NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

11. října 2010

[Stín Černobylu] DMP 7.850



Vážení stalkeři, vážené stalkerky, vážená stalkerčata...

Půlrok se s půlrokem sešel a došlo k tomu, na co mnozí z Vás už dlouho netrpělivě čekali. Nová verze DMP, tentokrát s pořadovým číslem 7.850, je konečně venku a přináší jako vždycky celou lavinu novinek. Jejich počet přesáhnul sedmdesátku a pozadu nestojí ani přidané zbraně - těch je zhruba kolem čtyřiceti. Hlavní poděkování si ale zaslouží Belisarivs, protože bez jeho ochoty by těch novějších kousků bylo sotva deset a to ještě většinou s nějakou chybou. Stejně tak si moje poděkování zaslouží i Peťan, Střelec, MouseSentinel a samozřejmě i všichni ostatní, co mi ohlašovali nejenom chyby a nedodělky, ale taky přicházeli se svou trochou nápadů. Věřte, že mi to hodně pomohlo.


DMP, jak už jste si zvykli z dřívějška, z náročnosti nikterak neslevilo - spíš naopak. Ubylo munice, ubylo volně poházené výbavy a dokonce ubylo i peněz. Ty sice budete moci nově sbírat i od mrtvých postav, ale nijak zvlášť si rozhodně nepřilepšíte.


No, už Vás nebudu dál nudit. Odkaz je funkční, tak směle klikejte, stahujte a bavte se. Ještě jednou díky za všechny reakce a za přízeň. A nebojte se... ani teď práce na DMP nekončí. V budoucnu se objeví ještě několik dalších novinek a změn, co rozhodně budou stát za to. Ale teď už běžte hrát, ať 7.850 nevystydne.


Poznámka: Starší patche nemusíte dodatečně stahovat, protože každá nová verze obsahuje i všechny předchozí. Po stažení archivu s patchem jej stačí rozbalit a celou složku gamedata překopírovat přes stávající složku s modpackem. Survival Pack v případě zájmu instalujte až PO [!] aktualizaci DMP na verzi 7.855 pomocí patche #05 z níže uvedeného odkazu.

Poznámka č.2: Nezapomeňte, že k bezproblémovému chodu modpacku je rovněž potřeba aktualizovat základní hru na verzi 1.0005 [Víc informací v záložce "Základní informace"]. 

____________________________________________________________

Download [cca 530 MB]: scorpions ftp - ulož.to
Patch #05: scorpions ftp - informace
Survival Pack [volitelně]: informace + odkaz

Další odkazy: Seznam změn - Instrukce - Nejčastější dotazy - Doplňky

Kontrolní součty:
DMP 7.850: 7f131252e4ac710462fe2e8f7a4c43ea
Patch #05: 6b807a5eb0ce1f618c51b567c378e03d
Survival Pack: bceaef3940d6500f1d369451df2872d7




579 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   401 – 579 z 579
Anonymní řekl(a)...

Tak nakoniec stiahol som si nanovo DMP + patch + Spack
a uz funguje vsetko tak ako ma
velmi pekne dakujem za rady
(PS ak budes u nas v SR (konkretne kosice) mas u mna rekes piva :-) )
este raz dakujem
verný fanusik DMP mod pakov a STALKERa
Frenkyie

Datastor řekl(a)...

Nemáš za co :)

Anonymní řekl(a)...

Datastor: Tak jsem ten soubor gamedata.dbp jsem vyjmul ze složky se hrou a ten první chlapík, ten tlouštík v té kleci, už mluví rusky. Sice bez titulků, ale psal jsi, že většina dialogů titulky má, takže to určitě bude ta výjimku. Texty jsou jinak česky.

Jo, a asi troufnu a začnu hrát na nejvyšší obtížnost. Teď se snažím najít nějaký článek, který popisuje, co jednotlivé stupně znamenají. Nebojím se ale optat, takže, na jakou obtížnost to hrajete vy ostatní a co doporučujete?

Ivory

Datastor řekl(a)...

Hmmm... tak jako tak by se titulky zobrazit měly. Nastavení obtížnosti ovlivňuje hlavně výdrž postavy, ale Stalker se jinak než na Mistra hrát nedá. Když už, tak už pořádně :)

Anonymní řekl(a)...

Datastor: Takže před pěti minutami jsem dohrál S.T.A.L.K.E.R.A.: Stín Černobylu s tvým DMP a velice ti děkuji za něho děkuji. Byl to hutný zážitek a rád jsem si to zahrál se všemi těmi změnami.

Jelikož jsem hrál na největší obtížnost, hodněkrát jsem zařval a průchod Černobylem byl místy velkým oříškem. Kolikrát jsem hru naštvaný vypnul, ale nakonec jsem to celé pokořil a je to fajn pocit. Zvláště když jsem se neuchýlil k cheatování a že se mi několikrát během hry chtělo.

Jo, a chtěl bych se zeptat, jak dobrý je Clear Sky? Má ho cenu hrát nebo ho mám vynechat a sehnat si rovnou Call of Pripyat?

A co ty osobně říkáš na to, že S.T.A.L.K.E.R. 2 vyjde i na konzole? Jestli to zas bude ten případ, kdy se hra vyrobí nejdřív na konzole a pak se portne na PC, tak to pak ani nemá cenu hrát. Navíc, pokud to vyjde i na konzole, už z podstaty to bude zjednodušené, jinak by se konzoloví hráči nechytali.

Jo, a ještě než ten Stín Černobylu odinstaluji, dá se někde zjistit, jak dlouho mi trvalo tu hru dohrát?


-Ivory-

Datastor řekl(a)...

A já zas díky za takhle pozitivní reakci.

Pokud Clear Sky vynecháš, nic se nestane a o příběh se taky nijak neochudíš. Vzhledem k tomu, že v něm prakticky nebyl příběh, klidně sáhni rovnou po Pripjati. Ta se aspoň v rámci možností povedla.

S dalším dílem těžko říct - nerad bych teď ještě vynášel verdikty, když jsem neviděl ani screenshot, ale tak nějak počítám se zjednodušením. I kdyby Stalker vyšel nejdřív na počítače (což by údajně měl), tak si GSC musí připravit adekvátní základ a ten pak s co nejmenším počtem potíží portnout na konzole. Z toho plyne jedno - teoreticky by se musela osekat už počítačová verze. Ale jak už jsem psal, ještě je brzo na odhady.

Dobu hraní Stínu nezjistíš - maximálně pokud bys měl Steam verzi. Tam by se ti orientační doba hraní započítávala.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, nejprve chvála na DMP na všechny díly stalkera, je to paráda a kus dobře odvedené práce. Díky ;-)

Bohužel jsem si po nějaké době chtěl zahrát SoC a narazil jsem na tento problém:
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section 'flares_clear'

Pomohl by mi někdo ? Zkoušel jsem překopírovat DMP včetně patche atd. ale nepomohlo, bez gamedata to šlape...

Datastor řekl(a)...

Nepřidával sis do modpacku plugin nebo nenahrával starší uloženou pozici s novější verzí? DMP jinak funguje bez problémů, takže chyba bude muset vězet někde jinde.

Případně stáhni znovu nejnovější verzi včetně posledního patche 05 a rozehraj hru od začátku (pokud by se potvrdila ta teorie s načítáním starších savů).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, no něco podobného jsem si taky myslel, takže jsem smazal SoC včetně veškerých uložených pozic atp., ač dle steamu vše bylo OK. Znovu vše stáhnul a nakopíroval. Ejhle funguje to. Děkuji za snahu, pravděpodobně to něčím takovým bylo, dřív jsem si s různými modifikacemi hrál, tak tam asi něco smradlavého zůstalo. Díky

Anonymní řekl(a)...

Mám dotaz, je AKM zbraň používaná státy varšavské smlouvy? Jestly jo , tak proč mi nejde nasadit optika u ktere je v popisu napsany ze by mela jit nasadit na tyto zbrane. Stejne tak granatomet.

Datastor řekl(a)...

Protože to neumožňuje přímo sám model zbraně.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty
špičkovej mód,prostě paráda.
Mám jeden dotaz.Barman mi nechce dát úkol s modifikovanou vintorezkou.Mám takovej dojem že jsem ji v minulém módu našel u mrtvoli stelkra v rudém lese,těď když tam vlezu tak ji nemá žádný.Jak se prosím tě dostanu do složky s vybavením těch mrtvol?
Díky

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty
špičkovej mód,prostě paráda.
Mám jeden dotaz.Barman mi nechce dát úkol s modifikovanou vintorezkou.Mám takovej dojem že jsem ji v minulém módu našel u mrtvoli stelkra v rudém lese,těď když tam vlezu tak ji nemá žádný.Jak se prosím tě dostanu do složky s vybavením těch mrtvol?
Díky

Datastor řekl(a)...

