i během těchto svátečních dní najdete chvilku na ozkoušení nového modpacku, budu jen a jen rád. Zóně zdar!

Poznámka: Kvůli chybě v základní hře je opětovně znemožněno používání rychlého ukládání a načítání. Někdy mohlo dojít k tomu, že hra při ukládání nezapsala všechny důležité informace a pozice poté nešla načíst. Znovu opakuji, že jde o chybu v základní verzi hry, na kterou modpack nemá vliv - pouze ji obchází.

Aktualizace ke 22.7.2019: Možnost rychlého ukládání a nahrávání je opět funkční díky druhé aktualizaci DMP. Odkaz ke stažení spolu s návodem naleznete o pár řádků níže mezi ostatními souvisejícími odkazy.


_______________________________________________________________


Download [verze 8.13 - 723 MB]: scorpions ftp - Google Drive
Další odkazy: Seznam změn - Instrukce - Nejčastější dotazy - Doplňky

Kontrolní součty:
DMP 8.0.13: ea71f69467296b218d7499c50a5103be

Patch 02 [22.7.2019]: dropbox
Soubor po stažení rozbalte a celou gamedata složku překopírujte přes tu se stávajícím modpackem. U všech požadovaných souborů odsouhlaste jejich přepsání. V hlavní nabídce se pak v levém dolním rohu zobrazí číslo verze modpacku spolu s dodatkem "+ patch 02".

_______________________________________________________________

520 komentářů:

1 – 200 z 520   Novější›   Nejnovější»
Anonymní řekl(a)...

Nejelpsi vanocni darek. Mam o svatkach co delat. No jdu stahovat nez to bude zahlcene :)
dik moc datastore

Sektor

Anonymní řekl(a)...

Mockrat děkuji za dárek v podobě nového DMP. Přeji krásné Vánoce a šťastný Nový rok Datastore.

Velkotovarnik

Unknown řekl(a)...

Dobrá práce Daty !!!!!!!!!!!! Veselý vánoce.

Anonymní řekl(a)...

Rovněž mnohokrát děkuji za skvělý vánoční dárek i za Tvé vynaložené úsilí.

Major

Datastor řekl(a)...

Přání co nejveselejších vánoc a co nejúspěšnějšího dalšího roku přeju i vám všem a díky :).

Anonymní řekl(a)...

Konečně! Tohle je ten nejlepší dárek co může být :)
A prej že se v Zóně žije špatně. I Stalkeři mají Ježíška :)
Díky moc Datastore.
S přáním krásných svátků, Morgn.

Anonymní řekl(a)...

Díky...díky a ještě jednou díky...

A veselé vánoce.


Ferdys

Anonymní řekl(a)...

ahoj Vesele vanoce a dekuji Daty .


Zloun

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty...stáhl jsem si seznam změn, ale nenašel jsem tam seznam nově přidaných zbraní. Mohl bych ho někde najít?

Ferdys

cybervlk řekl(a)...

tak už jsem se ponořil do nové zóny a je to hotové stalkerské maso, akce, drsný nedostatek nábojů a prostě všecko. Díky za práci,šéfe! smazal jsem complete a nahodil datastor!

Anonymní řekl(a)...

Daty mám takovou otázku.. předtím mi šel DMP v klidu,... ale teď jsem to nainstaloval a háže mi to že grafika nepodporuje pixelshader ... :/ .. co s tím?

Datastor řekl(a)...

Díky všem.

K otázce se seznamem zbraní: v instrukcích výpis je (rovnou pod základním výpisem změn).
K otázce ke shaderům: zkus z gamedata složky odstranit celou shaders složku, možná to bude kvůli ní. Případně bych nahodil původní složku ze sedmičky.

Lunetak řekl(a)...

Super.A prave dnes som si kupil vsetky STALKERE na steame.

A v daka vam tomuto modpacku to mam pekne po CZ + RUS dabing a zmodovane.
Konecne sa do toho mozem naplno ponorit.Pekny vianocny darcek.
Dakujem ti.

Anonymní řekl(a)...

Jaký to krásný virtuální dárek si nám to nadělil Datastore :) Ale přece jenom, kdy vyjde Altera ? :) Dík.

Glock

Anonymní řekl(a)...

danálova pravidla pro prežití v zóně :D perfektni

Anonymní řekl(a)...

Vše je super. Jenom nějak moc často se mi "rozpadají textury" (jakoby jsou tam čáry). Nevíš co s tím dělat?

Anonymní řekl(a)...

Diky, za Vanocni darek... CoP byl uzasny s predposlednim modem a ted se vratim ke korenum...

Datastor řekl(a)...

Glock - příští rok. Přesnější datum říct nedokážu :).

Anonymní - pokud myslíš čáry po stranách obrazu, zkus do konzole (vlnovka pod Escapem) zadat příkaz sun_near_border 1. Pokud by docházelo přímo k problikávání kdekoliv po ploše obrazovky, vyzkoušej přejmenovat složku shaders v hlavní gamedata složce.

Anonymní řekl(a)...

tak jsem zkusil přejmenovat shadery a prd. A ten příkaz když napíšu, tak mi to píše že je neznámej :/ . Problémy s texturama zůstaly po tom přejmenování.

Rsa Viper řekl(a)...

Takhle je to správně: r2_sun_near_border 1..

Anonymní řekl(a)...

stejně to nepomáhá :(

Anonymní řekl(a)...

Ahoj daty, konečně jsem se tedy dočkal, už to jdu okamžitě vyzkoušet :).

Chci se ale zeptat, bude v doplňcích na stáhnutí S.W.Ov2 kontabilní s DMP 8? Mám na mysli ten doplněk který udělal noc pravou nocí, a vylepšil bouřky atd. V noci jsi bez baterky neviděl ani na svoji zbraň, což bylo jak realné tak perfektní. Byl bych moc rád kdyby se zase objevil. Díky

Unknown řekl(a)...

FATAL ERROR

[error]Expression : SG
[error]Function : CRender::model_CreateParticles
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender_R1\FStaticRender.cpp
[error]Line : 156
[error]Description : Particle effect or group doesn't exist
[error]Arguments : weapons\generic_shells_p90

Unknown řekl(a)...

co s tim daty ?

Anonymní řekl(a)...

Daty, DMP perfektní!!! I ta noc je temná, takže bezva! Skvělá práce! A je to takové dost reálné, jak si člověk začne hrát teď v SoCh na hrdinu, bude rychle tuhej :D, fakt bezvadná práce!

Datastor řekl(a)...

Dodal jsem do oznámení aktualizaci, která by měla zabránit několika pádům hry, co mi bohužel unikly - včetně potížím s P90. Vážně se ještě jednou omlouvám, ale nevšiml jsem si toho.

To problikávání textur možná bude souviset s nastavením renderování nebo s konfigem grafiky. Zkus ho smazat (user.ltx ve sdíl. dokumentech) a nastavit si grafiku znovu od začátku. Na dynamice se nic z toho neprojevovalo, takže těžko říct.

Podpora Weather Overhauled bohužel nebude, protože při posledních zkouškách docházelo k problikávání oblohy. Možná někdy v budoucnu.

Anonymní řekl(a)...

jeste jednou dekuji za super mod a mel bych drobnej dotaz, v jake lokaci ci v jakem ukolu mohu ziskat zdobenej makarov? moc dik

Anonymní řekl(a)...

Díky datastore, rok jsem si odkládal třetí dohrání SoCH, protože jsem stále čekal na nový nabušený DMP :) Tak je to tady :) Díky moc a hezké vánoční svátky :)

B3N4K

Datastor řekl(a)...

ad 1: Nebudu moc napovídat, řeknu jenom jedno. Bar.

ad 2: Taky děkuju a doufám, že se DMP bude líbit :).

Anonymní řekl(a)...

daty tak už textury jsou OK... ale zase se objevila jiná drobnost... když dostanu zásah, a nebo když spím a pak vstávám, tak se mi obraz úplně roztřepe zběsile... pak to zase ustane...

Unknown řekl(a)...

Hurrááá, nejkrásnější dárek pod stromečkem je Datyho Vosma :D Už se těším na ten zážitek.

Datastor řekl(a)...

K dotazu s protáčením - řešení najdeš v záložce Informace -> Časté dotazy -> Shadow of Chernobyl.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,
mód musím pochválit :) je víc než úžasní ale mám takový dotaz zda by se nedala vrátit "minimapa" ? nevím jak komu ale mně osobně to docela chybí :( děkuji za odpověď a jěšte jednou pochvaluji nový DMP :-)

Anonymní řekl(a)...

no to protočení chci... to tomu dodává na reálnosti.. jenom mě to blbne moc.. prostě jako by se to úplně roztřepe jako bych měl citlivost myši šíleně moc a rychle s ní hýbal... :/

Datastor řekl(a)...

Minimapu dodám jako doplněk, budu ji ale muset trochu poupravit, aby nezasahovala do zbytku indikátorů.

K protočení - díky redukci cam_inert a cam_slide_inert (viz Nejčastější dotazy) tu míru rozkmitu právě jenom zredukuješ, jinak se nic nemění.

Anonymní řekl(a)...

Nazdar daty...co opravuje ta DMP 8 verze 02?

Ferdys.

Unknown řekl(a)...

FATAL ERROR

[error]Expression : res!=-1
[error]Function : get_rank
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\Restrictions.cpp
[error]Line : 34
[error]Description : cannot find rank for
[error]Arguments : wpn_eagle_m1

Datastor řekl(a)...

A ještě jsem zapomněl odpovědět na předchozí dotaz - v archivech je vždycky ještě seznam změn, všechny tyhle opravy se týkaly stability.

Anonymní řekl(a)...

Jeste jednou diky Daty i za rychle opravy fakt super kbyby to takhle bylo u vsech her :) ahoj
Zloun

Datastor řekl(a)...

Nemáš za co. Sice mě štve, že mi unikly takhle triviální bugy, ale všechno holt odyhctit hned nejde (zvlášť ne ve hře, která toho tolik nabízí). Každopádně díky všem za trpělivost.

Anonymní řekl(a)...

Myslim ze bys mel upravit instrukce k nainstalovani modpacku. Hra mi jede bez problemu s patchem 1.0006 a v souboru fsgame.ltx se musi prepsat vsechny hodnoty na true, nebo ne? mohlo by to byt pro nekoho zmatene ×)

Jinak ty prednastavene nastaveni grafiky ktere jsi daval minule funguji i na DMP 8 ze??

Sektor

Anonymní řekl(a)...

Cumim z okna prsi, parim DMP8 prsi - Daty moc dekuju.Nejhezci vanocni darek ;) Fakt paradni prace!

Anonymní řekl(a)...

A daty, auta už nebudou? Mě docela chybí, chodit tam a zpět 20 min je docela velká ztráta času. V Ostatních to nahrazuje rychlé cestování buď se stalkery nebo s průvodcem, ale v SoCH to chození není nějak zábavné, přes ten celí kordon, smetiště, a furt se vracet ze smetiště do kordonu pro odměny a nové úkoly.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, je mozne ze DMP mi meni nastaveni grafiky? Kdyz hru vypnu a pote zapnu, nektera grafika je ve hre jinak (prestoze v nastaveni se tvari stale stejne hodnoty), funguje jedine smazai user.lty a nastaveni vseho znova, ale pouze zase jen do vypnuti hry.

Unknown řekl(a)...

daty kdybych ještě něco našel dám vědět myslim ohledně mod packu.

Datastor řekl(a)...

Vezmu to popořadě:

Sektor - patch 1.0006 je dvojsečná zbraň. Několik lidí mi sice psalo, že se hra dá dohrát, ale pořád je tady možnost, že se může něco stát. Na internetu se taky objevila spousta lidí, co se jim rozhodila celá příběhová linie a proto bych si od šestky radši i dál držel odstup. Hlavně nejde o oficiální aktualizaci. Úprava fsgame.ltx je doporučená, ale stačí editovat jenom řádek $game_data$, zbytek můžeš nechat tak, jak je.

Anonymní #1: Díky moc :).

Anonymní #2: Auta vážně nebudou, hned z několika důvodů. Prvním je, že NPC nedokázaly správně reagovat v situacích, kdy hráč kupříkladu vjel do jejich tábora a hra se tam až moc zjednodušovala. Druhou obtíží byl kolizní model a taky to, že herní mapy využití aut zrovna dvakrát nepodporovaly. Přesuny ale můžeš řešit pomocí artefaktů podporujících výdrž.

Anonymní #3: DMP grafiku nemění, vyjma toho, že nahrazuje textury za detailnější, ale spíš se podívej do fsgame.ltx do prvního řádku, kde je uvedená cesta k save pozicím a právě i k nastavení grafiky. Je vysoká možnost, že uvedená cesta jenom nesouhlasí s tou, kterou máš zrovna nadefinovanou ty. V tomhle případě ji jenom stačí upravit podle potřeby. Výchozí podoba (ve Windows 7) by měla vypadat následovně: C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, predne bych chtel podekovat za Tve usili a praci na novem DMP, uzasny videt, kam se hra opet posunula ale jen jsem se chtel optat, byl jsem zvyklej na tu predchozi odlisnou obrazovku v menu hry, nebyla by moznost jejiho navraceni jako doplnek a jeste jedna vec, ty dalsi doplnky co jsou zde k mani jako uprava inventare ohledne mnozstvi nesenych veci, zmena hudby, lze to vse opet pouzit v aktualnim DMP?

