NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

15. května 2013

Za Zónu nemilosrdnější!


Jsou hry, ze kterých nějaká moudrá hlava na poslední chvíli vysekne oblíbenou nejtěžší obtížnost, nabídne ji jen pro předobjednávky a ti ostatní si za tenhle výkleštěk potom budou muset zaplatit.

Jsou hry, co kvůli snaze o co nejvíc předobjednávek zahltí hráčův inventář tunou zbraní, ke kterým by se nějakou dobu neměl šanci dostat a ještě jako bonus přihodí mastnou finanční odměnu do začátku.

Jsou dokonce i takové hry, co tohle všechno kombinují dohromady a ještě se tváří, že je to pro dobro všech hráčů na planetě, a to i když se jedná o hru, kde by měl obecně platit spíše nedostatek výbavy, než její přebytek.

Jenže podobné "bonusy" jsou vzhledem k tomu, jak moc si protiřečí, zcela k ničemu.

Ale proč se o tom zrovna teď rozepisuju, ptáte se? Zrovna před pár dny jsem totiž měl debatu se svým dlouholetým kamarádem, kde padla jedna velmi zajímavá věta. Zněla nějak takhle: “DMP je sice těžký, je v něm málo munice a tak, ale pořád ne tak málo, aby mě to donutilo uvažovat, jestli mi za to ta vystřelená rána stojí”.

Vzhledem k tomu, že mi tenhle nápad zněl dost zajímavě na to, než abych nad ním jen tak mávl rukou, mohu říci jediné. Výzva přijata! Ostatně už mnozí z vás se mě ptali, zda by nebylo možné v obtížnosti ještě trochu přitvrdit a tohle by mohlo být to pravé (a navíc bez stupidit typu "společně s vyšší obtížností dostanete raketometnou brokovnici"). Jenže o co konkrétně půjde? Hned se na to podíváme.

Munice
Co si neukořistíte ze skrýší nebo nevybijete ze zbraní protivníků, to mít nebudete. U překupníků totiž nebude ke koupi ani krabička, takže opatrný průzkum a promyšlené přepadávání protivníků ze zálohy bude na denním pořádku. Kvůli automatickému respawnu postav sice nejde zajistit, abyste po nějaké době nábojů neměli i tak relativně dost, ale i přesto je nedostupná munice ke koupi citelně znát.

Výbava u NPC
Změny ve výbavě postav se udály i v základní chystané verzi Altery a Hardcore režim jde ještě dál. Zóna je doslova zaplavená nejrůznějším zlořádem v podobě zrezlých pistolí s nižší přesností, menší kapacitou zásobníku, pomalejší kadencí a nebo i všeho dohromady. U ostatních kousků je to podobné a zcela poprvé se setkáte dokonce s takovými “lahůdkami”, jako například jednorannou brokovnicí TOZ, spáleným Krinkovem nebo podomácku vyrobenou variantou pušky AK-74 s téměř nepřibližující optikou a pětiranným zásobníkem. To všechno navíc ruku v ruce s nevalnou výdrží, přispívající k častějším návštěvám nejbližšího mechanika. K lepšímu arzenálu se dostanete až později a s vynaložením mnohem většího úsilí. Mimo jiné se náhrady dočká i počáteční Makarov – a ten si můžete buďto oblíbit a nebo jej z hloubi duše nenávidět. Žádná jiná varianta neexistuje :).

Hardcore režim je zatím stále ve fázi intenzivního testování a stejně jako tomu bylo v případě Survival Packu pro DMP 7 ke Stínu Černobylu, i tento balíček bude ryze volitelným doplňkem. Nemusíte se tedy bát, že by se modpack stal obtížnějším i pro ty z vás, kterým stávající podoba vyhovuje a dál by třeba jít nechtěli.

197 komentářů:

VictorCZ řekl(a)...

hardcore nice ale munice sakra ale stačí jedna rána do hlavy a jeden kill snadné mam pravdu?

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, ty zbraně vypadají pěkně, ale žádná munice u obchodníků? Není to trochu moc? Neříkám, že to bude lehké, ale musím se ptát, je to opravdu reálné, aby v zóně, kde by se dalo nábojema platit nebudou mít kupci ani jeden náboj? Mohl by jsi to omezit, to jo, ale úplně vyškrtnout? S tím nesouhlasím.

Ferdys

VictorCZ řekl(a)...

skoro jako Misery Mod Ale u obchodníku je munice ale obtižnost je jen na mistr

Datastor řekl(a)...

Ferdys: Proto je to experimentální a hlavně volitelná (!) věc. Nemožnost koupě bude ve hře vysvětlená a získat půjde jenom objednávkou od Šikuly (samozřejmě za mnohem víc peněz). U obchodníků dostupnost nábojů nijak omezit nejde, protože jejich sortiment se resetuje vždycky po uložení a načtení hry - v tomhle ohledu já nic nesvedu. A rozhodně bych neřekl, že by se v Zóně dalo municí platit.

Vicotr: Misery se nezaměřuje ani v nejmenším na realismus, takže srovnání skutečně nebylo na místě.

ymorduur řekl(a)...

Bezva bezva bezva. :) Nemůžu se dočkat na novou Alteru. Čím těžší tím lepší! Jsem zvědavý. Zatím jsem hrál pouze Stín Černobylu a musím říct, že mě to s DMP 8 moc bavilo. Když už sem píšu, tak se ještě musím zeptat na jeden nepříjemný asi "bug" u zbraní se zapnutým světlem. Už si nejsem jistý jestli u všech, ale u brokovnic 100%. Po výstřelu se světlo jakoby stočí směrem do země a pak už si nikam neposvítím. Pomůže zbraň schovat a opět vytáhnout. A tak se to pořad opakuje. Je nějaké řešení jak to opravit? Díky za odpověd a za dobrou práci na módech.

VictorCZ řekl(a)...

taky mam bug pro stín když chci hodit šroubem tak nejde jen když to schovam i u granatu

Datastor řekl(a)...

Oldřich Doležal: Díky. S tou nedostupnou municí se teď hra hraje o poznání jinak. Problém s baterkou při střelbě jsem popisoval v nejčastějších dotazech (záložka "Informace" v horní části blogu). Jde bohužel o enginovou záležitost.

Victor: Problém s nemožností házet granáty a šrouby řešila základní osmá verze DMP.

Sub_Zero řekl(a)...

Daty. Tak tomu říkám výzva. Už aby to bylo a šup s tím do PC.

Anonymní řekl(a)...

Kazdy kdo ma S.T.A.L.K.E.R.a x krat otoceneho tak si velmi rad zkusi Hardcore rezim :) 99% hracu to oceni zbytek at si hraje SoCh CS CoP v originalnim kabate..

KrM

VictorCZ řekl(a)...

mam všechny modpacky od datastora a jsou lepší než něco jiného a ten hardcore nevim ale možná ho zkusim PS Altera je stín nebo call of pripyat??

Datastor řekl(a)...

KrM - Asi tak. Hardcore obtížnost ale může uvítat i spousta hráčů, co se s DMP klidně ještě nesetkala (a nebo jenom okrajově). Vysoká obtížnost je výzva - a výzva je od toho, aby se přijala :).

Victor: Vzhledem k tomu, že ve Stínu mechanici nejsou, je odpověď na tvou otázku víc než zřejmá.

Cromarty řekl(a)...

Ani si nevzpomínáj, jestli jsem vůbec někdy kupoval munici u překupníků. Mimo několika krabiček 9x39 snad nikdy...
Na zbraně už se těším. Ideální by bylo v Zatonu vyřadit všechny normální zbraně a nechat jenom rezavé kousky =)

Anonymní řekl(a)...

9x39 neznam jen 9x18 a 9x18

Datastor řekl(a)...

Cromarty: Podobně to taky bude :)

#2: Tak to je potřeba si rozšířit vědomosti.

Anonymní řekl(a)...

nechci do tebe štouchat ale už to bude skoro hotové???

Datastor řekl(a)...

Podle toho, co myslíš. Renova pro Clear Sky bude brzo, ostatní dvě verze DMP (Stín a Call of Pripyat) jsou teprv v přípravě.

Anonymní řekl(a)...

ahoj Daty, nechci ti do toho kecat, ale nešel by nějak předělat ten zvuk výstřelu u L85A2 a ZM LR300 ? Oba jsou fakt strašný. Jinak hodně štěstí při práci.

Glock

Datastor řekl(a)...

Pokusil bych se. Problém je, že nikdy nenasimuluješ reálnou střelbu tak, aby potom nezněla zase trochu jinak (navíc ve hře se zvuk ještě dál míchá, což je taky problém).

Dexter řekl(a)...

Až bude 100 % u renovy a ostatních stáhnu je hned Fandím ti seš pro mě mistr modpacku :D

Anonymní řekl(a)...

Daty promin tema krapet offtopic ale nevim koho jineho se zeptat. Prosim te, Clear Sky obsahuje ochranu TAGES.V jakem principu funguje? Nerad bych si na Steamu odpalil vsechny aktivace.Kdesi se to uz resilo ale prosim odpovez mi.Predem dekuji.

Mamlas

Datastor řekl(a)...

Tages se sice u Clear Sky vyskytuje (ruská verze měla Starforce), ale já s krabicovkou v tomhle ohledu problémy neměl. Tak jako tak pokud se dá věřit reakcím na internetu, tak CS sice i ve Steam verzi Tages obsahuje, ale poslední patch ji vyřazoval. K problémům by tak docházet nemělo.

Unknown řekl(a)...

Datastore nenapínej nás, pořád koukám na tvoje stránky a pořád nic. Z těch procent jsem nervní jak já nevim co :) prosím už to bude ? :DD

Datastor řekl(a)...

Vyděržaj :). Když má ten modpack za něco stát, je potřeba ho co možná nejvíc odladit. Ale netřeba se bát, už toho vážně moc nechybí.

Unknown řekl(a)...

Od této chvíle si ty Střelec :) Bez tebe by byl Stalker jako placka bez slaniny :) Ale jinak nevim proč ale když jdu kolem bandity ani po mě nestřílej ani nejsou se mnou fakt nevim co s tim je :/

Datastor řekl(a)...

Pokud myslíš Call of Pripyat, tak to je výchozí stav už od GSC - banditi jsou kvůli několika úkolům neutrální, ale rád bych to alespoň částečně v další verzi změnil. Pokud se teda nepodělá nějaká postranní mise (což klidně nastat může).

Anonymní řekl(a)...

až zase začnes na stínu bude tam řezavá nebo řezaná munice (nevim jesti to řikám srávně)

Datastor řekl(a)...

Řezaná - a ta je tam dlouho, už od sedmičky.

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty k tomu minulému příspěvku neni to v Call of Prypiat ale v Shadow of Chernobyl a to sem se připojil k povinnosti.

Anonymní řekl(a)...

To je stále málo, k pořádnému hardcore! Hlavní hráč by měl mít pouze jedno oko, ruku a nohu a rakovinu v počáteční fázi...proč tolik energie je věnováno úpravě zbraní k horšímu? Jaké řezané střelivo? V čem si polepším "řezaným střelivem"? Místo jedné spolehlivé pecky do palice musím kropit drahocenými a nedostatečně účinnými náboji...Jakou to má logiku? Proč naopak nejsou zbraně "normálně funkční"? S co nejrealističtějšími účinky? Proč se neošetří více "zásahové zóny"? Proč se reálněji nezohlední účinnost případné neprůstřelné vesty? Od toho ty vesty jsou, také zbraně, třeba ty kalachy patří všeobecně k etalonům výdrže a ne ke šmejdům! Proč když trefím někoho do nohy, tak ho zabiju? Nebo, proč se již nebrání a leží na zemi? Proč ve střílečce je snaha "hardcore" nemít skoro žádné střelivo? Extrém má nahradit extrém? Co to tak spíše "vyvážit" eventuálně "vymazlit zbraně, vesty, apod., aby to bylo hratelné, ne na palici? Na co jsou potom střelné zbraně? Rezavé, částečně nefunkční, s nutností draze placených a ojedinělých oprav? Vždyť to je trapná degradace a útěk od "reality" -reálných lidí, zbraní, prostředí, to vše beru, ale toto?!! Proč se neošetří to, co je přirozené a věnuje se tolik péče a energie "nepodstatným kravinám"? To by byla lepší cesta, než tyto fantasmagorie. Takže jen doplním, chystaný a již minule částečně "ošetřený" styl "hardcore" v DMP je extrémní úchylka, která Stalkera (s tisíci origoš chybami) degraduje na tragickou frašku, "úžasnou" jen pro hrstku závislých zoufalců. Jsem zvědav, jak dlouho můj názor vydrží, než bude "vymazán".