Ahoj a díky - nastavit výbavu postav během hry nemůžeš, na to bys musel celou hru rozehrát znovu. Ale to zas tolik nevadí, možná jsem jenom zapomněl aktivovat ten konkrétní úkol. Podívám se na to a eventuelně bych tuhle úlohu opravil. Díky za nahlášení.

Lostleg řekl(a)...

Ahoj, teď jsem zrovna rozjel tvůj mód, musím říct že to je super, hraju to sice poprvý, ale snad to na mě nebude moc těžký :-) Každopádně, chtěl jsem se zeptat proč mě najednou zmizela minimapa? Nejdřív jsem si různě měnil grafiku, stoprocentně tam nejdřív byla a teď jí tam najednou nemám...Nevíš co s tím? Díky, celkem mi tam chybí.

Datastor řekl(a)...

Díky za reakci. Minimapa by se ve hře zobrazit měla, ale je tady jistá možnost, že jsi třeba omylem stisknul mínus (v tom případě všechny indikátory z obrazovky zmizí). Pokud by se ani tak mapa neobjevila, zkus resetovat všechny změny v nastavení.

Lostleg řekl(a)...

Díky moc, nakonec stačilo restartovat hru :-) Jen bych chtěl upozornit že jsem narazil ne na takovou vyloženě chybu, ale zvláštní věc. A to po tom co jsem pomohl lišákovi,vlezl jsem do místa s radioaktivitou, vytáhl spacák, naskočila mi ta tabulka a právě v tu chvíli jsem zemřel, tabulka tam zůstala, tak sem kliknul spát do vyléčení a spustil se (podle mě) jeden z konců hry, když mimo nebo do zóny , nevím, (já to nedohrál), běhají samí malí mutanti a postava je střílí AK. :-) Toť vše. Každopádně díky za pomoc :-)

Datastor řekl(a)...

To je jenom jedna z dílčích animací, finální outra se při použití spacáku přehrát nemůžou :).

Lostleg řekl(a)...

Aha, já myslel že to je nějaká chyba...Každopádně, teď jsem v podzemí Agropromu a stále se mi nedaří postřílet ty tři bandity na začátku, je to fakt dost těžký :-). Doufám ale že se dostanu co nejdál protože by to byla škoda... Díky za tenhle mód a keep up the good work ;-)

Datastor řekl(a)...

Dostat se přes ně jde, a to poměrně snadno i s normálním samopalem. A kdyby ne, tak právě pro tyhle případy se vyplatí nosit u sebe alespoň jeden granát :).

Lostleg řekl(a)...

Jasně, musím si zvyknout na novej styl hraní, před chvíli sem dohrál MW3 :-D. Jen poslední otázka(doufám), můžu si nějak upravit kužel světla z baterky? Přijde mi to tak zmenšený, že je to až na úkor reálnosti..

Datastor řekl(a)...

Stačí, když si na tržnici koupíš jakoukoliv čelovku a pak ti i ta v DMP bude připadat jako supersvítivá :). Jinak se dá přenastavit v gamedata\config\models\capture\light_night.ltx. V další verzi bude mít dosvit o něco vyšší.

Anonymní řekl(a)...

Chci poděkovat za výborný mod,hra konečně využívá potenciál,který má.Bohužel jsem se kousnul při přechodu ze smetiště k baru,kdy stalkeři povinnosti mají otevřít bránu.Pustí mě dál,v bráně to lupne...a neotevře se/v Agropomu jsem už samozřejmě byl/.Zkoušel jsem starší savy,ale nepomáhá to.Tuší někdo,co s tím?Dík...

Datastor řekl(a)...

A já zase děkuju za takovou reakci. Bránu musíš po cvaknutí ještě otevřít manuálně, hra ji sama přímo neotevře.

Anonymní řekl(a)...

Jsem osel,dík...mimochodem,neuvažoval jsi nad modem,kde by byly jen východní zbraně?přeci jen,M4,SIGy a SA80 se do zony moc nehodí,už jen kvůli ceně a dostupnosti munice.Přitom ruský arzenál je asi nejbohatší na světě

Datastor řekl(a)...

K těmhle zbraním se beztak nedá dostat hned na začátku. Navíc vyškrtávat je jenom proto, že by jejich sehnání bylo třeba o něco komplikovanější, mi nejpřijde jako ten nejlepší krok.

Anonymní řekl(a)...

Dá se v modpacku někde najít kulomet? Pušek je halda, ale těžší zbraň žádná. V CoP jsem ho moc ocenil.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, jako většina zde smekám nad úžasnou prací. Jen mám menší problém který mi dost vadí, vždy když nastoupím do Lady po pár metrech z ní upadnou všechny dveře, můžeš prosím poradit jak toto odstranit? Děkuju moc.

Datastor řekl(a)...

#1 - V tuhle chvíli ne, protože se neobjevil model s novějšíma rukama z Reanimationu.

#2 - Díky moc. Natvrdo tuhle zvláštnost opravit nejde, hra s řízením aut a detekcí jejich kolizí zrovna moc nepočítá. Často ale pomáhá, když se rozjedeš pomalu a zrychlovat budeš až postupně.

Anonymní řekl(a)...

Neuvěřitelné co vše dokážeš se Stalkerem udělat:) Oproti originálu to je ohromný skok dopředu a mě teď už ani nenapadne hrát ho bez DMP. Uvedu zde pár bugů, kterých jsem si během hry všimnul.
1. Když se kryji a dostanu zásah tak se obraz protočí jakoby skrze texturu objektu za kterým stojím.
2. Když mám v ruce šrouby a prohledám něčí tělo, tak už poté nemůžu šrouby házet dokud mezitím nepřepnu na jinou zbraň.
3. Při první návštěvě smětiště jsou na začátku tři banditi co ohrožují stalkera. Za žádnou cenu jsem nedokázal zabránit tomu aby ho zastřelili. Jakmile vystřelím tak ho okamžitě zabijí.
4. Přibližně při první návštěvě Baru mi naskočila reputace na "Hrozivá" a přitom jsem nikoho nevinného nikdy nezabil. Ne že by to nějak vadilo ale zajímalo by mě jestli to je v pořádku.

Neber to tak, že tě chci kritizovat, naopak si Tvé práce velice vážím a těším se na další DMP.

Datastor řekl(a)...

Děkuju za chválu :).

Protáčení obrazu jde zredukovat, i když někdy se obraz přece jenom dostane skrz texturu. TEchnicky to nijak opravit nejde, ale návod na zredukování najdeš v záložce Informace -> Časté dotazy -> Stín Černobylu.

Problém s házením šroubů bude v další verzi už konečně pryč.

Stalkera zachránit jde, dokonce k tomu stačí obyčejná brokovnice. Díky rozptylu broků stačí zastřelit první dva bandity napravo (samozřejmě na jeden výstřel) a pak se rychle zaměřit na posledního. Stačí pár pokusů k nacvičení a pak už záchrana nebude problém.

Přeskakování reputace je chybou základní hry. Testuju jednu opravu, ale ještě nedovedu se stoprocentní jistotou říct, že funguje.

Martinni řekl(a)...

boha jeho to je smrt dojít poprvé do agropromu - jak vojáci drtěj tu továrnu...tolik zbraní...a tolik neunesu :( :D

Martinni řekl(a)...

Hele kde tu najdu silnější baterku? To mikrosvítítko co tam je...no je s tim prostě hovno vidět :D

Datastor řekl(a)...

Stačí přejmenovat light_night.ltx v gamedata\config\models\objects.

Martinni řekl(a)...

dík :)

Anonymní řekl(a)...

Těch zbraní tam ale je. Chci si každou vyzkoušet alespoň na jednu větší akci ale vypadá to, že budu po zoně pobíhat ještě hodně dlouho. Už jsem si dokonce musel začít psát jejich názvy, protože si ani nepamatuju jakou zbraň jsem už vyzkoušel. Doufám, že neplánuješ přidávat pořád další a další zbraně:) Už takhle jich tam je snad přes 70.