Anonymní řekl(a)...

A jeste jedna mala vec, zda se mi to nebo v Kordonu krome zmizelych zombiku doslo i k redukci psu a jejich agresivite?

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky,
podívám se, jestli tu texturu někde mám a případně bych ji klidně do doplňků dal. Úprava inventáře, stejně jako hudba a indikátory v HUDu použít jdou, nově jsem je aktualizoval právě pro použití s osmičkou. V Kordonu skutečně došlo k odmazání zombií, ale agresivita psů je pořád tatáž, jako byla v původní verzi.

Anonymní řekl(a)...

Parada, jeste jednou diky.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,
nevím jestli se to děje jenom mě ale v temním údolí sou potíže s členem povinosti (Kulkou) a záchranou jeho parťáka (nech loaduju jak chci) vždy ho i s bandiťákama sejmou čoklové a pak když si chci "promluvit" s Kulkou hra padne.. ale nemám tušení jestli je to chyba jenom u mě nebo celkově v módu...

Datastor řekl(a)...

Tohle se může někdy stát bez ohledu na to, jestli je hra modifikovaná nebo ne, ale zabírá na to načtení autosavu ze začátku lokace. Pak už by měla záchrana proběhnout bez potíží. Případně je ještě jedna možnost, a to oběhnutí Kulky, vystřílení psů a teprv potom se můžeš věnovat záchraně jeho kolegy.

V případě pádu hry nedovedu nic zjistit, aniž bych viděl výpis z logu - jak se k němu dostat zjistíš ze záložky Informace -> Základní informace.

Anonymní řekl(a)...

To je škoda s těmi autama, kdyby bylo alespoň rychlé cestování, ono i s artefaktama na výdrž.. než je získám tak jsem skoro na konci hry, ale ten konec bude asi daleko když to chce běhat tam a zpět :D, kdybych u PC seděl celí den tak to není problém, ale hold na to nemám tolik času :D. Ty a daty, běželi 2 psy, jednoho jsem zastřelil, a stáhl jsem se a pozoroval toho co běhal, normalně se vrátil k mrtvole toho prvního psa, a začal ho držkou odtahovat. To je tvá práce že ano? V originále ani v DMP 7 toto nebylo. Takže to se mi dost líbí, že se chovají trochu přírodnějic, než aby tam běhali jak idioti :D

Anonymní řekl(a)...

Daty...kdy začneš vypoštět ty balíčky?

Ferdys.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty,moc pěkná (a neskutečná a nekonečná) práce.
Mrkni se na Lišáka v Kordonu.Potom co je zachráněn,tak po dalším napadení psy,střílí do vzduchu,psy ho neustále trhaj,ale nezabijou a když se k němu přiblížím tak mě odpráskne.A když tam budu jenom postávat a koukat ,tak se jeho postava po chvíli jakoby zhroutí.
Vše nej do nového roku.
Fiks

Datastor řekl(a)...

Díky moc všem. Balíčky budu vydávat až na to bude vhodná doba, nejdřív se chci ujistit, že se povedlo vychytat i poslední mušky, co mi těsně před vydáním kvůli přidání několika dalších změn unikly a pak se budu věnovat dodatkům.

K Lišákovi - s touhle chybou jsem se nesetkal, psy postřílel bez potíží. Je ale možnost, že to má na svědomí rozkmit kamery při střelbě. Pokud by se to potvrdilo, vrátil bych původní hodnoty. Evidentně si hra nedokáže s velkou částí úprav poradit. Případně můžeš vyzkoušet uložit a načíst hru, míření by se mělo srovnat. Díky za nahlášení.

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem zkusil znova,a Lišák po svým prvním uzdravení získává nesmrtelnost.
Fiks

Datastor řekl(a)...

Nesmrtelnost je cílená, zabraňuje totiž jeho úmrtí ještě před okamžikem, kdy se hráč dostane za kolejiště. Jedná se bohužel o nedomyšlenost ze strany GSC, kterou nešlo líp upravit.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,po nainstalovani patche 06 zmizela moznost quick save\load..je to chyba,nebo umysl?

Anonymní řekl(a)...

Ahojky, mód je vážně skvělý, ale mně osobně se nelíbí, že zbraň K98K je slabší než Dragunov(ka) přitom v reálu je jasné, že K98K je mnohem silnější i když mi je jasné, že v původní hře tato zbraň nebyla, ale když už tam je tak ať dostane to co si zaslouží :( jinak mód pochvalouji a je to jako vždy super práce! :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore předevšim ti chci poděkovat za ten bezvadnej 8 díl, fakt super a čekal jsem na to jak na smilování boží :D ...nicméně potřeboval bych malinkou nápovědu ...hledám ten granátomet pro voronina a jaksi nemůžu najít :D s kuchařem jsem mluvil, ve sklepě, kde vždycky bejval nic neni a vodítko žádný. Tak jestli bys mi nemohl nějak trošku napovědět co mam dál udělat. Děkuju. Paulee

Anonymní řekl(a)...

Granátomet mi taky dal chvilku zabrat ale nakonec stačí když obejdeš týpka co hlídá místnost s proviantem ustřelit zámek a vzít si granátomet ze skříně :)

Datastor řekl(a)...

Odstranění možnosti quicksavu a quickloadu je cílená kvůli tomu, že se někdy save pozice můžou poškodit. Dělo se tak i ve hře bez modifikací, kdy hra neuloží všechny aktuální údaje a potom může při pokusu o načtení dojít k pádu hry. Jenom chci, aby během hry k potížím tohohle ražení nedokázalo. Pokud by byl zájem, můžu na blog do doplňků přidat i addon ke znovuaktivaci quicksavů i quickloadů, ale jenom na vlastní nebezpečí.

Granátomet jde získat (poctivou cestou) v baru, stačí se trochu poptat postav v okolí barmana.

Jinak díky moc všem za pozitivní reakce. Mám potom v plánu vydat jednotnou revidovanou verzi, obsahující všechny stávající aktalizace (plus to, co mi případně ještě někdo nahlásí, včetně opravy účinku Kar98) a do níž by nebylo potřeba stahovat dodatečně patche.

Jako bonus se objeví i několik novinek. Jedna z nich navíc bude dost stěžejní pro pocit ze střelby.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Datastore, vše nejlepší do přicházejícího nového roku a děkuji za skvělý dárek ;).

Mám ale poněkud dotěrný problém. Hraju na patchi 1.0006, takže si za to asi můžu sám. Nicméně od páté aktualizace DMP8 dochází k promlémům s quick save a quick load. Po spuštění hry klávesy F6 a F7 nereagují. Musím vejít do nastavení ovládání, cvaknout na výchozí nastavení, potvrdit a zpět do hry. Pak klávesy na určitou dobu (většinou do libovolného loadingu) fungují. Poté se musí proces opakovat. Jak říkám, do páté aktualizace se tohle nedělo.

Druhý problém mám s baterkou při střelbě s brokovnic. Po výstřelu se rozhodí pozice světelného kuželu, který začne svítit mimo osu míření - postavě pod nohy. Přestřelka s bandity v podzení Agropromu bylo hotové peklo. Chybka jde snadno opravit zvolením jiné zbraně, kdy pohled postavy ihned klesne na střed světelného kuželu a vše je v pořádku do dalšího výstřelu z brokovnice. S jinými zbraněmi tento problém nenastal. Pouze s brokovnicemi.

Tohle jsou menší chybky, se kterými se potýkám, tak tě proto žádám Datastore o radu, co by s tím šlo udělat.

Modpack je jinak skvělý po grafické i hratelnostní stránce, jen tak dál :).

Deny333

Datastor řekl(a)...

Díky moc a přeju hodně štěstí a zdraví i tobě - a vlastně vůbec všem, co sem zavítali.

Odpověď na dotaz s quicksavem máš hned v předchozím příspěvku :). Na baterku se podívám, ale vyzkoušej během hry vlnovkou (pod Escapem) zapnout konzoli a napsat do ní následující dva parametry:
cam_inert 0.2
cam_slide_inert 0.1

Na spoustu problémů s posunem kamery ty parametry zabíraly, ale bohužel jde o věc, kterou přímo modpackem nijak korigovat nemůžu - DMP sám o sobě nezasahuje do herního nastavení, což je právě tenhle případ.

Anonymní řekl(a)...

Díky moc. nenapadlo mě zeptat se v Baru :) a díky i za tu nepoctivou cestu ...tu použiju pro svoje účely :D :D ...jinak se poptám v baru. Jo a to quicksave je taky v cajku, jsem rád že to nejde páč se i mě stávalo že při umírání jsem místo F7 máčkl F6 a uložil jsem si tak vteřinu přd smrtí :D Paulee

Anonymní řekl(a)...

Á, no jo, odpověď na dozaz ohledně quicksavu se dle času odeslání objevila v komentech během toho, co jsem psal svůj koment, heh, tomu říkám rychlost ;).

Ano, parametry do konzole problém s baterkou vyřešily, takže děkuju :).

Všiml jsem si v novém DMP ještě jedné prapodivnosti. Nejspíš o ni víš. Čas od času se stane, že protivníci začnou mířit a pálit přímo nad sebe. Děje se to ovšem velmi zřídka, pokud útočím na protivníka, který je ke mě otočen zády. Právě jsem došel do Jantaru a za celou dobu hraní se tohle stalo asi 3x, tudíš nic vážného.

Díky za skvělou technickou podporu ;)

Deny333

Datastor řekl(a)...

Já zase děkuju za neutuchající zájem :). Mám pocit, že míření NPC do vzduchu zaviňuje úprava v kopání zbraní při střelbě. Sice nejde o nic zásadního, ale rozhodl jsem se k tomuhle kroku: jakmile dodělám finální opravy posledních chybek, vydám (jak už jsem zmiňoval) revidovanou verzi, kde dojde mimo několika dalších doplňků k náhradě rázu zbraní za něco mnohem efektnějšího.

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem tam kde jsem byl :D v baru mi řekli že Mračoun s dalšíma dvěma jsou nějací podezřelí, tak jsem šel do tý vesničky u Arm. skladů za tim mračounem ...podezřelej je ale víc z něj nedostanu :D asi něco dělám blbě :D ..Paulee

Datastor řekl(a)...

Neptáš se toho, koho bys měl :). Nechci a ani nebudu tady spoilerovat, ale skutečně jde granátomet získat i jinak. Hledat, hledat, hledat.

Mjr. Malder řekl(a)...

Ahoj Datastore, chcem ti popriať všetko dobré v novom roku, nech máš tolko trpezlivosti a nadšenia ako doteraz. Nové DMP je úžasné, zatial beží všetko ako má. Skvelá práca, len tak ďalej. Už sa teším aj na ostatné diely. :)

Anonymní řekl(a)...

Zdar, vyzkoušel sem novou minimapu a musím říct, že je skvélá, až na problém, že se na ní nezobrazují postavy (neutrální a mŕtvly) jinak je 100% v pohode, tak se chci zeptat zda by to šlo nějak spravit (jako temu bylo i v púvodních dílech DMP)
díky

Datastor řekl(a)...

Mjr. Malder - Děkuju moc a spoustu zdraví, štěstí, klidu a radosti přeju i tobě.

Anonymní: Díky, jsem rád, že se líbí. Označení mrtvol a postav obecně jsem záměrně odstranil, stejně jako to mám i v ostatních Stalkerech. Ten původní způsob se mi nezamlouval a hru zjednodušoval, proto došlo k vyřazení. Pokud bys značky ale přesto chtěl vrátit, stačí v gamedata\config\ui přejmenovat soubor map_spots_relations.xml.

Mjr. Malder řekl(a)...

Daty, prave som si všimol takú vec. Mám na sebe zbroj PSZ 7A ktorá zvyšuje nosnosť o 1,5kg, čiže z pôvodných 24kg na 25,5kg. Ak však mám u seba viac ako 24 kg tak výdrž mi klesá tak isto rýchlo ako keď som preťažený. Je to normálne?

Anonymní řekl(a)...

Také se přidávám k příznivcům tvojí uctyhodnéí práce :) Ovšem jedna malá věc mě tu trochu zklamala a sice když jsem celý den vydělával malýma úkolama na sprintovací (žlutý) exoskeleton zjistil jsem že moje ruce zůstali v původním skinu to mě mrzí.

Anonymní řekl(a)...

jo to je jasný to chápu že nechceš vyžvanit návod na misi to beru :) ...jenom pořád nic, obešel jsem všechny v baru ...teda přímo v baru u 100 radů. Až to asi jeden nevydržel a zmizel :D :D Neboj nejsem žádnej neználek všechny díly jsme přehrál už nesčetněkrát, pokaždý s jinou verzí DMP. Ale tohle mi vážně dává kouř :D no jak říkáš budu hledat, hledat, hledat. Paulee

Datastor řekl(a)...

Mjr. Malder - je to normální. Hra totiž veškerou přesahující váhu bere jako přetížení, i když ji obleky navýší a k regulérnímu přetížení nedojde. Ale beru to zas tak, že ve vestách se nebude běhat zrovna ideálně.

Ke zbytku dotazů:
Textura rukou se ve Stínu ještě neměnila - hra nebrala model ruky a zbraně samostatně, ale dohromady. Objevila se na to sice už dřív jedna modifikace, ale ta byla nestabilní a dost vytěžovala celou hru.