Datastor řekl(a)...

Tyhle výlevy vysloveně zbožňuju. Vážně - a ještě o něco víc mě fascinuje někdo, kdo i přes předchozí argumenty pořád dokola vede předem prohranou bitvu ve snaze dělat ze sebe vševědoucího. Ale i přesto ti sem něco k tomu napíšu, protože zrovna nemám nic lepšího na práci.

Horší zbraně se ve hře objeví společně s jejich běžnou normální alternativou. Vzhledem k tomu, že zjevně nerozumíš systematice hry, budu se snažit to alespoň trochu vysvětlit (i když to stejně k ničemu nepovede, protože samozřejmě ty budeš mít pravdu tak jako tak). Takže: Jak určitě víš, ve hře (zvlášť v Call of Pripyat) se všichni protivníci můžou respawnovat - a tomu zamezit nejde. Z logiky věci tudíž plyne zajímavá věc, a to ta, že když vystřílíš nějakou skupinu protivníků a přejdeš o kus dál, s velkou pravděpodobností se objeví další skupina a tudíž i další výbava. Pokud budou mít všichni jejich členové dejme tomu zbrusu novou MP5 (protože hej, realita), znamená to, že budeš mít například tři zbraně, po jejich vybití 90 nábojů navíc a ještě k tomu další čtyři zbraně od předchozí party (včetně dalších 90 až 120 nábojů). Už vidíš ten problém?

Druhá věc - řezaná munice ti (zcela nečekaně) nemá přilepšovat účinkem a palebnou silou, ale nižší cenou. Kdo by to podle toho popisu taky řekl, což? Nehledě na zásadní skutečnost, že v Clear Sky a Call of Pripyat se vyskytuje jenom munice klasická, řezaná byla výhradně ve Stínu Černobylu a neoblíbená rozhodně nebyla. Zásah do hlavy zabil tak jako tak, takže tvá připomínka je nesmyslná. A ještě něco - řezaná munice se dá využít nanejvýš na první přestřelku v autoparku proti banditům, ale pak už se dá běžně a v solidním počtu nacházet ta klasická. Nebyl případ, kdy bych nešel z Kordonu na Smetiště s minimálně čtyřicítkou nábojů 9x18 a alespoň desítkou broků. Spíš mi přijde, že jsi modpack hrál tak deset minut a po prvním smrti jsi celou hru vypnul.

Zbraně jsou funkční zcela normálně a i to, že kalašnikovy obecně vydrží skutečně hodně, neznamená, že vydrží úplně cokoliv. Znovu opakuju - ve hře jsou jak horší, tak i lepší verze. To, že tě nezajímá, jak se k nim dostat, je druhá věc. Nebudu hned v úvodní fázi dávat hráči kalašnikov jenom proto, že je to nejrozšířenější a nejvýdržnější zbraň.

Zohlednit účinek vest by nebyla špatná myšlenka, ale pouze v případě, kdyby to (a to se budu opakovat) hra nějak komplexně umožňovala. Podle tebe sice evidentně jsem pako, ale můžeš se ukázat sám. Uprav si neprůstřelnost vesty, když k tomu ve hře máš jednu jednu jedinou položku a ta akorát přičítá předem nastavenou procentuální hodnotu k základní neprůstřelnosti (například +15). Proč se postava ležící na zemi nebrání? Nemám ponětí. Zeptej se GSC, ti ti určitě odpověď milerádi poskytnou - ale v tomhle já prsty nemám. Znovu ale zdůrazňuju, že pokud čirou náhodou umíš editovat herní knihovny a napsat zbrusu novou rutinu k tomu, jak se NPC po zásahu nebo při poranění má chovat, bez váhání tak učiň. Mám ale tušení, že ani nevíš, o čem píšu.

Pořád dokola tady píšeš o jednom, pořád dokola jako zaseklá gramodeska, ale nikde jsem se nedozvěděl, co si pod pojmem "vylepšit", "vymazlit", "vyvážit" vlastně představuješ. Tak jako tak jsem rád, že se tady podobná reakce objevila a mazat ji vážně nebudu, to nemusíš mít obavu (dokonce ani ty tvoje předchozí jsem nemazal, všiml sis?). Občas je potřeba si přečíst něco od někoho, kdo nemá s danou problematikou absolutně žádnou zkušenost a jenom háže vinu na to, proč nejde to a tohle, aniž by si uvědomil, že vytýká a nadává "jenom" modderovi a ne autorům hry. Stejně tak budou určitě rádi i ostatní, podle tebe "závislí zoufalci, hrající tragickou a vlastně naprosto otřesnou frašku". Lichotí mi ale vědomí toho, co si myslíš, že můžu bez editačních nástrojů opravit a změnit.

Nelíbí? Nehraj. Představ si, kolik slov a kolik času ušetříš. Tu dobu, jakou jsi celou tuhle pseudovýtku psal, jsi mohl věnovat něčemu užitečnějšímu. Například k programování vlastní hry. Nebo k uvaření oběda.

VictorCZ řekl(a)...

dobře si mu dal :D

Anonymní řekl(a)...

Rád se připojuji k hrstce závislých zoufalců a nepatřím tak k jedincům s vážnými neurotickými problémy:0)
Aldaris

Datastor řekl(a)...

Vzhledem k tomu, že jsem omylem smazal další... inu, řekněme, že anonymní pokračování předchozích výtek, rád bych tu chybu napravil a přeposílám tak, jak text původně vypadal:


Podívej, žiješ v mylné představě, že každý hráč musí současně umět perfektně do detailu rozeznat, co si kdy provedl za změny Ty, nebo zda je to "dědictví z originálu". Zapamatovat se to nedá a kdo to hraje poprvé, tak nemá šanci vůbec. To Tě ale asi netrklo, viď? A pak ten který hráč reaguje na situaci-"až přïjde". Já jsem nikdy ze sebe programátora nedělal a sorry, dělat ani nechci. Já si chci zahrát. Neřeším detaily, zda ta která úprava jde, nebo nejde, to mně opravdu nebere. To opravdu nepotřebuji vědět. A už vůbec nepotřebuji sáhodlouze popisovat, natož "vysvětlovat", proč to třeba nejde. Stačí mi max sdělit, ne, není to možné, je to možné, nebo ne, takto to upravit nechci, nebo, chci to takto.... . Pokus dělat ze mně tydýta, který to Tvé programování "nechce chápat" je zbytečný. I kdybych jej "chápal", byl třeba na podobné programátorské úrovni, tak stejně-obsahově, bych s tím nesouhlasil-chápeš, co tím sděluji? Tedy, pro mně jsou "příprcy takového vysvětlovacího levelu" irelevantní. Předpokládal jsem, že časem přijdeš s dalšími vychytávkami pro jednotlivé příběhy a tiše doufal, že to přinese něco nového, nebo originálního, zlepší hratelnost, atmosféru, pochopitelně v rímci Tvých možností, ne ty samé "úlety", jako i v minulosti. Místních pár zoufalců, kteří Ti dělají klaku "beru", očekával jsem je. Aldarisi bravo, používáš sice termíny, kterým očividně nerozumíš, ale snaha byla. Strašně jsi mi to nandal. Moje postřehy z minula platí i dnes, ale k těm jsem se nechtěl zbytečně vracet, ty jsme "řešili a nedořešili už minule". Výkřik typu "Nechceš hrát-tak nehraj" je opravdu argument na "úrovni". Tím jsi mohl začít a využít tak čas "třeba na také na uvaření oběda". Tak, jako já.

Datastor řekl(a)...

A tady konečně zmíněná odpověď:

Ještě dovětek k další sadě výtek, kterou jsem bohužel společně s mou první odpovědí smazal - což jsem nechtěl:

"Stačí mi max sdělit, ne, není to možné, je to možné, nebo ne."
A co tady celou dobu teda dělám? Vždycky, když jsem odpověděl (a z vlastní iniciativy i napsal, proč tomu tak je), k ničemu to nevedlo.

"Pokus dělat ze mně tydýta, který to Tvé programování "nechce chápat" je zbytečný."
Reaguju jenom tak, jako ty. Já si urážet všechny kolem sebe nezačal. Neoznačuju lidi s odlišnějším názorem za závislou tlupu zoufalců a nedělám ze sebe vševěda ve snaze někoho urážet. Proč taky? Umění je nechovat se jako osina v zadku, ne metat nadávky do všech stran.

"I kdybych byl třeba na podobné programátorské úrovni, tak stejně-obsahově, bych s tím nesouhlasil."
To asi ne, ale rozhodně by sis uvědomil, co jde a co nejde udělat. Zajímalo by mě, jak bys potom reagoval, kdyby se objevil někdo jako ty a začal do tebe valit klíny, jak je všechno špatně, jak to v reálu funguje úplně jinak a kdesi cosi. Proto je to pořád hra, ne komplexní simulátor života. Pak je zásadní problém tenhle rozdíl pochopit. Někdo to dovede, někdo ne.

"Tedy, pro mně jsou "příprcy takového vysvětlovacího levelu" irelevantní."
Takže v kostce to myslíš tak, že ačkoliv ti teda vysvětlení přistane až pod nos, stejně tě nezajímá. Pak se znovu můžu tázat, co že to po mě vlastně chceš a co očekáváš, že napíšu. A taky proč do snahy to změnit věnuješ tolik času. Vážně nechápu. Kritiku beru. Beru ji rád - ale nezlob se na mě, tohle k ní má na míle daleko. Kritizovat se musí umět a musíš k ní mít argumenty.

"Předpokládal jsem, že časem přijdeš s dalšími vychytávkami pro jednotlivé příběhy."
Znovu - nic konkrétního. Já lidem do hlavy nahlížet nedokážu. Máš nápad? Klidně ho zmiň. Ale nečekej, že hned řeknu, že to ve hře bude nebo že to půjde nějak aplikovat. Z předpokladu ale vážně vycházet nejde, to bys měl vědět.

"Aldarisi bravo, používáš sice termíny, kterým očividně nerozumíš, ale snaha byla."
Aldarisův komentář byl gramaticky a významově správně, takže i tady můžu jenom tápat.


"Výkřik typu "Nechceš hrát-tak nehraj" je opravdu argument na úrovni."
Pořád mi přijde víc na úrovni ušetřit tě vzteku radou, abys nehrál něco, co se ti od základu nelíbí, než abys pořád dokola psal, co je špatně a jak to má fungovat jinak. Modpack se jmenuje po mně, tudíž jde tak nějak očekávat, že se od toho bude odvíjet obsah. Osobně můžu říct, že pokud se mi něco nezamlouvá, nevěnuju se tomu - ne že se budu snažit hromadou nelogičností druhou stranu přesvědčit k radikální změně. Navíc ještě za použití urážek... ty ti úroveň skutečně nezvednou.

Tenhle blog, stejně jako moje práce, nespočívá v soupeření, urážení, nadávání, machrování nebo ztrapňování. DMP jsem nedělal proto, abych tak dal prostor člověku, co se potřebuje mermomocí nějak vyventilovat a ukázat, že on sám ví a dovede všechno líp, než někdo, koho ani v nejmenším nezná, a přitom sám nic nedělá. Máš právo, aby se ti modpack nelíbil a tudíž můžeš přispět nápadem ke zlepšení, ale i já mám právo na to, rozhodnout se podle vlastního uvážení. Je jenom můj rozmar, že na všechny otázky chci odpovídat - dělám to proto, že i tohle k moddingu patří, ale proto očekávám od přispěvatelů jistou úroveň. Přesně takovou, jako ty sám očekáváš, ale nedovedeš dodržovat.

Nic víc k tomu napsat nemůžu.

---------------------------------

A teď zpátky k normálním dotazům - inventární úpravy jdou stáhnout přímo v *.rar archivu.

Anonymní řekl(a)...