Martinni řekl(a)...

no...ted sem v tý laboratoři X něco - jak tam je ta velká bestie s velkou výdrží....no je sranda když po ní kropíš s AKS-74(Střelcova rychlopalná verze) a najednou po pár ranách slyšíš je cvak cvak cvak...prázdnej zásobník a žádná munice a bestie stále na rukách :D hold snad to dám ještě desertem (sbírám těch hodně artefaktů a na munici sem zapoměl :D měl sem i vz.58 ale ten sem musel zahodit kvůli artefaktům :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, chtel jsem se zeptat, mel jsem s Tvym DMP 7.855 ve hre pri vysokych detailech dost problemy v nekterych narocnejsich lokacich (Kordon ale i dalsi) s pady hry v souvislosti s 32 bit. Visty resp. systemem, coz dost kazilo napric hranim dojem (zkousel jsem vse ze zdejsiho navodu i Tvych rad, bohuzel problem nic zcela nevyresilo - at jiz zmena parametru, prepis hodnot v prikazovem radku a dalsi.) a tak se chci zeptat - da se cekat, ze tento problem s nedostakem ram pameti bude pri 4 gb ram ddr2 a prechodu na Win 7 64 bit vyresen? Jen by me to zajimalo. Jmeno te chyby si jiz presne co se vypisu z logu nepamatuju, nicmene vim, ze se jednalo o tento problem. Dekuji za nazor.

Datastor řekl(a)...

Na Vistách bylo dost problémů - na XP a Win7 jsem si ale ničeho zásadnějšího nevšimnul a hra jela víc než stabilně (snad až na Armádní sklady, ale tam jsou problémy přímo v kompilaci mapy a nesouvisí to s DMP). Vždycky ale pomůže stažení grafiky - nemusí jít o nic razantního, třeba jenom trochu snížit dohlednost. Nehledě na to, že jsem ještě trochu zapracoval na kompresi několika textur a to plynulosti taky pomůže.

Martinni řekl(a)...

mám 64bit W7 a 6GB RAM a bez problému, až na Bar tam se to ze začátku chvilku potrhává...jinak sem tam za nějakou dobu se to sekne úplně a musím hru násilím vypnout...jinak zatím bez problému...peněz dost, munice až na pár chvilkových slabin taky...pohoda klid :)

Martinni řekl(a)...

hele je někde seznam všech zbraní ve hře? Celkem rád bych věděl kolik jich ještě musím najít...ale vím že to bude hoooooodně a nebo ještě víc :D ale mám takový svý oblíbený :)

Datastor řekl(a)...

Když se podíváš do gamedata/config/weapons/weapons.ltx, tak v něm najdeš inventární záznamy všeho, co ve hře můžeš najít. Normální seznam jsem si nevedl a ani ho nechystám.

Martinni řekl(a)...

ok...počítám že tak nejmín polovinu zbraní sem neviděl a ani nedržel :D

Anonymní řekl(a)...

Diky za nazor v souvislosti s temi pady hry, jinak co se tyce stazeni detailu, to jsem vse tehda take zkousel - v podstate mi hra slapala bez padu pouze na statickem nasviceni, jakmile jsem zapnul rendering pod dx 9, tak nemusely byt polozky (dohled, textury) ani nejak vytazene na max.,a hra presto casto padala. Tak snad to bude v poradku, rozhodne pak na 64 bitu vyzkousim. Jeste by me zajimalo, vyuziva serie Stalker vubec vicejadrove procesory (4 jadra a vice)?

Datastor řekl(a)...

Využívá, ale rozdílů si v podstatě nevšimneš. U dvoujádra dochází jenom k tomu, že obě jádra jedou zhruba z poloviny. Od patche 1.0004 ale došlo k částečně lepší optimalizaci.

Anonymní řekl(a)...

Dekuji.

Martinni řekl(a)...

hele Datastore, našel sem papír s názvem "Čísla" a jsou na něm tuším 3 nebo 4 kombinace - je to k něčemu nebo je to jen tak? P.S.: Datastoruv Transportní Exoskeleton mě celkem dostal - 250kg nosnost, ale žádná ochrana...to radši koupím ten exoskeleton co nabízí vědci - ten má ale 130kg nosnost a celkem dobrou ochranu :)

Datastor řekl(a)...

Čísla k něčemu určitě jsou - možná všechny, možná jenom pár z nich. Hledej, hledej :).

Transportní exoskeleton je ve hře právě jenom kvůli nosnosti. Kdyby měl ještě nějakou ochranu, tak by se z něj stal ultimátní oblek (což jsem samozřejmě nechtěl).

Martinni řekl(a)...

a řekni aspon lokaci kde se budou hodit, a co za dokumenty se mi ještě bude hodit? :D

Datastor řekl(a)...

To ti prozradit nemůžu - ale v rámci příběhu na to beztak přijdeš sám, to se nemusíš bát.

Lukaskon řekl(a)...

Ahoj, chystám se vypnout vypalovač v rudém lese a pamatuji si z orig. hry, že mi následně bude pomáhat nějaká skupina stalkerů v Pripjati. Snažím se být neutrální a mám Povinnost i Svobodu jako přátele ale nejsem jejich členem. Nechci zatím nikoho z nich naštvat ale sympatizuji se Svobodou, takže bych radši v Pripjati jejich jednotku. Podle čeho se vlastně určí frakce, která mi tam pomůže?
Za odpověď předem děkuji.

Datastor řekl(a)...

FRakce si jdou za vlastním cílem a vůči hráči jsou obě neutrální. Je proto jedno, se kterou sympatizuješ (leda by ses dobrovolně k někomu připojil).

Martinni řekl(a)...

tak to je dobře že se to dozvím...tak si ten cár papíru ještě nechám :)

Lukaskon řekl(a)...

Mě jde hlavně o to, čí jednotka v Pripjati bude, když jsem se všemi v neutrálním stavu. Přeci tam nemůžou být obě, to by se zlikvidovali navzájem. Takže hra musí nějak určit tu jednu frakci ale podle čeho?
Vím, že by bylo nejlepší to vyzkoušet a zjistit si to sám ale rád bych to věděl dopředu abych s tím mohl ještě něco udělat.

Datastor řekl(a)...

Jo takhle - tak to ti řeknu přesně. V Pripjati je naskriptovaná jednotka Povinnosti, která tě doprovodí skrz ulice až ke garážím.

Lukaskon řekl(a)...

Tak tohle jsem chtěl vědět, díky.

Všimnul jsem si, že po vypnutí vypalovače zazní jedna věta (myslím, že ji pronese plnič přání) v angličtině, respektive v jazyce v jakém je originální hra bez DMP.

Kromě toho mám ještě jednu otázečku - v laboratořích u vypalovače jsou celkem tři zavřené dveře na kod ale otevřel jsem jen jedny. Dají se nějak otevřít i ty ostatní? Pokud ano, tak prosím nepiš jakým způsobem, rád bych si na to přišel sám.

Datastor řekl(a)...

Podívám se na to. Pokud někde zvuk bude chybět, dodám ho do další verze. Díky za upozornění.

Dveře jdou otevřít všechny, pokud u nich najdeš panel s klávesnicí. Postup bych ale neprozradil ani kdybys chtěl :).

Martinni řekl(a)...

datastore!!!! Tím chceš říct že mi chybí ještě dokumenty? :D sakra! tak proto nešly ty dvoje :D za jedny sem se dostal - obsah jsi dodával ty?

Datastor řekl(a)...

Obsah je původní, v tomhle ohledu jsem nic nepřidával a ani neubíral (snad až na jednu oblast).

Zbroj by se musela dělat celá nanovo... a já nejsem (možná bohužel, možná bohudík) modelář.

Martinni řekl(a)...

škodaaaaa...řekl bych že ti vojáci by pak vypadali líp ...přirozeněji...ted mi přijdou takový...moc Hi-Tech

Martinni řekl(a)...

hele jsou takový kouzelný dveře i někde jinde nebo jen ty v tom komplexu laborek?

Datastor řekl(a)...

Jedny jsou i mimo laboratoře.

Martinni řekl(a)...

to myslíš ty střelcovy?

Datastor řekl(a)...

Ne. Ale v podstatě je nejde minout.

Martinni řekl(a)...

v podstatě? já prošel kolem snorků a všim sem si jich až na mě hopli :D sem měl málem hnědej textil :D

Lukaskon řekl(a)...

Abych splnil úkol pro jednoho stalkera z baru, tak potřebuji sehnat Gauss pušku. Bohužel ji však nemůžu nikde najít. Prohledal jsem snad všechny skrýše včetně těch v Pripjati a stále nic. Navíc i když prohledávám poctivě každé tělo, tak se mi žádná nová skrýš už nezobrazuje. Ani u padlých vojáků monolitu jsem Gaussovku nenašel. Předpokládám, že bude k sehnání v Černobylu ale odtamtud už se nejde vrátit, tak fakt nevím kde ji hledat. Doufám, že to není nějaký bug a skutečně je možné ji nalézt.

Datastor řekl(a)...

Najít ji opravdu jde - a to třeba u vojáků Monolitu v Pripjati na střechách paneláků (hned potom, co se skupinou Povinnosti dojdeš do garáží a zbavíš se poslední vlny nepřátel). Chce to jenom trochu štěstí, aby puška spadla na zem.