Granátomet jde získat postranním úkolem. Má poslední (a poměrně dost velká) nápověda :).

Anonymní řekl(a)...

Zdravím! Moc děkuju za super dárek k Vánocům! Chtěl bych vědět jestli jde odstranit i indikátor radiace a ikony (krvácení, hlad)? Bez hudu a minimapy je hra nádherná, ale tyhle věci to furt kazí. Mohl by to být nový survival doplňek :D Ještě se mi zdá, že rezavá Tozka má moc dobrý dostřel, díky ní jsem sejmul všechny bandity pod mostem... Jinak hra skvělá, furt umírám, ale je to furt zábava :)

Anonymní řekl(a)...

Díky moc, už tě s tim nebudu otravovat :) Paulee

Datastor řekl(a)...

Taky se mi hra neskutečně líbí bez ikon, ale hladovost a asi i krvácení bych rád nechal kvůli tomu, že alternativní zjištění stavu ve hře už neexistuje. Indikátor radiace nebude v nadcházející verzi (revidovaná osmička), ale klidně na to doplněk udělám už teď - to nebude problém.

Anonymní řekl(a)...

Hoj, ta prázdná obrazovka bez ukazatelů je skvělá, ale přece bych měl jednu výtku k npc postavám. Nešlo by u nich zpomalit střelbu z dvoupatronových brokovnic? Když střílí tak jak teď vyletěla by ji z ruky. Dvě rány za sekundu. Myslím tím, že by tím nešlo ani vystřelit 2krát na stejné místo. Kdyby šlo udělat prodlevu 1 až 2 sekundy bylo by to fajn.

Ferdys.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,mam dotaz.Kdyz udelam cerstvou instalaci SoCH+DMP8,mam smazat i ten adresar v dokumentech(win 7)ktery si hra vytvori?Vsiml jsem si totiz,ze kdyz ho smaznu a dam novou hru,tak je obraz pri chuzi a behu rozkyvany coz bylo myslim u vanilla verze SoCH a projevuje se vyrazny inputlag u mysi.Kdyz adresar v dokumentech po instalaci necham tak se obraz nehoupe a inputlag taky neni.V ovladacich GK mam nastavenou adaptivni vsynch+1 prerendered frames.Zajima me totiz jetli to celkove nejak neovlivnuje hru.Takze jednoduse-adresar STALKER-SOCH po instalaci mazat ci nechat byt?Diky za odpoved

Anonymní řekl(a)...

Škoda, že nejde místo ikony, dát na obrazovku efekt krvácení (třeba při spodním okraji by byla vrstva krve) tak jako je to s plynovými maskami. Nebo by mohl obraz červeně blikat, jako při zásahu kulky.

- Ruminzon

Datastor řekl(a)...

Ferdys - můžu to zkusit. Díky za tip.

Anonymní - Tuhle složku klidně nechat můžeš. Celou tuhle situaci s posunem myši, která má vliv i na protáčení obrazu při zásahu a výstřelu z brokovnice, jsem popisoval v Nejčastějších dotazech i s řešením.

Anonymní řekl(a)...

Tak potom řekni, jak jde postup. :-)

Ferdys

Unknown řekl(a)...

Našel jsem menší chybku: podle popisku by na rezavý AK74SU neměl jít přidělat tlumič - ale ono to jde :)

Datastor řekl(a)...

Díky za nahlášení - opravu jsem zařadil ještě do stávajícího patche 07, takže pokud ho hráči stáhnou ještě jednou, nemělo už by k tomu dojít. Ještě jednou díky.

Unknown řekl(a)...

Tak další chybka a zase s tlumičem: Podle popisku by měl jít na OC-33 Pernach přidělat tlumič - ale ono to nejde :D Tohle není chybka, ale nešlo by na ikony Sběratelský tozky a Střelcova AK, přidat ta zelená šipička? Přece jenom jsou to unikátní zbraně :)Jinak je hra suprová a nádherná! A těžká jako prase... :D

Datastor řekl(a)...

I tahle oprava už je v sedmičce patchi, díky. Nechtělo se mi kvůli jednomu slovu zase dělat novou aktualizaci.

K ikonám - šipka je zbytečná, vždyť třeba Střelcův AK má úplně novou ikonu a sběratelská TOZ je světlejší. A díky za chválu - revidovaná verze půjde ještě o trochu dál :).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore, tak jedu též ten DMP8, první bug je tady:XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "D:\HRY\Stalker Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 0023:014CCC85, xrDebug::backend()+165 byte(s). Neustále mně to mrská do Win, téměř v tom samém místě, při odchodu ze Smtiště do Agropromu. Brokař

Unknown řekl(a)...

Já mám prostě rád řád ve věcech :D Když je to unikátní tak to má zelenou šipičku :D A ještě chci poděkovat za předělanou ikonu toho OC X) A ještě otázka: je tam stále i OC s prodlouženým zásobníkem, tu zbraň miluji! A nevím čím chceš ještě zajít dál?! Průchod smetištěm jsem dělal celou noc! :D A je chyba když po vystřílení bandito-vojáků pod mostem v Kordonu, se objevili elitní vojáci a na Tábor nováčků zaútočili banditi (tři myslím)? A nemohl by být Šikula nesmrtelný? Zase to schytal...

Datastor řekl(a)...

Brokař - pošli mi výpis z logu, tohle mi absolutně nic neřekne (plus si zkontroluj, hestli máš ve hře oficiální aktualizaci 1.0005 a pak poslední patch 07 přímo do DMP).

Šimon: On ten Střelcův kalašnikov nebyl úplně unikátní, když se to tak vezme :). Jde o regulérní zbraň s vlastním modelem, ne o modifikaci stávající zbraně (viz třeba lehčí Enfield, Stečkin s tlumičem a podobně). Pernach s delším zásobníkem teď získat nejde, takže ho budu muset kompletně předělat. Těžko říct proč, ale i po několika úpravách hra pořád padala. Objeví se ale v revizi, na kterou jsem tady už upozorňoval. Útok banditů nebo vojáků na tábor je právě výsledkem zastřelení hlídky pod mostem. Nejde pálit po všem, co se pohne :).

Anonymní řekl(a)...

Tedy hral jsem predchozi verzi 7.856 (vc. SP) na mistr obtiznost, to stejny ted s novou osmickou a narust obtiznosti je docela znatelny, vsude vseho ubylo, o naboje a dalsi vybaveni docela nouze nutici cloveka setsakramentsky dobre mirit a se vsim setrit, cista obrazovka bez jakychkoliv ukazatelu, zkratka parada (alespon pro ted co dojizdim veci v Kordonu). Pujdes v tomto ohledu casem jeste dal? Diky za Tvou praci a preji mnoho zdaru v r. 2013.

Anonymní řekl(a)...

A ta vec s tema sroubama a granatama me mile prekvapila, dost mne tento bug vadil.

Anonymní řekl(a)...

čau daty. Jak je to se zbraněma u svobody? Nemají se u obchodníka objevit další zbraně, když se přidám ke svobodě? Protože jsem se přidal, ale nic se nezměnilo :(

Datastor řekl(a)...

#1: Jsem moc rád, že se obtížnější pojetí líbí, akorát nemám ponětí, co bych dál měl odebírat :). Ne, ale teď vážně - jedno obtížnostní zlepšení se objeví brzo a potom budu uvažovat, co a jak dál - samozřejmě ne na úkor hratelnosti, to by přece jenom nedělalo dobrotu. Za přání moc děkuju a přeju taky tak. Hlavně zdraví a štěstí.

#2: Svoboda bohužel jede podle základních přednastavení, rozšíření sortimentu po připojení se k frakci jsem původně do hry dodal, ale ta ho neevidovala. Těžko říct proč...

Mjr. Malder řekl(a)...

Ahoj Daty, mám dve pripomienky a jednu otázku. 1. "Odstrelovači" na vežiach v agroprome su až nereálne všímvý, zbadajú ma aj cez stromy a na velkú vzdialenosť. 2. Ked som sa vrátil z Agropromu na smetisko tak Šediváka v hangári zase napadli banditi, ked sme ich zabili tak v rozhovore s ním mi nabehla opeť veta "Ďakujem za pomoc a opeť ma poslal za Krtkom" + odmena 500RU ako ked si ho zachránil prvý krát. A ešte otázočka na koniec, je normálne že mi po smetisku chodí armádna patrola? :D

Datastor řekl(a)...

Nazdar. Se všímavostí bohužel nic nesvedu - hra tahá jeden konfig pro všechny postavy ve hře a nepřátelé vidí skrz stromy už od vydání - koruna stromů se nebere jako pevná překážka, stejně jako keře a další terénní překážky (vyjma zdí, samozřejmě).

Ani s dialogem u Krtka toho moc nesvedu - zřejmě se zacykluje stav před prvním oslovením a po návratu z Agropromu se zopakuje.

K poslednímu bodu dotazu - armáda skutečně po smetišti chodit může, nejde o chybu. Je to ale jenom malá skupinka vojáků. Občas k tomu docházelo i ve starších verzích DMP, ale záleží čistě jenom na náhodě.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim,
po poslednim opravným balíčku pro DMP8 nemůžu dát quicksave, kterej byl na F6 a vzít do ruky šrouby, nefunguje klávesa ani kolečko u myši.
A taky bych rád věděl jak se zbavit Desert Eagla na puškovou munici, kterýho jsi odstranil, ale já ho používám a když nahraju uloženou pozici, tak mi při načítání padne hra.
Díky Heretiiik

Datastor řekl(a)...

Quicksavy a quickloady jsem popisoval v článku s DMP, ke zjištění příčiny pádu hry potřebuju výpis z logu. U šroubů jsem nic neměnil, jejich funkce i aktivace je pořád stejná.

Anonymní řekl(a)...

Nové DMP se ti moc povedlo, hlavně realnost celé hry se mi líbí. Měl bych ale jeden dotaz: je normální aby na hráče v Rostoku vyběhlo zhruba 20 psů s doprovodem krys a snorků? přece jenom je to na jednoho už trochu moc :D

Datastor řekl(a)...

Díky moc, leč respawny jsou čistě v režii hry. Taky se mi dvakrát stalo, že jsem musel vzít nohy na ramena před smečkou Snorků, ale změnit to nemůžu. Už beztak jsem respawny redukoval až na dřeň.

Unknown řekl(a)...

Zdravím, objevil jsem další mini chybu: chybí ikona u chemického hořlavého odpadu a u vysílačky (ta nemá ani popis, ale ten tam snad ani nebyl). :) A otázka: u Macu má jít přidělat tlumič obyčejný či NATO? Obyčejný totiž nejde.

Datastor řekl(a)...

Díky - ikonu ale dodám až do nadcházející verze, tenhle kanystr beztak asi už sbírat nepůjde. U Ingramu je skutečně zapotřebí použít NATO tlumič, normální přimontovat nejde.

Unknown řekl(a)...

A další: podle popisu P90 by neměl jít přidělat tlumič - ale ono to jde. (Doufám, že nevadí jak ti to tu vypisuju :D)

Datastor řekl(a)...

Nevadí, vůbec ne :). Jenom asi ne všechny změny budou v nadcházejícím patchi (teda jenom v případě, že jde o drobnosti, potíže se stabilitou samozřejmě opravuju hned po reportování). I na opravy popisků u tlumiče na P90 a textu k vysílačce dojde, díky.

Anonymní řekl(a)...

Daty s těma zbraněma u svobody to teda bude pořád stejný? - chybí mi tam klasická G36, HK417, FN2000 a podobný pěkný kousky. I když se přidám ke svobodě, tak se nic nového neobjeví :(

Datastor řekl(a)...

V revizi budu sortiment trochu upravovat, ale G36 nechám tak, jak je - tzn. k nalezení až v laboratoři v lese pod Vypalovačem mozků. S FN2000 jsem se ještě nerozhodl, ale pokud bych ji znovu aktivoval, byla by taky s velkou pravděpodobností zakoupitelná až po Vypalovači.

HK417 v tuhle chvíli získat nejde, ale bude společně s hrstkou několika dalších zbraní k dispozici formou doplňku/updatu (akorát volitelně, protože ne všem se tenhle arzenál zamlouval).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
narazil jsem na dva problémy, první, že po misi se kterou jdu s partou povinnosťáků pozabíjet svobodu na jejich základnu mi potom stoupl vztah s povinností i se svobodou na 1000, takže mám obě frakce jako přátele. A druhá, v armádních skladek se neustále opakuje chyba:
! Cannot build GAME path! (object mil_dolg_stalker0001)
! CURRENT LEVEL : l07_military
! CURRENT game point position : [-151.437897][-3.708366][38.192215]
! TARGET LEVEL : l07_military
! TARGET game point position : [-127.603424][0.924831][13.834073]
! Target point mask [12][2][0][0]
! Object masks (2) :
! [8][1][255][255]
! [255][255][255][255]
docela dobře to zaplňuje log, za hodinu v řádech desítek MB

Díky, Shmael

Datastor řekl(a)...

Tady možná šlo jenom o chybu v základní hře, protože reputace občas přeskočila na druhou stranu - i v konfigu k úkolům jasně stojí tohle:
reward_relation = dolg, +5000, freedom, -5000
(tzn. vztah s Povinností stoupne na maximum, se Svobodou klesne).

Problém s výpisem v konzoli v Armádních skladech jsem neměl, ale podívám se, jestli se mi povede na něco přijít. Díky.