Mým cílem nebylo ti něco ,,nandavat", jen napsat podobnou ptákovinu, jaké tady chrlíš. Nejsi tu jediný kdo byl na vojně, je mi 29, byl jsem tam taky. Takže vím, co je střílení. Ale také vím, že prostě žádná hra se nedá udělat tak, aby byla přesnou kopií reality, to nedovedou ani profesionální vojenské simulátory. Proto v těch hrách někdy musíme překousnout nedostatky, které tam jsou. To že tě postavy vidí skrz keř, je blbost, ale s tím Datastor nic neudělá, je to součástí enginu, jako halda dalších věcí. Když se ti nelíbí DMP, zkus jiný mód, je jich celkem dost.
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty ještě taková malá otázka k Modpacku. Mohu nějak změnit hudby ve hře např. V rádiu u Sidoroviče nebo v baru. Děkuju za odpověd.

Anonymní řekl(a)...

Nemohu o sobě nic konkrétního napsat a Daty si to jistě pamatuje. Řekněme, že jsem v reálu a velký kus dál, než někdo, kdo byl pouze na vojně a ví, co je to střílení. Ve hře je i s MODPACKEM nedořešeno, či přímo špatně mnoho. Připomenu: U x zbraní: Projev zbraní, nadhoz, tlumení, dostřel. Protivníci vidí i v noci jako za dne. I bez PNV. Výstřel z dálky z dlouhé zbraně s tlumičem mne okamžitě prozradí. Já s optikou na dlouhé zbrani vs NPC bez optiky, s krátkou, i dlouhou, ale bez optiky není rozdíl. Před Radiací nikoho pouze plynová maska neochrání. Mnoho NPC má přitom jen jakousi roušku na tváři. Skleněná výplň zorníků praskající alá Metro. Řezané náboje alá Metro. Ruční granáty, které NPC mají ve výbavě nevím k čemu, když je nepoužívají. Pokračovat budu po odeslání.

Anonymní řekl(a)...

Odměny za splněné úkoly: Za vyčištění lokality od mutantů 2 zásoníky střeliva-tedy, co "spotřebuji, to tak tak dostanu". Hnízdo snorků, odměna 700 RU, ani to nestačí na pokrytí střeliva. Průměrný oblek za granátomet veliteli Povinnosti. atd, atd. Nenajím se "den" a zemřu hlady. Počasí v poledne mnohdy tma jak po setmění. Respawm přímo mezi NPC (Temné údolí), nebo mezi kance (Armádní sklady), psy v přechodu Smetiště Temné údolí. Zachránění člena povinnosti z vězení-odměna žádná. Postřílení kanců na Smetišti, odměna žádná. Záhadná úmrtí vědců při osvobození Kruglova jdou přes koleje a najednou dva z nich padnou a jsou mrtví.

Anonymní řekl(a)...

Aréna, finálový souboj-mám mít G36, ale ve skutečnosti mám MP5. Prodavač samopalů v Army skladech mi prodá HK MP7 na střelivo 9x19, ale pasuje tam střelivo z P90 (5,7x28). Prodavač Lakomec vykupuje zrezlou LR 300 za vyšší cenu, než za novou nezrezlou.
Člen Povinnosti v Baru chce abakan, ale vezme si pouze abakan s granátometem. NPC nemá vždy po zabití zbraň s plným zásobníkem. Zbraně NPC po zabití jsou mnohdy zcela nefunkční. Jak to jen ti NPC dělají, že jim jinak perfektně fungují a mně ne?!

Anonymní řekl(a)...

Nemám zase tolik času a nejsem také ani fanda do vaření obědů, ale takových podivností a přímo nedostatků je i v modpacku strašně mnoho. Věřím, že mnohé by odstranit, či opravit šlo. Ale, když ty zrezlé pistolky a další krámy, či nesmysly jsou tak úžasnou věcí, která tu hru "vykopne do výšin", že? Ještě méně střeliva, ještě dražšího. Úžasná myšlenka. Proč tam vůbec jsou? Hratelnost se tím pouze zhorší. Řešením blbin. Pardon, geniálních myšlenek realizovaných k naprosté spokojenosti - téměř všech, až na jednu výjimku.

Anonymní řekl(a)...

1)Vyčištění lokality mutantů v Kordonu: Můžeš ušetřit munici tak, že před psy utečeš mezi anomálie na pole, kde si jen dáš pozor na kance, anomálie se pak o psy postarají. Trvá to dlouho, než se takto zlikviduje tolik psů, ale nespotřebuješ všechny náboje.
2)Použití tlumiče: NPC si tě nevšimnou, dokud po nich nevystřelíš a nezasáhneš buď je, nebo těsně vedle nich, pak se rozběhnou do stran a všimnou si tě.
3)Abakan členu Povinnosti. Už při zadání úkolu tě žádá, že chce upravený Abakan a ten má u sebe VŽDY bandita Poker v podzemí Agropromu. Stalo se mi, že ho měl ještě před zadáním úkolu, takže jsem zbraň neprodal, ale schoval napotom.
4) Aréna: Mám dojem, že o té chybě Datastor ví a buď už je opravena, nebo opravena bude.
5) NPC po zabití nemá plný zásobník proto, že obsah jejího inventáře i množství munice se generuje po její smrti.
6) Respawn mezi nepřátelské NPC mě taky štve, ale s tím se nedá nic dělat. Respawny si hra režíruje sama.
7) Nadhoz u některých zbraní. Třeba o nadměrném kopání odstřelovaček Datastor ví, ještě to bude měnit.
8) Narazil jsi na Monoliťáka v exoskeletu? Asi ne, jinak by sis určitě musel všimnout, že vydrží tři rány z brokovnice z bezprostřední blízkosti. Tohle je blbina, taky se ještě bude dolaďovat.
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

Mně se různé verze jedné zbraně líbí, ne všichni musí v zóně mít jen jeden typ Makarova (fungl nový).

A s tím počtem nábojů, v origo hře jsem jich měl tisíce a pak to bylo bezhlavé kropení.

Problémy s chováním AI se řeší dost blbě a AI vůbec nezohledňuje den noc, nebo nepevné překážky, jako je třeba keř.

kovas

Datastor řekl(a)...

Já bych to teda ještě vzal zeširoka, když už si tady tak hezky píšeme (a možná by to i vydalo na útlejší knížku).

Jak bys teda reálnou charakteristiku zbraní včetně jejich chování chtěl udělat, aby to hra vzala? Hrál jsi základní nemodifikovanou verzi? Pak bys určitě poznal, že vanilla je na tom se zážitkem ze střelby mnohonásobně hůř, než co šlo ze hry vyždímat. Stalker se nedá srovnávat kupříkladu s Armou, kde se zbraně řešily mnohdy mnohem líp, a to hlavně proto, že (a budu se opětovně opakovat) Stalker nikdy neměl fungovat jako simulátor.

Znovu se můžu odvolávat na to, co jsem psal už tehdy a už tehdy tě ty odpovědi nezajímaly, protože bys pořád dokola nemohl opakovat svoje stížnosti. Uváděl jsem video, kde byla ukázka úpravy nadhozu zbraní místo toho, co je aktuálně v modpacku, leč evidentně pokud to nedodám hned, tak je to špatně. Tlumení zbraní - enginová záležitost. Dostřel - kombinuje se jak hodnota dostřelu v konfigu zbraně, tak ještě koeficient pro každou jednotlivou munici.

Protivníci, co vidí ve tmě - viz předchozí. Enginová záležitost.

"Já s optikou na dlouhé zbrani vs NPC bez optiky" - enginová záležitost. Pro NPC postavy neplatí rozkmit, protože (opět nečekaně) je řídí umělá inteligence. Mimochodem v tuně dalších her funguje daleko hůř, ale samozřejmě za to zase může modpack, tudíž já.

"Mnoho NPC má přitom jen jakousi roušku na tváři." - A lezou ty NPC do prostor, kde zuří velká radioaktivita? Možná v pár případech, ale to si vyřiď s GSC. Ti nastavovali pro všechny postavy jejich vlastní waypointy.

"Skleněná výplň zorníků praskající alá Metro." - Hotová katastrofa. Něco, co naprosto, úplně, totálně a neskutečně zničí atmosféru tak, že se hra vůbec nedá hrát. Dobře, konec ironie - plánuju změnit zvuk praskání na něco adekvátnějšího. Pokud ti vadí praskliny obecně, ve složce s modpackem už je hodně dlouho složka, kde jsou textury bez těhle efektů. Toho sis mohl všimnout, případně se zeptat.

"Řezané náboje alá Metro." - V čem je problém? Že ten náboj nezabije na jednu ránu? Tak je nepoužívej. Pořád mi připadá, že ti někdo stojí v zádech, míří na tebe pistolí a vysloveně řve, abys tu řezanou munici používal. Je to jenom otázka volby.

"Ruční granáty, které NPC mají ve výbavě nevím k čemu, když je nepoužívají." - Snažil jsem se o to, aby se házení granátů ve hře u NPC aktivovalo, ale marně. Stejně tak postavy nevidíš ládovat se jídlem a přece jenom u nich někdy něco najdeš. Podle tohohle stanoviska bych v tom případě musel odstranit z inventáře i lékárničky, protože "protivníci se přece nemůžou léčit".

"Hnízdo snorků, odměna 700 RU, ani to nestačí na pokrytí střeliva." - Zvláštní, když tě krabička deseti broků vyjde na dvě stovky. Samozřejmě, můžu nastřelit odměny v řádech tisíců, ale pak budeš mít ve třetí lokaci tolik financí, že tu hru ani nebudeš muset hrát. Nikdo tě ty mise nenutí plnit, nehledě na to, že odměna se vypisuje přímo v dialogu zadavatele. Nestojí ti to za to? Jde misi stornovat a výbavu si nechat.

"Nenajím se den a zemřu hlady." - Víš například, že ve hře jsou artefakty, co hlad potlačí? A dost znatelně? Nebo že stačí sníst plechovku hovězího a máš na dlouhou dobu pokoj?

"Počasí v poledne mnohdy tma jak po setmění." - Ano, to je pravda, leč lepší počasí v tuhle chvíli neexistuje.

-- Pokračování v další sekci.

Datastor řekl(a)...

"Respawm přímo mezi NPC" - enginová záležitost. Dělo se vždycky a dít se bude, v tomhle prsty nemám.

"Zachránění člena povinnosti z vězení -odměna žádná". - Co bys rád? Raketomet? Ani ve vanille hráč odměnu nedostal a nezdá se mi, že by to byla nějaká extra zásadní chyba, která lidem nedá spát.

"Záhadná úmrtí vědců při osvobození Kruglova". - Vědci stojí pořád u vrtulníku, protože směrem od baru přichází nová skupina žoldáků. Ostatně jako od vydání hry. Možná sis jich nevšiml, možná je zabila nějaká jiná hrozba, ale záhadně žádná postava neumře, to vážně ne.

"Aréna, finálový souboj - mám mít G36, ale ve skutečnosti mám MP5." - Opravoval jsem v patchi. Ale zapomněl jsem - už minule jsi mi psal, že tohle tě nezajímá a všechno má fungovat hned na první pokus. Od toho pak tady je tenhle blog, aby se mi hlásily nedodělky. Co jde, to opravuju, když se mi to řekne slušně. Jestli se tobě všechno vždycky povedlo na první ránu, tak to smekám.

"MP7 na střelivo 9x19, ale pasuje tam střelivo z P90." - Skutečně, tahle chyba mi unikla a díky za upozornění. Do další verze předělám, i když to tě asi beztak zajímat nebude.

"Prodavač Lakomec vykupuje zrezlou LR 300 za vyšší cenu, než za novou nezrezlou." - Oprava v patchi.

"Člen Povinnosti v Baru chce abakan, ale vezme si pouze abakan s granátometem." - V textu stojí, že šlo o upravenou verzi pro členy Svobody. Takže logicky z toho plyne, že to asi normální Abakan nebude.
"NPC nemá vždy po zabití zbraň s plným zásobníkem." - Enginová záležitost. Hra počítá, jak dlouho NPC střílí a podle toho upravuje kapacitu zásobníku, případně to, jestli jde zbraň vůbec vybít nebo ne. Ale to bych tě zase nudil popisem.

"Zbraně NPC po zabití jsou mnohdy zcela nefunkční." - Nejsou. Zbraně v opravdu katastrofálním stavu jsou jenom u zombií, u ostatních NPC zbraň vždycky funguje. Ne stoprocentně, ale střílet se z ní dá (leda bys na ní hodil granát, to se pak zcela logicky poničí).

Líp na to vážně odpovědět nejde. Jednou by třeba nezaškodilo si projet celou hru v základu, pak si to všechno srovnat s modpackem a až potom vypisovat to, co ti vadí, co se ti nelíbí, nebo co ti přijde jako pakárna.