Martinni řekl(a)...

jo taky sem nad tím úkolem přemýšlel - vzpoměl sem si že sem nějakou Gaussku viděl u vědců v Jantaru..tak sem si odhodlaně nakráčel jak si vydělám 60k a ted čtu - Věděecká Gauss puška a v popisu bylo že není ani z daleka tak účinná jako ta origo..no tou bych ho asi neoblbnul co?

Datastor řekl(a)...

To skutečně ne. Ke splnění úkolu je vyžadovaná klasická Gauss puška.

Martinni řekl(a)...

já věděl proč ji nekupovat :D

Lukaskon řekl(a)...

Tak fajn už mám dohráno. Nějakých padesát herních dnů a nesplněný pouze úkol s Gaussovkou. Celkově vzato jsem s DMP nadmíru spokojen i když obtížnost hlavně v Černobylu je hrozně vysoká. Začnu teď Clear sky. Sice se na to dost plive ale snad to nebude tak hrozné. Mimochodem víš o tom, že se chystá seriál z prostředí Stalkera?

Datastor řekl(a)...

Taky je to finále - nehledě na to, že v Černobylu už je hromada elitních jednotek, ne ořezávátka z okraje Zóny :).

Clear Sky si kritiku odnáší zcela zaslouženě, bohužel. Nenavazuje na příběh, nijak ho v podstatě nerozvíjí a herní náplň je mdlá až to bolí.

O seriálu jsem zaslechl, ale po problémech GSCčka nečekám, že půjde o něco zvláštního (pokud vůbec dojde k jeho vydání).

Lukaskon řekl(a)...

S tou obtížností máš pravdu, přeci jen je to takhle zajímavější ale třeba ten limit před továrnou by se mohl o pár minut zvětšit. Takhle vůbec není čas prohledat okolí.

Rád bych ještě přidal pár poznatků ze hry. Bude to delší ale snad ti to nevadí:)

1. Trofeje zůstávají jen po některých mutantech ale mohli by se přidat ke všem. Zlomové nebo třeba Pseudoobři se vyskytují jen vzácně ale o to cennější by mohly jejich trofeje být.

2. Občas se objeví několik mutantů ze směru ze kterého se do oblasti přijde. Nejčastěji se mi to stávalo v Temném údolí, kdy se mi za zády objevila skupina psů a tarbíků.

3. V Agropormu je skrýš kam se nejde dostat. Jde o tři trubky před továrnou. V jedné z nich je batoh ale místo ze kterého je k němu přístup je v anomálii (stačí dva zásahy této anomálie a jsem mrtvý).

4. Možná se mi to zdá ale neřekl bych, že artefakt Duše přidává nějaké zdraví jak je uvedeno v popisu. Zkoušel jsem to na výše uvedené anomálii a zranění bylo stejné.

5. Kruglov se často zasekává ve dveřích z výzkumné stanice v Jantaru. Pravděpodobně se snaží zaútočit na nepřátele venku ale dveře se mu neotevřou.

6. U některých zbraní, které mají napevno přimontovaný granátomet, tento granátomet jakoby zmizí, když se hráč rozběhne.

7. Obchodník Svobody Lakomec prodává artefakty levněji než je vykupuje. Stačí je u něj nakupovat, obratem je prodávat a vydělat si tak slušný balík. Funguje to ale jen pokud je hráč členem Svobody.

8. Barman nějakou dobu prodával pušku Mosin Nagant (bez optiky) ale později z jeho sortimentu zmizela. Nevím přesně kdy k tomu došlo ale asi to nebude správně.

9. Stalkeří zombie se sice běžně potácí ale pokud vedle nich dopadne odjištěný granát, rozběhnou se pryč stejně rychle jako kterýkoliv jiný Stalker v podobné situaci.

10. Strážce v základně Svobody mě nepustil do zbrojnice a to i přesto, že jsem byl jejich členem.

Datastor řekl(a)...

1. - V tuhle chvíli neplánuju k dalším mutantům nic přidávat. Možná někdy v budoucnu.

2. - Tohle změnit nejde, jde o "normální" herní spawn postav.

3. - Tuhle skrýš eviduju, budu se snažit s ní něco udělat.

4. - Duše zdraví nepřidává, ale regeneruje. Stačí se podívat v inventáři na ukazatel života.

5. - Tohle je častá chyba už od počátku vydání hry. Jde o další z nedomyšleností, kdy jsou dvě soupeřící jednotky (v tomhle případě Kruglov a zombie) moc blízko u sebe. Zkus hru uložit a pak načíst, případně se hrozby zbavit sám.

6. - Vysvětloval jsem v instrukcích a nejčastějších dotazech. Jde o problém v modelech.

7. - Díky, na tohle se podívám. Možná u něj ale odkup artefaktů zakážu celkově.

8. - Nemusí jít o chybu. Sortiment se v průběhu hry mění a nahrazuje.

9. - Znovu další chyba základní hry. Doteď jsem nepřišel, jak (a pokud vůbec) jde zombiím odstranit schopnost sprintovat.

10. - Pustit tě tam ani nemá, ve hře k tomu nejsou skripty. I tak se ale do zbrojnice jde dostat, i když trochu netradičně.

Martinni řekl(a)...

přidávám se k tomu barmanovi - na začátku tam byl obyč mosin a po pár úkolech (nebo až sem vytřískal arénu ted nvm) tak zmizela a nahradila ji mosinka s optikou a přibylo pár zbraní do výběru, jinak mi přijde že sortiment je stále stejnej

Datastor řekl(a)...

Sortiment se pochopitelně nebude měnit kompletně, vždycky přibyde pár kousků a ty horší někdy ubydou. I v další verzi bude několik dalších úprav v dostupnosti výbavy.

Martinni řekl(a)...

šlo by to udělat aby měl postupně všechny zbraně ve výbavě? a aby mu neubývaly...protože než sem našetřil na mosina tak mosin nebyl...a nemá ho nikdo...tak kde seženu mosina bez optiky?

Datastor řekl(a)...

Dá se to, psal jsem na to i návod (záložka Ostatní). V osmičce ale Mosin bude o něco dostupnější - resp. nebude se nahrazovat za verzi s optikou.

Kamilek řekl(a)...

Ahoj Datastore, mám 2 otázky na Teba, dá sa DMP aplikovať aj na Patch 1.000006 ? a Druhá otázka : Písal si že v osmičke to bude upravené, takže otázka znie, kedy bude DMP verzia 8.0 ? a bude k nemu pridaný nový Survival Pack, alebo sa bude dať aplikovať ten súčasný ?
Vďaka.

Datastor řekl(a)...

Ahoj,

1.0006 se nainstalovat dá, ale neměl jsem s touhle verzí ty nejlepší zkušenosti (proto v instrukcích k instalaci píšu, že ho nedoporučuju). Sešlo se ale i několik lidí a ti potíže neměli, takže zřejmě tenhle patch budeš muset vyzkoušet sám.

Osmá verze DMP toho bude měnit a opravovat víc, ale nenapsal jsi, o co přesně ti šlo :).

Survival Pack bude v modpacku už nastálo, ale pochopitelně bude k dispozici i několik doplňků na ty nejhlavnější faktory, jako například omezení inventáře a podobně. Stávající verze Survivalu je čistě jenom pro verzi 7.850 - 7.855.

Kamilek řekl(a)...

Tak zopár nápadov na zmenu by som mal :) napr. nejaké rôzne doplnky ktoré by sa dali pripevniť respektíve odmontovať zo zbraní, oblekov. Príklad : Na AK-74U s krátkou pažbou, by si našiel alebo kúpil od obchodníka nový zameriavač, prípadne by si si do klasického obleku mohol dokúpiť plynovú masku, do masky rôzne filtre proti rádioaktívnemu vzduchu. Alebo také malé grafické drobnosti ako napr. dažďové kvapky na plynovej maske, alebo kúsky blata, ak šprintuješ po zalesnenej oblasti a po blate. Proste všetko také malé vychytávky ktoré posunú úroveň reálnosti ešte o kúsok viac :)

Datastor řekl(a)...

Ani jedno ale do hry nejde nějak funkčně dostat - zvlášť ty doplňky, co popisuješ. Musely by se upravit a znovu zkompilovat všechny modely zbraní, vytvořit k nim doplňky (ať už je to optika, tlumič nebo cokoliv dalšího), dodělat textury a nakonec i skript, co by dokázal zbraně s takovou výbavou nahrazovat. Pokusy byly, ale nedopadly dobře.

Lukaskon řekl(a)...

