NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

23. března 2014

DMP Altera - update 3.66


Dnešní [opravená] aktualizace bude oproti těm dřívějším trochu jiná - nově je totiž sloučená s výběrem herních režimů a proto už je nebudete muset dodatečně znovu aktivovat.

_______________________________________________________________

Download [23 MB]: dropbox 
Seznam změn: PDF
________________________________________________________


Instrukce:
  • Jednoduše stačí spustit instalátor a vybrat si, jaký režim chcete. Spolu s ním se nainstalují i všechny upravené soubory a změní se číslo verze v hlavní nabídce. Aktualizaci instalujte do hlavní kořenové složky s nainstalovanou hrou.
  • Odkaz k updatu je uveden i v základním článku u DMP Altera 3.6. Archiv obsahuje i změny ze všech předchozích aktualizací.

Poznámka:
  • Pokud hrajete s navýšeným FOVem [hodnotou zorného pole], je nutné stáhnout si ze sekce doplňků upravené soubory kompatibilní s nejnovější aktualizací.
  • V případě hraní s AtmosFearem je nutné stáhnout znovu DMP plugin pro základní verzi AtmosFearu a soubory z archivu překopírovat do hlavní gamedata složky s aktivním modpackem.

26 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Raději se zeptám, mám to nasměrovat do složky Stalker Call of Pripyat nebo do složky Gamedata ?

Datastor řekl(a)...

Do hlavní složky s nainstalovanou hrou. Pokyny jsou přímo v instalátoru.

Anonymní řekl(a)...

To je fofr, díky. :)

Unknown řekl(a)...

Drobne pripominky:
Pri upgradu ma AK74 Jaspis obrazek z puvodniko AK avkoliv by mel byt cerny.

M16 ma taky dost jinou ikonu nez je obrazek zobrazeny pri upgradu (ta v inventari vypada jako uplne prvni M16 se zasobnikem na 18 naboju).

Jo, a jeden z upgradu M16 je "Serizeny plynovy pist". To bude zustatek po LR-300 (ktera ale pist taky nema), co?

http://en.wikipedia.org/wiki/LR-300

Datastor řekl(a)...

Ikona u AK je momentálně ze základního AK proto, že došlo k náhradě modelů (původní verze byla z Metra a ta svoji ikonu měla). Ikona M16 byla jedna z mála, co se pro tyhle účely dala použít (i když pravda, moc vlastnímu modelu neodpovídá, ale to teď neberu jako prioritu).

Popis vylepšení u M16 je skutečně z LR300 a šlo o původní texty, co byly i v originále. Vzhledem k tomu, že se o AR-15 konstrukce nezajímám, tak jsem ani nijak podrobně správnost těhle textů nestudoval.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Daty, potřeboval bych prosím poradit. Mám takové trápení, chudák můj stalker je unavený jako pes a rád by si odpočinul ale pokaždé (a kdekoli) ho uložím do postele hra mi spadne a vyhodí error.

Přikládám výpis z logu:
FATAL ERROR

[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : ...ll of pripyat\gamedata\scripts\postproces_mod.script:33: attempt to call field 'sleep_forced' (a nil value)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
a dělo se tak jenom když postava byla maximálně unavená nebo i když jsi chtěl spát normálně kupříkladu jenom proto, abys přečkal noc a nemusel večer z tábora? Tady by mi docela pomohla i konkrétní uložená pozice, tak pokud bys mi ji mohl poslat mailem, rád bych se na ni podíval. Běžně při větší únavě postava jenom začne zívat, rozmlží se obraz a občas zčerná obrazovka (jakožto simulace mikrospánku).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj ozářené fazole mají nějaký divný popisek- asi název souboru odkať se to bere Robert

Datastor řekl(a)...

Díky za nahlášení - korektní popisek dodám do nadcházejících updatů.

Anonymní řekl(a)...

daty , mam problem s original horu stalker call of pripyat má zlu grafiku ako clear sky . otázka sa týka toho že ako spravit grafiku na cop aby bola ako clear sky ? cop mám na maximum grafiku nastavenu a grafika je zlá ale na maximum csky má dobrú grafiku .
daty pomoz mi prosím .

tu je screenshoot :

http://postimg.org/image/4vbudm0tb/

Datastor řekl(a)...