Anonymní řekl(a)...

Marja, daty, nezdržuj se tu tím nadnavyšovaným-se šaškem.. a dodělej ty 2 %... :)

Anonymní řekl(a)...

Nazdar, mám takový menší dotaz, asi by to bylo dost složité, nebo by to nešlo udělar vůbec, ale vě většině takových realism her, je, že myší se vlatně pohybuje jen zbraň a né celý obraz. Samozřejmě jen částěčně, ale pokud jezdíš myší uprostřed hýbe se opravdu jen ruka postavy a zbraň...celkem dost to změní zážitek ze hry...kdyby to šlo, bylo by to fajn. Jen takový tip. :-)

Ferdys

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
to, co máš na mysli, je "plovoucí míření" - bohužel hru by takhle autoři museli programovat už od počátku (jako například Armu nebo Red Orchestru). V případě Stalkera to ale stejně jako spoustu dalších věcí engine neumožňuje.

Anonymní řekl(a)...

Škoda, ale v třeba Red Orchestře jsem to miloval a taky do dá trochu práce se s tím naučit...navíc, když ve Stalkerovi není míření, tak by to byla bomba, no co už... :-)

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty můžu se zeptat jak to +/- bude ještě trvat ? :D jako nic proti ale už se fakt těšim :D

Anonymní řekl(a)...

Takže k tě vědcům, kteří ochraňují Kruglova. Tuto pasáž jsemm si pro ověření přehrál asi 10x. Nepočítal jsem to přesně, ale to je fuck. V jediném případě se mi stalo to, že když jsem na výzvu zahájil pomoc v Rostoku a postřílel tu první várku žoldáků, tak ti vědátoři za prvé sejmuli Vlkodava, pokračovali dál k východu z Rostoku, kde sejmuli ty 4 žoldaáky a potom se vrátili na své pozice ke Kruglovovi. Super ale stalo se to pouze 1x z deseti. Vždy to zahraji tak, že napřed vyčistím všech cca 13 žoldáků, než přijdu za Kruglovem a oslovím jej. Ihned poté nabíhá skupinka tuším 3, nebo 4 žoldáků po druhé a i ty eliminuji. Někdy žoldáci sejmou ta dvě tykadla v předu, někde ne. Nicméně, v Rostocku již nejsou žádní žoldáci a já následuji Kruglova, který běží sám a napřed, absolutně nikým neohrožen až před tunel. Několik kroků přede mnou jdou dva, nebo jeden, někdy i tři vědátoři v oranžových oblecích a sotva přejdou koleje, padnou k zemi a jsou tuzí!Nikdo na ně nestřílí. Proč tomu je, tak to já nevím, možná jim vadí Tvůj Modpack. Pokudbych ty vědátory předběhl, koleje přejdou živí a zastaví se u vagonů o 100m v předu. Nicméně, potom již je nikde neuvidím.

Anonymní řekl(a)...

K úkolům, za které dostanu kulový: Nechci granátomet, chci "odměnu" viz "Slovo dolga"! Apod. Jenže, já nedostanu vůbec nic a to je "podivné". Jako hráč fakt nchci bádat, KDO něco nedodělal, nebo zpackal. Můj verdikt bude jen, super, nebo... . Pokud je něco z nějakého celku významně špatně, a ve střílečkách to jistě bude atřelba, zbraně, apod., jak to mám jinak hodnotit? A stále dokola, to mámbýt opravdu paf z nějakých zrezlých krámů? Soráč, já bych raději vymazlené kousky.

Anonymní řekl(a)...

Proč nemají samopaly nějakou optiku? Třeba kolimátor, ten stejný, který se zde nabízí na aut. pušky NATO může stejně dobře fungovat i se samopaly HK, nebo FN...? Proč má zde samopal HK MP7 avizované střelivo 9x19mm, ve skutečnosti ale ve hře 5,7x28mm, ale úplně v reálu 4,6x30mm? Proč se krátké verze kalachů naprosto vyrovnají dlouhýým verzím co do přesnosti a dostřelu. Proč dlouhé verze kalachů bez optiky se vyrovnají verzím s optikou? Mnoho přestřelek s vojáky, s Monolitem to potvrzuje. To je také zlepšení? Marně na to poukazuji a jsem to já, v očích několika neznalců, kdo je třeba "šašek". Neznalec, který neví o co jde, mne nemůže urazit. Proč některé ruské tlumiče jdou i na NATO zbraně, když existují i NATO tlumiče ve hře? Proč na mnoho zbraní tlumič nasadit nelze? Proč se tato taktická výhoda ve hře takticky neprojeví, je mi také záhadou. Proč je zrezlá zbraň tak handicapovaná? Když existují opraváři, tak proč třeba zrezlou zbraň "neodrezí". tedy, neuvede do normálního stavu?

Anonymní řekl(a)...

Proč útočné pušky SCAR, které mají kolimátor s červeným bodem (ve hře je i jiná G-36 s jinou barvou-no budiž), se nedají se vrůstající vzdáleností usměrnit? Síla a velikost bodu je totiž tak velká, že namířit na cíl vzdálený cca 50m a více je "o ničem". V reálu to možné je. Střelec si sílu-intenzitu světelnosti bodu ovládá dle potřeby Možná to nevíte, tak vám to poradím-no, třeba příště. To by bylo také podle mne "vymazlení" zbraně oproti do té doby používaným bez této normálně běžné vychytávky. Proč v modpacku jsou degradovýny ničivé vlastnosti "modrých" broků? Tam, kde mi stačí jeden "červený", tak pokud netrefím přímo do hlavy, potřebuji dva-tři. Přitom i jedna rána by každého "zdevastovala", nehledě na to, že v modpacku se dostřel snížil na úroveň "běžných broků. Ty modré broky, kdyby "fungovaly" tak jak mají bych bral jako dobrej nápad. Existují broky, které zabijí na 100metrů buvola. Teď v modpacku každá sebelepší brokovnice končí s dostřelem na cca 28 metrech.

Anonymní řekl(a)...

Proč tak dlouho trvá, po snězení třeba rohlíku, než se mi vrátí zbraň do rukou? Je to moc dlouhé a je to i nepřirozené. Rohlík můžu klidně jíst i se zbraní v ruce. Pokud bych jej musel rychle odhodit a zbraň uchopit i druhou rukou, tak je to okamžik. A krátký samopal typu UZI mohu používat i s rohlíkem v druhé ruce. Bez omezení, které v modpacku přesto je. Pochopitelně pokud přejdeme to, že všichni mají na tváři jakousi masku. Otázkou je, proč ji mají na tváři stále. Tady alá Metro asi nejde napodobit, nebo...? Pro mně je to ve hře s tou časovou prodlevou zbytečnost a nedával bych ji tam. Vyvolává potom tyto otázky.

Anonymní řekl(a)...

Já jen pořád nechápu, jak si můžeš myslet, že Datastor může zasahovat do enginu hry??? Jsou věci a je jich dost, které se prostě změnit nedají. To chování vědátorů je dost zvláštní, ale nemyslím že by páchali sebevraždu kvůli modpacku. Může být v základu nastaveno, že prostě mají zemřít, aby Kruglov do Jantaru došel jen s hráčem.
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

Řešení jídla a podobné blbiny jsou k ničemu. Tohle v žádných hrách nefrčí.
To je úlet bratrů, který může "gradovat" osobní hygienou až po "rodičovské sdružení rodičů a přátel školy v páté bé". Veškerá pozornost a úpravy těchto blbin je kontraproduktivní. K artefaktům a jejich vlastnostem. Nevím, ale ty jajich origoš původní vlastnosti mi připadají lepší, než ty upravené. Ta nová úprava ničeho pozitivního nedosáhla. A pokud má být úprava k "horšímu", pak se nabízí otázka, proč tam potom ty artefakty vůbec jsou? protože potom platí můj první příspěvek, vše se má ztížit? Fajn, ale když tak blbě, "tak se musí hrdinovi odebrat jedno oko, noha a ruka a je to vychytaný". Hrdina tak bude mít pomalé pohyby, neudrží dlouhou zbraň a s odhadem vzdálenosti to bude mít sakra ztížený. Tohle je ta cesta?! Potom gratuluji, rád si to zahraju. Tisíce děkovných dopisů...

Datastor řekl(a)...

- Klidně z toho průchodu Rostokem nahraju i video, ale nikdy, opakuju nikdy se mi tahle chyba nestala a soudě podle ostatních, tak ani jim ne.
- "Slovo Dolga" ti zahlásí Kulka v návaznosti na osvobození jeho kolegy z područí dvou banditů, jdoucích po příjezdovce směrem k fabrice. Pokud toho člena Povinnosti osvobodíš, odměnu dostaneš (optiku PSO-1) - ale musíš si s Kulkou promluvit. Do inventáře se ti sama nepřičaruje.
- Pochop jednu věc. Kritizuješ tady zbraně se rzí, přičemž bys teda radši něco lepšího - a jak by to ve hře potom vypadalo? Mám tomu rozumět tak, že od Agropromu se máš potkávat jenom s NPC, co u sebe nesou Enfieldy, Dragunovy a nějakou tu LR300? Nebo že za vystřílení smečky psů dostaneš zlatou verzi Kalašnikova? Vážně nechápu. Do toho herního prostředí tyhle věci nepatří - nebo ne v míře, kterou si ty představuješ. Je mi líto.
- Kolimátory... a znovu, jupí. Samopaly jakožto modely připojení optik neumožní proto, protože na modelech chybí upevňovací bod (stejně jako na brokovnicích nebo pistolích). Evidentně jsi nic z toho, co jsem tady psal, vůbec nečetl, protože bys pak nemohl takhle reagovat. Mimochodem i tu chybnou popisku u MP7 jsem vysvětloval. Vážně, stačí mi jedna jediná jednoduchá odpověď: Četl sis ty moje reakce? Nebo se ti prostě jenom líbí dokola si stěžovat na něco, co já prostě změnit nedovedu? S takovou mě celkem překvapuje, že stejnou várku kritiky jsi teda neposlal i GSC a nedožadoval ses nápravy.
- "Proč dlouhé verze kalachů bez optiky se vyrovnají verzím s optikou" - Promiň, ale tohle je... ehm. Odkdy optika jakožto doplněk zlepšuje přesnost zbraně? Tohle od tebe moc znalecky nevypadá.
- Ruskou verzi tlumiče na několik zbraní z NATO produkce jde nasadit opět pouze proto, že to podporuje model. NATO tlumič nebyl originálním předmětem, GSC udělali jenom jeden univerzální kus a pušky, co NATo tlumič podporovaly, byly jenom neoficiální modifikace.
- "Když existují opraváři, tak proč třeba zrezlou zbraň neodrezí". - To je dobrá myšlenka. Ještě by k ní na hlaveň mohl přivařit lauf z tanku. Je to přece jenom mechanik a tohle by mohl zvládnout...
- Kolimátor je stejně jako ostatní optiky jenom textura, záměrná tečka se neprojektuje jako samostatná část. Toho si můžeš všimnout třeba i během úkroků, že osnova nebo tečka je pořád na jednom fixním místě. Enginová záležitost, kterou ale opětovně evidentně přisuzuješ mojí neznalosti. Věř, že mi o realitě chování zbraní nebo jejich doplňků psát nemusíš. Na jednu stranu píšeš, že akceptuješ, že hra nikdy nemůže simulovat realitu a potom plácneš takovouhle blbost.
- Dostřel brokovnic se řeší globálně pro všechny druhy munice naráz, ať už se ti to líbí nebo ne. Proto má ta modrá verze broků dostřel jako červená klasická verze.
- Doba jezení se odvíjí od předmětu. Jak dlouho má trvat návrat z jezení zpátky do pohotovosti? Vteřinu? Dvě? Rohlík sice jak píšeš můžeš jíst i se zbraní v ruce, ale pak bych rád viděl tu tvoji efektivitu. Znovu z logiky věci plyne, že pokud jsem v přestřelce, nesednu si doprostřed bitevní vřavy a nebudu se ládovat jídlem jenom proto, abych pak mohl hustokrutopřísně psát, jaká je to kravina a že to nejde. A je zvláštní, že otázku k tomuhle máš akorát ty (ostatně jako k tuně dalších věcí, na kterou jsem odpověď psal).
- Maska na tvářích NPC je možná proto, že autoři takhle navrhli model postavy. Je to zvláštní, ale představ si, že takhle se to řeší naprosto ve všech hrách, co kdy kdo udělal. Ale samozřejmě; opět za to může to katastrofální déempéčko. Fujtajbl.