Trochu se přikláním na stranu Kamileka. Jde mi hlavně o reálnost plyn. masky. Když už tam je to praskání, tak by se mohl nějak omezit výhled, třeba jen dva velké kruhy pro oči a zbytek nějak zatemnit. Případně by se mohla maska s poškozením i špinit. Na druhou stranu by to ale potom chtělo nějak zakomponovat možnost odebrání masky nebo aby alespon při maximálním poškození byla maska úplně vymlácená a tedy bez prasklin a špíny.

Kamilek řekl(a)...

Datastore :) to som zase ja :) stala sa mi chyba. Vbehol som do anomálky so šrúbom v ruke, odhodilo na to, skoro som neprežil a v tom mi asi spadla tá šruba a už ju nemožem nijak zdvihnúť, proste už nemám šrubi. Skúsil som to znova nahrať, ale žiadna zmena. Som už v Rudom lese a fakt sa mi nechce kvôli trapnej šrubke hrať odznova :D dúfam že to pochopíš :) Nevieš čo mi som mal spraviť aby sa mi tá šruba objavila naspäť ? :) Ďakujem

Datastor řekl(a)...

Tak s touhle chybou se setkávám prvně. Zkus nahrát starší pozici (hlavně ne stávající, to by ti beztak nepomohlo). Pokud by ani tohle nezabralo, pošli mi svůj save.

Martinni řekl(a)...

Datastore jde něco udělat s tím, že když máš málo zdraví nebo moc radiace tak začne obrazovka postupně do bíla, pak do černa a takhle furt - mám z toho nervy když mám 3 čárky života, žádnou lékárnu, jen obvazy a salám a před sebou tlupu nepřátel a když vykouknu tak než je postřílím mám černo (nebo bílo) a většinou než zas zalezu tak sem ko :D

Datastor řekl(a)...

Tohle slábnutí obrazu měnit neplánuju. Je holt potřeba se pořádně vybavit, chození s nedostatkem lékárniček je riskantní.

Martinni řekl(a)...

tak to abys tam dal do základu oblek s aspon + 30 kg, protože běžně nosím ta 10 lékáren :D :D ale vracel sem se z Pripjatě že si skočím do baru pro munici, opravit oblek a prodat krámy...no na koho nenarazím u vypalovače - armáda svobodáků, monolitzmetků a kdoví co tam ještě bylo za verbeš...když máš 15 lékáren a během 5 minut ti mizí jak kdyby ti je někdo kradl z báglu...ještě když ti do toho dojde munice a střílíš pistolkou :D fajn pocit když vystřílíš munici do 3 velkých zbraní a to ještě nejsou všichni mrtví :D jinak tý munice sem taky moc neměl protože už do pripjati sem šel s průměrným počtem nábojů :D

Martinni řekl(a)...

to je celkem masakr u tý elektrárny - mám 30 s na to abych se dostal dovnitř a já stojím u protější budovy přes koleje. To bynebyl problém nebýt vojenskýho vrtulníku, asi 4 vojáků a 3 těch prcků v černým hábitu mezi dveřma :D s SVD sice padaj jak muchy, ale je to celkem záhul :D

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, Daty prosim Te chtel jsem si stahnout ten upraveny soubor ohledne mnozstvi nesenych veci do Stinu (konkretne ten hard-core), nicmene kdyz klinku na odkaz ke stazeni objevi se jen textak, nikoliv volba stazeni prislusneho ucelenyho souboru - muzes na to prosim mrknout? Diky.

Anonymní řekl(a)...

A jeste jedna vec, paklize mam nyni 64 bit. system + novy stroj (Win 7 Ultimate), mam presto hru ponechat standardne nainstalovat do "program files (x86)", zkratka do slozky pro 32 bit. aplikace? Vim, ze jsem mel problemy s nedostatkem pameti na 32 bit systemu (Vista) potazmo s pady,tak by me ciste pro poradek tohle zajimalo kam je rozumne ponechat hru nainstalovat. Diky.

Datastor řekl(a)...

Ahoj. Omezení inventáře jde stáhnout bez problému, stačí jenom kliknout na odkaz pr. myšítkem, zvolit "Uložit odkaz jako..." a pak jenom zvolit, kam se soubor má uložit. Případně můžu ty soubory do budoucna nahrávat v archivech, to je celkem jedno.

Instalace by neměla dělat problémy. Cesta by se beztak měla navolit sama podle systému, ideální je instalovat hry na další oddíl disku a nemíchat je se systémovou částí.

Anonymní řekl(a)...

Ja jsem si to blbec neoveril zkusit to ulozit pres "ulozit jako" - stydim se, stydim, nic diky :)

Anonymní řekl(a)...

Jeste prosim Te Daty ohledne te instalace - cesta se mi v instalatoru samovolne navolila dle ocekavani do 32 bit. slozky tj. do "program files (x86)", tak jsem to tedy takto ponechal (v mem pripade jeste pak do podslozky "Hry") a hru jsem do teto cesty nainstaloval, nicmene jeste pred samotnou instalaci se objevi okno s detekci hardwaru a tam mi to chybne diagnostikovalo mnozstvi ram pameti - misto mych momentalnich 8 GB mi to detekovalo chybne pouze 4 GB, coz prave mam tak trosku podezreni prave na skutecnost instalace do 32 bit. slozky. Proc to resim, jde mi o to, aby hra mela ke svemu chodu maximum systemovych prostredku k dispozici a nejsem si jist, ze kdyz zustane nainstalovana v teto 32 bit slozce, zda-li tomu takto opravdu bude a nebude pameti jakkoliv napric hranim limitovana (priznavam, jedna se mi o hrani ve vysokych ci. max detailech). Predem diky za vysvetleni.

Datastor řekl(a)...

Mno, pokud máš jenom jeden systém (což odhaduju že máš), tak by hra měla využít maximum - nehledě na to, jak se složka jmenuje. Stalker se beztak programoval jako 32bitová aplikace, ale problémy s plynulostí bys snad mít neměl. Víc ti k tomu říct nedovedu, 64bit Windowsy nemám k dispozici, že bych si to hned ověřil.

Anonymní řekl(a)...

Ted jsem to hodinku testoval s Tvym DMP 7855 vc. SP se hrou nainstalovanou v te 32 bit. slozce a prozatim zadny pad a nadherna plynulost pri Tvem nastaveni grafiky c. 5. Tak kez by to vydrzelo a konecne jsem si mohl po letech zahrat bez padu a 100% plynule pri vysokych detailech. Diky za nazor.

Anonymní řekl(a)...

Jeste jsem se chtel zeptat, AA se ve hre neprojevuje predpokladam, kdyz jej mas i ve svem nastaveni defaultne vypnut? Ja ze jsem jej zkousel zapnout,a prave mam pocit ze se nic ohledne vyhlazeni hran nezmenilo.

Datastor řekl(a)...

Laborovat s vyhlazováním nemá smysl, navíc Stalker má hned dvě. To první najdeš v hlavní nabídce v nastavení grafiky a ať už nastavíš posuvník kamkoliv, nestane se nic. Další jde zapnout během hry, ale přes konzoli (příkaz r2_aa on), ale to zase obraz hnusně rozmaže - proto ho v konfizích aktivní nemám. Vyzkoušej a uvidíš.

Anonymní řekl(a)...

Dik.

Anonymní řekl(a)...

Jeste by me zajimalo, podle ceho se odviji zda-li da Wolf po likvidaci banditu v autoparku 400 ? Ja ze jsem je zlikvidoval pokazde sam a z toho jednou mi je pak dal, napodruhe co jsem hru od znovu rozehral jsem sel po splneni kvestu s Sikulou nejprve k Sidorovicovi s flashdiskem a pak teprve k nemu a nedal nic, jen by me to zajimalo. Stejen tak, je mozne, ze pri tom vedlejsaku pro Sikulu s tou bundou, se mi v tom tunelu objevili 2 pseudopsi oproti jindy jednomu? Mam skutecne zato, ze to nebyla jen jeho iluze a skutecne tam byli dva.

Datastor řekl(a)...

Záleží na tom, jestli budeš spolupracovat s Petruhou a jeho družinou. Pokud autopark vystřílíš sám, nedostaneš nic.

V tunelu se vždycky spawnuje jenom jeden pseudopes, jinak si tam hra generuje divočáky.

Anonymní řekl(a)...

To jsem prave v obou pripadech mam zato ze udelal - Petruhu na kopecku s tema dvema jsem "prokecl" s tim, ze by byli moc hlucni, sel na to vzdy ve stealth stylu sam, z toho jednou me Wolf pak vyplatil, napodruhy uz ne. Ti tri se mnou nesli ani jednou. Je to zvlastni. A Ti pseudopsi taky, vim, ze iluze u nich byla vzdy rozpoznatelna od skutecnyho "psa", ale tady vyhlizeli oba totozne, a jeste si pak jeden daval moji mrtvolu a druhy pobihal kolem... Zkratka Zona :)

Anonymní řekl(a)...

