NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

8. prosince 2009

[Call of Pripyat] Překlad od stalker.scorpions

Vzhledem k tomu, že Vánoce už jsou skoro za rohem, dovolili jsme si pro Vás připravit jeden speciální dárek. Dnešním dnem je k dispozici finální verze češtiny pro Volání Pripjatě, která si už vysloužila dost zájmu i na našem diskuzním fóru. O co vlastně jde? Jedná se o náš vlastní soubor kompletních titulků včetně plně otextovaných videí. Titulky byly navrženy tak, aby co nejvíc seděly k postavám - proto neočekávejte spisovně hovořící stalkery, rozjímající nad původem emisí, ale Zónou ostřílené veterány, kteří nejdou pro ostřejší slovo daleko. Ono stejně nezní moc dobře, když postava začne řvát "Chyťte toho prašivého vojáka dříve, než donese všechny tajné dokumenty místním překupníkům".

Překlad trval kvůli velikosti souborů poměrně dlouho, stejně jako následná korektura, opravy a další dodělky. Je v něm však kus poctivě odvedené práce, na které se krom mojí maličkosti podílelo i několik dalších kolegů z fóra - jmenovitě tedy Anreil, Alcapaja, Střelec, Beestar, Scad, Denerick, mnn, KREB, TmsK. Škoda jen, že se plně neprojevili ti, kteří nám termín vydání překladu vytýkali a sami se chvástali tím, že by to bez potíží sami zvládli za tři dny i s jedním prstem v nose.

Nuž to by bylo z informační stránky vše, teď přejdeme k další části: jsou k dispozici dvě verze, ta první s instalátorem a ta druhá ve formě klasického gamedata archivu. Obě jsou stejné, záleží tudíž jen na tom, jakou volbu preferujete - stahovat můžete ODTUD. Čeština je plně funkční jak pod verzí 1.6.00, tak i opatchovanou 1.6.01 a 1.6.02. K překladu byl rovněž použit základ ze s-cop projektu, který byl následně ještě obsahově doplněn. Za něj patří velké díky těmto autorům: ·f·i· csoport, Mr. Fusion, The Sweet Little 16-bit.

Pokud by se i tak někde objevily nesrovnalosti nebo překlepy, neváhejte a reportujte nám to v patřičné sekci na fóru.

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Cestina to sice je ale bez dabingu diki fakt .....

Datastor řekl(a)...

Tak si ten dabing klidně udělej sám. Když ho nevydala samotná Cenega, tak co pak čekáš?

Anonymní řekl(a)...

Anonym Datasor robi dobru pracu vela z nas by sa mu ani nemohlo rovnat a hlavne tie downloady su pristupne zadarmo ked sa ti nepaci bez si hru kupit.PS dabing spravit neni take jednoduche a navyse nadabovane v cestine to este ani nenni :P

Case_A řekl(a)...

"Cestina to sice je ale bez dabingu diki fakt ..... "
...a radsi se uc tvrde souhlasky, misto hrani her, hovado pitomy.

Stalker555 řekl(a)...

Datastore děkuju za tuhle češtinu,konečně někdo,jen tak dál ;)

Anonymní řekl(a)...

muj nazor je ze rusky dabung je nej a dokonale dotvaří atmosferu

Chuchu13 řekl(a)...

Díky za skvělou češtinu Datastore :) Zpívejme sborově: DATASTOR JE BÚÚH :D

Datastor řekl(a)...

Poděkování si zaslouží i ostatní - přece jenom kdybych ten překlad dělal jenom já, tak by se vydání protáhlo o několik měsíců.

Anonymní řekl(a)...

Chtěl bych se zeptat, jestli by někdo mohl prosím na net uploadovat originální český obal na dvd. Děkuju:)

Martinni řekl(a)...

Vřelý dík za tu češtinu - překládal jsi tak jak to říkají nebo i "volně" - např. hned když vejdeš do Pripyati a mluvíš s tím plukovníkem tak mě fakt rozesmálo to jak mluvil o Monolitu - " Typičtí fanatici, ještě stokrát horší než jehovisti před barákem..." :D když si dá věci člověk dokupy tak sem mínil puknout smíchy :D fakt dobrá práce! ještě jednou DÍK tobě i tvým spolupachatelům :)

Datastor řekl(a)...

A já i za tým zase děkuju za pochvalu :). Překlad se významově drží originálu, ale někdy jsou věty přece jenom volnější. Ono by to jinak moc dobře ani nešlo, aniž by výsledek nepůsobil stroze.

Anonymní řekl(a)...

cestina je vpohode akurat som kdesi cital ze v zalozke zvuk sa daju nastavit nejake pokrocilejsie komentare otvarania dveri atd. Ja som take nieco nenasiel. Nevie niekto preco?

Datastor řekl(a)...

Tahle volba se zobrazí až během hry - hned po spuštění se bohužel všechny volby neobjeví.

Anonymní řekl(a)...

Parádní čeština, toho prvního komentu si Daty nevšímej, nějaký maniácký cvok.. Skvělá práce Daty, jak ty tak i vy hoši kteří děláte s ním. Výborný výsledek hoši, jen tak dál! Jste jedničky!