Tohle je ale pořád řešení prkotin. Já nejsem zástupce GSC, nedělal jsem herní engine, hra NIKDY neokopíruje realitu do puntíku a nedokážu odpovědět někomu, kdo chybu vidí i v sebemenší blbině. Příště se možná dočkám i výtky, že NPC nechodí na záchod. Ve hrách teď "frčí" autoheal (so realistic!), stejně jako po světě Facebook. Ale neznamená to, že tak musí vypadat každá hra.

Ale když tě ty stížnosti očividně tak baví, tak to potom nepomůže ani svěcená voda.

VictorCZ řekl(a)...

jžs datastore šzve tě??? jeslti jo dej mu zakaz psaní a je klid

VictorCZ řekl(a)...

Oprava štve tě

Anonymní řekl(a)...

a taky oprava "jestli jo".. a taky přídavek " Datastor to ví :) "

Anonymní řekl(a)...

Rostok-myslíš, že bych měl takové halucinace, abych si něco takového vymyslel? Nevymyslel! Je to tak, jak popisuji. "Slovo dolga" uslyšíš, když se po splnění úkolu v Agropromu-ukradení dokumentů armádě, přiblížíš ke skupině Povinnosti, která žádá o pomoc při boji s mutanty. Jídlo ve hře je blbina, protože asi sjetý autor stejně "nebazíroval", že i pít se musí. A to dříve, než jíst. Masky všeho druhu. Ruští vojáci je nemají vůbec, žoldáci, banditi a někteří stalkeři také ne. Ti frajeři, co nosí na zádech nádoby se vzduchem jej nikde nedoplňují, foltry se nemění také. Ty škrabošky na tvářích, s otvory, si mohou vzít max. na maškarní, protože jsou fakt k ničemu. Tady autor také neměl svůj den. Stejně jako v origo je k smíchu střelecká poloha vojáků "alá "seroucí" střelec. Optika? Tys vážně nepochopil rozdíl u dvou stejných zbraní, kde jedna ji má a druhá ne? Při přesnost střelby, zejména na dálku? Potom se už ničemu nedivím. Budu pokračovat.

Anonymní řekl(a)...

Kolimátory, no to jsi naběhl na své vidle. Porovnej si "svou" SCAR s kolimátorem, se "svou" G-36 s kolimátorem. Při míření na cíle. S G-36 se mířit dá velmi dobře, se SCAR velmi omezeně. Proto můj návrh na "vychytávku". Optiky na samopaly, krásná výmluva, jak to nejde. Když si do hry nacpal plno všelijakých zbraní, věřím Ti že bys i toto zmáknul také. Ale Ty nechceš! A vrátím se ještě k maskám. Mně vadí ten okopírovaný zmetek alá Metro-praskající zorníky. Daklší mínus-slyšels někdy zvuk výstřelu u zbraní jako např. Groza, P90? Ve hře s Tvou úpravou stříli, jako by měly tlumič! Jen si to poslechni! A konečně, "modré" broky. Vždycky budou mít delší dolet a tak se na to pamatovalo i v origo hře. O ničivosti ani nemluvě. Ehm, jednotnou střelou pročudíš blok motoru, obyč broky ne. Modrými broky jsem "zabíjel" na dvakrát-třikrát, zásahem do trupu, což je nesmysl, mělo to být "one shot-one kill!

Anonymní řekl(a)...

To Victor:
Daty mne "neodstřihne". Za prvé, není zbabělec, ani hlupák, nebo nafoukané dítě-tak jako Ty. Kdyby to udělal, tak by prohrál celou diskusi a fatálně se znemožnil. Mimo toho, co se Datymu jistě nemusí líbit, ví, že mnohé, co píši, je pravda. Jen je třeba nerealizovatelná, z nějakých důvodů. Takže Victore, vem si buráky a jdi si hrát na písek. Tato diskuse je očividně nejen věcně mimo Tvé chápání.

Anonymní řekl(a)...

Groza, p90 a střelba z nich je slyšet utlumeně, když z nich střílí "jiní" střelci poblíž mne. To abych to raději upřesnil. Ale když z nich střílím "já", tak netlumí.

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris:
Vědátoři pochopitelně nezemřou na to, že by jim vadil modpack, tu nadsázku, snad polovina čtenářů pochopí. (O větším počtu bohužel musím pochybovat). Jen, je divné, proč při přechodu kolejí padnou a jsou mrtví. A současně, když je předběhnu, tak dojdou o cca 50 metrů dál a tam stojí. Potom je už nevidím, pokračuji za Kruglovem k tunelu a dál. Nicméně strašně jsem si sednul na zadek, když mi v tom jednom jediném případě pomohli vyčistit ty žoldáky. Daty chce dávat video, že to je jinak, hm, může, proč ne. Záleží, jak se ta pasáž hraje. To je celý.

Anonymní řekl(a)...

Další zvláštnost, detail. Kruglov se z Rostocku probojovává se samopalem P90. Sice tvrdí, že je špatný střelec, ale jde mu to více než dobře. Kosí zomboně na takovou dálku, kterou si já přeměřuji s optikou a měl bych co dělat, abych ty zomboně vůbec spatřil. Když jej ale poté doprovázím v Jantaru splnit měření, má už jen "pistoli".

Anonymní řekl(a)...

Vychytávka-námět(ne opruz).
Dát samopalu HK MP7 jeho origo střelivo-4,6x30. Protože potom se mohou "posunout hodnoty" u poškození podstatně výše. Náboje totiž probíjí neprůstřelnou vestu. Jinak je jeho "herní účinnost" velmi velmi slabá a to je škoda. Je to totiž naprosto rovnocenný konkurent samopalu P90, který má také silné střelivo.

Anonymní řekl(a)...

Detail-úprava.
V Armyskladech, pokud se "podpoří vzájemný boj mezi "P-S", tak z nejbližší věže k "P" střílí sniper z dlouhou sniperkou. Nepřirozeně, jako ze samopalu. Optika na sniperkách je kapitola sama pro sebe, "pochopím", že asi je problém s možností nastavováním "puškohledů", jen, když jdou do akce frajeři snipeři, kteří mají ty napevno nastavené zaměřovače, tak je poněkud podivné, že s nimi mohou střílet na tak malé vzdálenosti. Nemělo by se to stát. To je stejný extrém, jako střílet z krátkých zbraní na snipery na velkou vzdálenost. Bohužel, varianty kombinací rozličných zaměřovačů umožňujících použití obou obvyklých systémů ve hře-i pro míření na krátko, ani v modpacku není.

Anonymní řekl(a)...

Podívej, ty už tady řešíš naprosté chujoviny, kterých si 90% hráčů ani nevšimne, navíc třičtvrtě z nich nejde změnit. Což bys věděl, kdybys stejné úsilí jako věnuješ té buzeraci a rytí do ostatních, věnoval čtení FAQ, různých tipů, a možná i prošel fórum, kde se plno takových věcí řešilo už dřív a je přesně zdůvodněno, proč ,,tohle a tamto". Ale jelikož ty přece takovéhle věci číst nemusíš a nechceš, raději si vymazluješ své dokola se opakující výlevy, které se už ani nedají brát vážně. Kasáš se, z čeho a jak střílíš, přitom kritizuješ zvuky zbraní ve hře. Tak až zase budeš střílet, zvuky zbraní nahraj a můžou se dát do modpacku. O to se pochopitelně ani nepokusíš, protože pak bys neměl o čem remcat. Victora posíláš s buráky na písek, ty se sám odešli s Neurolem na relaxační masáž přes solnou jeskyni a možná se ti pak uleví. A ostatním taky. Na zadek si radši z modpacku moc nesedej, narazíš si kostrč a ani realistický autoheal ti nepomůže.
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Hele pokud se ti to nelíbí tak Modpack nehraj a udělej si svůj vlastní. Můj návrh protože Datastor odvádí výbornou práci.

Anonymní řekl(a)...

To už mu tu bylo několikrát navrhnuto, ale on jede pořád totéž, jako poškrábané cd.
Aldaris

Datastor řekl(a)...

"Mimo toho, co se Datymu jistě nemusí líbit, ví, že mnohé, co píši, je pravda."
- Určitě. Nepochybně. Ba co víc, stoprocentně.

"Jen je třeba nerealizovatelná, z nějakých důvodů."
- Ale i tak za to pořád může modpack. Teda pardon, já. Hanba mi!

:D

Unknown řekl(a)...

Lidi mám návrh všechny jeho komentáře si sepíšeme a napíšeme o tom knihu ne ? :D

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris+další zoufalci: No právě, 90% hráčů si toho nevšimne. A přesto se mnou diskutují na toto téma ti, kteří kdyby byli v reálné situaci, tak by na na těch 90% špatně skončili jako první, protože by si "těch detailů také nevšimli". Jenže vy si na tyto situace troufáte pouze ve hře, kde si dáte SAVE a LOAD, což by v reálu nebylo. Proto také nemůžete mnoho mých "real" poznámek "pochopit". To je celý. Škoda, ale naštěstí existují hry, kde je různým přirozeným "detailům" věnována větší pozornost. A jsou tedy i v mnohém poučné a perspektivně užitečné. Hlavně pro ty, co přemýšlí o tom, co a jak dělají.

Anonymní řekl(a)...

No když jsem si přečetl jeho výlevy v komentech pod CS, tak je to v podstatě to samé a byla by to literární telenovela. Pořád se ohání realitou a nedovede rozeznat realitu od hry a hlavně pochopit, že tyto dvě skutečnosti nemohou být stejné. Teď zmíní SAVE a LOAD, příště možná vytáhne to, že je nerealistické hru vypínat a jít spát, to by přece uprostřed laborky plné mutantů v realitě nešlo:0) My jsme možná zoufalci, ale na tebe vážně nemáme.
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Tak si běž hrát ty tvoje jiný hry když se ti tahle nelíbí a neotravuj nám a Datastorovi život díky za pochopení. :)

Anonymní řekl(a)...

To Wesker:+ další potrefené husy:

Bojíš se komunikace? Nemáš argumenty? Jsi natolik zaslepený? Nebo "falešně-za každou cenu loajální vůči Datymu"? Hraji si, co chci. Někdy jsem v rámci možného "spokojen", jindy ne. Jak v čem a jak kdy. Porovnávám, hodnotím, diskutuji. Z pozice "vyššího profi real levelu", než je 99% diskutujících, "jen pouhých hráčů". Tak to prostě je a je to přirozené. Většina zoufalců nemá osobní profi zkušenosti a nemůže porovnávat real situace. V pořádku, ale potom, buďte rádi za real pohled, který lze do jisté míry upravit k "vymazlení hry". Pro vás všechny. Chtít vymýšlet super úpravy v X modifikacích bez patřičných komplexních znalostí a smát se těm, kteří popisují, hodnotí a opravují v názorech potřebné detaily? No comment.

VictorCZ řekl(a)...

Na místě bych mu dal do držky protože mě štve už

Unknown řekl(a)...

Victor myslíš mě nebe jemu ?

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris:
No hlavně, že se Ti vše líbí a jsi naprosto spokojený. "V jednoduchosti" je (Tvá) síla. Nicméně nedá mi to abych neudělal jakýsi příměr. Snad to pomůže, ale nevím... když "to" tady čtu. Kdyby jiný autor závodních RC simulátorů ve svém módu byl osloven hráčem-mistrem republiky v RC, tak by jej také poslal do "píp" s tím, co mu to povídá, a že tu realitu nemůže tlačit do hry? A ať si jde zazávodit někam jinam? Toto je totiž naprosto ta samá situace. Přeber si to, jak chceš -jak na to máš.

Unknown řekl(a)...

Hele ty si myslíš ale jako co ? Že si nějakej pán dokonalej asi nejsi že protože nikdo neni dokonalej a pokud se ti to nelíbí tak si běž stěžovat mamince. A jestli ještě něco řekneš proti mě tak si tě najdu a rozbiju ti hubu jako bez urážky ale tohle realita žiješ tady vůbec ? Žádná hra se nedá udělat podle reality.

Anonymní řekl(a)...