Jeste by me prosim zajimalo, minimapka v levem hornim rohu zrejme nejde odstranit? Rikal jsem si, kdyz uz to hraji se SP na "mistra", ze by vlastne ani te mapky nebylo treba (mapa je v PDA).

Datastor řekl(a)...

Mapa odstranit samozřejmě jde, v případě zájmu k tomu dodělám plugin. Zobrazuje se hlavně kvůli detektorům, co dokážou identifikovat nejbližší anomálie právě na minimapě.

Anonymní řekl(a)...

Aha, nedoslo mi, ze to ma svuj smysl prave kvuli detektorum. Tak nic, diky.

Hyperion řekl(a)...

Zdravím. Hraju mód Oblivion Lost 2.2 a zajímalo by mě v čem je DMP horší a lepší? Chci totiž vědět jestli se mám po dohrání vrhnout na Priboi story nebo ještě na DMP

Datastor řekl(a)...

Hmm... popravdě těžko říct, jak na takovou otázku odpovědět. DMP sází na co největší realismus (v rámci možností hry) bez přidávání nelogičností (nesmrtelní mutanti, gauss zbraně, příruční teleporty a cokoliv dalšího). Ideální by bylo zkusit si všechno, co máš v hledáčku a až podle hratelnosti se rozhodnout sám za sebe. Líp ti poradit nedovedu.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj mam takovy mozna trochu do "ilegalna" dotaz nicmene docela me to obtezuje a verim ze i nektery dalsi taky - mam puvodni cz originalku, patch 1.0005 a tvuj modpack 7.856 (vc. SP) a bohuzel hra vzdy vyzaduje ke spusteni placku v mechanice a tak by me zajimalo, kdybych prepsal exac crackem 1.0005 jestli myslis, ze by mohly nastat nejaky potize s fungovanim hry a Tvym dmpckem? Zkratka hodne jsem odvykl mit placky v hucuci mechanice a resit vymeny dvdcek. Diky.

Datastor řekl(a)...

Vždycky je lepší podívat se, jestli existuje miniimage, než to řešit crackem (ale ani jedno na modpack nemá vliv, protože ten sám o sobě ani jeden exe soubor nemění).

Anonymní řekl(a)...

Vyresil jsem to sice prvne zminovanym, ale jevi se vse v poradku. Dik.

Anonymní řekl(a)...

Zdar hram posledny modpack aj s patchom5 lakomec od svobody predava exoskeleton v ktorom sa udajne ma dat behat no mne to nefunguje da sa to napravit?

Datastor řekl(a)...

Zřejmě jenom špatná popiska... píšu si, v další verzi už snad texty sedět budou. Díky za upozornění.

Alvaro řekl(a)...

может добавить или изменить Tavor TAR 21 с удлиненным стволом .. (стандарт).

Alvaro řekl(a)...

Здесь я оставляю модель пример этого в моде, но со стандартным стволом к пистолету будет выглядеть. пожалуйста, передайте его в мод ...

Alvaro řekl(a)...

это ссылка на оружие будет выглядеть так, чтобы поставить его на моде

httpwww.mediafire.com4qtrkaw7w6ckvzs

Alvaro řekl(a)...

http://www.mediafire.com/?4qtrkaw7w6ckvzs

Alvaro řekl(a)...

můžete přidat nebo změnit Tavor TAR 21 s dlouhou hlavní .. (Standard).

Alvaro řekl(a)...

můžete přidat nebo změnit Tavor TAR 21 s dlouhou hlavní .. (Standard).

Alvaro řekl(a)...

Zde jsem opustit modelový příklad to v módě, ale se standardním sudu zbraně bude vypadat. Prosím, pošlete ji na mod ...

Alvaro řekl(a)...

k qui propojení s modelem pistole s délkou hlavně, aby agregen mod ..

http://www.mediafire.com/?4qtrkaw7w6ckvzs

Anonymní řekl(a)...

cauky datastore,mod je super akorat by me zajimalo proc je v elektrarne tak moc radiace (presneji je to skoro na zacatku u dveri,kde je plot a dira ve zdi,kde ceka asi 7-8 typku od monolitu).nemam sanci prezit (zkousel jsem to snad desetkrat a nejde o naboje,jde o tu radiaci).vzhledem k tomu ze unesu max 33kg musel jsem hodne zvazovat co si vezmu s sebou.a antiradu jsem si vzal jen par,cekal bych ze muj krystal na snizovani radiace mi pomuze ale nic.timto to pro me ztraci smysl hrat.realita je fajn,ale beton je beton,ten by mel radiaci pohlcovat a ne vyzarovat.Original hru jsem projel hodnekrat a nikdy tenhle problem nenastal.

Datastor řekl(a)...

Míra radiace je ale od základní hry naprosto beze změny, ale jde přežít po zakoupení lepšího obleku (buď nějakou verzi exoskeletonu a nebo lepší frakční vestu). Stejně tak tě na vysokou radiaci upozorní vědecká verze detektoru a nebezpečná oblast se vyznačí na minimapě. Zkus případně najít jinou cestu nebo se na tom místě s radiací moc dlouho nezdržovat (obecně tady moc lidí problémy nemělo, až na čas. limit). Ale jak už jsem psal, radiace sama o sobě zvýšená vážně nebyla, hra si bere původní hodnoty.

Anonymní řekl(a)...

:-) trochu pozde koupit si oblek kdyz uz jsem v elektrarne.jina cesta tam nevede to vim urcite.zdrzovat se tam bohuzel musim protoze tam jsou ti z monolitu a musim je postrilet.vedecky detektor nemam stoji moc penez.stve me ze jsem se dostal tak daleko a dal uz to nejde.Holt smula.Ale stejne diky.

Datastor řekl(a)...

Stačilo by nahrát autosave ze začátku elektrárny a zvolit na průchod trochu lepší taktiku - jak už jsem psal, dostat se přes všechny protivníky vážně jde (já vždycky šel podél trubek napravo a likvidoval jenom ty v bezprostřední blízkosti). Kdyby hra s DMP dohrát nešla, nevydal bych ho :).

Datastor řekl(a)...

Jo takhle... v Sarkofágu sice radiace byla, ale ani tady jsem od ostatních hráčů problémy nezaznamenal. Případně mi můžeš uploadnout save pozici, že bych se podíval.

Anonymní řekl(a)...

Takze dojeto,dojel jsem si to na nejlepsi konec.Paradni praci jsi odvedl.

Datastor řekl(a)...

Tak to mě těší, díky moc za komentář.

Anonymní řekl(a)...

cauky,prosim asi se to tady nehodi,ale nevim koho se zeptat.Tvuj modpack jsem uz dojel,proto jsem si zkusil stahnout jine (ne ceske) a ani jeden nejede.Jde o tyhle:LURK 1.1.,a jeden rusky Narodnya solyanka.A pak jeste oblivion lost ten se rozjel ale blbnou tam texty (nebo spis v nabidce hned u sidorovice tam jsou v konverzaci uplne blbosti).Ptam se jestli s nima nahodou nemas nejake zkusenosti.Diky za jakoukoliv odpoved.

Anonymní řekl(a)...

čau, jak se jmenujou ty hudební skladby v menu shadow of chernobyl a clear sky abych si je mohl dohledat?

Joohny_Loo5er řekl(a)...

Ahoj datastore.Seš fakt borec a mám úctu k tvé práci.Narazil jsem vůbec poprvé na problém u tvého modpacku.Jedná se o Soch a padá mi to u armádních skladů.V lohu se píše:

FATAL ERROR

[error]Expression : res!=-1
[error]Function : get_rank
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\Restrictions.cpp
[error]Line : 34
[error]Description : cannot find rank for
[error]Arguments : wpn_fort_m1

Vím v jakém souboru opravu udělat, ale bohužel nevím nevím:(Pomůžeš mi prosím?Díky moc.Petr

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
stačí, když si stáhneš poslední patch (v tuhle chvíli #05, v rohu obrazovky v nabídce bys pak měl mít číslo verze 7.855). Odkaz najdeš pod odkazem ke stažení základního DMP.

Anonymní řekl(a)...

