NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

24. prosince 2012

Vánoční vydání DMP8

Je to už něco málo přes dva roky, co vyšla poslední verze DMP pro Stín Černobylu a přesně rok od vydání Survival Packu, který po vzoru Ranger Packu z Metra 2033 přinášel vyšší obtížnost. Strašně dlouhá doba. Během té velké pauzy se však na DMP i nadále pracovalo a dokonce mi semo tamo přišel mail s nějakou zajímavou myšlenkou, nápadem na zlepšení nebo poděkováním. A jsem za to rád. Jsem vděčný všem, kteří to tu dlouhou dobu vydrželi, motivovali k dalším inovacím a projevovali svoje nadšení z toho, jak Stalker po těchto zásazích vypadá a jak se hraje. A nebo už možná rovnou prožívá.

Když jsem zhruba před třemi měsíci ohlašoval, že se DMP dočkáte ještě před Vánoci, netušil jsem, jaký sled událostí se na mě v průběhu té doby navalí a co všechno bude potřeba řešit. Na druhou stranu to alespoň tak trochu paradoxně přispělo k tomu, že zůstalo víc času na doladění posledních chybek a na překopání několika herních aspektů, do kterých jsem se původně ani nechtěl pouštět - jako například vlastností artefaktů a zbraní, kteréžto jsem skutečně upravoval na poslední chvíli a kteréžto zabraly neskutečné množství času. Doufám však, že k plné spokojenosti vás všech.


Završením stávající práce na osmé verzi "stínovského" DMP, nyní plně sloučeným s dříve samostatným Survival Packem, tedy odpadla jedna velká starost. Co si budeme nalhávat... právě osmička měla snad nejtrnitější a nejkomplikovanější cestu ze všech doposud vydaných verzí. Během tvorby několikrát došlo k závažným problémům se stabilitou, kdy nebylo ani trochu jasné, co pády zaviňuje a hlavně se neprojevovaly hned od začátku. Několikrát proto došlo k návratu ke starším buildům (klidně dva měsíce starým) a ztrátě dosavadního postupu, aplikovaných oprav a zahrnutého obsahu. Inu v takovou chvíli to sranda rozhodně nebyla a při vzpomínkách na pády u křižovatky směrem do Pripjatě mám ještě dnes noční můry.

Naštěstí je to už pryč a i když jsem z mnoha věcí nakonec musel slevit, nelze říct, že by DMP nic nenabízelo. Naopak. Ale na to už nepochybně přijdete během své výpravy sami. No a co říci závěrem? Asi už nic. Vše podstatné bylo zmíněno, nedůležité vypuštěno. Přeci jen bych ale vám všem ještě jednou rád poděkoval za podporu, za nápady a vůbec za to, že jste si DMP tak, jak v současnosti vypadá, oblíbili. A nemusíte se bát, práce ani teď nekončí. V budoucnu přibydou menší balíčky s bonusovým obsahem, o kterých jsem již v minulosti mluvil a rovněž i plnohodnotné updaty pro zbylé dva díly. Pro Stín pak někdy v budoucnu samozřejmě taky.


Přeji všem pěkné, šťastné a v klidu prožité Vánoce v okruhu svých nejbližších, spoustu úspěchů v dalším roce a pokud možno, tak zcela bez komplikací (ostatně kdo by o ně taky stál). A pokud si i během těchto svátečních dní najdete chvilku na ozkoušení nového modpacku, budu jen a jen rád. Zóně zdar!

Poznámka: Kvůli chybě v základní hře je opětovně znemožněno používání rychlého ukládání a načítání. Někdy mohlo dojít k tomu, že hra při ukládání nezapsala všechny důležité informace a pozice poté nešla načíst. Znovu opakuji, že jde o chybu v základní verzi hry, na kterou modpack nemá vliv - pouze ji obchází.

Aktualizace ke 22.7.2019: Možnost rychlého ukládání a nahrávání je opět funkční díky druhé aktualizaci DMP. Odkaz ke stažení spolu s návodem naleznete o pár řádků níže mezi ostatními souvisejícími odkazy.


_______________________________________________________________


Download [verze 8.13 - 723 MB]: scorpions ftp - Google Drive
Další odkazy: Seznam změn - Instrukce - Nejčastější dotazy - Doplňky

Kontrolní součty:
DMP 8.0.13: ea71f69467296b218d7499c50a5103be

Patch 02 [22.7.2019]: dropbox
Soubor po stažení rozbalte a celou gamedata složku překopírujte přes tu se stávajícím modpackem. U všech požadovaných souborů odsouhlaste jejich přepsání. V hlavní nabídce se pak v levém dolním rohu zobrazí číslo verze modpacku spolu s dodatkem "+ patch 02".

_______________________________________________________________

509 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   201 – 400 z 509   Novější›   Nejnovější»
Mjr. Malder řekl(a)...

@ WeskerCZ - ja som našiel toho Abakana v podzemí Agropromu, mal ho tam jeden bandita hneď na začiatku.

Unknown řekl(a)...

Takže Agroprom že mě to nenapadlo dřív :D Ale já to mam označený na mapě v základně banditů.

Unknown řekl(a)...

Mám problém,když vystřelím z brokovnice,tak sice hezky kopne,ale pohled už se mi nevrátí zpět dolu,tím pádem když koukám zase zpět před sebe,tak baterka svítí dolu na zem. Když dám hodnoty cam_inert a cam_slide_inert na nula,tak se to vyřeší,ale přijdu o rozkmit zbraní a kopání,které je tak uplně minimální.

Mjr. Malder řekl(a)...

@WeskerCZ - no on je bud v temnom udoli alebo v podzemi Agropromu, ja som mal napriklad označené miesto pri prechode zo smetiska do Agropromu a bol v podzemí :D takže tak.
@Radek, tento problem s brokovnicou sa už riešil niekde v komentoch, skus prečítať staršie.

Anonymní řekl(a)...

Ahooj! Moc děkuju je to super. v podstatě nová hra;) realističnost je dechberouci. Nekdy tedy až moc. Do eletrarny Chernobyl je skoro nemožné se dostat na živu a když jsem se tam po hodině zkoušení dostal, zjistil jsem, že je tam smrt nevyhnutelná. Zbyly mi pouze náboje a zbraně. Žádné lekarnicky a drogy...bez tech to nejde dohrát. Navíc je škoda, ze NPC mají po smrti všichni stejnou porci vybavení bez ohledu na to jestli to je nějakej bandita s bundou nebo po zuby ozbrojenej Monolitak s exoskeletonem...nemají vubec nic. Skoro žádná munice a lekarnicky nebo drogy prakticky nikdy. Jak to mám tedy dohrát, když v elektrárně se musí projít úsek s obrovskou radiaci s nemožností doplnit si cokoliv u mrtvých NPC?

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Ty Daty, trošku je škoda, že u svobody je v obchodě tak málo zbraní. Ikdyž se k nim přidám, tak se nic nezmění. (chybí mi tam alespoň ten HK417) Navíc ten SCAR-L je na prd - má 20 nábojů a malou kadenci.

Jo a prosím tě - ten Kar98 se dá sehnat jen po přidání k povinnosti?

Unknown řekl(a)...

Ahoj ten Kar98 se dá koupit v Baru u chlapíka v plášti co si od něj mužeš koupit náký informace. Má na prodej i SA58 na náboje do kalacha :-)

Unknown řekl(a)...

Vaclavnikl@ prosim tě potřeboval bych poradit s upravou reputace u ekologu,dostal jsem ukol zabit stalkera,ale bohužel to byl ekolog a dneska jsem zjistil,že vědci po mě střílí a mam u nich -1300. Ty jsi psal,že jsi upravil naky soubory,já to zkoušel,ale nic. Díky za radu.

Vaclavnikl řekl(a)...

Radku,
tady se můžeš podívat, co jsem změnil - http://www.ulozto.cz/x5tEBeE/creatures-rar
Jak název souboru napovídá, jedná se o složku gamedata/config/creatures. V té jsem změnil tři věci - soubory game_relations.ltx a m_fraction.ltx a pak ještě v podsložce /traveller soubor game_relation.ltx. Však je to vidět v tom souboru na uložtu.
Je to již nějaká doba, co jsem to měnil, ale pokud se nepletu, tak v těch souborech game_relations.ltx jsem všude změnil hodnoty ovlivňující útok na někoho. Co jsem měnil v m_fraction.ltx si už nepamatuju.

Doporučený postup:
1) někam si zálohuj ty tvoje originální soubory, který budeš přepisovat.
2) zkopíruj to, co jsem hodil na uložto, přes ty soubory ve tvé herní složce.
3) zapni hru a jdi zabít nějaký vědátory. To by ti mělo zvednou reputaci. Uložit hru (doporučuju na novou pozici).
4) zkopíruj zpět původní soubory.
5) Načíst znova hru a zkontrolovat výsledky. Vše by nyní mělo být zpátky v normálu a reputace by se měla počítat jako dřív.

Snad jsem to popsal dostatečně srozumitelně. Kdyby byl nějaký problém, tak sem napiš zase, nebo mě na mail, občas kontroluju obojí.

Václav

Unknown řekl(a)...

Díky moc,popsal jsi to perfektně. Ještě mam jednu otázku. Jak to hrát za frakci svoboda? Když se k nim přidám a někde pak vystřílim povinost a druhý den tam jdu znovu,zase jsou všude vojáci povinosti,dělá to každému,nebo jenom mě? Díky

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,
nikdy jsem STALKERa nehral, az ted sem si rekl ze zkuism a nahral sem rovnou teda DMP8 k tomu, abych se nemusel starat o to co by tam melo byt. Fakt ze se nechytam moc toho co se deje ale i tak je to super me bavi,ale dotazek. Cokoliv si chci najit na netu tak v te DMP8 verzi neplati (jako ucinky, lokace, pocty artefaktu, zbrani, suitu...) - to me nekdy frustruje bo nevim co mam delat..ti co to hrali predtim si to domysli, ale ja sem ztraceny..neni nejaky help k DMP8? ;-) Ale konkretni dotazek. Nainstaloval sem tam z doplnku minimapu ale kdyz mi nekdo neco rekne, tak se to tam neukaze (ten borec co se od neho kupujou informace v baru mi rekl, ze mi dal souradnice ale v minimape ani mape nic neni...)..taky sem cetl, ze se nekdy objevovaly nejake fialove krouzky kdesi u skrysi nebo co (treba ten seva suit u nadrazi), ale to ja taky nemam...asi..joo, a koupil sem oblek (asi svobody) a ten ma +7kg nosnost, coz je fajn, ale na co to je, kdyz se tim nezvedl limit pro behani..jako bez oblkeu mam dejme tomu 25kg a mam tri jakesi artefakty koulove co zvedaji vydrz, takze beham volne bez omezeni jeste u 24kg..jenze kdyz dam ten oblek na sebe, tak se mi zvedne nosnost na 32kg, ale behat volne muzu jenom do tech max 24kg..kdyz mam v baglu 29kg, tak uz mi ubyva stamina...jo a co se stane kdyz se pridam k jedne z frakci? musim? ochuzuji se o nejaky fajny plot?....csss, to je dotazu, to me asi nekdo nekam tady posle, co? tak sorry, ale nevim jak jinak se koho zeptata, hra super, DMP jeste lepsi, uz se tesimna turevidovanou verzi s nejakyma novyma questama ;-)

Skippousek řekl(a)...

Ahoj,
chtěl jsem se vrátit k téhle super hře a otestovat tvůj Modpack se kterým nemám zkušenosti. Snažil jsem se dodržet všech pokynů, ale po nainstalovaní modpacku se mi hra nerozjede a hodí chybovou hlášku.

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section 'wpn_akm'

Anonymní řekl(a)...

ja bych chtel ty novy textury.. muzes me si tim teda poradit ??

Unknown řekl(a)...