Tím profi realem myslíš skutečné boje, nebo střílení do terče? K tomu tě nepotřebuju, můj budoucí tchán sloužil šest let v Jugoslávii, občas si něco zahraje, ale není tak pitomej, aby bral vážně hru a srovnával ji s realitou. Své vychloubání jaký jsi profík oproti 99% pouhých hráčů, si můžeš nechat. Pošli Vondrovi své rady, ať z tebe udělá svého nástupce, tak schopného ministra obrany s natolik obrovskými znalostmi a zkušenostmi jako máš ty, přece nemůžeme v armádě postrádat.Tady se neprezentuješ jako nějaký Chuck Norris co profi spasí svět, ale jako obyčejný netový troll... Pokusím se dobudoucna nereagovat na tvé výplody, protože házení hrachu na stěnu, nemá smysl.
Pro ostatní: Do držky bych mu nedával, názory druhých se mají respektovat, byť jsou hloupé sebevíc:0)
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Aldaris asi máš pravdu hele. Ale jako nechat si tu nadávat do potrefenejch hus to je jako moc ne ? Podle mě by měl na té vojně zustat :)

Datastor řekl(a)...

Nekrmte trolly. Dokud nám tady "Pan realita" neukáže, která že hra (nebo dokonce spousta her) je teda z hlediska reality lepší (ba co lepší, nejlepší!), nemá smysl odpovídat.

Sakra, teď mě napadlo... v DMP nejde udělat rozborku zbraně! Můj ty bože! Tohle přece v reálu jde i s jednou rukou :).

Anonymní řekl(a)...

Jestli na té vojně vůbec byl... My tam naštěstí takového rozumbradu neměli, naopak, sešla se tam dobrá parta, jen po skončení se to rozpadlo a komunikace tak nějak uvázla.
Tak rozborka 58ky není těžká, ale jednou rukou bych to nezvládl:0) Měl bys do DMP ,,vymazlit" víc piv, Budvar je málo:0)
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris: Rád bych Ti vyhověl, ale když už ten Vondra tím ministrem "války" jaksi není... .
A znovu se musím opravdu usmívat, "co všechno" to tady jeden musí přečíst. Nic víc o sobě neuvedu, nemohu ani nechci. Ale je s váma, kluci, alespoň sranda. Jo, s Tvým nastávajícím tchánem bych alespoň dílčím způsobem mohl pokecat na nějaké úrovni. Ten může alespoň něco málo o real stavu vědět. Ne sice moc, ale...alespoň něco.

Unknown řekl(a)...

Jo Daty mam takovou připomínku k Renově. Pokud znáš Mod Faction Wars tak tam si můžeš koupit rádio a s nim přivolávat posily a tak bylo by to pak jednoduší s těma misema Obsaď a udrž stačilo by je jenom přivolat.

Anonymní řekl(a)...

On by mohl ,,něco málo o realu vědět.." Věř že toho ví dost, zabojoval si tam dost, stal se tam rotmistrem, přivezl si nehezké zážitky, ale očividně na tebe zkušenostmi nemá. Pochybuju že by se s tebou vůbec bavil. A nevím proč nám pořád cpeš, že o sobě nemůžeš a nechceš víc říct, on o to nikdo nestojí.
Wesker: Špatný nápad to není, ale CS je CS:0)

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris:
ke Tvým starším příspěvkům:
Ano, Abakan s podvěsem si vždy "beru" od Pokera ještě před úkolem v Baru. Taky Remingtona. Vše si nechám Sidorovičem opravit a "vpřed". S tím Abakanem potom spolupracuji po dlouhou dobu. Má vše, co naprosto dostačuje k eliminaci všeho živého. A náboje jsou všeobecně dostupnější, než u naťáckých pušek. No a brokárna řeší ty mutanty. Monoliťáckýho exoskeletona potkávám při pomoci Svobodě v Army skladech. Jiný "exotskeletony" řeším jako úkoly opět v Armyskladech. Mj. toho otce Diodora "šťouchám nožíkem", na jeden pokus. Mám také x fint ve hře, např. při vstupu do podzemí, po záchraně Krtka, vyčistím podzemí, načtu data a vracím se ihned zpět. Vyhnu se zbytku vojáků a tomu frajerovi kontrolérovi. Současně nevylezu uprostřed vojáků. Takže vylezu vstupem, kterým jsem vlezl. Vojáky sejmu z dálky a v kídku s krabicí mažu do báru. Jde to i přes hlášku "najdi cestu ven z podzemí".

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris: No pozlobil jsem Tě hezky, prostě si skočil na špíček. To byl záměr. Emoce, to je prevít, kdo je neovládá, vždy a všude prohraje. Zapamatuj si to, je to cenná rada.
Nemůžeš logicky něco tak zásadního tvrdit o tchánovi, za něj. On je se mnou bližší krevní skupina, než Ty, tak to prostě je. Pokud sis jej vůbec nevymyslel. Ale věř mi, jak mi jinak nevěříš, že mnohdy a mnohde bylo ještě podstatně hůře, než v té Jugošce.

Unknown řekl(a)...

Prosím tě Datastore nějak ho umlč nebo tu smíchem padnu ze židle :D To je stejný jako slyšet ve Stalkerovi mluvit zombí :D

Anonymní řekl(a)...

:-DDDD
Tak to byl teda stěr:-D
Nepotřebuji si někoho vymýšlet, proč bych to proboha dělal??? On byl v Jugošce před 20 lety, pokud nejsi úplné pako, víš jak to tam tehdy vypadalo. I Když na tom odpravení Bin Ládina, které jsi spáchal Ty osobně, to nejspíš nemá. Tady nezáleží na nějaké krevní skupině, ale na tom, kdo toho člověka zná a to ty nejsi:0)
Hm, s tím útěkem z podzemí jsi opravdu ,,objevil Ameriku" :0) Ještě nějaké neznámé tipy, na které nikdo nepřišel a nejsou nikde psány?

VictorCZ řekl(a)...

To Aldaris:
eště jiné připomínky co ma Datastor změnit??

Anonymní řekl(a)...

To se ptáš toho nepravého, musíš se zeptat našeho ,,experta" pro realitu:0)
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

Chlapci, chlapci, pokud i božský Daty nemá povědomí o tom, co se může stát těm vědátorům v Rostocku a ani mne nikdo nepodpořil, že tak je to možné zahrát, tak se mohu domnívat leccos. Minimálně to, že to buď nevíte, nebo jste jako zapšklí přizdikakáči, kteří jiný názor než ten jejich nikdy neuznají. Ve smyslu, kdo nejde s Datym, jde proti nám. Ale objevování Ameriky se tím jistě nekoná. To ve Stalkerovi JISTĚ není nutné. "Korozi zdar"!

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris:
Zajímavá "logická" úvaha, ta s tou Jugoškou. Cituji: Pokud nejsi úplné pako, víš, jak to tam tehdy vypadalo. Ehm, a Ty víš, jak to tam tehdy před dvaceti lety vypadalo? Podle Tvé logiky uvažování máš dvě možnosti. Ano, vím....ne nevím. V tom záporu případě jsi ale také pako. Ne podle mně, ale podle Tebe. Aldarisi, Aldarisi, méně těch emocí. Nicméně, abych Ti odpověděl, co mohu odpovědět. Ano, vím... . Ze sta pomyslných procent bylo asi 20% kdy šlo o vážně život, z 80% to byla víceméně příjemná dovolená, pro mnohé dobře zaplacená. Pracuj na sobě, rád bych Ti pomohl a myslím, že bych to svedl, ale, "nejsi v působení mého týmu". Tak snad Datyho modpacky časem zaberou. Daty, soráč, nechtěl jsem Tě zmiňovat, ale když ten příměr se mi prostě líbí.

Anonymní řekl(a)...

Vím jak to tam tehdy vypadalo, jelikož je mi 29. Ty záběry ze Sarajeva, co byly každý večer ve zprávách, se nezapomenou. Sice vůbec nechápu o čem potom mluvíš, ale na to si u tebe už asi musíme zvyknout. Ty také pracuj na spoutání své roztrojené osobnosti, držíme ti palce:0)

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris:
Jak chceš, nevděčníku. Moh si čuchnout k pravému střelnému prachu a nerezavým vymazleným kouskům. Tak ať z těch modpacků také nezrezavíš. Čeho je moc...

Anonymní řekl(a)...

To Daty:
Nadlouho můj poslední příspěvek, protože vše již bylo řešeno. Už minule jsem zvažoval, že bych Ti dal šanci, kdy bys mohl osobně a prakticky poznat to, o čem je zejména řeč. Ale jak sám uvádíš, "znáš to dobře" (?) a Tvůj postoj je takový, jaký je, bez šance k rozumné komunikaci. Takže jsem svou myšlenku nakonec zavrhl. Ehm, neboj, až něco zase vyrobíš, prohlédnu si to a...

Datastor řekl(a)...

... zbytečně okomentuješ. Chápu.

Anonymní řekl(a)...

Já bych chtěl toho věčného potížistu vidět, jak by dokázal vytvořit alespoň z poloviny tak zajímavý mód jako Datastor. Daty nenech se od toho zakomplexovaného šupáka, co všechno zná a od všeho má klíče odradit. Tvé práce si tu všichni ostatní vážíme. A ještě jednou díky za pozlacenou verzi Makarova v CoP. Čest tvé práci
Karotka

VictorCZ řekl(a)...

Datastore nevíš kolik bude mít Renova GB bajtů nebo Mega ???

Datastor řekl(a)...

Renova má v tuhle chvíli (rozbalená) kolem 1,90 GB. Archiv ke stažení bude ale samozřejmě menší.

Unknown řekl(a)...

Nazdár chtěl sem se zeptat jestli nevíš +/- kdy bude Renova ke stažení už mě vážně nebaví jenom tak chodit a střílet upíry :D

Anonymní řekl(a)...

Už ani nevím kdo je z těch anonymních ten vševědoucí bůh :D... ale musím říct, že jsem se nasmál víc než poslouchat kecy politiků :D :D.... obzvláště u toho anonymního, co o sobě nemůže nic říct, protože by nejspíš porušil Národní bezpečnost projektu Hvězdné brány SG-1!!, a je to PROFI! :D :D... nevím co jsem to tam četl, ale jestli jsi byl na vojně,... tak ti asi nábojnice z minometu spadla na hlavu,, nebo tě plukovník, nebo kapitán, major? seřezali tak, že jsi teď psychicky postižen nebo co.. nevím.. nad tím nechci dumat, ale chci říct... jsi jen na úrovni dítěte, co si moc myslí, že když už měl pistolku na vodu v ruce... že ví ze všech nejvíc a nejlíp jak funguje, co je a co není. :)

Klobouk dolů :)

Anonymní řekl(a)...

To neznalec:
Minomet vystřeluje miny, nábojnice nemá žádné. Kupodivu, nikdo z přítomných "odborníků" na to neupozornil. Objektivita a úroveň těchto "poznámek" je mínusová a křičí do nebes, co jste někteří za umělce.

To karotka:
poslyš, postburtální živočichu, copak jsem někde zmiňoval, že jsem programátor a dělám na módech?

To Daty: mimo obvyklou tématiku modpacku.
Vůbec Ti k takové klace nemohu gratulovat. Já na tvém místě bych se i červenal. Za tu medvědí službu, kterou ti "pomocníci" předvádí. S takovým týmem znalců, kteří se míchají do něčeho, co je zcela mimo jejich chápání, bych si musel domyslet, že dělám něco špatně. Vážně.

Anonymní řekl(a)...

Hele ty egoistickej bastarde...nadávat bezdůvodně si teda nenechám. Až nám tady dokážeš, že jsi schopen udělat tak skvělou modifikaci, jak si tady celou dobu představuješ, tak se ozvi. Nedokázal by si ani z poloviny to co tady Daty. Sbohem.


Ferdys

Anonymní řekl(a)...

Pardon, miny. Já se v tom nevyznám. To se přiznávám... ono, musím uznat, že máš z části pravdu... ohledně toho všeho, malou pravdu.. a to v tom, že se v tom nevyznáme.... ale ty se nevyznáš v programování a dělání módů.. a tady... to je hlavně o programování a dělání těch módů(v tom se taky nevyznám mimochodem). Je hezké, že bys chtěl udělat modpack "reálný", ale ve hře to prostě není jednoduché, je to kupa čísel.. s velkým množstvím chyb... a opravou jedné chyby, se způsobí další chyby... tak buď rád za to co je, Stalker je samotný suchý... DMP ho oživilo... někomu se to líbí někomu ne... ale když se ti to nelíbí,... nemusíš to tu diktovat jak kdybys vytvořil celou hru Stalkera...