Navrhujem do ďalšieho mód packu inventář vo vozidlach ¦)

Anonymní řekl(a)...

brate tak som to rozbehol zas po roku a pozeram co sa mi nestalo...pridem ti v obleku zo skryse z rostoku k vedcom do bunkra prvy krat kam mam ist a potom ako vojdem pocujem dialog sacharova a kruglova....ze ma ist potom kruglov merat a stazuje sa ze ma v pici a sam nejde nikam....a sacharov mi neponuka vobec tu moznost len ma uvita...idem teda za kruglovom a ten mi povie ze mam ist za sacharovom ze ma pre mna oblek za tu jeho zachranu...pridem k nemu dostanem do Items oblek ale jedine moznosti co mi zostanu su bud oprava obelkov, alebo predaj resp. biznis zo sacharovom alebo len priame zadanie konkretnych uloh...myslim ze dalej v hre sa postupit bez toho merania z kruglovom neda nie ? ? ? tam to potom navezuje na to vyslanie do podzemia a podobne...
co s tym? je to bug alebo co to je ? ? ? jak kukam tak kukam radu tu nenachadzam ziadnu

dokonca som skusal aj obliect sa do radiacneho obleku len ci to nieje podmienka ponuky ale stale nic...

kotva

ps: som s toho nestastny lebo DMP S-SOC som s survival hral prvy krat a takto som zamrzol asi uplne...

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
pečlivě si zkontroluj, jestli jsi nevynechal nějakou dílčí část příběhu (třeba získání klíče od Borova, průzkum laboratoře X-18 nebo získání dokumentace z Agropromu) - takovou chybu mi nikdo doteď nehlásil a při dnešním testování probíhalo všechno taky bez sebemenšího zádrhelu. Je ale potřeba postupovat tak, jak to hra vyžaduje.

Anonymní řekl(a)...

zdravim datastor
chcel by som ti oznamit chybu v doplnku auta v zone. Obcas ked vypnem motor na aute alebo ked z neho vystupim a potom naspät nastupim tak sa s nim neda pohnut,
a este jedna chyba a ta sa tyka pohladov, ked si dam pohlad z tretej osoby tak na väcsine aut mi preklikava pohlad na prvu osobu.

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
ty auta bohužel líp upravit nejdou a sem tam se tyhle chyby objeví. Na pohled mimo kabinu je lepší použít druhou kameru (F2), ta třetí je volná a proto obraz problikává.

Anonymní řekl(a)...

Este by som sa chcel opytat ze ci v doplnku auta v zone je aj hind ktory sa da ovladat a ked nie tak ze ci nevies o nejakom doplnku ku hre kde sa hind ovladat da.

Anonymní řekl(a)...

bratm mal si pravdu s tym pribehom zabudol som spravit ten lab...

len neviem najst arbakan sakra toho chlapa z baru a potom VINTOREZ v Slobode na starom fleku, mazol si ho?
niekde v sprave sa to objavilo ze by tam mal byt...

kotva

inak zatial ok...hratelnost bez problemu jedine co ma stvalo boli doslova pady v hlavnej budove v temnom udoly pri snahe zohnat kluc druhy do x18 myslim...jedine v tej budove doslova vymrzi na restart za kazdym zabitim bol to dost problem dostat sa odtial lebo sa mi respawnovali smradi po dvoch stale na dosah a nestihal som reagovat

kotva

Datastor řekl(a)...

Ad Hind - ne, v doplňku se nevyskytuje a ani neznám žádnou modifikaci, co by ho přidávala.

Ad pády hry - Tak ty mi ještě nikdo nereportoval. Hlavní je zkontrolovat si stav paměti, povypínat programy na pozadí a případně i antivir. Stín jsem testoval několikrát a propad fps se projevuje maximálně v armádních skladech, kde to ale nebylo vinou DMP. No a ke zbraním - Abakan je u Frátera; bandity, procházejícího se mezi Smetištěm a Agropromem. Často na něj jde narazit při cestě zpátky ze základny vojáků (hned u vrat poblíž tunelu a vraku auta, kudy ses do oblasti dostával). Vintorez ze skladišť definitivně zmizela kvůli hratelnosti, resp. kvůli jejímu vyvážení.

Anonymní řekl(a)...

ahoj datastor
Neviem ci sa to tu celkom hodi a ak nie tak sa ospravedlnujem ale bol by som rad keby mi niekto napisal v akom programe sa daju upravovat modely zbrani a predmetov. Vopred diki

Lopata řekl(a)...

Zdravym Pani vyvojary
Chcel by som sa Vas opytať mam STALKER shadow of chernobyl verziu 1.0005[ENG] a po nahodeny Datastor Modpack je uplne všetko vporiadku všetko ide ešte sa mi aj zda že hra ide plinulejšie ako predtym a zbrane a grafika su omnoho lepšie. Len mam taky Problem že anomalie su nevyditelne a automaticke ukladanie nefunguje, hra sa mi po uspešnom splneni misie neuloži.Pomože te mi stym?

Datastor řekl(a)...

Jazyková verze nemá na plynulost nebo na vzhled grafiky a zbraní sebemenší vliv, ale neviditelnost anomálií je cílená (což jsem ostatně zmiňoval i v changelogu a v instrukcích). Autoukládání ještě Stín nenabízel, to se prvně objevilo až v Call of Pripyat.

Lopata řekl(a)...

Datastor Ďakujem za Odpoveď
A ešte by som sa chcel spytať na tie nevyditelne anomalie sa da kupiť aj detektor? Lebo je to take divne stale musim pred seba hadzať skrutky.
A ešte druha otazka stiahol som aj mod Oblivion a chcem sa spytať aky je medzotimyto rozdiel?Lebo všimol som si Noc plnu tmy v Oblivione a le zase Datastor ma lepšiu AI lebo nepriatelia strielaju aš ked sa približim a čo ty nato? Ktore je podla teba realnejšie a lepšie?

Datastor řekl(a)...

Samozřejmě že dá, a hned tři druhy (ty se liší podle účinku a schopnosti detekce typů anomálií - nejlevnější je jenom nouzovka, nejdražší vědecká verze detekuje všechno včetně radiace).

Na porovnání obou modpacků ti odpověď nedám. Je to jako porovnávat dvě auta, což ve dvou třech větách vážně nejde. Vyzkoušej sám a uvidíš, co se kde mění.

Unknown řekl(a)...

Dobrý den, mohl bych poprosit o radu?
Mám Stalker SoCH TopSeller edici, jsou v ní předinstalované patche, po instalaci mám rovnou již veri 1.6, poradil byste mi někdo jak přejít zpět na verzi 1.5? Kvůli vašemu skvělému Datastor Modpacku, děkuji za radu :).

Unknown řekl(a)...

Děkuji za radu!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj mám jeden problém se spuštěné SoCh s tímto modpackem.Stane se to vždycky při načítaní nové hry. LOG :
FATAL ERROR

[error]Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid()
[error]Function : CALifeSpawnRegistry::load
[error]File : D:\xray-svn\xr_3da\xrGame\alife_spawn_registry.cpp
[error]Line : 93
[error]Description : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN! Děkuji za pomoc

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
na 99% nemáš patchnutou hru na verzi 1.0005. Patche pro adekvátní verze hry najdeš v informační záložce nahoře na blogu (odkaz). Pak by měl modpack fungovat.

Anonymní řekl(a)...

Ahojohužel špatná zpráva já sem to patchnul na 1.005

Anonymní řekl(a)...

EDIT- Když hru patchnu na 1.005 tak mi hra nefunguje, protože mám crack na 1.001 tak to bude tím

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, jaktože mi nefunguje možnost- rychlého uložení a načtení (quick save) Docela mi to způsobuje problémy, protože nejsu schopen savovat v menu a tak se moje hra posune o 2 hodiny hraní nazpět

Datastor řekl(a)...

Proč bys nemohl ukládat přímo v hlavní nabídce? Quicksavy a quickloady jsem záměrně odstranil proto, že občas může dojít k jejich poškození (hra totiž nedokáže uložit všechny údaje). Zmiňoval jsem se o tom i v instrukcích.

Anonymní řekl(a)...

Zdarvím všechny, chci se zeptat, kde se dá případně upravit opotřebení (zničení) obelků? Díky..

Anonymní řekl(a)...

Kam to napisat? Mam jeden napad, a to je vacsi realizmus asi a tazsia hra. A to je prebijanie a pocet nabojov. Islo by zakomponovat do DMP 8, to , ze po přežití ak. není zásobník úplně prázdný, tak nebudu sa mi automaticky přepočítávat do batohu, ale při zostatku v zásobníku pre 30 nabojov , budem mat jeden v komoře a 9 v zásobníku, tak při následnom prebiti ako každý robi pred bojom, jednoducho bud. přijde nadobro o ten vybity zasobnik a vloží zcela nový zásobník. Alebo by sa na zemi objavila bud textura krabicky s tými 9 náboji alebo textura vybiteho zasobniku s 9naboji. Hral som jednu taku hru a to sem si sakra rozmyslel kedy budem prebijat, pretoze tam sem o ti nevystrielane naboje prísiel jednoducho . Logicky by stacilo upravit ukazatel munice a pridat textury , zni to az moc jednoducho aby to bolo uskutecnitelne? Tak co ty na to islo by to?? Tomi 22m

Datastor řekl(a)...