Ahoj,tak k těm shaderům. Stahni si tenhle soubor http://stalker.filefront.com/file/SKy4CE_SkyGRAPHICS_MOD;89755 ,bohužel tahle uprava nerozmazává objekty v dálce,ale jinak vylepšuje stínování objektů uplně stejně,jako lepší stínování zdí a podobně. K tomu ještě můžeš použít tyhle dva odkazy na zlepšení textur http://stalker.filefront.com/file/Absolute_Nature_Texture_Pack_for_SoC;117931 a tento http://stalker.filefront.com/file/Absolute_Structures_Texture_Pack;117932 . U prvního stačí složku gamedata překopírovat přes stávájící gamedata a u těch dvou druhých je soubor .exe tak stačí spustit ten. A ještě zkontroluj jestli máš fsgame.ltx přepsaný řádek game data z false na true. Kdyby něco tak písni. Už se těšim na Clear Sky Daty!!

Datastor řekl(a)...

Měl jsem teď menší problémy s anotací všech novějších komentářů na mail, takže na ně zodpovídám až teď - a omlouvám se za prodlevu. Takže:

Mike:
Na ekonomice pořád ještě pracuju, nejde o finální sumy. Každopádně nejde zdražovat donekonečna, takže tohle si ještě pořádně rozhodnu. Odolnost psů bude v revizi snížená natolik, aby reflektovala pokud možno co nejreálnější hodnoty, stejně jako tomu bude u pár dalších mutantů a hlavně stalkerů v exoskeletonech. Větší počet mutantů slíbit nemůžu, nechci hru přeplácávat a často je taky problém v útoku na neherní postavy v okolí. Headshoty by neměly dělat problém, pokud nepoužíváš řezanou munici (ta je samozřejmě slabší). Přítomnost banditů u vojáků dostatečně vysvětluje Wolf - nejde o samoúčelovou změnu. Nedostupná výbava u vědců zahrnutá je, ať už třeba jenom obleky, divizní verze zbraní nebo i detektory.

Wesker:
Abakan nosí Fráter a toho většinou jde najít v Agropromu, právě v podzemí (někdy, pokud máš štěstí, ho zastihneš ještě na přístupovce k areélu).

Radek Berdych:
Informace k problému s baterkou jsou v nejčastějších dotazech - tady to bohužel záleží přímo na hráči, modpackem se tenhle efekt ovlivnit nedá. Jinak jsem rád, že se DMP líbí, ale srovnávat ho s Particle Paradise a podobně bych moc nedělal - zrovna tahle modifikace se zaměřuje hlavně na efekty a ne hratelnost jako takovou.

Anonymní:
Hra dohrát jde, stejně jako vanilla verze bez modifikací. Jenom je potřeba se vybavit lepším oblekem, pokud možno najít pár protiradiačních artefaktů a hned ti to půjde líp od ruky. Nižší kadence u SCAR-H (L nemá zásobník na 20 ran) je nastavená z hlediska vyvážení hry. I tady ale plánuju změnu.

Anonymní #2:
To jsem moc rád. Ohledně účinků - všechno se zobrazuje v popisu předmětu, ať už jde o artefakt nebo zbraň. Postup, co dál dělat, se od základní hry neliší a vždycky k dalšímu cíli vede ikona v PDA mapě, případně seznam probíhajících úkolů. V minimapě by se mělo zobrazit všechno tak, jako kdysi, až na skrýše v podzemí (ale to je enginová záležitost). Případně zkus použít kompletní doplněk na vrácení všech prvků HUDu. Výdrž sprintu u exoskeletonů bude taky řešit revidovaná verze, na kterou jsem tady upozorňoval a k připojení k frakci tě nic nenutí. Jde čistě o volbu hráče.

Skippousek:
Dodával sis do hry i aktualizace, co jsem vydával? Odkazy jsou jak na hlavní stránce v oznámení, tak přímo pod odkazem ke stažení základní verze DMP. Kdyby problém přetrvával, dej vědět a podíval bych se na to.

Ještě jednou se omlouvám za tu komplikaci s anotací komentářů. Už by mělo ale všechno fungovat tak, jak má.

Skippousek řekl(a)...

Datastor:
jop, bylo to aktualizaci, dekuji a preji hezky den

Anonymní řekl(a)...

re:Radek Berdych dik vypada to paradne

Anonymní řekl(a)...

Zdravím tě Datastore, mám pár dotazů:

-munice 9x39 SP5 a SP6 mají stejný popis i název, je to normální?
-jaké minimální hodnocení potřebuju, abych se stal přítelem frakce ale bez přidání se k frakci?

...mám zrovna hodnocení asi 2500, čeká mě Pripjať a pořád mě to baví!

Datastor řekl(a)...

Názvy u SP munice jsou takhle proto, že se ve hře ještě někde může objevit původní vyřazená munice a nechtěl jsem, aby se názvy dál míchaly. Proto došlo k tomuhle zásahu a budu se snažit oba typy nějak sjednotit.

Frakce by se měla stát přátelskou někde na úrovni 1000 přímo u konkrétní skupiny, ale přesně si to nepamatuju. V PDA se ale řádek s názvem přebarví na zelenou barvu.

_______________

Každopádně se zdá, že anotace na mail pořád funkční nejsou, takže pokud by se ode mě objevila ještě nějaká prodleva, mějte strpení. Díky.

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty,mam par dotazu. Nejdriv jsem se chtel zeptat jestly je mozne do DMP nahrat nektere mody,ktere pridavaji nove obleky do hry,napriklad AllArmor pack myslim treba. Potom me zajima zda je mozne zmenit,nebo pridat jine okruzi plynove masky. A na zaver otazka,jak pokracuji prace ne DMP Clear Sky?

Datastor řekl(a)...

Mno... vzhledem k tomu, že všechny modifikace používaly jedny konfigy, tak sice papírově obleky do DMP přidat můžeš, ale zbavil by ses stávajících, co jsou v modpacku (plus by se rozhodily jejich vlastnosti, jako třeba neprůstřelnost, odolnost vůči anomáliím a podobně), ale taky by je nešlo nikde získat, protože by k nim neexistovaly záznamy v trade souborech. Obecně ale nechci další vesty přidávat - neuchytily se ani v dřívějších verzích a to dost oprávněně. Mít deset nebo patnáct obleků s podobnou řadou vlastností, lišící se třeba jenom ve dvou nebo třech aspektech hratelnosti nijak nepomáhá.

Na okruží k maskám se chystám dodat doplněk, akorát ještě budu muset probrat existující textury a vytřídit kvalitnější. Stávající bezokrajová verze je ve hře hlavně proto, aby textury nerušily při hraní.

Práce na CS i na CoP pokračuje dobře, pokud jde o stabilitu a funkčnost změn, ale pořád je potřeba dopilovat několik nedodělků. Tři modpacky jsou holt tři modpacky :).

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, muj poslední zásek - při přecházení ze smeťiště do kordonu hra spadla, když sem zkusil načíst jinou pozici ze smeťiště, taky spadla při načítání, hledal sem výpis z logu, ale soubor xray_player.log je prázdný předtím sem zatím žádné problémy neměl. Starší save (o 1500 bodů v hodnocení dolů :() funguje a i log se vypisuje normálně, nevíš co s tím může být?

Unknown řekl(a)...

Díky za odpověď a hodně štěstí s Modpacky.

Datastor řekl(a)...

Anonymní: Ujisti se, že máš poslední aktualizaci, kterou jsem na blogu uveřejňoval (v menu hry by se měla v dolním rohu objevit verze s číslem 8.0.12). Vzhledem k tomu, že mi doteď nikdo podobnou chybu nehlásil, může příčina klidně vězet právě v tomhle.

Radek Berdych: Taky děkuju :).

Anonymní řekl(a)...

Patche stahuju hned jak vyjdou, ve hře mám patch 1.005 a verzi modpacku 8.0.12

Anonymní řekl(a)...

konečně se mi podařilo vydolovat log:

FATAL ERROR

[error]Expression : assertion failed
[error]Function : CInventoryOwner::net_Spawn
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\InventoryOwner.cpp
[error]Line : 124
[error]Description : pTrader->character_profile().size()

Datastor řekl(a)...

To je zvláštní... a děje se to při konkrétní akci (přesun věcí v inventáři a podobně) nebo náhodně? Klidně mi ten save pošli na mail.

Anonymní řekl(a)...

Právě že to spadne vždycky když chcu načíst pozici blízko brány ze smeťiště do kordonu a nebo autosave po vstupu do kordonu po průchodu tou branou.

Unknown řekl(a)...

Přeji krásný večer. Mam jednu otázku. Je možnost vrátit zpět hodnotu nízkého přikrčení? Aby pohled nebyl až na zemi,jako bych se plazil. Díky

Datastor řekl(a)...

Plazení má tahle změna právě simulovat, ale nebyl by problém potom dodat doplněk, co by vracel původní způsob.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

Ahoj,zase budu chvilku otravovat :-D Daty prosim tě nešlo by udělat nákej doplněk,kterej by odstranoval noktovizory? Stejně ho nikdo ve hře nemá na hlavě,to za prvé a za druhé,co jsem si koupil vestu s noktákem,tak jsem prakticky přestal používat spacák a hra už neni ani tak strašidelná. I když si řeknu,že ho nebudu používat,stejně mě to někdy donutí,když prostě vim,že ho mam,ale jen mam takovej pocit,že bez něj by byla hra víc zajímavá.Bez něj sem dříve musel víc přemejšlet kdy,kam a v kolik půjdu,abych šel za světla a popřípadě měl kde přespat přes noc. Nokták čtvrtý generace myslim,je něco jako super vidění,je s nim vidět líp jak ve dne :-) nešlo by to vidat jako doplněk do všech dílů? Díky

Datastor řekl(a)...

Popravdě jsem takvouhle žádost ještě nikdy neměl :). Doplněk v tomhle duchu sice nechystám, ale můžeš si je sám zrušit úpravou souborů antigas_mod.ltx a outfit.ltx (najdeš je v adresáři gamedata\config\misc).

Stačí je otevřít v Notepadu a všechny údaje nightvision_sect přepiš na ;nightvision_sect. Hra je potom přestane evidovat.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj
poprosil bych o radu.Po delší době hraju s DMP 7.8 a hra mi padá
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_string
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 352
[error]Description :
[error]Arguments : Can't find variable trail_light_color in [af_mincer_meat]
nevíte někdo co stím?

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,
nevím kde sem to tu četl, ale psalo se nebo ne že se v exoskeletonech bude dat behat? Nasel sem svuj prvni, ale vzhledem k presunum po hre je to bez behani na prd..To ho vazne nekdo pouziva?

U SEVA co nosim je v popise obleku neprustrelnost 30%, jakmile ho hodim na sebe je tam 75% (bez jakekoliv priadni artefaktu)..co plati??

Dostal sem od nekoho ukol z freedomu, ze mam dovali armadni oblek, nejaky special co ma v sobe nejakou vrstvu co zlepsuje krvaceni. V jantaru mam ikonu kufriku, ale at se snazim jak se snazim, vuuubec to nemuzu najit (ma to pry byt na nejakem vojakovi...

Dik za jakykoliv komentar..btw, na co mam porad tolik penez? Prijde ve hre jeste nejaka super zbran nebo oblek, na ktery to bude potreba? Ted beham s dragunovem a g36 v SEVA suitu a krom naboju nic kupovat nepotrebuju....

Datastor řekl(a)...

Anonymní #1:
Tuhle chybu jsem od nikoho ještě neevidoval. Upravoval sis nějak herní soubory nebo přidával nějakou dodatečnou úpravu? Pokud ne, zkus do gamedata\config\misc nakopírovat následující soubor a původní zazálohovat.

Anonymní #2:
- Ne ve všech, ale jenom v několika druzích. Exoskeletony se hodí hlavně na přesun těžších nákladů a na lepší ochranu před vlivem anomálií.
- U obleků platí vždycky ta hodnota, která je pod ikonou postavy. V textu se jednalo o překlep a v další verzi dojde k jeho opravě.
- Mrtvolu vojáka i s oblekem najdeš nedaleko vstupu do podzemí, nemůžeš ho minout.
- Peníze jsou logicky k nákupu další výbavy. Pokud používáš jenom to, co někde najdeš, nejde se divit, že jich máš víc - ale to herně omezit nejde.