Anonymní řekl(a)...

Daty, víš čím bys mi udělal radost ? Ještě větší než mám teď ? Kdybych tady viděl mistrovské dílo jménem Altera a v ní HK416 a GLOCK 17, to bych z toho spadl ze židle :) Jsem rád, že existují ještě lidi, co mají trpělivost a chuť tvořit takovéhle věci které zpestřují byť jen virtuální svět :)

Glock

Datastor řekl(a)...

Glocka a ani HK417 v tuhle chvíli slíbit nemůžu, s datem vydání se ještě uvidí :). Ale díky moc za zájem!

Anonymní řekl(a)...

Zdravim ,

v prvom rade vdaka za nove DMP a vytrvalost pracovat dalej ...a teraz smutnejsie veci ..po instalacii posledneho patchu mi hra neustale pada do Win pri pokuse dostat sa naspat do Rostoku z Armadnych skladov

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section '@gĄ °fĄ '


Nejake bugy - v temnom udoli pod borovicou je divizny kalach , ktory sa da predat za krasnych 6399 ...vsade . Moj SEVA oblek ma neprestrelnost 70% , neviem ako , povodne mal 30 . napriek tomu , ze som pre Slobodu splmil vsetky ulohy nic sa nedeje ...ziadne body nic , nemozem zobrat ulohu vtstrielat upirov v dedine , pretoye stale odpovedam , ze sa mi teraz nechce , ale mne sa chce :-) ...skoda , ze Stalkery su slabosi co neodnesu ani 30 kg , moji ziaci odnesu viac a to su deti....cudna realita . Mam zato , ze Exoskeleton uz nieje oblek ale stroj , tak by unava nemala byt velka...ten Monolitacky uz dufam ,nieje ultra super ako po minule diely ...tolkoto som chcel . Prajem krasny zaciatok Noveho roka a nech sa dari....Mike

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
tak s touhle chybou jsem se nesetkal. Mohl bys mi poslat svůj save těsně před přechodem, abych se na to mohl podívat? Problém s divizním AK74 jsem už objevil a oprava bude v revizní nadstavbě, kterou chci potom vydat včetně několika dalších vylepšení. Došlo jenom k tomu, že jsem tomuhle kousku zadal špatně název a proto ho obchodníci nevykupovali podle normálního schématu.

U upíří mise zřejmě došlo k tomu, co se občas dělo už od prodejní verze, a to, že jeden z nich někam odběhl a hra tak neeviduje, že by se mise měla spustit. Včera jsem si tuhle misi zkoušel z aktuální pozice a spustila se bez problémů, takže by to tomu nasvědčovalo.

Ohledně nosnosti jsem se vyjadřoval už několikrát - je rozdíl mezi odnesením a nošením, ne tak ještě když tohle člověk na zádech vláčí den. Pokud hráč potřebuje nosnost zvednout, musí si sehnat lepší oblek, ale u exoskeletonu skutečně výdrž navyšovat dodatečně budu. Jenom se to dost špatně nastavuje, takže jsem to už nestihl do stávajícího vydání. Celkově ale hodně obleků ze hry zmizelo, včetně exoskeletonu Monolitu.

Přeju taky co nejvíc štěstí, úspěchů, zdraví a díky za ohlas.

Anonymní řekl(a)...

Daty takze asi takhle.. DMP8 jsem dohral a Tobe tleskam :) Bavilo mooooooooooooc

Datastor řekl(a)...

No tak to jsem rád, děkuju moc :).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore, mam jenom dotaz. když jsem šel k jakýmukoliv prodejci poprvé, tak měl nabušenej sortiment dokonce i exoskeletony. ale po druhý už zase jenom základ. Ten sortiment se odvíjí od postupu ve hře, nebo podle toho jaký mam hodnocení u různých frakcí ? Díky

Datastor řekl(a)...

Od postupu ve hře - vždycky je nejdřív počáteční sortiment, potom většinou dvě až tři další odnože s lepší výbavou. Například u Lakomce v armádních skladech jsou hned čtyři stupně.

Anonymní řekl(a)...

Ahaa, tak to jo, takže například třeba až vypnu vypalovač tak něco přibyde jo ? ...to dá rozum :) díky za vysvětlení :)

Mjr. Malder řekl(a)...

Ahoj Daty, zaujímalo by ma aké zmeny robí Fix 11. Bohužial si k tomu nepriložil PDF so zmenami. Inak ten odkaz v skrýši v Agroprome ma dostal :D

Datastor řekl(a)...

Aj, na něj jsem vážně zapomněl... napraveno. Jinak jsem rád, že i easter egg se líbil a neupadl v zapomnění :).

CorenSK řekl(a)...

Ahoj. Ďakujem za Projekt 8, oprášil som výbavu a vyrazil na nové dobrodrúžstva do Zóny. Ale mám problém,ako prosím vypnem kývanie postavy pri chôdzi? To kývanie obrazu mi strašne vadí. Už som sa ťa to kedysi pýtal a ty si mi poradil, ale nemôžem nájsť ten odkaz a odpoveď si už nepamätám. Ďakujem.

Datastor řekl(a)...

Jde o to, co za rozkyv přesně myslíš. Kameru při chůzi redukuje už od základu samotná modifikace, takže zřejmě budeš muset využít rady z informační záložky v horní části blogu (Časté dotazy -> Stín Černobylu).

CorenSK řekl(a)...

Ďakujem pomohlo. Často kladené otázky som si pozeral, ale v odseku rozkyv som sa dostal iba po slovo streľba a ďalej nečítal pretože to som chcel ponechať tak, ako si to nastavil a chôdza mi unikla.

Datastor řekl(a)...

On se tenhle problém špatně formuluje, ale už jsem upravil název, aby nebyl tak zavádějící.

Mjr. Malder řekl(a)...

Ahoj Daty, chcem sa spýtať či je nejaká možnosť vráťiť na optiku PSO-1 ten červený zameriavač. S týmto čiernym sa velmi zle mieri hlavne v noci. Ďakujem.

Hanys řekl(a)...

Datastore bude 58ma i v DMP pro CoP?

Datastor řekl(a)...

Jinak se mi na mailu objevilo ještě pár dotazů týkajících se přidání vzoru 58 do Call of Pripyat, ale nějak jsem si jich nevšiml tady na blogu, takže odpověď je následující: v tuhle chvíli bohužel ne, neexistuje solidně vypadající model (je jenom taktická verze a ta je odporná). Budu se ale snažit to nějak napravit.

Mjr. Malder řekl(a)...

Diky Daty, to je ona, super :). Drtim to na 40" TV takže v poho :D. Bez toho HUDu je to nadherne takto.

Anonymní řekl(a)...

aka je teda povinna konfiguracia a verzia hry pred instalom packu ? ? ?

kotva

Datastor řekl(a)...

V základu patch 1.0005 od GSC (odkaz je tady na blogu) a víc nic. Potom stačí jenom stáhnout DMP, poslední patch a může se hrát.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim Datastore ...tak jsem vypnul vypalovač, došel jsem do pripyatě a po návrtatu zpět jsem zjistil že u prodejců se nic nezměnilo :( paj pořád to samý. lakomec má tea Galila FN scar atd, ale to měl ještě před tim, než jsem přišel do rudýho lesa. jinak žádnej jinej oblek ani kvér na pořádnou munici (7,62x51) to samé sacharov ten má taky jenom 3 oblečky a sem tam toho vědeckýho gausse jako před tim. To budu muset dojít v SEVA obleku až do elektrárny ?

Datastor řekl(a)...

U Lakomce a ani Sacharova se sortiment už potom nerozšiřuje, informoval jsem o tom v novinkách. Hra nechtěla další stupně v sortimentu vzít a načítala akorát původní nastavení. Pokud máš zájem o exoskeleton, tak po vypnutí Vypalovače se stačí podívat u Povinnosti nebo Svobody. A Sacharov lepší výbavu mít nemůže už jenom proto, že je vědec a ne bojovník.

Anonymní řekl(a)...

jo takhle teda ...no což s těma ekologama je to rozumný to máš pravdu. podívat zřejmně nemyslíš obchodníky co ? :D jinak díky. Zrovna teď jsem našel v jednej skráši exs. MK.1 tak aspoň dačo prozatim :)

Datastor řekl(a)...

Samozřejmě že obchodníky - Lakomec by měl prodávat frakční exoskeleton, normální a potom ještě jednu další frakční úpravu, u Petrenka bys zase měl najít jejich frakční variantu. Akorát si budeš muset pořádně připlatit.

Anonymní řekl(a)...

v to je ten problém, lakomec má jenom vítr svobody a ještě jednu vestu ale skeleton ne.

Anonymní řekl(a)...

tak jsem to zkusil, petrenko má docela parádní exoskeleton a pěkný kvéry BAR je moje oblíbená, za tu díky :) ...ale Lakomec má jenom vítr svobody a strážce svobody ...a taky docela pěkný zbraně i když ze začátku měl tu M14 a tu už nemá nevim čim to je. To jsem se k nim zkoušel i přidat a pořád stejný.

Datastor řekl(a)...

Na exoskeletony se podívám, ale podle konfigu je prodávat má. Jinak ty zbraně můžou překupníci prodávat nahodile, zkus případně u Lakomce uložit a znovu načíst hru.

Anonymní řekl(a)...

Dobře díky za radu. Teď jsem koupil ten exoskeleton od povinnosti a ještě mi zbylo na saigu a BAR :D ...jinak u toho lakomce bude asi někde chybka, nebo je to mojí hrou páč docela často padá, když ukládám ...ukládám normálně přez menu.

Datastor řekl(a)...

To se může dít kvůli nedostatku paměti, což byla klasická a nijak ojedinělá chyba ve všech Stalkerech - pokud by se pády opakovaly, stačí mi mailem poslat výpisy z logu a já bych se na ně podíval.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim,

tak tu je ten nestastny save....

http://dl.dropbox.com/u/41956406/savedgames.rar


po dalsom patchi ...nemnozem najst artefakt meduza ani krystalovy pazur ( sa nedalo ani predtym ), v Slobodackom exoskeletone sa NEDA BEHAT a ma noktovizor 1 generacie ( ten zeleny humus ) a nie 4 - tej , ako sa pise v popise . AI vobec nepouziva granaty a granatomety , preco ? Obchodna strategia je divna ako sa tu uz pisalo . Pridem prvykrat a mam vsetko , potom skoro nic . Vedci by mohli robit vylepsenia , napriklad menit optiky alebo noktovizory za lepsie , nemusia predavat zbrane ...skoda ,ze dostat sa na vrchol tabulky je take lahke , v RSA mode to bolo omnoho tazsie , pretoze tam to zilo , tam sa rezali jedna radost , tu je to take staticke....s pozdravom Mike

Datastor řekl(a)...

Dráp se dá najít jenom ve skrýši, stejně jako tomu bylo dřív. O běhání v exoskeletonech jsem už psal - ne všechny tohle musí nutně umožňovat (popisek u noktovizoru se ale opravy dočká, díky za nahlášení).

AI nepoužívá granáty a ani granátomety proto, protože je nepoužívala ani v základní hře. Se sortimentem jsem osobně problémy neměl, překupníci měli nastavenou výbavu přesně tak, jak určoval konfig. Ještě se na to ale podívám. Vylepšování výbavy do Stínu zahrnovat nechci a ani to neplánuju, prostě mi to tam nesedí.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim ,

lenze v popise k Slobodackemu exoskeletonu sa pise , ze behat umoznuje , preto som ho aj kupoval...aj kvoli najnovsiemu noktovizoru , pretoze vacsinou beham po zone v noci ...je mi teraz na nic a peniaze su fuc ...:-) Tych upirov som uz postrielal , uz to hra zobrala . Tej AI skoda , prestrelky by boli ovela veselsie . Tak sa nechame prekvapit dalsim patchom , drzim prsty a nech je elan ...Mike

Datastor řekl(a)...

Pravda, popisku jsem si nevšiml - prozatimní opravu si můžeš stáhnout odtud (gamedata\config\misc), zahrnu ji i do dalšího patche. Možnost NPC používat granáty a granátomety byla v plánu, ale bohužel se mi hra neskutečně bugovala a proto z toho nakonec sešlo.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, jen takovy drobny detail, nenasel jsi tu predchozi obrazovku z menu hry z predchozich DMP (takova ta do zluta, rozborena cosi jako dalnice nad propasti, stalkeri v kapucich) a neslo by ji pripadne nahodit do doplnku? Kdyz nic tak se nic nedeje. DIky.

Datastor řekl(a)...

Úplně jsem na ni zapomněl, omlouvám se. Od teď už je v doplňcích.

Anonymní řekl(a)...

Diky moc.

Unknown řekl(a)...

Měl bych menší návrh. Vim, že to není snadný, ale nešlo by se zbavit Mac-10? Ta zbraň se do zóny moc nehodí, navíc používá .45, což se mi zdá pro bandity drahá sranda. Vyměnil bych je třeba za Štečkiny... :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, doufám že v Alteře ponecháš Mosin Nagant že ? :)

Glock

Datastor řekl(a)...

No mazat ho určitě nebudu, to by byla svatokrádež :).

Anonymní řekl(a)...

Daty...co takhle už pomaličky vypuštět přídavky? Nebo co na nás chystáš? :-)

Datastor řekl(a)...