Tolikrát opakovat slovo "grafika" nebylo snad zapotřebí - každopádně je to prostě tak. CoP má kvůli větším mapám o něco horší textury, tak si projdi internet, podívej se na balíky textur a vyber, co by se ti zamlouvalo (a to si potom do hry rovnou nakopíruj). Nic víc ti k tomu vážně říct nedovedu.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, prosím tě mam na tebe malou otázku ze hry s nejnovějším DMP 3.66, ta lepší čeština popisuje že po spořádání tří proti-emisních antibiotik mám Znamení zony a v popisku je něco o tom že bych měl přežít emisi i bez léků nebo úkrytu, platí to i při atmosfearu ? Já totiž při emisi furt chcípám (nemyslím psi-bouři). Díky za odpověd :)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
na to by snad AtmosFear vliv mít neměl (teda doufám). Jde o to, že ty tablety musíš jíst vždycky jenom v průběhu už aktivní emise, pak by to mělo fungovat. Až budu mít trochu víc času, zkusil bych se na to podívat.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, je možné hrát DMP s MEHUD módem? (ze SCORE DVD)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
můžeš to zkusit, ale silně o tom pochybuju (hlavně si nezapomeň zazálohovat původní soubory). Pokud chceš přímo jenom nějakou část HUDu, tak je nejlepší podívat se do sekce doplňků a vybrat si variantu přímo odtud. Stačí akorát srolovat trochu dolu.

Anonymní řekl(a)...

Ten zápis ve statistikách pod klávesou "P"se jmenuje Znamení zony a jeho popis je: "Jen když jsi v dobré kondici máš šanci přežít emisi i bez anabiotických steroidů." To jsem měl na mysli :)

Datastor řekl(a)...

To jo, já chápu, co myslíš. Možnost, že by to AtmosFear vyřazoval, tady je (přece jenom těch souborů upravuje poměrně dost), ale jak už jsem psal, nezkoušel jsem to. Možná by sem mohli svoje zjištění napsat i ostatní.

Anonymní řekl(a)...

Nedalo mi to a musel jsem to zkusit na normálním DMP bez atmosfearu a tam to vskutku jde, že se emise přečká s minimálním zdravím, ale atmosfear se svými několika možnostmi co udělat s NPC během emise pokaždé hráče zabije, no škoda :)

Datastor řekl(a)...

Tak nějak jsem to očekával... buď teda je možnost hrát bez AtmosFearu a nebo se i v budoucnu před emisí běžet někam schovat. AF skripty jsou obecně dost komplikovaná věc, takže se v nich radši vrtat nebudu. Každopádně díky moc za to, že ses se mnou o tohle zjištění podělil.

Anonymní řekl(a)...

Juj, tak jsem chtěl získat dva kompasy a ejhle, Noe je nezabitelnej. Hmm, tak nic. A ještě jsem se chtěl zeptat k obleku Berill. Vylepšení na dva artefakty nikdo nedělá?

Datastor řekl(a)...

Právě proto jsem mu tu nesmrtelnost nastavil. Sice ano, mělo by ho jít zabít, ale v tomhle případě bylo potřeba udělat výjimku. Navíc prodejem obou Kompasů jde znemožnit splnění pozdějšího úkolu.

Beril by měl umět vylepšit Ašot, pokud si dobře pamatuju.

Anonymní řekl(a)...

Mě jde o to, že jeden kompas odevzdám v rámci úkolu a druhý jsem chtěl do vlastní kapsy. V originále už u něj další úkoly nebyly, tak ho šlo zabít.

Anonymní řekl(a)...

V seznamu změn je napsáno, že Saiga jde vylepšit, ale teď jsem si jí koupil a nejde to. Samozřejmě hraju s posledním patchem.

Datastor řekl(a)...

Už jsem měl jeden report, co na to upozorňoval - zapomněl jsem zahrnout dva soubory přímo pro mechaniky, ale objeví se v nadcházejícím patchi.

Anonymní řekl(a)...

nejde stahnout

Datastor řekl(a)...

Nejde, protože dávno je k mání novější verze (3.69).