Anonymní řekl(a)...

Díky
přepsal jsem gamedata\config\misc
a přwstalo to padat.

Anonymní řekl(a)...

Zdar mám pár dotazů:
1. je to možná blbej dotaz, ale dá se nějak spřátelit s frakcemi Žoldáci, Armáda a Monolit?
2. podle mapy zóny zveřejněné zde http://digilander.libero.it/requena/stalker/stalker_Map_Zone.htm (je to až úplně dole) se úkol Zabít střelce dá splnit už v Kordonu, ale je to mimo hranice lokace. Je mi jasný, že je blbost tento úkol splnit, ptám se na to jen ze zvědavosti.
3. Vím, že to tady už párkrát padlo,ale opravdu by nešlo nějak udělat, aby se z lokace Černobylská Elektrárna dalo vrátit? Je tam poměrně dost dobrých věcí, ale když se nejde vrátit jsou v podstatě k ničemu.
4. Šel by nějak odstranit blowout v lokaci Černobylská Elektrárna? (časovač se aktivuje chvíli po vstupu do lokace) Kvůli tomu to tam ani nejde pořádně prohledat. A pokud to nejde odstranit tak ten čas aspoň nějak zvednout.

Datastor řekl(a)...

1 - Žoldáky si spřátelit jde, ale až po připojení se ke Svobodě. Z toho ale potom bude pramenit nevraživost ze strany Povinnosti a vědců. Zbytek frakcí zůstává, protože jde o základní protivníky v podstatě po celou hru.

2 - Tady došlo asi jenom k nedorozumění. Nejde o splnění úkolu, ale jeho zadání. S podobnou interpretací jsem se potkal už kdysi dávno a bohužel se dostala až na stránky herního časopisu jenom proto, že hru nikdo nehrál (ačkoliv vzniku článku to nebránilo).

3 - Šlo, ale ještě se mi to zpětně obnovit nepodařilo. Budu se o návrat pokoušet, ale nemůžu nic slíbit. Stejně tak to platí v případě časovače u elektrárny.

Anonymní řekl(a)...

Moc diky za rady vyse, toho vojaka sem vedel ze mam hledat ale nebyl sem schopny to nejak zpracovat..) jeste jestli muzu...

1) vysvetlete mi rposim to behani ve hre..mel sem zakl oblek a nosnost 25kg s dvema koulema artefaktama co pridavji vydrz sem mohl do 24kg behat bez omezeni. Ted s novym oblekem se kterym mam nosnost dejme tomu 55kg behat do 54kg nemuzu..jak tofunguje?? Jak behat??

2) nekdo vyse tu psal, ze z nejake lokace se neda vratit? Tam hra konci? Mam tam chodit? Co se stane pak? Muzu se se svym hrdinou vratit nebo hra konci a ja pak uz musim hrat za novou postavu? ..nikdy sem to nehral...

3) a i viz vyse, ja moc nerozumim, oc o v te hre jde, je to normalni?? Ty videa jsou na me az moc neurcita, abych byl schopen odhalit, co jsem kdo jsem a proc vlastne toho strelce hledam...dozvim se to nebo si mam radeji precist wikipedii? :-)

Dik

Anonymní řekl(a)...

Jo a jeste k zpetnemu razu pusek..nevim jak je to u ostatnich,a le Dragunov v rukou zkuseneho strelce by nikdy nemel takovy odskok nahoru..vezmu-li v uvahu, ze sem vojak v exoskeletonu a na sobe mam navic 50kg vybavy, nemuze mi Dragunov tak skocit (ted si nejsem jisty, zda stejne skace ve vsech polohach (tedy prikrceni vs ve stoje). U automatu to chapu, kdo mel v ruce vi (je mel naposledy noveho brena), ze to neni sranda, ale na odstrelovacky se dela vsechno special a hlavne pri strelbe z nich se chova jinaki strelec (a neni mozne, ze mu pak muska odskoci o takovy kus nahoru)...

Datastor řekl(a)...

Běhání kompletně předělávám tak, aby víc korespondovalo s navýšenou nosností. U exoskeletonů to funguje dobře, u normálních vest bude vzhledem k nižší váze problém.

Nejde se vrátit z finální lokace, tudíž z elektrárny. Tam ale stejně jít musíš, pokud hru chceš dohrát (je to prostě přesně tak, jako v základní hře - po dokončení byly titulky a návrat do hlavní nabídky).

Alespoň základní představu o ději bys mít měl, i když spíš z textů v PDA. Regulérní animace výpovědní hodnotu ve Stínu nikdy neměly.

Rozkmit zbraní do nadcházející verze kompletně předělávám (viz článek), stávající způsob byl spíš provizorní.

Anonymní řekl(a)...

Jejda chlape ja vubec nevim kde ty na ty nase blbosti co tu pisu(em) mas cas...plati ti za to nekdo alespon neco? Ja todle hraju poprve tak ani nevim jak to bylo predtim, tak nemam s cim srovnavat, ale podle toho jak na vsechno reagujes mam tak trochu pocit, zes te hre venoval pulku zivota a mas to vsechno zmaknute..ja si samozrejme rad pockam na cokoliv co se tu objevi, protoze vim, ze to bude super..je tezke nekomu anonymnimu na dalku dekovat a nezapadnout do fraze ci klise,ale nepodekovat nejde, takze dik za odpovedi, ja budu trpelivy a pockam si ;-)

a pristich sto mutantu co zabiju bude 'na tebe' ;-)))

Datastor řekl(a)...

Ne, to vážně neplatí :). Každopádně pravdou je, že Stalkerům jsem věnoval (a pořád věnuju) vážně moře času. Na druhou stranu i podpora nebo reakce na komentáře s moddingem souvisí. Nejde jenom něco vydat a potom ignorovat cokoliv, co se mi následně na blogu nebo na mailu objeví, takže asi tak.

Díky moc za pozitivní reakci a i za trpělivost. Garantuju, že i do budoucna se tady další obsah bude objevovat.

Anonymní řekl(a)...

Nedávno jsem si stáhnul tuto hru, ale hned po instalaci (patch jsem tam nedával) to má verzi 1.0006
Já jsem to s touhle verzí nikdy nehrál. Podle toho, co se píše tady není zrovna nejlepší a já to nechci riskovat. Jde tu verzi nějak snížit zpátky na 1.0005

Rasheed23

Anonymní řekl(a)...

tak už nemusíš odpovídat, našel sem si to v informacích (zapomněl jsem se podívat), klidně oba moje příspěvky smaž

Rasheed23

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Daty, super mod :)
Jen bych se chtěl zeptat, kdy a kde se dostanu ke zbraním typu Magpul M. nebo Walther 2000? Pamatuju si že dříve je prodávali vědci, ale už jsem prošel X-18 i 16, ale oni prodávají jen FN Seven a P90, občas Gauss...

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky moc. Masadu bys měl najít u Petrenka po vypnutí psi-emitoru v Jantaru, pokud si vzpomínám a W2000 jsem proteď ze hry vyřadil.

Anonymní řekl(a)...

Tak psi emitor vypnut, i vypalovač, ale stále žádná změna, Pentrenko, Lakomec ani Barman nenabízí žádnou novou výbavu, ani když se přidám k nějaké frakci :(

Datastor řekl(a)...

Rozšíření výbavy po vypnutí emitoru mi bohužel hra nevzala, takže sortiment v tomhle směru zůstane beze změny. Ale když se tak dívám, tak jsem ji asi Petrenkovi taky odstranil (chystám tyhle modernější zbraně do separátního balíčku). Jakmile budu mít trochu času, podívám se na to.

Anonymní řekl(a)...

Takže se teď nedostanu ke zbraním typu MP7 atd...?

Datastor řekl(a)...

Ne, to vyřazení platilo zhruba pro sedm konkrétních zbraní (kde byla kupříkladu i XM8). MP7 je k mání společně s hromadou dalších zbraní u obchodníků nebo NPC.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Datastore.

Mám otázku, již se chystám vypravit do Pripjatě, ale stále jsem nenašel nějaké zbraně, třeba MP5, M4 Benelli, Bizon, M79, Masada nebo MG (?34 či 42). Kde je najdu?? Prohledal jsem v gamedata-sounds-weapons a jsou tam, takže by tam někde měli být ne?

Anonymní řekl(a)...

Oprava: Samozřejmě ne MP5 ale MP7...

Datastor řekl(a)...

Pár zbraní (například Masada) se časem objeví volitelně v doplňku a MP7 jde získat u Šrouba. Kousky jako například M79 nebo Bizon se nebudou vyskytovat ve hře vůbec, a to kvůli potížím v modelech. To, že ve složce zůstalo pár zvuků, nic neznamená.

Anonymní řekl(a)...

Sakryš, Šroub, to my teda nic neříká, poradíš kde ho hledat?
A ještě bych se chtěl zeptat, když střílím z M4 či ze SCARU, tak ty zbraně strašně kopu, je skoro nemožné trefit cíl na několik X desítek metrů delší dávkou a přitom třeba Vzor, ten nekope skoro vůbec, nemělo by to být spíše naopak?

Datastor řekl(a)...

Ne nezbytně - ale jak už jsem psal, v nadcházející revizní verzi bude systém rozkmitu zbraní fungovat úplně jinak (a rozhodně líp než ve stávající verzi).

Anonymní řekl(a)...

Prosímtě, poradíš kde hledat toho Šrouba?

Datastor řekl(a)...

V Armádních skladech na území Svobody - nejde ho minout.

Anonymní řekl(a)...

A ještě poslední dotaz...:)
Kolimátor Eotech nebo jak se jmenuje, je ve hře nějaká zbraň, na kterou jde připevnit? Na popisku je akorát G36C, která předpokládám je vyřazena a zkoušel jsem ji akorát na SCAR-L(odstřelovací) a tam nejde...kolik bude ve finální verzi SCARů?

A ještě takový připomínka, G3A3 má přidělanou RIS lištu, proč na ni není žádné příslušenství?

Datastor řekl(a)...

G36C se ve hře vyskytuje, taky u Šrouba, pokud si dobře vzpomínám. O počtu verzí SCARů jsem se ještě nerozhodl, ale celkem jsem měl tři verze (CQC, L, H). Moc rozšiřovat je ale nechci.

Na G3A3 padne jenom jedna konkrétní optika, kterou bych rád časem dodal jako pevnou součást pušky (tudíž by G3 byla ve variantě s optikou a bez optiky). Vzhledem k tomu, že pro samotnou optiku nemám model, by to bylo nejideálnější řešení.

Anonymní řekl(a)...

Takže Šrouba jsem nenašel, je možné že to byl Povinnosťák a teď leží pod drnem?

Datastor řekl(a)...

Pokud jsi nechal na základnu zaútočit hlídku Povinnosti u počátečního přechodu do skladů, tak pak tady ta možnost je. Jinak Šroub postává na heliportu za základnou Svobody.

Anonymní řekl(a)...

Aha, no tak to by tam ještě měl být :)

Jsou ještě nějací takový "dealeři" krom toho Šrouba a Práskače?

Anonymní řekl(a)...

A ještě jeden malý problém, na základně jsem omylem zastřelil jednoho strážnýho a odtedka jde po mě celá základna, dá se s tím něco dělat krom načtení staršího save?

Datastor řekl(a)...

Plnohodnotní překupníci (vyjma normálních, jako třeba Sidorovič a Barman) jsou jenom tihle dva.

Pokud zastřelíš někoho z frakce, tak je to permanentní záležitost. Stornovat reputaci přímo ve hře nejde.

Anonymní řekl(a)...

Ale divný, že stačilo sejmout jen jednoho, když zabiju pár povinostáků, nic se neděje...myslel jsem že když pozabíjím pár vojáků povinnosti, že se ta reputace zpraví :|

Anonymní řekl(a)...

Jo a prosím tě ještě, nedá se někde v souborech předělat startovací výbava jako v CoP?

Datastor řekl(a)...