Přídavky budou až v revizi, a ta sama o sobě přinese další várku změn.

Mjr. Malder řekl(a)...

Ahoj Daty, a vieš aspoň odhadnúť kedy sa na to môžme ťešiť? :)

Datastor řekl(a)...

Po zkušenostech s vydáváním základní osmičky už nebudu datum ani odhadovat, ale vyjde, netřeba se bát. A rozhodně dřív, než originální DMP8.

Unknown řekl(a)...

ahoj daty chci se zeptat jestli po přidání ke svobodě můžu do jejich skladu já to zatim nechci zkoušet tak dík za odpověd. WeskerCz

Datastor řekl(a)...

Do skladu se dá dostat i bez toho, abys musel ke Svobodě patřit, což potom chci v revizi ještě nějak dál ošetřit.

Unknown řekl(a)...

myslíš to s tím sudem nebo s útokem povinosti ? :D

Datastor řekl(a)...

Variant je ještě víc :).

Unknown řekl(a)...

to bych je teda rád věděl :D

Unknown řekl(a)...

Ahoj Datastore vím že to mám asi psát do Call Of Pripyat ale hrál sem mod Complete bylo v tom dáno i to že když si na hlavu vezmeš helmu tak ve 3 osobě jí vidíš mohl by si to tam nějak dát ? Děkuji WeskerCz

Datastor řekl(a)...

Už jsem tohle v DMP měl, ale těžko říct proč, hra to nakonec neevidovala. Ale rozhodně plánuju tuhle možnost znovu začlenit.

Vaclavnikl řekl(a)...

Nazdar,
nejprve bych chtěl poděkovat autorovi za tu práci a námahu a že nám umožnil další, nový zážitek ze hry.
A nyní hlavní důvod, proč sem píšu. Jednak si zabrečet a druhak postěžovat. Rozdělím to do bodů, aby to bylo přehledné.
1) hra jela v pořádku bez problémů, až do chvíle, kdy jsem se rozhodl za pomoci Maxe a dalších svoboďáků vymlátit ty zmetky z povinosti. No, od chvíle, kdy přijmu od Lukáše úkol, uložím hru, tak ta pozice nejde načíst a hází to error. Až když jsem splnil tenhle úkol, přijal úkol s Pavlíkem a došel k farmě, tak hra šla normálně načíst. Vložil bych sem i report toho bugu, ale po tom, co jsem tuhle část hry překonal mi ty starší pozice, co načíst šly, ale následně vyhodily error, načíst nejdou vůbec.
2) tak jsem šťastně pokračoval v hraní, splnil úkol se špehem a šel bránit bariéru. Nejprve jsem šel pouze s brokovnicí a pistolí s tím, že tam jdu na výpomoc. Jaké však bylo moje zklamání, když jsem zjistil, že svoboďáků je tam 5 a monolitu se na nás žene víc než 10, z toho minimálně 4 jsou v exoskeletonech.
Tak jsem si opakovaně hru načítal, přinášel si lepší zbraně, více granátů, více lékáren, a nakonec se mi podařilo vyvraždit monolity a objevila se aktualizace úkolu "promluv si s velitelem bariéry". Tak tam jdu, velitel na zemi rozbitej, dám mu lékárnu, on vztane, ale žádný dialog ohledně úkolu možný není... tak se otočím, jdu obrat mrtvoly. Jaké překvapení, že tam jsou další 4 monoliťáci, co mě na dvě rány poslali do hajan.
Takže po nepočítaně pokusů a scénářů jsem se vzteky rudej dopracoval do okamžiku, kdy nejen padla ona aktualizace úkolu, ale také jsem pobil všechny další monoliťáky, kteří tam byli i po skončení úkolu, vesele jsem je obral a jdu své velké vítězství ohlásit veliteli bariéry. Tak ho tam hledám, nakonec podle mapy, a co nezjistím? On je mrtvej mezi svými kamarády. A PDAčko vesele ukazuje na něj, že s ním mám mluvit.. Tak jsem do něj šťouchnul kudlou, pak jsem mu radši ještě střelil kulku mezi voči, aby se z něj nakonec nestal zombík a vzteky jsem hru vypnul.
Nyní otázky. Jdu na výpomoc k bariéře. Kdybych tam nepřišel, tak jsou svoboďáci mrtví. Přestože to měl být obvyklý útok monolitu, který, jak ten velitel říkal, odráží už po několikáté. Je tato situace výjimečná?
Nebylo by možné zařídit, aby tam bylo svoboďáků, nebo i nějakých jiných obráců více, lépe vyzbrojených? Nebo aby monoliťáků bylo méně a aby neměli exosketelony?
Nešlo by nějak vyřešit ten divnej úkol? Já totiž s mrtvími mluvit neumím.

Vaclavnikl řekl(a)...

3) ještě se musím vrátit k bitvě na té bariéře. Nosím Seva oblek, co dává 75% neprůstřelnost, k tomu jsem si vzal měsíční světlo proti radiaci, zlatou rybku, slídu, sliz a ještě jeden krám na neprůstřelnost. Ve finále byla moje neprůstřelnost 105%. Tak si říkám "ty brďo, to bych mohl něco vydržet!" A bum, jedna střela od monoliťáků, půl života pryč a krev ze mě cáká jak fontány. "Nevadí, šťastná střela", nahodím adrenalin, zastavím krvácení a jdu se s nima bít dál. Další dvě zahvízdání a už ležím mrtvej. Tak si říkám "ti musej mít ty podzvukový pušky, jako měli vždycky, no tak to asi dávaj hodně no...", jaké bylo překvapení, když jsem zjistil, že na mě střílej z AK-SU a AK-74... Takže mám neprůstřelnost 105% a nepřežiju dvě blbý kulky? Vztekohol v krvi stoupá.
4) K těm exoskeletonům. Vystřílel jsem do toho terminátora celej zásobník neprůrazných nábojů z LR pušky. Ani ho to nerozhodilo. Tak jsem se nakrnul, nabil jsem si průrazný náboje, a po 10 ranách do těla a ksichtu padnul mrtvej. No, průrazný náboje došly, ale terminátorů tam bylo víc. Naštěstí mi šli naproti, takže jsem vytáhl loveckou brokovnici. Bam, vedle, Bam do ksichtu z třech metrů, ale jaké bylo moje překvapení, když se jenom oklepal a salvou kulek mě poslal na věčnost. Takže ty mrchy přežijou střelu brokovnicí do ksichtu z 3 metrů a mě zabijou dvě kulky od nich z 50 metrů... ti musejí mít neprůstřelnost alespoň 500%!
Možná jsou neprůstřelní, ale rozhodně jsou náchylní na granáty. Když jsem měl s Maxem vymlátit tu skupinu terminátorů z povinnosti (všichni v exoskeletonech), tak jsem tam několikrát umřel (opět, dvě střely z rezavé grozy stačili na proražení mého 105% pancíře). Tak jsem nakrnul a že je vygranátuju. Jeden granát F1 je zabil všechny (cca 7 terminátorů v jednom baráku). Tak mi přijde, že je ten exoskeleton trošku nevyváženej.
5) Seva oblek. Drahej jak mrcha, těžkej a přijde mi, že naprd. Noktovizor je fain, dokonce i vzhled je pěknej. Ale... očividně neprůstřelnost 75% není nic moc... Dále, jdu kolem anomálie a náhodou mě štrejchla. Byl to takový ten trhač, nebo vír, nebo jak se tomu nadává. Prostě když jdete okolo, tak to kopne do okolí. No, tak jsem si naivně myslel, že Seva mě ochrání a že to bude v pohodě a neumusím dávat tolik pozor. Ale ono prd. 1/3 života pryč a krev ze mě tekla proudem. Nemluvě o poškození obleku, jež se rovnalo 1/6 celkového života obleku. Oprava vyšla na 4k. Takže přemýšlím, že jej uložím do bedny a budu běhat radši nahej. Stejně když do mě střelej, umřu. Když mě trefí anomálie, jsem na tom jen nepatrně líp.
6) tak už jsem si vybil vztek a vybrečel se, jak je na mě hra zlá. Teď trošku detaily. Mám na sobě Seva oblek, na obrázku v inventáři je jasně vidět, že mám rukavice spojeny s rukávem. Ale ve hře tomu tak není. Nešlo by to opravit?
7) nešly by do hry zařadit nějaké další podpůrné látky, jako je adrenalin? Něco jako bylo v Cop, třeba proti krvácení, radiaci, atd. Zejména ten proti radiaci bych ocenil.
8) bylo by možné do hry zařadit více druhů obleků? Například nějakou vyřazenou Sevu, nebo nějaké horší obleky, speciální obleky proti anomáliím, atd? Protože Seva rozhodně není oblek do anomálií (ozkoušeno). Vím, že ve hře je jeden vyřazený exoskeleton, u Barmana, ale přijde mi to málo.
9) Mají nepřátelé neomezeně munice? Protože někdy čekám, až si nepřítel vyplencá munici a bude přebíjet, abych ho zabil, ale často se stane, že na mě třeba střílí 3 minuty v kuse a furt mu né a né dojít munice. Pak k němu dojdu, on má zbraň vybitou a u sebe 2 náboje. To je ale náhodička.
10) Nikdy jsem v kordonu nenašel jedinej artefakt a to jsem to prolejzal skutečně důkladně. Nešly by tam nějaký přidat? Na druhou stranu, vlezl jsem do Roztoku a tam se po zemi válely hromady artefaktů (8x ohnivák a cca 6x kapky). Chtělo by to trošku vyvážit.

Vaclavnikl řekl(a)...

11) Když mě někdo střelí, kousne, nebo mi prostě ublíží, tak se stane to, že 1s až 1/2s jsem v pohodě, ale pak zrudne obrazovka, a buď pustím zbraň, nebo se mi rozkomíhá obraz. Dost divné zpoždění...
12) Na začátku jsem zase hamounil všechny možný krámy. Tak sbírám pistole po banditech a najedou hláška "Nemůžeš nést více než 8 pistolí". Tak O.K., čeknu inventář a tam všeho všudy 4 kousky. Tak to zkusím znovu a stejná hláška. Nešlo by to opravit?
13) Ještě mi přišlo divné, že si za X peněz koupím zbraně, ale sotva na ni sáhnu, tak prodat ji někomu by mi vyneslo 10x méně, než za kolik jsem ji koupil. Chápu, že obchodníci jsou hamouni, ale že i stalkerům... Přeci jen, i kdybych to měl prodat nepoužité za 1/2 ceny nějakýmu nováčkovi, tak by mi v Kordonu utrhali ruce. Ale ne... všem za takovou pakárnu. A tak je to se vším. Antiradiační léky, drahý jak nevim co, ale prodat je.. to je radši sežeru, než je darovat charitě. A taky mě překvapila obrovská cena munice. Nejen té "pravé" a průrazné, ale i té řezané... Celkově mi ty ceny přijdou nevyvážené.
14) Nikdy jsem si nemusel kupovat lékárny, vždy jsem jich našel dostatek u nepřátel. Nebylo by možné, aby nepřátelé nosili u sebe méně lékáren? A více kravin. Já nevím, mohli by nosit třeba víc cíga, nebo nějaký drobnosti, který by šly prodat. Víc munice by bylo fain, ale chápu, že by se na banditech dalo rejžovat...
15) Vždycky, ale vážně vždycky, když vylezu z těch kanálů v Agropromu, tak tam je okolo mě tlupa banditů... A bum bác svejma brokovnice mě skoro vždycky (9 z 10 případů) zabijou. Nebylo by možný ten jejich spawn point posunout, nebo zrušit?
16) Celkově se mi zdá, že je v Zóně moc lidí. Nešel by ten počet snížit? A na druhou stranu zvýšit počet nestvůr. Potom by lidi mohli u sebe nosit více munice, protože by vás stejně více munice stálo vystřílet muťáky. Celkově by hra byla těžší, protože z mutantů nepadaj lékárny, nebo obvazy. A mohly by se zvednout prodejní ceny věcí.
17) Nebylo by možné naprogramovat, aby u sebe třeba zombasové, nebo ti hopsáči, měli nějaké blbosti? Třeba cíga, alkohol, drobné kraviny na prodej? Přeci jen to byli lidi a určitě jim v kapsách něco zbylo, nebo našli nějaký drobný kraviny. Stejně tak i s kontrolerem.
18) Líbilo se mi, že se zvedla odolnost nějakých mutantů. Ale když jsem vystřílel celej zásobník z Desert Eagla do upíra a on mě vesele cucnul, tak to bylo moc... Ještě přežil jednu ránu z brokovnice a až další ho zabila. Přijde mi, že je buď moc silnej, nebo ta pistole úplně na nic. Obecně řečeno, zabíjím upíra na dvě rány brokovnicí na 5 metrů.

Nakonec ještě musím dodat pár informací. Uvědomuji si, že některé chyby mohou být na straně mé a mojí hry. Snažil jsem se instalovat i aktualizovat podle doporučení, tak snad je vše dobře. Hraji na té doporučené verzi a mám ten poslední fix, co je uveřejněn zde na blogu. Pokud je někde chyba na mé straně, tak se omlouvám za buzeraci a rád si vyslechnu, jak ji opravit.
Určitě bych si vzpoměl i na více připomínek, ale pro dnešek to už stačilo.
Přes ten můj brekot, jsem Datastorovi vděčný za práci, jež odvedl a vážím si jí. Jen si nedovedu toto vše nechat pro sebe a musím se s Vámi o to podělit.
Příjemný zbytek večera,
Václav

Anonymní řekl(a)...