Zklamu tě, ale ne. V enginu Stalkera tohle realizovat nejde a rozhodně by ani teoreticky nestačilo "jenom" přidat texturu a upravit ukazatel nábojů (to by bylo tak sotva pět procent všeho, co by se muselo překopat).

Anonymní řekl(a)...

Ok ,mna to len tak napadlo, :D

Anonymní řekl(a)...

chci se na neco zeptat.. u teto hry jsem prosedel nejvic casu ze vsech a uplne strasne me bavila.. aji jeji pokracovani.. ale kazdyho stalkera jsem hral vzdycky kdyz byl uveden..takze nebyly zadny modifikace atd..

tedka jsem se rozhodl ze si vsechny tri hry zahraju z nostalgie znova..

kdyz ale viidm kolik tech roznejch modifikaci atd je tak se me z toho mota hlava a tedka prijde moje otazka.. v tehle modifikaci jsou uplne vsechny vychytavky ktery aspon za neco stali ?? myslim tim modifikace od upravy grafiky az k vetsimu arzenalu po spankovej rezim atd..

jde me o to jestli nemusim jak blbec prochazet vsechny modifikace zvlast a zvlast je instalovat..

Datastor řekl(a)...

Nic dalšího rozhodně instalovat nemusíš. Ať už kvalitnější textury, další zbraně nebo i ta možnost spánku, to všechno v DMP je. Můžeš si taky projít seznam změn (ten je hned u odkazu ke stažení) a podívat se, co všechno se měnilo nebo přidávalo.

Anonymní řekl(a)...

tak dik..jako ma to 500mega ze tak me to mohlo byt jasny ze tam toho je hodne.. toho clanku jsem si taky vsiml ale nez bych se na vsechny zmeny podival tak bych si ten od pack stihl poskladat sam :D

jinak moc dobra prace..

Anonymní řekl(a)...

Ahoj prosim mam jeden takovej problem u anomalii se me nezobrazujou efekty tudiz nevim ze tam vubec nejake anomalie jsou...proste v miste kde je anomalie neni absolutne zadny vizalni efekt a jeste mam jeden problem kdyz me nekdo zasahne tak se zacne kamera nekontrolovatelne tocit...prosim mas nejake reseni?? diky moc ...btw jinak mod je skvelej :)

Anonymní řekl(a)...

ahooooj prosim jsem novacek a moc nevyjdu s munici a penezma nejde to trosku zlehcit?? treba nejak prepsat castku v nejakym souboru diky moooc

Anonymní řekl(a)...

ahoj udelal jsi skvelej mod diky moc :) Freaky

Datastor řekl(a)...

Efekty anomálií jsem už vysvětloval a je to cílená součást modpacku. Gravitační anomálie jsou bez efektu, zbytek se vizuálně projevuje. Od toho pak ve hře máš šrouby nebo pokročilejší detektory, ale nejde o chybu.

Radu k protáčení obrazu jsem psal v nejčastějších dotazech ke Stínu Černobylu, nedostatek munice a peněz je pak stejně jako neviditelnost několika anomálií základní součást modpacku a tu měnit nebudu. Ztratil by se tak význam hraní.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj
Chtěl bych ti poděkovat za parádní práci,s tvým modem je hra opravdu super . Těsím se na pokračování.Děkuji

Zloun

Datastor řekl(a)...

A já zase děkuju za takhle pozitivní zpětnou vazbu :).

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Datastore, prosímtě mám problém, Stáhnul jsem si již tvé DMP k call od Pripyat a clear sky a rád bych k stínu černobylu, ale tvůj link sice jde bez problému stáhnout, ale nejde mi nijak rozbalit, mám nejnovější 7.zip a přesto mi to píše, že soubor nelze otevřít jako archiv, pročítal jsem mnoho komentářu, ale nikde jsem nic nenašel.Mohl bys poradit, nebo dát jeden link navíc, kde by to bylo třeba jako .rar?

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
před chvíli jsem DMP na zkoušku stáhnul a všechno proběhlo bez potíží - je to normální 7z archiv a ani rozbalení nedělalo potíže. Podívej se na kontrolní MD5 součet, jestli se něco nestalo při stahování.

Anonymní řekl(a)...

Jéé no a teď abych se červenal i mezi těma ozářenejma půlkama co mám, po novém stáhnutí vše ok, moc díky za radu, je vidět, že ty opravdu nezklameš.
Eště jednou díky

Datastor řekl(a)...

Stane se, z toho si nic nedělej :).

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,

jen takovou otázku. Mod je dělanej jen pro hru s ruským zvukem a titulky v češtině? tzn. s anglickou verzí ho nesprovozním? díky za odpověď!

Datastor řekl(a)...

Ale vždyť jsem to tady už několikrát psal, dokonce i v základních informacích to je (konkrétně v bodě 5).

Anonymní řekl(a)...

Díky za ten odkaz,

věc se má tak, že když otevřu "základní informace" na stránce s modem na Shadow of Chernobyl, hodí mě to sem http://datastor-modpack.blogspot.fr/p/hlavni-strana.html, tak jsem se raději zeptal. Nicméně, díky za odpověď!

Datastor řekl(a)...

Díky za nahlášení. Na Bloggeru se zase něco aktualizovalo a díky tomu se vyskytlo pár novějších chyb, včetně těhletěch nefunkčních odkazů a nemožnosti editovat hlavní strany přímo přes ikonu úprav (což je změna naprosto stupidní). Kdyby se náhodou nedalo kliknout i na další odkazy, stačí dát vědět a já je předělám. Ještě jednou díky.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,

napřed bych chtěl poděkovat za mod, oživil jednu z mých nejoblíbenějších her. A musím říct, že je lepší než originál.

Nicméně, našel jsem chybku. Našel jsem Sig Sauer P220 tušim (v základně banditů; něco jako Borovův stash) a v popisku se píše, že je překomorovanej na 9x19. Nicméně, stále je potřeba munice 0.45 ACP.

Už mě to stálo život v labu X-18, no ammo v mojí "Pí najnty" a měl jsem jen jeden zásobník do Siga a hromadu nábojů 9x19, který jsem mohl po Snorcích snad jen házet.

Díky za mod a good luck v budoucnu :-)

Datastor řekl(a)...

Já zase děkuju za pozitivní reakci a jsem rád, že se DMP líbí :). Chyby se Sigem jsem si všiml, v nadcházející verzi už bude (společně s hromadou dalších) opravená.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,mam takovy problem.Wolf po me chce Grozu,tak jsem ji sehnal a kdyz mu ji chci odnest tak zjistim ze Wolfik se prochazi po Zone.Ted zrovna je v Baru,skousim ho prokecnout s on mi jen oznami,ze ukol je splnen a tady mam prachy.Ukol je porad aktivni,prachy jsem nedostal a Groza je furt u me v inventari..co s tim?

Datastor řekl(a)...

Pravděpodobně jsi mu nevrátil předchozí hledanou věc - většinou se to děje právě z těhle důvodů. Případně ho nechej dojít až do Armádních skladů, kde si sedne k ohništi a tam už by od tebe Grozu odebrat měl (mám zrovna cestu okolo, tak se na to taky pro jistotu podívám).

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,

šel jsem s Duty vybít základnu Svobody, resp. zabít Lukáše. Lukáš mrtev, nicméně, na mapě mám stále ikonu "Zabít Lukáše". Je možný, že to je tím, že při útoku umřel "Jednička"?

Otázka 2, je možný zachránit člena Duty v Temným Údolí? Mám dojem, že úkol zadává Kulka.

Moc díky za MOD, je to paráda.

PS: ještě mě napadlo, na P90ce nemám červenou tečku na zaměřovači, dá se s tím něco dělat?

Předem díky za odpovědi.

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
někdy se ikony z mapy neodmažou, je to třeba i případ ukazatele v Kordonu u Petruhovy skupiny. Na hru to vliv nemá, takže tomu netřeba přikládat nijak velkou důležitost. Člena Povinnosti zachránit jde, ale je to poměrně těžká akce. No a ke kolimátoru na P90 - to bohužel nijak opravit nedovedu, je to chyba renderu přímo ve hře.

Každopádně díky moc za chválu.

«Nejstarší ‹Starší   401 – 579 z 579   Novější› Nejnovější»