Dá přes skript, ale výbava na začátku hry je takhle nastavená cíleně. Nehledě na to, že se mění podle toho, jakou obtížnost hráč nastaví.

Anonymní řekl(a)...

A kde se to dá udělat? Jen si chci dát Glocka... nebo by stačilo kdyby mě to dal Wolf místo makarova

Datastor řekl(a)...

Promiň, ale na tohle odpovíddat nechci. Základní Makarov má svůj důvod a tyhle změny akorát ničí atmosféru.

Unknown řekl(a)...

zdravím mám problém s minimaou v dmp8 nikde není ani ukazatel zdraví nevím zda-li je to záměr nebo ne.

Datastor řekl(a)...

Už jsem to tady nesčetněkrát zmiňoval - zdraví se zobrazuje v inventáři, mapa postačí v PDA. Pokud by to nestačilo, stačí se podívat do záložky doplňků.

ymorduur řekl(a)...

Nevím jestli je to jen u mě, nebo už jste to někde řešili, ale nejde mě příjmout ůkol s upírama, který dává ten obchodník v Armádních sladech, v budově ve které je i velitel Lukash. Jde to nějak?

Datastor řekl(a)...

Jde, samozřejmě, ale už od základní verze v sobě tahle mise má chybu. Většinou zabírá, když se ještě před přechodem do skladů zeptáš Lovce, stojícího v Baru (zadává i úkol s nalezením brokovnice v Rostoku). Od něj můžeš přijmout misi, která se s tou Lakomcovou slučuje a taky po tobě chce zneškodnit Upíry. Pak stačí jít za Lakomcem, přijmout jeho misi a zabít všechny mutanty najednou.

To, že ti ji Lakomec teď nenabízí, taky může způsobovat to, že nějaká neherní postava už jednoho z Upírů zastřelila. Já ale s přijetím osobně nikdy potíže neměl, takže bohužel líp poradit nedovedu.

Anonymní řekl(a)...

Daty,moc ůžasný mod,velké díky tobě,jen by jsem měl malou prosbičku s menším problémem.Když jsem vlezl na smetiště a začalo pršet začali mi na obrazovce problikávat šedé čáry,co s tím? V žádné jiné hře mi to nedělalo.Zkoušel jsem změnu osvětlení na dynamické,a nepomáhá :/

Anonymní řekl(a)...

Ahoj daty,nevím jestli už to tady někde není,pokud ano tak se omlouvám,ale hra se mi sama vypíná,někdy to uděla po 20minutách,někdy po 4 hodinách,nevím co s tím,žádná chybová hláška,žádná chyba nic,prostě se vypne...

Datastor řekl(a)...

Jsem rád, že se modpack líbí a díky za ohlas. Problém s fragmentováním obrazu při dešti se táhne už od prvního dílu a jediná skutečně funkční rada je vypnout a znovu zapnout hru. Přesně tohle mě potkalo i v Clear Sky, dokonce prvně za celou dobu, co tu hru mám.

K dalšímu dotazu - odpověď (nebo teda spíš moje tipy, v čem by to mohlo vězet) najdeš pod předchozí stejnou otázkou tady.

Anonymní řekl(a)...

Daty tvůj mod je úchvatný,jen,měl bych na tebe otázečku,některé zbraně nejsou u žádného z obchodníků a u nepřátel jsem je taky nenašel,a sortiment u barmana atd. se taky nerozřižuje :/

Datastor řekl(a)...

Díky moc. Pár zbraní skutečně ke koupi nenajdeš, buď jsou ve skrýši a nebo přímo u konkrétní postavy. Je potřeba hledat. U barmana a ostatních překupníkl se sortiment rozšiřuje jenom v pár úsecích příběhu - pro barmana kupříkladu po návratu z Údolí a potom z Jantaru. Víc sekcí mi hra nevzala.

Anonymní řekl(a)...

Daty tvé dmp je mistrovské dílo,a tak by jsem tě chtěl poprosit,jestli by nějak nešlo udělat dodatek který by umožňoval připojit na velmi povedený model mp7 nějaký zaměřovač

Datastor řekl(a)...

Díky moc, jsem vážně rád, že se modpack líbí. Bohužel další doplňky na MP7 připevnit nejdou, model je sám o sobě nepodporuje (resp. na něm nejsou body pro ukotvení doplňku). Všechny zbraně, co v modpacích jsou, umožní přidat jenom tolik doplňků, kolik pojme výchozí model. To je právě i důvod, proč třeba ani na MP5 žádná optika nejde připojit.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

Zdravím Datastore.

Tvůj skvělý modpack hraju i s mým bratrancem už po několik verzí. Považuji jej za nesrovnatelně lepší než samotnou původní trilogii.
Děkuji Tobě i Tvému týmu za opravdu vynikající herní zážitek a atmosféru.
Výborná práce!

Vím že je těžké zavděčit se všem, ale chci si postěžovat na několika sekundovou neschopnost po zásahu, kdy vrávorám neznámo kam, bez možnosti se skrčit (pokud byl zásah tvrdý). NPC mají tento "time-off" daleko kratší a to mi přijde nespravedlivé, neboť v drtivé většině jsem já sám proti přesile.

Potřebuji poradit s buglým panem Kloboukem v Armádních skladech, pokud by někdo věděl. Po vystřílení (velmi mnoha) monolitských parchantů v exoskeletonech, si přeživší pan Klobouk a ještě jeden voják ze Svobody sednou k ohníčku a já si s panem Kloboukem nemohu promluvit. Není možnost dialogu.
Něco podobného se mi stalo v Jantaru, že po skončení měření emisí, kolega věděc dorazil zpět k bunkru jako první, stál přede dveřmi, dveře nešly otevřít a mluvit jsem s ním nemohl. Nakonec jsem ho musel odbachnout, abych mohl dovnitř. Nepomohly restarty hry, nic.
Tak nevím. :(

Datastor řekl(a)...

Co k tomu dodat... díky moc za zájem. Jakákoliv takhle pozitivní reakce mě neskutečně těší, takže ještě jednou díky. No a teď k těm problémům:

Jako první, co bych na úpravu rozkmitu kamery doporučil, je zkontrolovat si hodnoty u parametrů cam_inert a cam_slide_inert (viz bod 3 v nejčastějších dotazech). Pokud bys rozkyv chtěl vypnout úplně, jde to skrz bind_stalker.script a vyhledáním řádku actor_attack_pp.on_actor_update() - před něj stačí dopsat dvě pomlčky a soubor uložit. Případně bych k tomu udělal taky rovnou doplněk (to záleží podle zájmu dalších hráčů).

Klobouk se bugne jenom někdy, při posledních zhruba třech betatestech k tomu nedošlo ani jednou (takže jde spíš o náhodnou chybu základní hry). Ale naštěstí tenhle dialog nemá vliv na průběh příběhu a ani na korektní ukončení úkolu s obranou barikády, takže se netřeba strachovat. U dveří v bunkru je ten problém, že někdy může díojít k situaci, že hra nesprávně detektuje hitbox postavy a dveře se proto správně neotevřou. Na tuhle chybu jsem ale během vlastního hraní ještě nenarazil - mohlo by zabrat přejít zpátky do Rostoku a hned po načtení mapy se vrátit do Jantaru. Ale to jenom odhaduju. Tyhle chyby se obecně řeší hodně obtížně.

Anonymní řekl(a)...

Daty obracím se na tebe s podivným problémem,co jsem přišel poprvé do agropomu tak se hra začala strašne dlouho načítat,i u obchodníků když nakupuji tak v momentě kdy potvrdím obchod tak se hra zasekve na docela nemalou dobu,od 15s do 3min. v závislosti na počtu kupovaných věcí,zkoušel jsem různá nastavení grafiky,a vždy když začnu novou hru,a jdu do agropomu začne to dělat znovu

Datastor řekl(a)...

To je zvláštní... a popravdě jsem se s takovou chybou ještě nikdy nesetkal. Co si pamatuju, tak hra se trhá jenom při abnormálním navýšení nosnosti postavy - ale pak nechápu, proč by se hra začala takhle zpomalovat jenom v Agropromu. Zkus případně celou hru reinstalovat, promazat i složku dokumentů a nechat hru vytvořit všechno znovu (save pozice budeš moct klidně vrátit a nebo na zkoušku začni hrát znovu a do Agropromu se dostaň ještě jednou). Nemůžu sice zaručit, že nějaká z těhle rad zabere, ale za pokus nic nedáš. Bohužel mě ale nic bližšího nenapadá.

Anonymní řekl(a)...

Tak problém se spomalováním načítaní vyřešen,byla špatně nastavena priorita pro výkon procesoru,už to fičí jak má,a ještě by jsem se chtěl zeptat,kdepak se dá zhruba najít g3 :D tu zbraň miluju a nikde na ni nemůžu narazit :D

Datastor řekl(a)...

Tak to je jedině dobře. Jinak G3 jde najít u vojáků Monolitu v okolí Vypalovače mozků (les) a mám dojem, že ji v pozdější fázi prodává i Lakomec.

Anonymní řekl(a)...

Daty tvé dmp je opravdu povedené,a chtěl by jsem se tě zeptat,pročítal jsem si seznam změn,a našel jsem tam m93r,a nenechalo mě chladným jestli v dmp 8 je,a taky ještě otázečka,na některé zbraně z předchozího dmp jsem po celou dobu hraní nenarazil,jako třeba Aug,masada,sig556,552 tactical,famas,xm,hk417,beretu px4,sl8,mk23,tak by jsem se chtěl optat,jestli jsou tyhle zbraně v dmp 8 vůbec přidané :/

Anonymní řekl(a)...

No koukám že už je tady otázečka ohledne zbraní,tak se taky zeptám :D Našel jsem tohle videjko : http://www.youtube.com/watch?v=tG72NnNZlx8 a hodně se mi líbí zvuk i nabíjeni glocku a berety,ale v mém dmp to tak není :/ jde to nějak změnit? mam tvé revidované dmp 8

Datastor řekl(a)...

#1: Díky moc. 93R ve hře je, ale model je původní Beretty (je k mání u Pavlíka) - ještě se ale rozhoduju, jestli ji ve finále nechám a nebo jestli se půjde dostat jenom k regulérnímu FS modelu.

Na všechny zbraně nepůjde narazit proto, že pár jsem jich dočasně vyřadil - objeví se časem formou doplňku, záleží na zájmu. Nebudou ale už aktivní oba Sigy (552 a 556), HK417 a SL8. PX4 by měl prodávat Šroub nebo Sacharov, teď si přesně nevzpomenu. Taky je potřeba brát v potaz, že sortiment obchodníků se časem vždycky o pár věcí rozroste (záleží na tom, kde zrovna v příběhu hráč je).

#2: Revidovanou osmičku určitě nemáš, tu mám teprv na disku :). Proto v něm jsou pořád tyhle dva původní modely.

Anonymní řekl(a)...

No,konečně jsem se vrátil ze zahraničí,a koukám,nové dmp,tak jsem si tak pročítal co na mě čeká,pročel jsem seznam změn od 7 nahoru,a narazil jsem tady na ruger 100gp,což si pamatuju z super mod packu jako 6 ranny revolver,a pak jsem tam zahlédl kuši,což mě docela zarazilo :D Tak se tě chci zeptat daty,opravdu to tam je? :D

Datastor řekl(a)...

GP100 se objevuje jenom v DMP pro Clear Sky a Call of Pripyat, ve Stínu ne. Stejně tak se v modpacku nevyskytuje ani kuše.

Anonymní řekl(a)...

Už jsem se lekl :D

Anonymní řekl(a)...

Daty,dmp 8 je úchvatné,klobouk dolů.No a chtěl jsem se zeptat,našel jsem na webu videjko s upravenými animacemi berrety,glocku a pp2000,tak jsem se chtěl zeptat,jestli tuto nadupanou změnu animací plánuješ jen u těchto 3 zbraní nebo zahrneš jěště nějaké,mě osobně ty animace i zvukové zpracování moc natchlo,a dává to dmp ůplně nový rozměr

Datastor řekl(a)...