VictorCZ řekl(a)...

Tvl radši tu nepiš tys ten Modpack hned nainstaloval,zapnul a hned sto vypnul protože neuměl jsi stim neuměl zacházet 2 rány od brokady a chcípl si jsi takovej znalec v modpackách co

Unknown řekl(a)...

Bože muj je to tu zase -_- to je hrůza a na normální komenty tu neni ani pomyšlení co ? :)

Anonymní řekl(a)...

Čau Datastore, nedávno jsem psal(nevím jestli se pamatuješ)jestli by se dala v STCOP nějak vyřešit střelecká pohotovost závěru u pistolí a ty jsi napsal že to nejde, ale tento obrázek http://i2.ytimg.com/vi/1r0o_cxA4PE/maxresdefault.jpg říká opak. Tak se ptám, je to opravdu nemožné ? Děkuju :)

PS.:To s těma hilznama u minometu mě dostalo :D :D

Datastor řekl(a)...

Ta pohotovost se řeší přímo přes animaci v modelu. Problém je, že tohle jsou modely od dalších autorů a pochybuju, že všechny budou tuhle vlastnost mít (ty oficiální tohle neumožňovaly). Já sám modely upravovat nedokážu, protože je to hrozná práce a navíc se všechny potom musí znovu konvertovat, což páchá další problémy (slití mířidel, deformace povrchu zbraní a podobně).

Anonymní řekl(a)...

Tak tohle mě málem zabilo :-DDD
https://twitter.com/datastor/status/343777292868268032/photo/1
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris:
Pokud invence v korozi je tak místně populární, bude to jistě úchylka na ni. Já mám raději nerezavé, "vymazlené" kousky. Hlavně proto, že v boj. situaci bych všechny nepřátelské úchyly s rezavými, tedy nespolehlivými kvéry, postřílel jako první. Mimo tohoto "modpacku", ve kterém se hratelnost, obtížnost a realita přibližuje na "hromadně oblíbených ptákovinách".

To anonymové:
Vaše "příspěvky" mne baví, i když nejsou ničím vtipné. Vaše emoční a intelektuální vybavenost je výjimečná. Tedy, pokud jste opravdu děti ze školky, maximálně z nějaké pomocné školy pro psychicky handicapované jedince. V opačném případě...který nezodpovědný vychovatel vás pustil k PC?

Anonymní řekl(a)...

ty jsi šašek... já bych tě tak rád viděl v tom "reálu" co dokážeš jiného než jen klikat na myš :D :D

Anonymní řekl(a)...

Jediný, s kým bylo možné v minulosti něco oboustranně a smysluplně, tedy i věcně diskutovat, je někdo s nickem KOVAS, kterého tímto zdravím.


Všichni ostatní, kteří se natolik odvážili "cosi diskutovat", aniž věděli o co vlastně asi jde, jsou na úrovni dětí prepubertálního věku. Tak vystupují, takto se předvádí a divím se sám sobě, že se přemohu a občas na ty bláboly zareaguji.

Anonymní řekl(a)...

To anonym: Kdybys mne viděl v tom "reálu" tak bys rychle procitl ze svých hloupých řečí a velice rychle hledal slova omluvy, žes tohle nemohl ani tušit, to je celý. Ale, z toho snad někdy vyrosteš. Je to o životních zkušenostech, které při hraní her u PC nezískáš.

Anonymní řekl(a)...

To je pravda, tedy ta poslední věta je pravda... to psaníčko předtím je jen v co doufáš... pane Ministře :), a diskuze už dost.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, predne bych ti chtel podekovat za tvoje perfektni mody a praci na nich - pisu to proto, ze stalkera parim uz nejakej ten patek a onu "znovuhratelnost" pro me ziskal az po uprave diky tvym modum (a nejsem sam - pomerne dost z mych kamaradum modovanymu stalkeroj propadlo tez :) Dale by me zajimalo, zda by neslo zabanovat toho pubertalniho chucka norise - flame bejva sice casto zajimavej ale tenhle brutallasaultkiller se uz zacina opakovat a bohuzel i zasirat diskuzi kterou vnimam spise jako misto kde se resi podnetny navrhy a dotazy. Nakonec by me zajimalo, kdy (radove) by mohl byt hotovej mod na call of pripjat (premejslim ze bych to zase rozehral) Jeste jednou diky a zdar a silu George

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky (po delší době) zase za normální komentář. Banovat nehodlám - vždycky budu radši hájit teorii, aby se mohla vyjádřit co možná největší skupina hráčů, i když to sem tam naláká trolla... ale takhle už to chodí. Nehodlám přiživovat předem nemožnou diskuzi a dokola vysvětlovat, že nejsem autor hry (ti rozumní to stejně pochopili už dávno - a ti ostatní? Ti ostatní si to přece můžou sami zkusit, nic a nikdo jim nebrání).

Datum vydání ti bohužel ale prozradit nedovedu. Dělám tak rychle, jak jenom můžu (navíc mě teď CoP nějak zlobí a přepíná si svévolně renderovací styl). Momentálně betatestuju Zaton, ale společně běží práce i na Stínu a Clear Sky zároveň. Takže tak...

Anonymní řekl(a)...

V rámci objektivity, kdyby tady byla, tak se mohl kdokoliv z "netrolů" ozvat a sdělit, ano, ten "trol" měl pravdu v tom, že třeba v tom Rostocku ta akce s vědátory se dá hrát i takto, a pod. i v jiných věcech. Nestalo se tak. Když jsem vzpomenul, jak se třeba dá zahrát pasáž v podzemí Agropromu, tak se hned našel někdo, s tím, že to se přece ví a nejsem jediný, kdo na to přišel. V pořádku, OK, ale proč to mlčení, ta "skromnost" např. v případě Rostocku? Že bych byl opravdu jediný, kdo to tak zahrál?Pokud tady zasírám vlákno, tak stejně jej zasírají i ti "netrolové", kteří v naprosté většině se ani neumí věcně vyjádřit, jen pokřikují jako malí dacani. Těm ale nikdo stejnou výtku neadresuje. V jejich případě je to jakoby naprosto v pořádku. Gratuluji k tak fair play postojům.

Anonymní řekl(a)...

Typy jak se co dá jinak uhrát, se píšou na diskusní fórum, ne sem, kde by se v první řadě měl řešit modpack.
Datastor: A to v tom nemáš guláš, když testuješ vše naráz? Mě by asi praskla palice:0)
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

To Aldaris:
Ale právě modpac jsem podrobil detailnímu testování oproti originálu. Ne úplně ve všem, ale z velké části která mne nejvíc oslovila. Třeba k mutantům jsem se nevyjadřoval vůbec. A ani nebudu. "Palice mi z toho určitě nepraská". Vždyť je to relax.

Anonymní řekl(a)...

Já se neptal tebe, ale Datastora. Kdybys četl pozorně, tak to víš.
Aldaris

Datastor řekl(a)...

Aldaris: Omlouvám se za tu chvilkovou neaktivitu, holt reinstal je reinstal. Vzhledem k tomu, že si beztak všechno sepisuju, se to jakž takž dá. Samozřejmě že to neplatí pro složitější úpravy a změny, ale dílčí věci takhle evidovat jde.

Anonymní řekl(a)...

Pavel

čau, jen chci taky přidat příspěvek, hraju ted CoP a měl sem problem s penezma, bylo jich málo , tak sem dumal a dumal a prisel sem na to ze banditi a stalkeri maj malo penez az potom co umrou, pokud sou zivi maj penez dost , takze jim staci prodat 5 x nejakej lepsi prasek, nebo lekarnu a pak je odkrablovat a zase je obrat .. razem ses o 1500 az 3000 bohatsi, a to mi pride dost jednoduchy, takze pokud to ma bejt poradne tezky, chtelo by to poladit .. :-) dik cao

VictorCZ řekl(a)...

co znamená to tohle u call of pripyat ~30% ty procenta vím ale tamto druhé ne

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, můžu se zeptat ? Šlo by nějak vrátit zvuk výstřelu u pušek SVD a SVU na ten původní co byl ve hře STCOP ? Tenhle co je v modpacku je s prominutím opravdu příšerný. Děkuji za odpověď :)

Datastor řekl(a)...

Podívej se přímo do konfigu zbraní (w_svd.ltx a w_svu.ltx) na položku snd_shoot a podle toho si uprav cestu k původním zvukům. Originální pro SVD se jmenoval n_svd_shot a pro SVU n_svu_shot.

Anonymní řekl(a)...

Hey there will this mod work on english version ? i think english subtitles.

Datastor řekl(a)...

Hi. Yes, but (for now) only with czech subtitles. You can use original english files, but without some strings for new items.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, mám menší problém. Můj absolutně kriploidně jakoby po mrtvici chovající se sračkovej počítač, mi vždy pravidelně po jednom herním měsíci v Zoně vyblije tuhle zprávu: =::=::\
ALLUSERSPROFILE=C:\Documents and Settings\All Users
APPDATA=C:\Documents and Settings\Honza Raçpl\Data aplikacˇ
asl.log=Destination=file
CLASSPATH=.;C:\Program Files\Java\jre6\lib\ext\QTJava.zip
CLIENTNAME=Console
CommonProgramFiles=C:\Program Files\Common Files
COMPUTERNAME=HONZA
ComSpec=C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
FP_NO_HOST_CHECK=NO
HOMEDRIVE=C:
HOMEPATH=\Documents and Settings\Honza Raçpl
LOGONSERVER=\\HONZA
NUMBER_OF_PROCESSORS=1
OS=Windows_NT
Path=C:\Program Files\PC Connectivity Solution\;C:\Program Files\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem\
PATHEXT=.COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH
PROCESSOR_ARCHITECTURE=x86
PROCESSOR_IDENTIFIER=x86 Family 15 Model 2 Stepping 9, GenuineIntel
PROCESSOR_LEVEL=15
PROCESSOR_REVISION=0209
ProgramFiles=C:\Program Files
QTJAVA=C:\Program Files\Java\jre6\lib\ext\QTJava.zip
SESSIONNAME=Console
SystemDrive=C:
SystemRoot=C:\WINDOWS
TEMP=C:\DOCUME~1\HONZAR~1\LOCALS~1\Temp
TMP=C:\DOCUME~1\HONZAR~1\LOCALS~1\Temp
USERDOMAIN=HONZA
USERNAME=Honza Raçpl
USERPROFILE=C:\Documents and Settings\Honza Raçpl
windir=C:\WINDOWS

+ nějaké registry: EAX=34434F00 EBX=00000000 ECX=34434F08 EDX=34434FF2
ESI=0065C8D0 EDI=0000FFFF FLG=00000216
EBP=001273B0 ESP=001263A8 EIP=0062EAFE
CS=001B DS=0023 SS=0023 ES=0023 FS=003B GS=0000

Je to že mi spadl nějakej XRay Engine, nevím co to je, nemůžu se toho zbavit, ikdyž to přeinstaluju, tak furt nic. Není to náhodou tou dementní krabicí co mám pod stolem a co brzy asi okusí Walthera P99 ? Já už fakt nevím co stím. Děkuji za jakoukoliv pomoc

Datastor řekl(a)...

X-Ray Engine je ta věcička, co pohání všechny Stalkery. Někde dole na konci logu bys měl mít pár řádků s odkazem na konkrétní chybu. Pokud jsi krom výpisu záznamů z registrů nic dalšího nenašel, tak by to mohlo skutečně vězet třeba v chybě v systému (a z toho pramenící nutnost reinstalace). Případně ještě zkus v nastavení hry v záložce zvuků deaktivovat EAX (ale v tom to vězet nebude).

Anonymní řekl(a)...

Any new quests in this mod ?

Datastor řekl(a)...

Actually one, but some new quests will be added.

Anonymní řekl(a)...

Tak do nastavení ve hře se mi dostat nejde, páč to hned spadne. A ještě to píše toto: xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "D:\Program Files\StalkerCOP\STCOP\bin\xrCore.dll" at 001B:0062EAFE, xrDebug::backend()+174 byte(s)

Co to je ? :D

Datastor řekl(a)...

Z tohohle se nic nedočtu - v záložce informací je detailní návod, jak se dostat do logu a zjistit původní příčinu pádu.

Unknown řekl(a)...

Ahoj sire Datastore, jak nám šlape práce ? :) kdy myslíš že by to mohlo +/- být ? :)

Datastor řekl(a)...