Krasny report , naozaj ....na niektore veci najdes odpovede aj tu alebo v casto kladenych otazkach....ja som uz na konci a zaboha neviem najst artefakt Meduza , hladal som vsade , presiel celu Pripjat ...nic , takze mam u Vedcov utrum....a je pravdou , ze ak uz ma clovek granatomet pod pazbou , tak kraca Zonou ako terminator...ten reprt je bohovy krasne som sa pobavil....M

Datastor řekl(a)...

S chybou při obraně barikády jsem se nesetkal, abych pravdu řekl, ale:
- Výdrž vojáků v exoskeletonech měnit nakonec budu (ale v doplňcích je k tomu už drahnou dobu doplněk, co imunitu vrací na původní hodnoty). Odolnost nastavená v aktuální verzi je ještě pořád zkušební a tudíž rozhodně ne finální. Je ale zvláštní, že by Kapitán ležel bez života na zemi, protože má nastavenou neprůstřelnost.
- Neprůstřelnost nebyla pojatá jako ultimátní výhoda nad protivníkem, jako spíš ochrana před slabší ráží, stejně jako ochrana před působením anomálií. Lepší obleky hráče sice dokážou jakž takž ochránit, ale neznamená to, že po vběhnutí do anomálie se nic nestane (případně že dojde k minimálnímu poškození). Chci ale měnit i tenhle faktor, jenom to nebude hned.
- Rukávy opravit nejdou z důvodu, že ve Stínu je ruka se zbraní braná jako jeden model. V novějších dílech už je ruka i zbraň oddělená, proto se můžou i měnit textury vest.
- Proti krvácení i radiaci výbava už je, například ve formě antiradů. Ty mi celkově přijdou jako dostačující (resp. nemám ponětí, jakou koncepci by měla další podobná výbava mít, aby ji vůbec hráč využíval).
- Poškozená Seva nezní špatně, promyslel bych si to. I když je pravda, že v osmičce jsem se přiklonil spíš k redukci vest, než k přidávání. Nadbytek obleků se moc nesvědčil.
- Nepřátelům munice skutečně dojít nemůže (dá se to sice nastavit, ale potom by byl problém se zůstajícím počtem munice, co by u nich hráč po zneškodnění našel).
- Artefakty v Kordonu jsou jenom ve skrýších - na přesnou metodiku jejich umisťování jsem ještě nepřišel, ale bohužel jak píšeš, jsou lokace, kde jich je víc a kde ne.
- Zpoždění při kousnutí nebo poranění moc zredukovat nejde - je to pořád jenom skript, co si hra průběžně kontroluje a někdy k tomu dojít může.
- Na změnu kapacity inventáře je taky doplněk, stačí si jenom vybrat podle vlastního uvážení z několika variant.
- Ekonomiku v tuhle chvíli měnit nebudu, alespoň ne globálně. Chci se potom podívat na několik konkrétních věcí, co by si výkup zasloužily klidně i vyšší, ale jinak se výkup odvíjí hlavně od toho, že během hraní těhle věcí můžeš najít tolik, že by vyšší ceny vedly k dalšímu zjednodušení.
- Nad menším počtem lékárniček ještě dál uvažuju, respawny ale víc snížit nedovedu. Klasická hodnota respawnu je nastavená zhruba na 20 herních dní, ale ve hře je pak ještě jeden další způsob respawnu, co zaviňuje právě například objevování se skupin na konkrétních místech (což je třeba i případ Agropromu). Takže bohužel i když bych rád, nemůžu.
- Víc výbavy u zombií... no, těžko říct. U zombií právě moc výbavy poskytovat nechci. Ale mám v plánu jednu jinou věc, kterou bych jim rád obohatil inventář (pokud se zadaří).

Stín je bohužel na počet změn háklivější, než díly novější (ostatně taky vyšel mnohem dřív a ve vývoji byl taky delší dobu) a hodně věcí se během hry řeší ne úplně ideálně. Tohle ale jako buzeraci neberu, naopak - díky za nahlášení. Podívám se, jestli se alespoň s většinou nebude dát něco udělat a nad ekonomikou se ještě rozhodnu.

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty. Měl bych takovej dotaz ohledně baterky. V základu svítila bíle a v DMP žlutě,to mi až tak nevadí,ale pokud svítí žlutě,předpokládám,že je to baterka na žárovku,která určitě nesvítí 30 metru. Stejně tak je to v CS a CoP. Jelikož hra se odehrává v době kolem roku 2010 předpokládám,že baterky různého typu už nepoužívají klasické žárovky,ale LED,Xenon a podobně. Nešlo by teda,aby baterka svítila bíle a nechat jí dosvit 30 metrů,nebo žlutě,ale menší dosvit a větší uhel nasvícení? Vím v jakém souboru ji upravovat,ale nevim jake hodnoty dat aby byla co nejrealnější. Pokud by to šlo,stačilo by mi sem napsat jake hodnoty k čemu zadat,aby odpovídala přibližně bud LED,nebo klasické žárovce.
Jinak díky moc za poslední DMP je to dokonalé. Klobouk dolů. Díky moc. Ahoj a hodně zdaru.

Datastor řekl(a)...

D9ky moc za chválu - baterku samozřejmě změnit jde a pro tvoje účely bude stačit pohrát si s následující trojicí hodnot (která má samozřejmě ještě několik podsekcí):

range - vzdálenost dosvitu
color - barva světla (R, G, B, alfa)
spot_angle - průměr kuželu světla

Hodnoty v DMP jsou hlavně kvůli atmosféře, ne že by měly simulovat novější LED baterky. Proto jsem taky zvolil nažloutlou barvu světla.

Unknown řekl(a)...

Díky za odpověď. Jdu si s tím teda pohrát. Kdyby byla možnost jak ti pomoct,tak rád pomužu.

Vaclavnikl řekl(a)...

Tak zdravím podruhé. Nejprve se chci omluvit, pokud budu opakovat, co se již někde řeklo, snažil jsem se vždycky jednou za čas projít fora, ale určitě jsem něco přehlédl. Jsem potěšen Vaší reakcí a tak jsem se rozhodl ještě trošku rýpat.
Takže zase to rozhodím do bodů, kvůli přehlednost.
1) jak jsem psal minule, tak jsem nakonec problematickou pasáž překonal. U Lukáše jsem si vyzvedl odměnu za Pavlíka a život šel dál. Přijal jsem úkoly, ale hra potom opět nešla načíst (vložil bych log z pádu hry, ale jsem debil a danou pozici jsem si přepsal...). Problém byl v úkolu "Obrana bariéry". Bariéru jsem měl bránit před nějakými muťáky. Když jsem úkol zrušil a hru uložil, bylo po problému.
2) Tak jsem úkol zkusil dokončit, aniž bych v něm někde ukládal. Jdu si k bariéře, je temná noc. Když tam dojdu, tak si vylezu na věž a číhám. No, čekal jsem tam tak 10 minut a nic... tak jsem si dal spát ve spacáku na hodinku.. a pořád nic. Tak ještě hodinu do rozednění, nic. Tak jsem se sbalil a šel domu. Když v tom se z druhýho směru vyřítili čoklové a prasata. Tak jsem je pokosil, ale úkol se neukončil... Příštích 15 minut jsem strávil tím, že jsem pobíhal po okolí a hledal zbytky. Nikde nic nebylo. Tak jsem se odebral k Lukášovi, úkol zrušil a pokračoval v jiných úkolech. Hra jde normálně načítat, takže noproblem.
3) Vracím se do Baru, abych si odložil lup. Když v tom na mě spustěj palbu stráže povinosti. Tak si říkám "co se děje? Vždyť jsem jim nic neudělal.." Ale udělal, vždyť já je ve skladech postřílel... A blbec jsem si všecky savy před incidentem přehrál... Co s tím? Přepsat hodnoty oblíbenosti u nějaké frakce. Prohledal jsem net a fora, ale nenašel jiný způsob, než že mám načíst starší pozici. Tak to teda ne a začal jsem hledat jinou cestu. V gamedata/congfig/creatures jsem pozměnil soubor game_relations.ltx a m_fraction.ltx a ještě v creatures/traveller jsem změnil soubor game_relations.ltx. Výsledný efekt byl ten, že když jsem zabil někoho od povinnosti, tak mi to u nich zvedlo reputaci. Měl jsem -1811 a po dvou mrtvolách jsem měl -261 a už na mě neútočili. Pozměněné soubory jsem nahradil originály, které jsem si schoval a problém byl vyřešen. Hra jde normálně načíst a už na mě povinost neútočí. Pokud chcete, můžu někam upnout ty upravený soubory.
4) Tak a teď trošku k zamyšlení. K té ekonomice. Právě kdyby se v Zóně snížil počet lidí a zvýšil by se počet muťáků, tak by nebyl problém, kdyby věci stály o něco více (alespoň třeba zbraně) a některé o něco méně (třeba munice).
Dále by nebyl problém s tím, že by npcčka měla omezený počet munice. Nejvíce mě vždycky nakrne, když na mě sprejujou a já nemůžu skoro ani vykouknout. Kdyby měli třeba banditi max 20 broků a max 20 nábojů do pistole, tak jsou boje o něčem jiným zase... Buď je zlikviduju rychle a můžu u nich najít munici, nebo si počkám, až ji vystřílej a pak si je podám.
5) Jak jsi říkal k té neprůstřelnosti, že slouží především proti malým zbraním, tak nepřátelé, když mají třeba AKSU, tak ani tu záložní nemusej vytahovat, ale ubijou mě tímhle. Málokdy jsem viděl, že by nepřítel na mě šel pistolí (pokud to není blbej bandita). Myslím, že by nebylo od věci, kdybych s 110% neprůstřelností (našel jsem novej artefakt) vydržel alespoň 4 kulky z AK.
6) Nějaké další nápady... Bylo by možné udělat, aby se munice dala v inventáři a v bednách přesouvat po určitém počtu? Třeba po krabičkách (cca 30 nábojů, nebo kolik má krabička nábojů?) Někdy se mi totiž přesune 1 náboj, potom 15, potom 3, potom 7... Je to drobnost, ale na palici.
7) Bylo by možné udělat, že by šla s nějakým npcčkem ve hře měnit munice? V důsledku nedostatku munice a financí totiž sbírám zbraně a mám už na každý typ munice jednu. Bylo by myslím realnější, kdybych měl jednu pušku a jednu pistoli a přebytečnou munici bych prostě směnil (v nějakém dobrém poměru, a ne za 1/10 ceny) za tu, kterou potřebuju.
Tak, to je pro zatím vše. Doufám, že mé dotazy nejsou stupidní a otravné a že Vám nekazím večer.
Tak pěkný den a zase někdy Nazdar
Václav

Datastor řekl(a)...

Beze všeho, já k tomu odpovědi rád dodám:
Bod 1 + 2 - bohužel ani s touhle chybou jsem se během betatestu nesetkal. Je ale pravda, že úkol s obranou barikády (pokud jde o mutanty) často haproval i v základní hře. Důvod je nasnadě - hra špatně spawnuje počet mutantů a tudíž po vystřílení skupinky ještě nedetekuje, že k její likvidaci došlo. Řešením by bylo maximálně to, že bych celou tuhle misi zrušil a hráč by se k ní nedostal, ale ani to neberu jako samospásnou možnost.
Bod 3 - Tak tak, ve Stínu je potřeba zvažovat, jak a koho vůbec zastřelit, byť je součástí mise. Nejde ale vysloveně o chybu.
Bod 4 - Počet lidí bohužel snížit nejde. Jak už jsem psal minule, nastavení hlavního respawnu hry je... no, ne zrovna nejideálnější a i přes sražení hodnot skoro až za hranice minima to nemá moc vliv. Zkoušel jsem si teď jenom tak narychlo změnit výkupní ceny "jenom" na desetinu původní hodnoty a nedá se to. Celá ekonomika se po tomhle zásahu rozhodí tak, že i v Kordonu nečiní problém vydělat si několik tisíc v podstatě bez práce. U omezení munice nepřátel je zase problém, že hráč oproti NPC má logickou výhodu a nelimituje ho engine hry. Dám příklad: Pokud dojdu k hraniční mezi, odkud mě protivník může vidět, zahájí palbu. Jakmile by vystřílel munici v primární zbrani, přepnul by na sekundární - a právě tady se dostáváme k tomu hlavnímu problému. Hráč totiž může jenom počkat, dokud nepřítel všechno nevystřílí (což se stane tak jako tak, AI nepřátel nerozlišuje efektivní dostřel vlastních zbraní a střílí po hráči prostě proto, že ho vidí). A toho se dá zneužít.
Bod 5 - Je ve fázi testování jedna z úprav, co by neprůstřelnost měla řešit a přitom z ní nedělat ultimátní výhodu. Vyžádá si ale ještě dost testů, než bude finálně uveřejněná a nebo rovnou zahrnutá v modpacku (navíc přežití byť třeba dvou nebo tří ran z AK by šlo výhradně a jenom v nejdražších vestách). NPC vždycky volí svoji lepší zbraň, proto pokud má kupříkladu AKS74U a Makarov, zvolí jako primární Makarov. Platí to i v případě, kdy postavě prodáš lepší zbraň, než je jeho aktuální. Tu pak i začne používat (ale musí k ní mít samozřejmě nějakou munici).
Bod 6 - Rád bych, bohužel nemám sebemenší ponětí, jak to udělat (a pochybuju, že by to šlo, aniž by se musely nějak upravovat herní knihovny).
Bod 7 - Teoreticky by to šlo, prakticky ale ne. Tohle už jsem chtěl zahrnout do hry dřív, jenže ve Stínu je jeden zásadní problém - u zadavatelů nejde nastavit víc než jednu hledanou/požadovanou položku. To v kostce znamená, že kdybych chtěl například nastavit směnu 5:1 (pět krabiček 5.45x39 za jednu krabičku 7.62x39), mám smůlu. Navíc si teď nevzpomenu, jestli se dá úkolově vynutut nález krabičky munice s plnou kapacitou (třeba 30 pro ráži 5.45x39) a nebo by stačilo mít prostě něco málo a úkol i tak splnit. To by pak vedlo k tomu, že by zadavatel hráči předal plnou krabičku (tzn. třeba za deset nábojů 9x18 třicet 5.45x39), kterou by ale dosat správně neměl. V tomhle ohledu jsem vycházel z metodiky v Clear Sky, kde docházelo přesně k tomuhle problému. Nález tří krabiček munice hra vyhodnotila předčasně a z inventáře pak zmizelo třeba jenom pět nábojů.