Díky moc. Animace jsou v tuhle chvíli jenom pro ty tři zbraně - tady je problém v tom, že model zbraně a animace je v jednom, takže pokud někdo neudělá další modely s novou sadou animací, tak se bude třeba spokojit jenom se současnou podobou.

Unknown řekl(a)...

Děkuji Ti za odpověď a radu, rozkyv jsem si vypnul. Pan Klobouk mi odměnu dal, až když jsem opustil arma sklady a za dva dny se vrátil, při vstupu do oblasti mi to hlásilo že jsem quest nesplnil. Ale jak říkáš, na nic jiného to vliv nemělo, následný úkol s mutanty jsem splnil a získal tak tu kýženou odměnu, o kterou vlastně nakonec šlo.
Pěkný víkend Ti přeju.

Datastor řekl(a)...

Nápodobně a nemáš za co. Ještě se pak při dalším betatestu podívám, jestli se mi tu chybu povede nějak zduplikovat a případně bych zkusil zjistit, co v tom vězí.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj daty,dmp 8 je opravdu povedené,a chtěl by jsem se tě zeptat,kdy asi zhruba plánuješ vydání revidované verze,už se nemůžu dočkat upravených verzí 92f a glocku :)

Datastor řekl(a)...

Díky moc. Vyjde až dodělám betatest - přesnější datum nemůžu určit.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj daty,chtěl by jsem se tě zeptat na jednu maličkost když už chystáš revidovanou verzi 8,šlo by nějak upravit zvuk a model p90? přece jen je do docelá suché,jednak velikost a i zvuk,a tohle se mi dost nelíbí i u dmp...já vím že sehnat kvalitní model není nic lehkého,a tak kdyby šlo udělat alespoň něco se zvukem u p90 byl by jsem vděčný,jinak musím tvé dmp moc pochválit :)

Datastor řekl(a)...

S modelem toho bohužel moc nesvedu, a to hlavně proto, že žádná jiná varianta neexistuje (krom verze, kde při pohybu postavy klochtá zásobník). Na zvuk se podívat ale můžu, to by nebyl problém.

Anonymní řekl(a)...

Aha,no i kdyby jen ten zvuk se trochu zrealizoval bylo by to fajn,a omlouvám se za chybu nemělo tam být dmp ale ump :D No nicméně jsou to prkotinky,které nemají na úchvatnost tvého díla žádný vliv,už se nemůžu dočkat revidované 8 s novým glockem a 92f

Unknown řekl(a)...

Ahoj Datastor chcem sa opýtať či je to konečna verzia modpacku pre tiene Černobiľu?A ešte som ty tam našiel malinkú chybu na zbrani mp7a1pdw v popisu ma raž 9x19 ale je na 5.7x28

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
finální verze tohle ještě nebude - minimálně chystám ještě revidovanou verzi osmičky (na níž upozorňuju v postranním panelu nalevo). O chybě v popisku už jsem echo dostal, takže bude opravená právě v nadcházejícím vydání. A samozřejmě přibyde ještě hromádka dalších věcí a vylepšení.

Anonymní řekl(a)...

Nainstaloval sem modpack..hra se spusti...ale nemuže se nacist posledni save...vzdy to pak spadne...jde to jedine kdyz dam uplne novou hru:(Nevite co s tim?

Datastor řekl(a)...

Jestli načítáš uloženou pozici ze základní hry nebo z dalších modifikací, tak hra samozřejmě nic nenačte. V DMP je množství změn, co se se základní hrou prostě a jednoduše nesnese.

Datastor řekl(a)...

Lepší volba, než se snažit něco z DMP vypreparovávat, je podívat se na stalker.filefront.com a spacák si najít přímo tam. Pro Stín Černobylu existuje stejně jenom jediná funkční verze, takže tu najdeš bez potíží.

Anonymní řekl(a)...

Mam problem se spustenim hodi me to chybu

Expression : fatal error
Function : CResourceManager::_GetBlender
File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\ResourceManager.cpp
Line : 49
Description :
Arguments : Shader 'models\antigas_glass' not found in library.

Verzi hry mam 1.0005

Datastor řekl(a)...

Podle logu nemáš, jasně v něm stojí 1.0004. Zkus pak taky ještě v hlavní gamedata složce smazat shaders složku, ale jako první rozhodně použij adekvátní patch.

Datastor řekl(a)...

A výpis v logu se nezměnil? Protože teď vážně nemám ponětí, co by v tom mohlo vězet. Zkus případně změnit render hry na statiku (DX8) nebo na klasickou dynamiku. Víc mě nenapadá.

Joohny_Loo5er řekl(a)...

Ahoj Datastore. Tak jsem předevčírem dohrál CoP samozřejmě s tvým modpackem a musím říct, že super. Nestačilo mi to a vrhnul sem cse na SoCH a koukám - je tu nová verze DMP:) A musím uznat, že je fakt hardcore. Moc se mi líbí to omezení zbraní na minimum. Ale teď už mám konečně AKSU a stím se už přežít dá:) Nábojů je dost. Ale co mi nejde do hlavy je, že už jsem u barmana a stále po zóně pobíhám jen v kožené budně. Stalkerská vesta stojí u barmana asi 26 k a já mám jen 7:( A to jsem si nekoupoval snad nic. Dělám něco špatně? Mohl by jsi mě prosím trochu nasměrovat, kde bych mohl nějakou vestu sehnat? Ta bunda už je na dranc a ani nemám chuť ji opravovat. NAvím jsem za celou dobu našel pouze 1 akretfakt ve skrýši na smětišti a nikde jinde ne. Jinam ani nemůžu pořádně, protože nejsem vůbec chráněn proti radiaci a ta jse vskutku smrtelná. Dal by jsi mi prosím pár typů. Klidně na mail nanabozho@seznam.cz. Předem moc díky. A díky také za tvou skvělou práci, kterou pro nás stalkery děláš.

Datastor řekl(a)...

Nazdar a mockrát děkuju za chválu. Hardcore pojetí bylo a i v budoucnu bude smyslem DMP, každopádně jednu lehkou vojenskou vestu získáš například od Sidoroviče za odměnu v postranním úkolu (likvidace banditů na Smetišti), artefaktů pak dost najdeš v oblasti Rostoku a i na Smetišti jich pár je.

V další verzi navíc bude poměrně značně překopaná vybavenost skrýší, aby působily trochu víc jako skrýše a ne jenom jako odkladiště materiálu.

V pozdější fázi hry ti proti radiaci taky hodně pomůže vědecká verze detektoru.

Joohny_Loo5er řekl(a)...

A zase za odpověď. Jo jasně, právě ta hardcorovost se mi na tom líbí. I když tady to bylo na mě už trochu moc, takjsem si o pět kilo navýšil nosnost:) Přeci jen se mi nechtělo sem a tam pobíhat pro úkolvé předměty kvůli nosnosti. Ale ostatní věci jsem nechach tak jak jsou. K mému překvapení se dá žít i bez ukazatele zdraví. Hrát bez minimapy jsem byl zvyklý už z CoP. Přesně takovouhle radu jsem si přčdstavoval. Vrátím se k sidovi pro ten úkol kvůli vestě a pak se vydám na průzkum divoké oblasti - ta je má nejoblíbenější:) Hezký den

Joohny_Loo5er řekl(a)...

PS: Na ty úpravy skrýší se velmi velmi těším. Já právě myslel, že jsou již implementovány. Jáké bylo mé zklamání, když jsem se s obtížemi dostal ke srýši za použití 3 antiradů a ztráty půl zdravý a ve skrýši byly antirady 2:)
Kdy bude další verze cca k dispozici prosím?

Datastor řekl(a)...

Nosnost se postupně navyšuje u lepších obleků, například stalkerská vesta pojme o něco víc věcí než klasická bunda (taky proto jsem výchozí nosnost nastavil právě takhle - je to prostě obyčejná bunda). Jak jsi už zmínil s mapou, je to jenom otázka zvyku. Kdo si na stávající zobrazení zvykne, nebude mu nijak vadit. Mně osobně třeba vyhovuje dokonce víc.

U skrýší je trochu problém v jejich četnosti, resp. stylu jejich získávání z mrtvol postav. Nejde tomu zamezit, ale zdá se, že právě tahle změna, která v nadcházející verzi bude, tomu přece jenom částečně zabraňuje. Ale je potřeba to ještě důkladně otestovat.

Mimochodem ještě k tomu předchozímu dotazu - nějakou tu finanční pomoc získáš i za boje v Aréně v baru, tak tam bych ti taky doporučil se podívat.

Ohledně data vydání víc říct nemůžu, momentálně probíhá intenzivní práce na Call of Pripyat.

Joohny_Loo5er řekl(a)...

Díky za tip...aréna je základ:) Jeden z důvodů, proč jsem tak spěchal do baru...navíc je to moje výchozí stanice, pro toulky po zońě, takže jsem se tam chtěl dostat co nejdříve. Tak na skrýše se fakt těším. A až bude CoP, tak taky určitě vyzkouším až bude hotové a třeba ti pak nahlásím i nějaké chyby;) I když všímavý asi moc nejsem, jelikož jsem v SoCH nenarazil zatím ani na jediný avizovaný easter egg:( Tak snad se k nim ještě nějak dostanu.
PS: Nejvíc obdivuhodné není to, jak jsi Stalkera vylepšil, ale kolik let už ho upravuješ a že jsi nad tím vydržel. Něco takového se myslím jen tak nevidí a celá komunita ti je určitě velmi vděčná.

Datastor řekl(a)...

Na tom má hlavní zásluhu právě zájem lidí, jinak by těch déempéček moc nebylo :). A pokud zájem vydrží, tak u toho modifikování asi ještě nějakou dobu zůstanu.

Unknown řekl(a)...

Nazdar Daty klobúk dole pred prácou ktorú ty a aj ostatný ktorý ti pomáhali robiť modpacky robíte je to proste úžasné :) V hre treba rozmýšľať a to je najlepšie viac sa do toho vžijem a viac to aj preživam plus atmosféra no čo viac si priať len jedna otázka nedali by sa šroby dať na obmedzene množstvo a mohol by si ich nachádzať u mŕtvych alebo u obchodníkov ale asi je to blbosť :D Tak asi toľko pokračuj v robení modpackov naďalej a držím palce pri ďalšom tvorení :)

Datastor řekl(a)...

Díky moc a jsem rád, že se ti DMP líbí. Početní omezení na šrouby jsem před delší dobou v modpacku měl, ale bohužel tahle novinka dělala víc problémů než užitku, takže jsem se nakonec rozhodl ji definitivně vyřadit. Ale takhle to ostatně dopadlo už u víc změn.

Joohny_Loo5er řekl(a)...

Tak ahoj. Jsem zase zpět, abych to tak zhodnotil v již, řekl bych pokročilejší fázy hry. Nechci se nějak rozepisovat, tak řeknu hned zpořčátku, že hra a ekonomika je vyvážená. Prachy se daj vydělat, ale chce to trochu úsilí. Nábojů je tak akroát, ale chce to trochu šetřit a hledat. Artefakty také jdou najít, ale chce to štěstí a jsou poměrně vzácné. Těm opravdu vzícným bych přecijen malinko zvedl staty, aby opravdu stály za to:) Radiace je zrádná, a opravdu smrtelná. Co se mi nelíbí je, že dragunov a jeho variace kopou až moc. Vintorez OK a ostatní zbraně taky. Pak jeden probém, že obchodníci mi po vypnutí vypalovače nezlepšili nabídku výbavy. NAvíc nikde není exoskeleton na prodej!! Po návratu z údolí jsem zahlédl nějaké exeskelotnx, ale teď už jsem u nikoho dlouho žádný neviděl. Nejlepší oblek je seva u sacharova. A nakonec mě štve ten záhadný palouky plný artefaktů, který má být na smetišti. Chci ho najít a zaboha nevím, kde by mohl být. Pěkně mě to už štve.

Datastor řekl(a)...

