NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

8. dubna 2013

Za použitelnější granátomety

Není tomu tak dávno, co jsem se rozhodl upravit pozice mířidel puškových granátometů. Ne že by se mi do toho dvakrát chtělo, protože změny podobného ražení jsou vždycky během na dlouhou trať, ale když už má DMP být co možná nejkompletnější, tak ať taky je. Jenže nebyl by to Stalker, kdyby i tady nebylo pár problémů a i přesto, že některé granátomety už mají záměrnou osnovu vycentrovanou (viz obrázek 1), u některých to tak jednoduché není - konkrétně u všech pušek používajících granátomet M203 (tudíž například G36, LR300 nebo L85) a dokonce i pro AK-74. Tady za to ale tak trochu může plánovaná náhrada modelu za detailnější verzi z Army II, u které není domodelovaný celý plátek mířidla (viz obrázek 2).


Stejný problém trápí i kalašnikov ve Stínu, ačkoliv ten má model původní (pokud nepočítám upravené ruce od KingFridaye). Budu se samozřejmě snažit s tím něco udělat, ale jestli se centr nakonec podaří, je ve hvězdách.

Poslední zmínkou dnešního reportu je uveřejnění nového videa s aktualizovanými modely Beretty, Glocku a PP 2000 pro Stín Černobylu. Ti z vás, kteří jej ještě neviděli, se můžou podívat právě teď.



6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Palec hore :)

Unknown řekl(a)...

Zdravím Daty, kdy už můžeme očekávat DMP Altera ?

Datastor řekl(a)...

Dělám na všech modifikacích tak, jak můžu, bohužel data stanovit nedovedu. Konkrétně do Altery jsem přidal několik komplexních herních novinek, takže potřebuju ještě testovat a dodělávat popisy. Každopádně nejdřív bych asi vydal Alteru, potom revidovanou osmičku do Stínu a nakonec Renovu pro Clear Sky. O stavech modpacků tady budu samozřejmě informovat.

Unknown řekl(a)...

Ok, děkuji za info :)

Anonymní řekl(a)...

Opět skvělá práce jsem rád, že na stalkerovi ještě pořád makáš. Video good ,jen ten glock zní trochu ušlápnutě jako by mu došel dech. Chtělo by to zesílit nebo udělat zvuk uplně jiný. Myslím že když dodržíš délku stopáže a velikost souboru nemělo by to dělat bordel.Každopádně jen tak dál dmp4ever
ps.:chybovat je lidské

Datastor řekl(a)...

Glock je pořád ve stádiu úprav, proto taky ten dovětek "WiP" v závorce (Work in progress). Zvuk jsem už vyměnil, dokonce se povedlo přidat zášleh z hlavně, problémem tak je akorát chybějící efekt kouře z hlavně a letící nábojnice, protože oba chybí přímo v modelu a bohužel se nepodařilo je dodatečně přidat.