Ale což o to, práce jde pořád dál, akorát ty díly teď trochu střídám. A rozhodně je na co se těšit.

Unknown řekl(a)...

:) To sem rád jinak nedá se nějak změnit hudba např. U povinnosti já bych to zaměnil za písničku z Metro 2033 pokud si hrál tak je tam ta frakce Raich a oni mají docela dobrou písničku :)

Datastor řekl(a)...

To je hodně blbá otázka, jestli jsem hrál Metro :). Hudba se sice změnit dá, ale větší problém je z Metra cokoliv vyexportovat.

Unknown řekl(a)...

Já myslel jako že z Youtubu by si třeba nějak tu písničku vyndal a nějak jí dal do Stalkera :D protože když sem to zkoušel naposled padal mi Stalker pořád do Windowsu xD

Unknown řekl(a)...

Jo a Daty ještě jedna věc ve skladu svobody jak je tam ten hlídač nedal by se po přidání ke svobodě nějak odstranit ?

Anonymní řekl(a)...

Už se dá obejít ;0)
Aldaris

VictorCZ řekl(a)...

zastrelil jsi ho co :D

Anonymní řekl(a)...

Nene, opravdu se dá obejít.:0) Já ctím matku realitu, já nezastřelím někoho uprostřed jeho základny, ani realistický autoheal by mi pak nepomohl:0)))))
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Zdravim Daty. Nevím jestly jsi ted někdy hrál hru Slender - The Arrival 2013. Je tam totiž baterka,která jde přepínat buď na na blízko (velký kužel svitu,ale krátká vzdálenost dosvitu) ,nebo na dálku (malý kužel svitu,ale delší dosvit). Nešlo by něco podobného udělat do Stalkera? Díky

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
tohle je bohužel opětovně otázkou enginu a ten přepínání baterky bohužel nijak neumožňuje.

Sub_Zero řekl(a)...

Ahoj Daty.
Já už to nevydržím :-)

Unknown řekl(a)...

Jen ať Daty nespěchá. Já bych si počkal klidně další dva měsíce, když to bude stát za to :D

Anonymní řekl(a)...

Daty a proč nevydáš první DMP pro clear sky, a pak dodělat pro COP?

Datastor řekl(a)...

Ale přesně tohle mám v plánu.

Sub_Zero řekl(a)...

Zítra už mám volno. Třeba přijdu domů a zjistím, že Renova je ke ztažení a já budu mít o zábavu na celý den vystaráno :-)

Anonymní řekl(a)...

tak to jo :)

Sub_Zero řekl(a)...

Daty, já se těším jak malej Jarda. Děkuji ti za Tvoji práci.

Unknown řekl(a)...

Jo pohnulo se to :D Datastore už se nemůžu dočkat až uvidím pár mrtvých Povinnostňáků :3

VictorCZ řekl(a)...

Clear Sky: 2.7. - 6.7 co to je ?? to už je hotové???

Unknown řekl(a)...

to je datum kdy bude ke stažení

Sub_Zero řekl(a)...

Kuju :-) Datýsku

Anonymní řekl(a)...

Jak mrtvých Povinnosťáků???? :0) Povinnost je jediná oprávněná frakce, jenž má v Zóně místo, krom Samotářů. Vyhubit se musí ty smažky ze Svobody, mají v krvi jen THC, ani radiace jim ho nesníží:0)
Aldaris

VictorCZ řekl(a)...

No nevim ale povinost chce Zonu zničit jsem snima ale nevim jestli pripyat nebo clear sky to bylo ale svoboda řiká že v zoně chce udělat řád a zkoumat ji jako Jasná obloha takže kašlat na ně at se postřílej

Anonymní řekl(a)...

Povinnost jsou samozřejmně jen armádní vygumované mozky... co se hýbe, zastřelit!... :D... a proto je i zóna tak strašná... všude kde mají základu jsou samé monstra... lebo vše vyhazují do vzduchu atd.. zóna jím to pak dává sežrat... svoboda jsou zas zhulenci ale je to parta co má zábavu v krvi mno... ale rozum taky mají.. kromě Shadow of Chernobyl.. tam jsou drzí tak že je nejradši postřílím... ale jelikoš jsem rád neutrální.. tak samotáři je jasná volba. :D

Anonymní řekl(a)...

Ano, krédem Povinnosti je řád a disciplína:0) Buď nás budete poslouchat, nebo kulku do hlavy:-D Ke Svobodě patří takové ty typy co jsou z té trávy posedlé realističností a nemohou rozdýchat korozi na zbraních atd.:0)
Ne, asi nejrozumnější je zůstat u Samotářů. Jasná obloha mi nikdy k srdci nepřirostla, vůbec mi tam nesedí. Prezentují se jako samozvaní vědci, přitom jsou polovojenská frakce. A Žoldáci jsou jen otravní. A banditi...prostě ci.... ehm, sběrači kovů:0)
Aldaris

VictorCZ řekl(a)...

zapoměls Armádu to sou extra blci koho uvidí to zastřelí žadnej div že hlídaj jen hranice Kordonu

Unknown řekl(a)...

Ne já sloužím jenom jednomu řádu. O velký Monolite zbav Zonu její nepřátel :) Já Zonu miluji a je to můj život :)

Anonymní řekl(a)...

Ano, pochopitelně, Armáda a hlavně Monolit! Jak já pitomec mohl zapomenout! Všimli jste si v CoP, když v Pripjati seděli Monoliťáci okolo toho jejich totemu, jak huhlali ,,Ó veliký Monolite, proč jsi se odmlčel?" či jak to přesně bylo. Myslel jsem si, že když Střelec zlikvidoval tajnou laborku, že ovládání Monoliťáků vymizelo, ale zcela asi ne.
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Jenom škoda že si Stalkera pletu s Metrem :/ vždycky si spletu Reich s Povinností :D

Anonymní řekl(a)...

Metro jsem ještě nehrál. Budu to muset někdy zkusit.
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Doporučuji :) jinak škoda že ten multiplayer ve Stalkerovi neni víc promakanější mohli udělat coop mod :) že by sme mohli hrát celou hru třeba s bratrem :D

Anonymní řekl(a)...

WeskerCz Martin souhlasím s tebou. Kooperativní multiplayer by byl bezva.
Podle toho co jsi psal výše jsem pochopil, že máš nejradši frakci Monolit (oprav mě, jestli se pletu), tak v tom jsem s tebou taky za jedno. Škoda, že za ně nejde hrát.
V díle COP se Sigerous modem to jde, ale zatím nevím jak.

Unknown řekl(a)...

Díky za pochopení :D ano vážně mám rád Monolit bohužel že nejde svrhnout vládu toho jejich kamene nebo co to je že by se stali normálními :/

Unknown řekl(a)...

Ano a ještě malá otázka na všechny lidi i na Datastora :) nezná někdo z vás hru Knights Of Honor ? :D

Datastor řekl(a)...

Já sice nemám nic proti diskuzím, ale nezachází tahle už trochu za hranice DMP? Od rozebírání frakcí je fórum, od otázek na další hry jakbysmet.

Unknown řekl(a)...

ok promiň jenom sem se nechal trošku unést :) a jenom taková malá otázečka na tebe Daty v novém DMP pro Clear Sky bude tam i mosin nebo ppsh ? já mam celkem rád tyhle zbraně tak sem se chtěl zeptat :)

Datastor řekl(a)...

Špagin se ve hře neobjeví, protože existující model vypadá otřesně (a navíc má krásnou, dokonale strojovou animaci - ruka jde dolu, nahoru a pak se přesune na pažbu). Mosin už je k sehnání delší dobu.

Anonymní řekl(a)...

WeskerCZ Martin:
Monoliťáky neovládá Plnič přání (ten velkej kámen), protože nic takového není. Ten Šutr je pouze uměle vytvořený hologram. Monoliťáky ovládá tzv. Uvědomění - spojení sedmi vědomí. Jejich cíl je jasný: Jsou to strážci centra zóny a jejich úkol je bránit Elektrárnu před vetřelci, protože "nejsou připraveni poznat pravdu". Střílet stalkery na potkání mi přijde dost kruté, ale to je jediné mínus.
Pokud si v díle Shadow of Chernobyl byl v lokaci "Ovládání Monolitu" (musíš mít dekodér, jinak se tam nedostaneš), tak bys tohle měl vědět.

Anonymní řekl(a)...

Ehem.. k příspěvku z 3. července 2013 21:39 by se slušelo dodat SPOILER ALERT!
Každý to tam nedohrál :)
A abych tu jen tak nespamoval, tak napíšu, že už tady dva měsíce chodím skoro denně a čekám na Renovu :D

Václav

Anonymní řekl(a)...

tak díky němu(3. července 2013 21:39) vím už tedy konečně jak to je. Díky. Dohrál jsem to i s dekóderem, ale přesto jsem se dozvěděl věci jen ohledně Střelce, a náklaďáku smrti... nic o monolitu. :D

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty chci se jenom zeptat přestaly mi jít všechny hry i Stalker vždy to spadne do Windowsu proto se chci zeptat pomohla by mi reinstalace Windowu ? Víš já mam notebook a cd s instalací sem nedostal, tak nevím jak to mam udělat.

Datastor řekl(a)...

No... nic lepšího než reinstalaci udělat ani nemůžeš. Ale s obstaráním systému ti poradit nemůžu.

Anonymní řekl(a)...

Daty, bude v DMP pro COP nějaká nová opakovací kulovnice ? Nebo tam bude jen Mosin ? Děkuju za odpověď :)

Datastor řekl(a)...

V tuhle chvíli ne - u opakovaček jsou potíže v animacích (resp. v tom, že v podstatě nejsou). A podobně je to i v případě kvalitních modelů.

Anonymní řekl(a)...

Wesker: Prolez diskusní fóra o typu tvého noťasu. Reinstalace operáku je někde schovaná na disku, ale u každého typu se spouští jinak. Je to idiotská móda. Sorry za OT.
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Tak vyřešil jsem to tím že jsem dal notebook známému prý se na to podívá zatím mi půjčil provizorní notebook na kterém jsem rád že to unese alespoň Stalker Shadow of Chernobyl na nejnižší grafiku a rozlišení :)

VictorCZ řekl(a)...

jak je napsano že jsou opraveny chyby v kordonu že hra pada mě to de v poho už jsem i v ve smetišti

Anonymní řekl(a)...

Wesker:Tak vidíš, žes to vyřešil:0) Ty Datáči, napřed vydáš Renovu a pak ji stáhneš, to není realistické:0) Styď se:0) A dokonce bez autohealu!!!:0)
Aldaris

Datastor řekl(a)...

To se právě pleteš - Renova se zrovna sama autohealuje, takže realita je nejenom splněná, ale dokonce překročená až na 120%. Dokonce s bonusem zdarma :).

Anonymní řekl(a)...

:-D
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Možná sem zapomněl zdůraznit ale nechceš někdy v budoucnu přejmenovat např. Generála Voronima na Generála Datastora to je jenom příklad já proti Voronimovi nic nemám ale chtělo by to nějak vylepšit jména postav :3

Anonymní řekl(a)...

Spíš tam udělat nějaké Datastorovo PDA, co ztratil a překupníci ho hledají:0)
Aldaris

Unknown řekl(a)...

A nebo mrtvého překupníka :)

Datastor řekl(a)...

Hm, to ani moc ne - ale mám v plánu pár dalších změn. Nechejte se překvapit.

Unknown řekl(a)...

Alé Daty vypustíš pak ven nějaký příspěvky že ano ? :)

Datastor řekl(a)...

Až bude vhodná doba, tak určitě.

Unknown řekl(a)...

Jo a Datastore mám takovej menší nápad pro novou verzi Renovi pokud vím tak pod mostem v Kordonu je ten Sejmon Jehňák nešli by k němu dát nějaké postranní úkoly jako třeba Zachraň Majora Chaletskiho celkem by to bylo dobrý :) protože on se vás zeptá ten Sejmon jestli nemáte zbraň vy mu jí dáte a on na vás začne střílet myslím v původní hře.

Datastor řekl(a)...

Nějak šlo, ale nedělal bych to. Nehledě na to, že Chaleckiho hra po chvíli stejně maže z mapy, takže by ani nebylo koho zachraňovat (bez ohledu na to, že vtrhnout ve dvou lidech na nepřátelskou základnu plnou lidí je nesmysl).

Unknown řekl(a)...

Škoda mohla to být aspoň sranda :3