Problém se zvedáním vlastností u artefaktů je to, že je pak snadno můžeš použít ke značnějšímu obohacování. Nechci zacházet do extrému, kdy se s pomocí jednoho artefaktu můžeš prodrat radioaktivní loukou bez sebemenší újmy jenom proto, že neseš vzácnější artefakt. Ohledně kopání zbraní jsem se už vyjadřoval, tahle stávající podoba v další verzi nebude a budu ji nahrazovat za rozkmit kamery použitou už v Clear Sky DMP - viz starší příspěvek.

V rozšíření výbavy jsou bohužel problémy obecně, i když konfigy pro tuhle možnost svoje záznamy měly. Až dodělám práci na CoP DMP, podívám se, jestli by to nešlo zařídit nějak jinak, ale moc šancí tomu nedávám.

Exoskeleton by měl mít na prodej Šroub na základně Svobody, obleky celkově ale ještě budu částečně předělávat. Palouk je na Smetišti kousek za vrakovištěm, kde probíhala přestřelka banditů s Běsovou jednotkou - nečekej ale tunu artefaktů. Hra si je v tomhle místě spawnuje dost nahodile, takže někdy může dojít i k případům, kdy se neobjeví ani jeden. To ale bohužel změnit nedokážu.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj.Nainstaloval sem DMP8 a nemam ted ve hře minimapu munici a zdraví?Co s tim pls?Díky:)

Datastor řekl(a)...

Ideálně si na to zvyknout, protože to je součástí modpacku. Nebo si třeba pročíst instrukce.

Anonymní řekl(a)...

Práve na youtube sem videl týpka co ma taky DMP8 a minimapa a vse mu tam normal zustalo:/A ja bych to chtel taky jinam me to prave moc nebavi.Jaky instrukce myslis?:)

Anonymní řekl(a)...

Velká vďaka za tento mod datastor :)
asi najlepší mod do stalkera, lepšie ako nejaký complete alebo lurk :)
asi iba fakt jediný mínus je že quicksavy nefungujú ale tak už som si zvykol, a určite sa pustím aj do DMP pre Call of Pripyat, len sa chcem spýtať kedy približne bude nová verzia? :p

Datastor řekl(a)...

Znefunkčnění quicksavů jsem popisoval jak v instrukcích, tak skoro všude na tomhle blogu. Jde o prevenci před poškozením save pozic, protože hra s rychloukládáním má problémy. Nejde ale o problém modpacku.

Každopádně jsem rád, že se líbí, ale datum vydání pro CoP DMP stanovit nemůžu. Jednak teď nemám grafickou kartu a druhak jsem ještě nedokončil betatest.

Unknown řekl(a)...

Nazdar Daty chcem sa spýtať či by sa dal odstrániť HUD detektoru anomálii keď ho mám na opasku žeby mi tam nezavadzal :P

Datastor řekl(a)...

S touhle myšlenkou trochu manipuluju ve stávající verzi, co mám na disku, ale ještě jsem se nerozhodl, jak to nakonec bude. Každopádně je pravda, že bez ikon je atmosféra přece jenom lepší.

Anonymní řekl(a)...

AHOJ DATASTOR CHCEM SA SPITAT CI SA DÁ NA MINI MAPU KTORÚ SOM SI VRÁTIL DO DMP8 VRATIT ZOBRAZOVANIE STALKEROV KTORÝ SÚ OKOLO MŇA A ICH POČET?

INAČ ĎAKUJEM ZA SUPER MOD.

Datastor řekl(a)...

Já zas děkuju za chválu. Ohledně počtu NPC v okolí a jejich zobrazení na mapě asi tolik - oficiálně tyhle prvky v DMP nepodporuju a ani v budoucnu nebudu. Kolik je v okolí postav se jde ale dozvědět z PDA sekce kontaktů.

Anonymní řekl(a)...

AHA VĎAKA TO MA NENAPADLO.
PRAJEM TI ABY SA TI ĎALEJ TAKTO DARILO.

pan_salieri_! řekl(a)...

před nedávnem jsem oprášil stalkerskou bundu a zavítal na tvůj blog ... DMP8 je jednim slovem "amazing" ... hra dostala úplně jiný nádech a hráč si připadá jako kdyby zóna byla neco reálného :) ... když jsem uslyšel od sidoroviče první větu v perfektní ukrajinštině byl jsem nadšený, ale rázem zklamaný, když přesedlal na ruštinu, ale to je maličkost ... DMP je dobré oživení už tak ohrané hry a rád bych se na něco zeptal:
1. jak a kde si nastavím dostřel u speciální munice do vintorezky?
2. nevim jestli jsi upravova zrovna tuto problematiku, ale na čem záleží kdy tě nepřítel spatří ? ... používám tichou chuzi, tlumič, kill na jednu ránu, ale často se stáva, že než se připlazím ke klečícímu nepříteli zezadu s nožem, vstane a začne plašit, nebo když obcházim skupinku zezadu, už z dálky na mě míří a všichni jsou v pohotovosti ... existuje na to nějaký parametr, nebo skript, nebo je to už přímo dané hrou ?

děkuju za vyčerpávající odpověd a za DMP8

salieri.

Datastor řekl(a)...

A já zase děkuju za chválu.
Ukrajinská zvuková stopa se do hry dá přidat, dokonce pro to je v sounds složce je celá složka character_voices_ukr. Původní character_voices složku stačí přejmenovat a tu s přídomkem _ukr přejmenovat na původní.

Ke zbytku otázek toliko - veškerá základní munice se nastavuje v configs\weapons\weapons.ltx, ale základní dostřel zbraně se nastavuje globálně pro tu kterou zbraň bez ohledu na munici. Proto je třeba problém s dostřelem broků a kulobroku (oba doletí stejně daleko).

Dohlednost a reakce NPC obecně jsem upravoval už nesčetněkrát a dál už taky moc jít nejde. Každá herní postava reaguje na zvuk a rozsah, kam až může zaznít (což se řeší jednak konfigem a druhak přímo nastavením pro každou jednotlivou zvukovou stopu - výstřely, kroky, nabíjení atd). Pokud omezíš postavám doslech jenom přes konfig, bude to platit pouze pro klidovou fázi. V případě zalarmování se pak panáci budou chovat dost mizerně (buď budou reagovat laxně nebo naopak přehnaně). V aktuální testovací verzi, kterou mám zrovna na disku, jsem AI ještě dodatečně upravoval, ale to už bude zjevně maximum, co hra umožní.

Anonymní řekl(a)...

AHOJ DATASTOR CHCEM SA TA SPÝTAŤ.V PODZEMÍ SI ROBIL NIAKE ÚPRAVY.JE TAM VIAC MUTANTOV ALEBO PRIDAL SI TAM NIEKE?

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
ne, počet mutantů je beze změn. Akorát jsem ubíral pár konfliktních skupin poblíž banditů, kteří na ně nějak nedokázali reagovat.

Anonymní řekl(a)...

AHA DEKUJI TI PROTOZE SEM BIL POPRVE V PODZEMI A TAM NA MNE ZAUTOCILI 4 UPIRI.ALE ZVLADOL SOM TO.

DAKUJEM ZA ODPOVED.
A PRAJEM PEKNY VECER.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, Stalkera jsem ještě nehrál, tak to chci nejdřív zkusit bez modu. Rád bych si tam ale pro lepší atmosféru dal ten ruský dabing s českými titulky. Které soubory to prosímtě jsou? Předem díky.

Datastor řekl(a)...

To plně chápu a můžu jenom doporučit. Nejsnadnější bude použít rovnou titulkovací modifikaci pro Stín (odkaz) a potom použít můj překlad z DMP ze složky gamedata\configs\text\eng (stable_closecaptions.xml). V cze složce, kde je základní čeština, se texty nezobrazovaly správně.

Zvuky už potom stačí zkopírovat hromadně z gamedata\sounds\characters_voice.

Anonymní řekl(a)...

Tak ruský dabing mám, ale veškeré texty (menu, deník apod.)mám v angličtině. Rozhovory jsou česky, ale je tam problém s diakritikou.

http://2i.cz/0cb3f2d80b

Jak přesně použít ten program?

Anonymní řekl(a)...

Tak nakonec se mi ty texty povedlo dát do češtiny, ale stále je ten problém s diakritikou.

Datastor řekl(a)...

Na to je jednoduchá rada - v gamedata\config\ najdi soubor localization.ltx, otevři ho třeba v Notepadu nebo Notepadu ++ a řádky language a font_prefix změň následovně:

language = cze
font_prefix = _cent

Anonymní řekl(a)...

Tak už mi to šlape. Díky a sorry za double post.

Tomm řekl(a)...

Zdravím Datastore, také se přidám k poděkování za bezvadnou práci ;) Po dlouhé době hra co jsem si pořádně užil, skóre 3714 toho buďiž důkazem :) Takže už se chystám na CS :)

Datastor řekl(a)...

To mě těší :). Díky moc za reakci a hodně štěstí i v dalších toulkách po Zóně.

Unknown řekl(a)...

Ahoj,mohu-li se zeptat, ta absence titulků v některých větách v ingame nebo v cutscénách je úmyslná?

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
jde o to kde. V animacích budou titulky funkční až v nadcházející verzi, během hry by se měla zobrazit valná většina textů.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj datastore mám takovej problém když DMP přetáhnu do složky se hrou
A spustím hru hlásí mi to problém "Hra potřebuje PixelShader 1.1" což je nesmysl protože má GK podporuje PixelShader 3.Když spustím normální nemodovanou hru ,spustí se normálně
Děkuji za tvůj čas :)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
vyzkoušej z gamedata složky smazat celou shaders složku včetně shaders.xr archivu, pokud tam budou. Do další verze je pravděpodobně zahrnovat už nebudu. Potom ještě preventivně smaž user.ltx (jeho umístění zmiňuju v informační záložce) a následně si znovu nastav veškerou grafiku přímo z herní nabídky. Pak by mělo všechno už fungovat bez problémů.

Oslik řekl(a)...

Zdarec, tak jsem si po dlooooouhé době zase naše l čas na stalkera a s velkou radostí jsem zjistil, že vývoj modpacků mezitím pokračoval (a pokročil dál). Sice jdu s křížkem po funuse, ale doufám, že feedback ještě není úplně mimo mísu :).
Jelikož se mi to z naprosté většiny moc líbí, tak se zaměřím spíš na to ce se mi moc nezdá nebo co mi působí potíže, seznam tak bude o dost kratší ;). No a jelikož se jedná i o technické potíže, do začátku uvedu, že nepoužívám žádné jiné mody ani jsem needitoval žádný soubor. Takže čistá (opatchovaná) hra + DMP. Nic víc, nic míň.
1-iritují mě "luckyshoty" NPC. Už mám solidní výbavu a mnohokrát se mi stalo, že vedu souboj na vzdálenost kdy sotva dokáži soupeře trefit abakanem s optikou .... zatímco on mě složí na ránu makarovem, nebo upilovanou brokovnicí
2-jelikož DMP chápu jako mod s důrazem na realističnost (pokud je to správné slovo ve světě anomálií, mutantů a artefaktů :) ), tak se mi nezdá výzbroj některých NPC. Zatímco u u zelenáče v kordonu rezavou flintu docela chápu, tak se mi prostě nezdá aby armáda (včetně důstojníků a často i elitních útvarů) pobíhala po mapě se zrezlými zbraněmi v příšerném stavu. Kde je jejich drill a neustálá buzerace nadřízených ohledně prádla do komínků a naleštěných kvérů ?
Další věc co je dost na pováženou je zásoba munice NPC. Když střílí po mě, tak to vypadá jakoby nepřátelé stáli přímo vedle pásu z muniční fabriky, ale když sejmu vojáka ještě dřív než vystřelí a vypadne z něj PRÁZDNÁ zbraň + on má v inventáři dva náboje, tak tam je něco špatně. Chápu, že cílem je aby hráč musel trochu přemýšlet než vystřelí, ale tohle je ad absurdum.
3-DMP mi udělal velikou radost zařazením velké škály zbraní co ve hře původně nebyly, ale je nešťastné jak špatně dostupná je často munice do nich. Naprosto to chápu u unikátních kousků často velice silných parametrů, ale pak tam jsou zbraně co parametry nevyčnívají, jen by je člověk rád používal - je jedno z jakého důvodu (třeba já bych rád místo abakana nosil vz58, prostě z vlasteneckých důvodů :) ), ale narazí na to, že v poli je takřka nemožné alespoň částěčně doplňovat munici.
4-možná se jedná o herní bug, ale spíš mám podezření na DMP, nemohu splnit vedlejší úkol s Lovcovou brokovnicí. Na místě kde by měla být je totiž Freemanův desert eagle který chce Sidorovič (což je tuším úkol přidaný až v DMP. Takže místo nálezu mám stále označené s tím, že tam má být brokovnice, ale není tam vůbec nic. A není ani v budovách nad tunelem.
5-mám potíže s kontakty (značkami misí) na PDA. Některé se tam nezobrazují vůbec a jiné mi tam zůstávají na mapě viset i po splnění (a vybrání odměny od zadavatele)
6-asi nejzávažnější věc, hra mi buď zamrzne, nebo úplně spadne, pokusím-li se vstoupit do Vojenského Skladiště směrem z Baru. Je to hned potom co jsem splnil mise v Jantaru a poprvé jsem mohl v Baru vkročit na území frakce Povinnost. Zkoušel jsem vše možné a vypozoroval jsem, že do armádního skladiště mohu bez potíží, pokud nejdu v Baru k Povinnosti. Jakmile tam ale vkročím a pokecám s jejich leaderem+obchodníkem a přeberu úkoly .... při následujícím pokusu o vstup do A.Skladiště hra zamrzne, nebo spadne. Má někdo nějakou radu ?
____________________________