Takže asi tak... já bych byl za několik změn taky rád, ale bohužel, enginu poručit nejde.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore. Modifikace je vážně pecka. Jen mám problém s nalézáním artefaktů, třeba na medůzu jsem zatim nenarazil ani v agropromu. Je to záměr, nebo chybka?

Datastor řekl(a)...

Díky moc. Medúza k nalezení je tak porůznu (hlavně ve skrýších), ale soudě podle ohlasů asi ještě jeden nebo dva kousky někam přidám.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim,

niektore artefakty niesu , trn som este nevidel , meduzu tiez.....pan Klobucik celkom pravidelne skape pri utoku Monolithu , ani nie preto , ze ho zastrelia , ale preto , ze sa po oznameni o splneni ulohy rozbehne do lesa kde cakaju traja exoskeletonaci z Monolithu a ide na jednu ranu do neba . ..az ked som dosiel vyzbrojeny odstrelovacou AS VAL a Abakanom s granatometom bol pokoj za 1 minutu...hold granatom je ultimatna zabava , prave preto by ho malo AI pouzivat...nedalo by sa integrovat prosim toto...


- Dynamicke pocasie a BlowOuty.
- AI preda vsetko , iba vtedy ak je hrac priatel
- Alife , aby sa konecne viedli boje o teritorium ...a tabulka bola dynamicka a nie ako teraz staticka..
- AI sa vie uzdravit , hadzat granaty a pouzivat granatomety , oberat mrtvoly - to by naozaj pomohlo , pretoze hrac musi makat , aby daco obral a nie ako teraz v pohode dojde ako general a vezme cely lup...

- Zenyyyyyyyyyy....

- Moznost ziskat frakcne ramenne nasivky ...

- mnoznost so stupajucim hodnotenim ( skuseny , veteran a expert ) zlepsit vlastnosti hraca ako vydrz a rychlost , nosnost...tak trosicka , bolo by to fer , ked uz mame rank expert . nech je to poznat... kedze tiez testujem hry , ale uplnne ine ( simulatory ) , viem co to obnasa....Mike

Datastor řekl(a)...

Artefakty jdou získat všechny, ale několik z nich je k mání jenom a výhradně ve skrýších (což je třeba i případ Trnu). Nebylo tomu jinak ani v základní hře.

Klobouka by šlo obdařit kompletní neprůstřelností - pouvažuju o tom, ale zabránit jeho zastřelení jde. Stačí k tomu dokonce jenom pár granátů.

A teď k tomu zbytku dotazů:
- Dynamicky se měnící počasí v modpacku už je, blowouty byly dřív a nezamlouvaly se mi.
- Generičtí stalkeři nemůžou odkoupit cokoliv, protože pro ně existuje jenom jedno nastavení bez ohledu na postoj vůči hráči.
- A-Life je ve hře od prvopočátků, ale spíš sis to spletl se systémem frakčních válek (ale ty jsou jenom doplňkovou součástí A-Lifu jako celku, ne samostatná funkční mechanika). Ale při vzpomínce na fiasko z Clear Sky bych je stejně nezařazoval, ani kdyby byla ta možnost. Dynamičností tabulky ale přesně nechápu, co jsi myslel - sama o sobě v podstatě dynamická je.
- AI doplňky, jako třeba používání granátů a podobně, původně bylo v plánu zařadit, ale nebyly kompatibilní se zbytkem modpacku a obírání mrtvol zaviňovalo pády hry.
- Zlepšování vlastností postavy herně udělat nejde, protože pro hráče se používá jenom omezená sada hodnot, co dál nejde nijak upravovat (pokud nepočítám ovlivnění pomocí artefaktů).

Mjr. Malder řekl(a)...

Ahoj Daty, ked už ste spomínali tie Blowouty, bolo by možné ich pridať formou doplnku? Alebo by robili nejaké problémy v hre? Dik

Datastor řekl(a)...

Mno... je to už dlouho, co se v DMP objevily (naposledy snad v 5.5 verzi), ale s návratem nepočítám. Byl problém hlavně v chování a reakcích NPC postav.

Unknown řekl(a)...

zdravím Daty. Nejprve bych chtěl poděkovat za přidání vynikající a pěkné brokovnice Remington 870 (mimochodem dobře provedené nabíjení jako v Terminátorovy :-)) Jen bych k ní měl jednu připomínku, prosbu. Remington(s pažbou;2/10) má menší přesnost střelby než SPAS (bez pažby;2.5/10). Je to jen o 0.5,ale i tak mě to zamrzelo.

Datastor řekl(a)...

Nemáš vůbec za co - jsem rád, že i těch několik dalších zbraní někomu káplo do noty a používá je. Ohledně porovnání přesnosti - tady bych se musel zeptat někoho znalejšího, protože v brokovnicích se popravdě nějak zvlášť nevyznám (na druhou stranu ten půlbod skutečně nepředstavuje nějak zvlášť velkou překážku :) ).

Unknown řekl(a)...

Jasny diky. Co se tyce toho artefaktu meduza,tak k nalezeni je opravdu ve skrysi.
A jeste jeden dotaz. Jaky jsou puvodni hodnoty rozkyvu kamery pri strelbe a pohybu v DMP 8? Jsem si je zmenil a nenapsal jaky byly puvodni.
Vlastne jeste jedna vec. V predeslim DMP byla moznost zmeneni grafiky 1-5 ja hral s ctyrkou,kde byly pekne odlesky blata a podle me i lepsi shader zdi(stinovani jestly vite co tim myslim) muzu ho vzit a vlozit do stavajiciho DMP,nebo musim jen prepsat nektere hodnoty pokud to ovsem jde. Diky za radu.

Datastor řekl(a)...

Pokud jde přímo o hodnoty u cam_inert a cam_slide_inert, tak ty jsem nastavoval na 0.2 (inert) a 0.1 (slide_inert). Pokud jde přímo o hodnoty v effectors.ltx, tak původní soubor najdeš tady.

Dřívější konfigy s nastavením grafiky jsou samozřejmě kompatibilní i s nejnovější osmičkou. Soubor stačí akorát překopírovat přes stávající nastavení (a případně si ten starší zazálohovat).

Unknown řekl(a)...

No tak to je skvely. Aspon se mam na co tesit az pojedu vecer z prace. Uz se tesim i na DMP do Clear Sky. Tak me napada,kdyz v CS byl ukol obsad a udrz urcite misto nez dorazi posily a nedorazi treba do 24 hernich hodin ma smysl cekat,nebo uz nedorazi? Ja totiz jednou na jednom stanovisti spal tri dny nez prisly a ukol se dokoncil.

Datastor řekl(a)...

Posily určitě v Clear Sky dorazí. Problémem je, že vzhledem k těm stupidním frakčním válkám dochází k tomu, že se nejdřív musí nějaká skupina respawnout a ještě mít přidělenou cestu ke konkrétní pozici, kterou má obsadit nebo dál hlídat. A to se může skutečně protáhnout na dost dlouhou dobu.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim ,

...Dynamičností tabulky ale přesně nechápu, co jsi myslel - sama o sobě v podstatě dynamická je.....

pisem o tabulke 20 naj stalkerov . Ta je totalne staticka a jediny kto napreduje je hrac...jednoducho tam sedi liga vyvolenych , ktori nic nerobia a maju svoje skore od zaciatku a su tam aj ked zomru . Takze ak mate 1000 bodov uz ste expert a na cele a to ste este neboli navstivit ani Borova a jeho kapelu...a uz tam budete prvy furt.Neda sa v nej listovat , takze ked je niekto 358 ani sa nemoze pozriet kto je pred nim na 357 mieste .To som myslel . V RSA mode som mal 3000 a to som bol treti alebo druhy a mena sa striedali , obiehali a ti co umreli z tabulky vypadli...o prvenstvo trebalo riadne zabojovat...asi tak . Mike

Datastor řekl(a)...

Jo takhle... no, popravdě já se do tabulky nejlepších stalkerů podíval za celou dobu hraní snad třikrát a i když by se jména střídaly, stejně postup k ničemu nevede (jenom se prostřídá žebříček jmen, co hra dokáže vygenerovat). Mám teď v plánu několik zajímavějších změn do revizní verze, a ty mi přijdou důležitější.

Unknown řekl(a)...

Daty prosim tě mohl by jsi sem hodit to staré nastavení grafiky tu čtyřku? Myslel jsem,že ji mám a já ji smazal.

Mjr. Malder řekl(a)...

Radek, ja som našiel jednu medúzu v Agroprome v juhovýchodnom rohu normalne pri anomalkach. Len je tam vysoká radiaca.

Unknown řekl(a)...

Jo díky mrknu tam. Já jí našel na smetišti ve skrýši v hromadě suti blízko vstupu do baru jak tam hlídá povinnost tu bránu.

Vaclavnikl řekl(a)...

Nazdar,
tak jsem se rozhodl napsat další příspěvek.
Nejprve bych se rád pochlubil svým inventářem - http://imageshack.us/photo/my-images/705/sskraken012513120010l05.jpg/ (přeházel jsem pár krámů k sobě, aby to bylo přehlednější). Momentálně se ve hře nacházím ve stavu, kdy jsem dokončil laboratoř v temným údolí (kam jsem šel už v exoskeletonu) a mám od barmana přijatej úkol na laborku v jantaru.
A zároveň s tímto "pochulubením" si chci postěžovat, že jsem toho podle mě nasbíral moc. Zase to rozhodím bodově, aby to bylo přehlednější.
1) ve hře nacházím minimum artefaktů nejnižšího řádu (jako je medúza, jiskřič a takový ty nejslabší) a nejvíc nacházím toho středního řádu (masový kuličky, bleskovky, ohniváky). Přijde mi to silně nevyvážené. Nebylo by možno zařídit, aby se vyskytovalo podstatně méně těch středních, více těch nejnižších a pokud možno tak žádné artefakty nejvyyšího řádu (duše, zlaté rybky), až do jisté lokace? Například až do rudého lesa? Nebo aby se ty nejlepší kousky vyskytovaly velmi vzácně (už jsem našel dvě zlaté rybky, duši, slídu...).
Přijde mi, že si většinu těch věcí nezasloužím. Duši mám v podstatě od poloviny herní doby, masovou kuličku jsem používal asi jeden herní den a tu krev jsem ani nenasadil.
2) Artefaktů je po zóně příliš. Třeba v Rostoku jsem našel alespoň 5 ohniváků a 4 kapky. Kdyby tam někde byl jeden ohnivák schovanej a poházený ty kapky, to by mi až tak nevadilo, ale takhle jsem měl hned hromadu peněz.
3) POZOR, SPOILER. Ještě než jsem šel do temného údolí, tak jsem šel v Jantaru vybírat skrýše a ve skrýši u zdi té továrny, za garážemi, jsem našel Exoskeleton mk1. Sice jsem v tu dobu už měl SEVU, kterou jsem si koupil díky výdělku z artefaktů, ale tohle bylo vážně moc. Jen tak si najdu novej exoskeleton s obrovskou nosností? Nebylo by možné tam dát nějakej vyřazenej, rozbitej (bez života té zbroje, aby si ho člověk musel opravit), nebo ho tam vůbec nedávat? Připadám si jako mančkin.
4) V některých skrýších jsem našel třeba jen 10, nebo 20 nábojů, což bylo super. Tak jsem si představoval některé schovky. Ale poslední dobou narážím na skrýše, kde je třeba 60 nábojů. Naposledy jsem našel 40 broků v bedně v Kordonu v tom autoparku.
5) Celkově se můžete podívat do inventáře, jakou hromadu nábojů mám. A to jsem si ty náboje ze záčátku musel kupovat, ale pak nastal bod zlomu a od té doby už asi nikdy nebudu muset nic kupovat. Stejně tak lékárny. Za celou hru jsem byl nucen koupit si jednu. Obvazy, protiradiační léky, vodku nebo jídlo jsem nekupoval nikdy. Antirady a obvazy prodávám a nechávám si jen "nutné" zásoby.
6) Z předchozího bodu tedy mohu navázat tento. Kdybych si nekoupil tu SEVU a našel ten exoskeleton dřív, tak jsem ve hře za předměty neutratil ani 2000 RU. A teď už nemám ve hře za co utrácet vůbec. Zbraně co jsem chtěl mám, nábojů doslova tři prdele, lékáren jakbysmet. V každé lokaci mám bednu a v ní další "nutné" zásoby.
Nakupovat artefakty snad ani nejde, není od koho, ale kdyby šlo, tak ani to momentálně nepotřebuju, protože i ty mám všechny, co potřebuju.
Nebylo by možné nějak pořešit to, aby hráč musel nějak utrácet? Já nevím, třeba přidat úkol do hlavní linie, kdy bysme museli sehnat třeba 50k RU, abychom mohli postoupit. S momentálním nastavením by to nebyl problém.
7) Šlo by zařídit, aby se zbraně opotřebovávaly rychleji než obleky? Když mě někdo střelí něčím jiným, než je pistole, tak znatelně klesne "život" obleku. A obleky opravuju po každé výpravě. Ale zbraně jsem opravoval jen tehdy, když jsem ji našel a chtěl jsem si ji nechat.