Jinak musím říct, že DMP je fantastická práce a již tak skvělou hru posouvá mnohem dále. Datastor by měl zauvažovat zda-li neinfiltrovat nějaký vývojářský tým a to bez nadsázky. Přesně takové lidi dnešní herní průmysl potřebuje jako sůl.

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky za reakci i za chválu (a samozřejmě i za výtky, ty proberu teď).

1 - Snížit (alespoň částečně) přesnost protivníků plánuju do nadcházející verze, ale nemám jistotu, jestli se to podaří. Tady hraje roli víc faktorů.
2 - Elitní jednotky jsou ve hře jenom v omezenějším počtu. Sice je pravda, že vojáci by asi měli mít zbraně lepší, pořád jde o to, že po jejich zabití se takováhle lepší zbraň přesune ke hráči (prostě proto, že si ji z toho těla vezme). V počátečních oblastech proto chtě nechtě budou horší zbraně a až postupem času se u korektních NPC budou dát najít lepší kousky (případně si je hráč koupí od překupníků). Ohledně nábojů platí, že NPC postavám jde sice nastavit limit na munici, ale...! Došlo by tak ke dvěma ještě absurdnějším případům - buď by panák po zabití měl v inventáři kupříkladu třicet broků (což by naprosto zrušilo herní balanc a cílení modpacku) a nebo by po vystřelení kupříkladu pěti broků panák zbraň schoval a v panice by začal utíkat z bojiště. Ani jedna varianta nejde akceptovat.
3 - Vybavenost postav nikdy nepůjde nastavit tak, aby šlo použít jakoukoliv zbraň (právě kvůli leveldesignu). I když třeba tu osmapadesátku bude mít ve výbavě několik vojáků, munice získáš míň. Navíc konkrétně ráže 7.62x39 je v DMP zpracovaná jako jedna z těch silnějších, proto je i hůř k sehnání. Zbraň jako taková ale použít jde, jenom s ní holt nejde projít celou hru.
4 - Freemanův Desert Eagle je ve hře už od vydání jakožto esater egg od GSC - Lovcova brokovnice je kousek dál (dokonce jenom pár kroků) v kontejneru.
5 - Problémy se zobrazením ikon v PDA jsou taky chybou výchozí hry. Děje se tak například s Petruhovou jednotkou hned na začátku hry, kdy hra nechá značku vysvícenou natrvalo - bohužel na řešení jsem ještě nepřišel.
6 - Pokud dojde k pádu, vždycky budu potřebovat výpis z logu (stačí si pročíst záložku informací v horní části blogu). Bez něj se k řešení nedostanu. Ale vzhledem k tomu, že mi v baru nikdo žádnou chybu nehlásil, tak bych doporučil zkontrolovat integritu archivu pomocí MD5 hashe (bližší údaje opět v informační záložce) a ujistit se, že máš staženou verzi 8.13. Jinak mě žádná další rada nenapadá, ale tady by skutečně nejvíc pomohl ten výpis z logu.

Tak, to by bylo asi všechno. Jsem moc rád, že se DMP líbí a ještě jednou díky za chválu. S infiltrací k herním vývojářům vyhovět ale nedokážu - sice bych rád, ale tyhle herní prvky se v současnosti nenosí (což ostatně bude platit tak dlouho, dokud hlavní cílovou skupinou budou ti, kteří by se kvůli věku ke hrám ještě ani dostat neměli).

Oslik řekl(a)...

Tak s bodem 6 (pád při přechodu do Arm.Skl. z Baru) se mi ještě podařilo zůžit okruh příčin a naštěstí se jedná o nedůležitý vedlejší úkol. Úkoly od leadera Povinnosti jsou OK.

Pád hry tak pravděpodobně působí obchodník svobody v Baru Petrenko. A zdá se, že to ani není jeho úkolem, stačí k němu vlezt (a něco koupit ??). Pak to při zmíněném přechodu spadne.

Oslik řekl(a)...

OK, až teď jsem se dočetl o tvém požadavku ohledně logu. Kterou jeho část přesně potřebuješ ? Trochu po lopatě prosím :) nejsem žádný IT guru.

Oslik řekl(a)...

Tak jsem si tipnul co by mohly být relevantní info z toho logu :

http://tinypic.com/view.php?pic=2cnifbt&s=5#.Uqm4GbRvCz0

http://tinypic.com/view.php?pic=wlf152&s=5#.Uqm4O7RvCz0

Datastor řekl(a)...

Tohle nebyl výpis z logu, tohle je jenom diagnostická zpráva BugTrapu (a z ní nic nevyčtu). V záložce Informace najdeš několik odstavců, přičemž kde je log, je v sekci "Jak hlásit chyby". Kompletní log mi pak stačí poslat mailem.

Anonymní řekl(a)...

chlapi, tak buď su kokot nebo nevím, ale nějak sem zapoměl instalační postup, sem po dlouhé době stahl DMP8čku a neak mě to nejde... može mě někdo napsat postup instalu?

Anonymní řekl(a)...

proste robal do hlavního adresare

Unknown řekl(a)...

Ahoj chci se Všech jen zeptat. Pokud budu hrát za svobodu,budu si moct u nich na základně pak koupit nějakej lepší oblek? U povinnosti má prodejce Skat a Exoskelet na prodej ještě než se k nim přidám. A koho víc preferujete, svobodu,nebo povinnost? Díky Všem za info.

Datastor řekl(a)...

Mám pocit, že jsem to tak nastavoval, ale přesně si nevzpomenu. Přímo k přidání se ke frakci ale bonusy nezískáš, ačkoliv jsem se o to snažil (ale hra nic z toho neakceptovala).

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, chtel jsem se zeptat, jaka je posledni verze DMP do Stinu - 8.0.12. nebo 8.13? Mam 8.0.12 a nemuzu najit pr. rozdilovy patch. Dekuji.

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
poslední verze je 8.0.13, což je v podstatě jenom repack. Před nějakou dobou jsem patche ještě měl, ale nakonec jsem je smazal a nechal ke stahování jenom tuhle kompletní 8.0.13.

Unknown řekl(a)...

I po splnění úkolu zůstávají na mapě ikony k danému úkolu. Je to tak dobře?

Datastor řekl(a)...

V několika případech k tomu skutečně dochází - například u Petruhovy družiny. Valná většina úkolů je ale pak už v pořádku.

Unknown řekl(a)...

No, zatím mě zůstávají všechny splněné hlavní úkoly.

Zjistil jsem, že s počtem věcí v inventáři, přímo úměrně narůstá čas načítání hry. Zkusil jsem jen tak nacpat do něj co nejvíce věcí, co se dalo sehnat a čas načítání se najednou protáhl na více než minutu! Když jsem pak všechno vyházel, čas se smrskl na pouhý 3s! Dá se tato "chyba" odstranit nebo je to další neduh S.T.A.L.K.E.R.a všeobecně?

Datastor řekl(a)...

Je to omezení enginu, ale samotná doba nahrávání pozice nikdy tři vteřiny trvat nebude. Na druhou stranu je pravda, že s množstvím věcí (hlavně v bednách) se nahrávání částečně prodlužuje - a v případě modifikací na neomezenou nosnost pak dochází k poškození pozic.

Unknown řekl(a)...

Dobrý den. Mám jeden problém v laboratoři X16. Byl jsme uplne nahore u ovladaciho panelu a jeden zombie mi vystrelil strelcuv AKS, hledam jsem ho po celém komplexu, prohledal vsechny podlaží a nenašel jsem ho, je možné nějak zjistit jeho polohu ? Děkuji za odpověď.

Datastor řekl(a)...

Zřídka může dojít k tomu, že zbraň vinou enginu propadne pod povrch, ale jak jsem psal, dochází k tomu ojediněle - to ta zbraň spíš zapadla někam za bednu nebo až úplně dolu pod mříž, ale než ji třeba hodinu hledat, tak bych doporučil nahrát starší save pozici.

Unknown řekl(a)...

Právě to jsem udělal, hledam ji asi pul hodiny, nahraju save a trva me asi 10 minut se z X-16ky dostat.

Unknown řekl(a)...

V kordonu jsem narazil na 1 kocku.
V temnym udoli na skupinku zlomu
V X-18 na Burera. Jsou na ně nastaveny spawny nebo jsou jenom jako vzacnost ? Myslím tím, že pokud je zabiju, tak už se nespawnou ?

Datastor řekl(a)...

Ne, tihle mutanti se ve hře objeví vždycky jenom jednou. S respawnem jsem měl problémy.

Unknown řekl(a)...

Je možné nějak nastavit, aby se dali sbírat / přenášet barely s benzínem a plynové lahve?

Datastor řekl(a)...

To se dalo ve starších verzích, což ale vzhledem k váze těch předmětů nepůsobilo nejlíp. Proto v novějších verzích už tahle možnost je neaktivní a neaktivní i zůstane.

xenomo76 řekl(a)...

Ahojky dotastore jmenuji se xenomo a tvuj dmp 8 je skvelej jen mam mensi problem s loadingem ve hre a to ze trvá moc dlouho i 10 az 15 minut mam verzi Stalker Shadow of Chernobil 1.6 ze score. Nekdy to trvá i déle jinak žádnej problém. jen jeden se vyskytuje a to je ze jsem uz dmp 8 dohrál a tak sem zkoušel trainer na verzi 1.6 a funguje jen je problém s inverntářem a to že když je neomezený a mám tam hodně mooooccc věcí tak se to hryzne alias načítá a kolikrát čekám dobrých dvacet min i déle než transakce proběhne. poslední věc cheaty zásadne nepoužívám ale pokud mám dohráno tak aspon něco. :-)
pc sestava činí dvoujádro intel 2.40 mgh-4g ram-grafická karta Ati hd radeon 2600XT

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky za chválu. K tomu problému s načítáním toho moc poradit nemůžu, vyjma zkušebního snížení detailů nebo způsobu renderování spolu s downgradem na verzi 1.0005. Patch 1.0006 přinesl akorát spoustu problémů a ani nešlo o oficiální aktualizaci (což si bohužel redaktoři magazínů neověřili a automaticky tuhle katastrofu dodali ke hře napevno).

K potížím při přehlcení inventáře jsem toho taky psal už hodně, takže jedinou radou zůstává držet se při zemi a nesnažit se s neomezenou nosností hrát (stejně tak to platí u trainerů; hra je pak nestabilní).

Unknown řekl(a)...

Dlouhý loading 15 - 20 s ... Tomu se musím zasmát. Mě se hra načítá přes minutu. Doposud jsem zjistil, že u mě je doba přímo úměrná s počtem věcí, které mám v inventáři.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,
čo sa týka samotného módu DMP pre Tieň Černobyľu je to jeden z najlepších módov čo poznám a hrál som, ale čo sa týka zbraní tak si myslím (a tým to neberte ako urážku či akokoľvek zle) že stým nemáte moc dobré skúsenosti.. na porovnanie. Dragunov puška poškodenie či presnosť má (ak sa nemýlim) 10/10 a taká (najlepšia) puška Kar98k má poškodenie 8/10 ? osobne to berem ako žart pretože Kar98k je silnejší kaliber než dragunov a hodnoty má menšie.. skôr si myslím, že ste si to pomýlil a napísal hodnoty opačne + čo sa týka optik asi tiež nemáte moc dobrý prehlad čo je optika a čo kolimátor - ako som písal neberte to zle ale toto mi (osobne) na vašom DPM dosť vadí (já zasa nemám prehlad o tvorení módu čiže to asi možno inak nešlo) ale inak mod by som hodnotil ako jeden z najlepších jak pre Tieň tak pre všetky diely :-)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
je fakt, že u několika popisů ještě nedostatky budou, protože všechny hodnoty z inventářů jsem převáděl na obyčejnou textovou popisku a už v mezičase jsem jich několik upravoval (což platí i pro optiky a kolimátory). Jenom bych pro příště uvítal jednak ušetření se domněnek ("asi nemáte zkušenosti s...") a druhak nebát se napsat, co konkrétně za problémy je. Pokud si přečtu, že jsou někde špatně popisy a nic víc, tak je pro mě složitější je dohledávat.

Tak jako tak jsem rád, že se DMP líbí.

Anonymní řekl(a)...

AHoj velky Datastore. Nebyl sem tu asi rok,a po roku opet som spustil STalker ShOC , ale ked chcem nacitat save stari presne rok, tak mi to padne. Hra na novych dnešnych save ide normalne pouzivam tvoju DMP8 . Priložim aj log.


Podplácím nepřátele...
Loading objects...
Loading models...
* [prefetch] time: 25263 ms
* [prefetch] memory: 88838Kb
* phase time: 25321 ms
* phase cmem: 195998 K
Bořím iluze...
* phase time: 110 ms
* phase cmem: 184645 K
Ukrývám artefakty...
* phase time: 51 ms
* phase cmem: 184645 K
Nahrávám pozici: "asus_autosave.sav"...
* Loading spawn registry...
* 8401 spawn points are successfully loaded
* Loading objects...

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section 'vikasol'


stack trace:

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
ujisti se, že sis ty starší savy rozehrál na nejnovější osmičce. Pokud bys měl totiž na disku aktuální verzi a chtěl načítat save z verzí starších, tak k těmhle pádům dojít může (protože v mezičase došlo k mnoha aktualizacím a úpravám).

Anonymní řekl(a)...

Aha ,tak to je mozne,ale od vtedy som nerobil s tym nič. Ta osmička je tam od 29.1.2013 . Nič ine som tam nedaval a nerobil s tym, savy som pozeral a ma ich tam ,ak ta nič nenapada ,nerob si starosti. Začnem od začiatku,popripade si dotiahnem nejake opravy ak boli. Len mi chybal ukazatel municie a mapu, ja to proste bez toho neviem :) .. nechaj tak, predtym mi to nepadalo,tak chyba bude nekde u mna. GL ;) . Videl som novy DMP na COP tak to skusim . Kamoš na to znova navnadil,že či nepoznam nejyk mod a po roku mi hned vybehli z hlavy tvoje modpacky, tak som mu ich odporučil,stahoval na clear sky renove . Maj sa

Datastor řekl(a)...

Pro případy, kdy by ti hra bez mapy a nebo ukazatele munice nějak zvlášť nešla, tak stačí kliknout na záložku Doplňky, kde najdeš většinu toho, co jsem pro účely DMP záměrně odmazával (a i něco navíc). To platí i pro ostatní díly, stačí si pak jenom rozkliknut, co za díl máš a chceš upravit.

Anonymní řekl(a)...

Ved tie doplnky som stahoval teraz, nez som Vám pisal . Dakujem.

Anonymní řekl(a)...

Este ma napadla takova blbost. Neslo by mrtvych NPC obrat o ich oblek ktory maju na sebe.? Neco jak bylo v maxpaynovi. Nekoho zabil, a zobral mu handry. Samozrejme poskodene na zaklade rozsahu zranenia mrtveho. Napriklad rozsupujem niekoho jednym zasobnikom. Zoberem mu vybavu ak nejaku ma a aj oblek co ma na sebe. Lenze uz bude natolko poskodeny ze vlastnosti budu ubohe a nebude sa dat predat to by kazdy behal s oblekami k prekupnikovi ale jako taku ochranu by este splnoval. Proste cisty hyenizmus ved zona je nemilosrdna . Ja by som sa k tomu veru uchylil. :) . Ten oblek by sa objavil normalne v jeho batohu s tym ze bud vymenit, alebo rovno nahodit na seba a ten moj povodny by sa bud presunul k nemu alebo ostal u mna v batohu. Ci uz bude NPC potom lezat v trenirkach :) je jedno. Myslim ze to iste sa robilo za obidvoch svetovych vojen vyzliekali ich z hander a z botov lebo sami mali poskodene. Myslim ze by to bolo super. Podotykam nedali by sa opravit alebo za brutal ceny alebo vobec. Neni to asi mozne ale asi nemozne pre takeho machra ako ste Vy. Inak poskedne dva prispevky s padanim su moje s pozdravom Tomas.

Anonymní řekl(a)...

Pardon myslel som ze to neni nemozne pre takeho machra ako Vy. A mala otazocka. Neviem ci sa dobre pamatam. Ale v Dmp8 uz nefunguju auta VAZ, Traktor a OT. LEBO SOM TO NEVIDEl ani v doplnkoch a tusim ste mi to pisali rok do zadu. Len sa chcem uistit. Tomas

Datastor řekl(a)...

Sbírání vest od protivníků jsem měl aktivní ve starších verzích DMP, ale to se neukázalo jako ideální volbou (jednak proto, že těch vest se hromadilo hodně a druhak to spíš nechtěně prodlužovalo hratelnost na úkor zajímavosti). Proto tahle možnost (stejně jako v případě aut) byla v novějších verzích odstraněná - auta zmizely ještě z důvodu, že pokud do nich hráč nastoupil a projel kolem protivníků, tak na něj špatně reagovali, případně se nechali přejet.

Anonymní řekl(a)...

Diky za odpoved, vy ste tu snad stale ;) . No prejet sa nechali obcas bez nabojov som to robil zamerne hlavne prasce som daval dole ked som nevedel jak na ne. Mne vyhovovali tie auta. No vy ste pan, vas mod. Berem na vedomie . Bude chybat, ale nevadi. Tomas

Datastor řekl(a)...

Ne, akorát využívám upozornění na nově příchozí maily v telefonu :).

Anonymní řekl(a)...

Este naposledy k tym vestam. Neviem ci sme sa pochopili. Ale ja myslim zobrat vestu alebo exoskeleton ktory ma mrtvola na sebe ne ktoru niekde nasiel a ma ju v batohu. Jednoducho ho z nej vyzliect znacne poskodenu kedze ju pouzival a moje gulky ho rostrielali. Ostane v trenirkach. Alebo ak mu vyzlecem jeho. Tak sa mi automaticky vymeni z mojou. Moju bude mat mrtvola a ka budem mat jeho.

Datastor řekl(a)...

Já to takhle myslel, ale v praxi to tak moc dobrá vlastnost nebyla, jak už jsem psal. Navíc postava po smrti pořád zůstane ve stávající vestě, jelikož hra k ní při prvním spuštění automaticky přiřadí adekvátní model podle konfiguračních souborů a ten se dál měnit nemůže. Navíc v pozdějších částech hry by se těch obleků ve hře vyskytovalo neskutečně moc (i kdyby nebyly ve zrovna nejlepším stavu, to na situaci nic nemění).

Anonymní řekl(a)...

Dobry den, aka je prosim posledna verzia modpacku? V zozname zmien sa pise 8.0.13 ale po stiahnuti a prepisani gamedata z predosleho DMP mi v hre ukazuje 8.0.12 . Tak sa chcem spytat ci tam boli nejake vyrazne zmeny, alebo to netrba riesit. Ja len tolko ze mi nesedi co som stiahol a co mi ukazuje v hre. Ale nejde o ziadny pro lem asi. Tomas

Datastor řekl(a)...

Poslední verze je 8.13, akorát jsem zřejmě zapomněl aktualizovat číslo ve skriptu. Nejaktuálnější verze to ale momentálně opravdu je.

Anonymní řekl(a)...

Dakujem. Chcel som mat len poslednu verziu so vsetkymi hardcore zmenami. Inak mi to nevadi, ale hlasit sa to musi. :) .Tiez ste iba človek, alebo nie ??? :) Gl

Anonymní řekl(a)...

Je škoda že modifikace dál nepokračuje, i v roce 2014 právě stahuje poslední Modpack a těším se až ho rozběhám. Vždycky mě to bavilo, tak mě trochu zamrzlo, když jsem zahlédl datum poslední aktivity na stránkách :-(

Datastor řekl(a)...

DMP pokračuje dál, akorát nemůžeš očekávat, že další verze budu chrlit jak na běžícím páse. To by ten můj den musel mít minimálně padesát hodin.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den datastore. Kamarat si nainstaloval stalkera. Uz ho pred tym mal a hral to na plnom rozliseni, ateraz ci tam ma modpack DMP8 alebo nema, hrozne to seka, ale fakt dost, ide to hrat, ale prostredie sa trha, postavy sa trhaju. Neviete co s tym? Ako hovorim, pred tym to hral na plnom rozlišeni, aj ked to znižil na najnižšie , aj tak to seka. Nevieme na to prist, kedže to predtym fungovalo a presiel to skoro až do konca. Dopisanie prikazu -noprefetch nefunguje ... Tomas. ja vas mod hrajem, a som velmi spokojny a to mam o dve triedy horši notebook ako ma ten kamoš

Anonymní řekl(a)...

Dobry den datastore. Zase ja :D . Aj tieto predomnou som pisal ja. Iba ma napadlo. Ci by čelovka na hlave mohla byt trochu obmedzena. Po case sa vybiju baterky a bude treba dokupit a vymenit. Ved ta čelovka nemoze ist večne a musi ju niečo dobijat a to napriklad tuskove baterky :) . To by bol jaky masaker ked by mi doslo svetlo v podzemi agropomu . Nemam svetlo, nemam noktovizor a sem uplne v p*deli . Dakujem za reakcie. Tomas

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
s tou plynulostí těžko říct - osobně bych zkusil kompletně smazat user.ltx z dokumentů (umístění souboru jde vyhledat v instrukcích) a nastavit veškerou grafiku i s ovládáním znovu přímo v nabídce hry. Pokud by ani to nezabralo, tak kompletně přeinstalovat systém (zvlášť pokud se problémy objeví i v dalších hrách). Taky na to může mít vliv nějaká automatická aktualizace Windowsů, což by nebyl první a zdaleka ani poslední případ. Ale jak už jsem psal, těžko říct... notebooky se stejně jako desktopy neuvěřitelně různí a pak se chyba hledá obtížně.

Čelovku omezit nijak funkčně nejde, aniž by někdo zkušenější nevytvořil několik komplexníxh skriptů, co by nastavily nějakou virtuální hodnotu nabití a ta by pak byla průběžně kontrolovaná. Něco málo se objevilo pro Call of Pripyat jako součást větších modifikací a tam to bylo spíš ke škodě, než užitku (baterka po vybití nešla nabít a nebo hra padala kvůli přetížení paměti).

«Nejstarší ‹Starší   201 – 400 z 509   Novější› Nejnovější»