Vaclavnikl řekl(a)...

Tak tolik asi k tomu inventáři. Teď troušku z jiného soudku. Jak už někdo psal, také chválím přidání brokovnice Remington. Vždy jsem používal TOZ, ale toto mě donutilo změnit zvyky a je z ní nová favoritní zbraň. Dále chválím ceny opravy obleků, velmi to zatěžuje peněženku, což je dobře.
Dále bych ještě chtěl trošku polemizovat ohledně dalších aspektů hry.

9) minule jsme se tu bavili o přidání dalších medikamentů a ty ses ptal, jaké přidat. Já měl na mysli tu věc, co je v COP, to si zblajzneš a zvýší ti to odolnost proti radiaci, nebo to zvýší odolnost proti krvácení. To krvácení řeší už adrenalin, ale ten má na mě vždy značně negativní účinky, když přestane působit, a tak bych uvítal něco na zvýšení "srážlivosti" krve. K tomu protiradiačnímu krámu. To jsem myslel tak, že by to zvedlo odolnost, jako dává např. SEVA. Vlezl bych do zamořené oblasti, ale nezvyšovalo by mi to ozáření, protože jsem nafetovanej. Kdyby tam bylo radiace víc, tak by mě to ozářilo a já si musel vzít třeba vodku.
10) Jedna velmi důležitá věc, která mi leze na nervy od doby, co jsem potkal prvního upíra. Jdu si takhle podzemím a najedou vampír. Tak do něj střelím dva broky z TOZ, ale jeden byl moc z dálky a tak ho skutečně poranil až druhý. Ale stejně tak mrcha přežila a řítí se na mě. Tak tasím pistoli, že budu střílet, ale to už je ta svině u mě a kousnul mě. Tak se za ním otáčím, a couvám zpět. Ale co se to děje? Kde je má zbraň? Tak točím kolečkem jak vzteklej, abych vytáhl kudlu, ale nic se neděje. Tak se podívám do inventáře, zbraně na svém místě. Upír se blíží znova. Brokovnice vybitá, upír se blíží, tak tasím kudlu. Už už sekám, ale opět mě "štrejchne" a má postava OPĚT schová zbraň. No, nakonec jsem to přežil, ale byl jsem tak neskutečně nasranej... Proč ten debil schovává zbraň? Upír je takhle nezabitelnej nožem, protože prostě na něj nemám nic v ruce. Nešlo by to pozměnit? Nejhorší je, když jsou ti upíři dva a střídavě na mě doráželi a já tu zbraň nemohl vytáhnout vůbec...
11) Zdá se mi, že v temném údolí i jinde ve hře mi přibylo příliš borců v exoskeletonech. Nejprve to byli ti borci z povinnosti, potom ti monoliťáci a teď tam choděj normálně skupinky stalkerů (po 4-5 lidech) a všichni v exoskeletonech. Takhle to vypadá, že exoskelet je nějakej levnej krám dostupnej každýmu, nebo že zóna je plná supervojáků.

No, snad je to vše. Až mě opět něco napadne, určitě sem napíšu.
Přeji příjemný den.
Václav

Vaclavnikl řekl(a)...

Jo, ještě poslední nápad dnes. Líbí se mi, že ve hře je hodně takových rozbitých, rezavých, nebo nějak nedokonalých zbraní.
Nešlo by udělat třeba modely zbraní, co by měli i křivá mířidla? Nebo uražená mířidla. To bych si potom mohl od nějakýho neřáda koupit super abakan za příznivou cenu. Tak bych šel střílet, ale ejhle... ta mrcha má křivý mířidla a nestřílí kam mířím. Nebo by ty mířidla neměla vůbec. Ale tohle by obnášelo opět tvořit modely zbraní, což je asi náročné.
A co kdyby třeba ty rezavé zbraně šli opravit maximálně na 50% "života"? Potom by se stejně zasekávaly a nemohly by fungovat 100%, jako to je teď. Byl by to mnohem větší handicap pro ty rezavý krámy.
A s tímto by bylo pěkné, kdyby ty skutečně kvalitní, nové a nepoškozené zbraně byly v zóně velmi vzácné, drahé a těžko dostupné.
Tak, to je vše. Pěnký den.

Unknown řekl(a)...

Ta připomínka o těch zbraní se mi moc líbí. Bylo by fajn kdyby nešly opravit uplně,nebo by nešly vubec opravit,to by pak byl člověk vděčnej za každou koupenou kvalitní zbran,nebo nalezenou a když by chodil s těma rezavejma a byly všude jen ty rezavý ,tak by bylo jedno,že jí zahodim,čapnu první kterou uvidim na zemi u mrtvýho vojáka a jede se dál. Je pravda,že zóna je nehostiné místo jak k lidem,tak k věcem,tak je blbost aby člověk v nějaky bedně,nebo batohu někde pod stromem našel uplně novej Kalach třeba. Ještě jedna věc pokud vystřelim z brokovnice tak to sice hezky kopne,ale pohled už se mi nevrátí dolu,ale jako by koukám furt nahoru,takže mi baterka nesvítí na střed,ale dolu. Musim zbran schovat,enbo vindat jinou aby se mi pohled zase vystředil na střed. Vím co s tim,ale přijdu tak o houpání kamery při chůzy a podobně. Dík za radu a Václave,celkem dobrý nápady jen některý asi těžko realizovatelný :-)

Datastor řekl(a)...

O artefaktech jsem se tady rozepisoval několikrát, takže jenom ve stručnosti - hra je generuje náhodně a podle sebe. V hlavním spawn souboru k nim údaje nebyly a co šlo, jsem smazal. Pokud narážíš na počet artefaktů třeba v tunelu v Rostoku, tak je to sice pravda, ale nemám ponětí, jak je omezit. Stejně tak s výbavou - jako hráč prostě máš navrch, to změnit nemůžu. Můžu omezit skrýše na absolutní minimum, výbavu jakbysmet, ale dokážu si představit, jakou bych za to opět schytal kritiku a poznámky, že se hra nedá vůbec hrát a kdesi cosi. Změny plánuju do revize, ale nejde opravit nebo změnit úplně všechno.

Respawn věcí ve fixních bednách - plánuju ho omezit, ale je potřeba brát v potaz, že tyhle bedny se neberou jako regulérní skrýše, ale závisí jenom na nastavení respawnu ve hře.

K bodu 5 - to znovu souvisí s hratelností. Jako hráč vždycky budeš mít taktickou výhodu a výbava se chtě nechtě kumulovat bude (takhle to funguje ve všech open-world hrách). Nejde vynutit, abys v tu kterou herní část měl jenom konkrétní počet výbavy a když byla podobná věc zkoušená ve Clear Sky, padaly k ní akorát připomínky (část s okradením hráče). Můžu omezit výskyt medikamentů u NPC, ale těžko říct, jak by to ostatní přijali. Přidání finanční částky, kterou by hráč musel někomu dát, snad ani nejde, protože systém zadávání hlavních úkolů funguje trochu jinak, než aby se dal takhle měnit.

Rychlejší opotřebovávání zbraní rozhodně neplánuju. Nechci se vracet ke stylu původní hry, kdy tohle bylo potřeba dělat po všech větších přestřelkách. Vyšší kazivost je u zbraní se rzí, normální zbraně se budou i dál ničit tak, jako doteď.

Ohledně dalších medikamentů se ještě rozhodnu, ale i tady platí, že v CoP se účinek řeší docela jinak a nemám ponětí, jestli půjde udělat stínovská alternativa.

Na schovávání zbraní jsem uveřejňoval doplněk, ale celkově se schovávání zbraní vzdávat nechci a ani nebudu.

Respawny jsou otázkou od začátku hry a ani mně spousta z nich nevyhovuje, jenže... zrovna testuju jinou verzi respawnovacího skriptu, co by se možná mohl objevit v revizi, ale jak už jsem psal, pořád ho testuju. Nad zahrnutím zbraní s posunutou muškou jsem uvažoval už dřív a možná se něco objeví, ale nebudu v tuhle chvíli ještě nic definitivně slibovat. Opravy výbavy se bohužel řeší jednotně a proto nejde pro jeden typ nastavit opravu na určitou mez.

K poslední připomínce ohledně posunu kamery při střelbě - stačí se podívat do nejčastějších dotazů. O houpání kamery rozhodně nepřijdeš. Samozřejmě hlavní rozkyv zbraně při chůzi jde zvýšit až na úroveň původní hry, ale je to docela iritující efekt.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim,

aj napriek tomu , ze DMP som uz dohral , tak by som este nieco dal....no pozrel som ten screen a vybava nic-moc , 2/3 z toho som vobec pocas hrania nepouzil . Ani skeleton , vsetko som dal so SEVA oblekom a Abakanom + ten snipersky Abakan - to je ultimatna zbran , akurat sa nanu neda dat granatomet , hoci popis tvrdi , ze ano da . Suhlasim vsak , ze na sniperskych zbraniach granotomet nema byt . Ak by sa dalo do buducna...

1. Razantne ale naozaj razatne by som zdvihol ceny oblekov . Skeletony od 150 000 a viac , vyradeny od 100 000 . Vratil by som zoldacky a banditsky skeleton ...+ brnenia povinnosti , hlavne to prve co vyzera ako Skat skafander ...

2. Mierne by som zdvihol cenu zbrani . Vsetkych ..cenu streliva asi nie .

3. Zvysil by som odolnost zombifikovanych stalekrov a zombikov vseobecne . Teraz je to len p(O)trava pri ceste . Viacej pseudopsov a maciek a poltergaistov + Nejake chimerky nech je sranda . Velmi sa paci odolnost upirov , je to predsa obrovsky mutant ...

4.Headshot nech je headshot . Je smiesne ak nepriatel prezije dve rany z blizka do hlavy....

5,Brokovnica na blizko by mala mat devastacny ucinok na cokolvek , vratane skeleton terminatorov a o psoch ani nevraviac , tych by mala davat po troch pri tom rozptyle . A naopak na dialku by sa jej ucinok razantne znizoval .

6. Vratil by som do kordonu vojensku hliadku , pretoze ked odpravite tu smiesnu trojicu banditov , stale na Vas nabehne komando vojakov...tak si aspon hrac netrufne hned , vojaci maju uplnne ine zbrane .A je cudne ked vsade po zone vojaci strielaju banditov na pockanie a tu sa na nich kukaju jak na obrazky z playboja ...

7. Urcite by som dal vedcom nejake vecicky , ktore nikde inde nieto a nemozno ich zohnat inde . Napriklad detektory , noktovizory , optiky mozno nejake expedicne zbrane ....ak bude hrac s nimi priatel .

ups trocha som sa rozpisal ...tot asi vsjo . Idem testovat lietadla...Mike

Anonymní řekl(a)...

parada.. zatim jsem to hral jenom chvilku ale hned od zacatku je jasny ze to bude super..

jediny co me tam trosku nesedi je ta znelka v hlavnim menu.. ta originalni se tam podle me hodi vic a vic vystihuje atmosferu hry ale to je jenom muj nazor..

a jeste bych se chtel zeptat.. v ruznych grafickych modech jsem videl upravu ze cihlovej dum vypada zblizka oprvavdu jak cihlovej(jdou videt spary mezi cihlama) me se zda ze to tam neni aplikovany.. mohl bych si to tam dodatecne pridat nebo bych tim rozhodil hru ??

jinak opravdu luxusni prace.. vsechna cest :)

Unknown řekl(a)...

Ahoj Datastore potřebuju pomoc vzal jsem úkol od povinnostnaka v baru hledá abakan. Hledal jsem ho asi 12 hodin denně jsem v Temném údolí a nic dík za radu Wesker. Nemůžu ho najít jestli chápeš :D

Unknown řekl(a)...

Pls poradíš Daty ? :(

Anonymní řekl(a)...

Hladaj v chodbe s elektrami , ked ten Frater ci Poker su uz mrtvy....hned ako vojdes dolu ( tam kde ta dovedie Krt ) a pojdes rovno s schodom na lavo . Ja som ho nasiel tam . Mike

Unknown řekl(a)...

Abakana si našel tam hej

Unknown řekl(a)...

Abakana si našel tam hej

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 520   Novější› Nejnovější»