NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

15. srpna 2010

Zbytek výbavy

Dnešní novinka představí několik dalších zbraní přímo v akci. Konkrétně se jedná o brokovnici Saiga 12-C, modulární pušku Magpul Masada komorovanou na munici ráže 7.62x39mm, rezavý samopal AK74-SU, ruský PP-2000 a německou MP7. Na závěr si ještě prohlédneme nově vymodelované pistole Desert Eagle, Colt 1911 a USP. Bohužel mi stejně jako stalkerům na LARPu moc nepřálo počasí a tak je Zóna trochu pod mrakem.


Vide je jako obvykle k vidění i v 1080p [doporučuju prohlížení přes celou obrazovku].

39 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zatím mám dojem že místo modpacku vyjde videomodpack... Snad se pletu. Doufám.

X.

Datastor řekl(a)...

Můžu vědět, jakou spojitost má ukázka výbavy a finální obsah hry?

Anonymní řekl(a)...

Héééj, paráda:) Jak si už jednou někde pronesl. My, 'zbraňofilové' si tentokrát přijdeme na své:-D
Doufám, že Sajga snad nakonec nebude plivat 7.62 munici jako v tomhle videu? A ten Bušmástr bude k mání i v .223 munici?
MouseSentinel

Anonymní řekl(a)...

no nice hele jaky je jmeno ty pisnicky zdá se mi že jí od nekud znám

Datastor řekl(a)...

Sajga bude střílet normální broky, ještě jsem u všech zbraní ty konfigy nesjednotil. Masada pak bude samosebou jak v normální NATO ráži (písková), tak i v 7.62 (černá).

Anonymní: Black Lagoon (Mell - Red Fraction)

Anonymní řekl(a)...

jo díky moc

Anonymní řekl(a)...

Koukal jsem i na to druhé video co tam máš a nakonec ten kolimátor k Tavoru není tak špatný:) Ale chtěl by odebrat přiblížení.
A opravdu bude stát kulomet BAR 24500 rublů? Vždyť je to v podstatě kus šrotu, velká krá..vička:-D
Nebyla by lepší přiřadit k MP7ce náboj 5,7mm? je to menší rozdíl v průměru oproti originální 4,3mm. Páč na 9mm by to už muselo mít mnohem větší průměr laufu.
Tahle verze USP má značení Match (ale asi si to spíš jen nestihl dopsat;) A jelikož je to drahý sportovní terčovnicový speciál, možná by chtěl jako v reálu trochu víc zvednout cenu. A teď mě napadá. On se vyrábí jak v 11,43mm, tak v 9mm. Nebylo by možné, aby se ve Stalkerovi objevila i varianta 9mm? A to samé třeba i u P220ky. Na první pohled je od P226ky k nerozeznání. Model P226 by se také mohl v novém DMPčku objevit;) (já vím, já vím... jsem na zastřelení)
MouseSentinel

Datastor řekl(a)...

U toho kolimátoru jsem se snažil co to šlo, i když je vidět, že je to jenom úprava optiky z FN2000. Přiblížení ještě odeberu, s MP7 a municí do ní se ještě neví. Přidávat ale náboje jenom pro jednu zbraň mi nepřijde jako nejlepší nápad.

Jinak ale BAR bude stát hodně. Je sice větší, ale účinek to hravě vynahradí. Vojáci Monolitu to můžou potvrdit. No... vlastně (už) nemůžou.

Anonymní řekl(a)...

Proc ma Masada 7.62x39mm optiku napevno kdyz klasicka je i bez optiky?

Anonymní řekl(a)...

Myslím 5.7x28mm do P90ky nebo Five Seven... Navíc více odpovídajá náboji originálnímu do MP7ky než klasická pistolová 9x19mm.
Ach... tak to se na ty Monoliťáky moc těším!;) A co vůbec dostanou za novou výbavu?:)
MouseSentinel

Datastor řekl(a)...

Anonym: Prostě ji má, ber to jako změnu.

MouseSentinel: Několik z nich má FAMASy, taky pár SCARů a jednotky v podzemní laboratoři i Protektu (a samozřejmě i několik dalších hraček).

Anonymní řekl(a)...

Ano, dobře sloužila, ale jednou prostě potřebovala nahradit něčím jiným a teď by si jí třeba do Afgánistánu nikdo nevzal. To samé třeba s naší osmapadesátkou (na kterou se mimo jiné móóóc těším (bude jen kosa nebo přibude aj pádlo?):) Přes 50 let nám sloužila dobře, ale dnešním trendům už nestačí. Naše budoucí generace se na ní také budou koukat jako na 'kus šrotu' a nepochopí mě, v té době už dědečka, že se na ní budu pořád koukat jako na posvátnou pušku, se kterou jsem prožil mládí;)
MouseSentinel

Anonymní řekl(a)...

jo jasně to jo jasný že každá zbřan bude jednou nahrazena ale nahradit bar a m1 garand a tommyho m16 to se jim moc nepovedlo no rusové svoje mosiny nahradily ak-47 a byla to vyborná zbran ale vz.58 je hezčí aspon pro mne no škoda že nikde do stalkera neni čz.805 to byla pecka

Anonymní řekl(a)...

Tak vem si, amíci ve Vietnamu potřebovali rychle nové pušky. Řádné pořádné výběrové řízení, ani dlouhodobé zátěžové testy jako v tehdejším sovětské svazu se nekonaly a tak se vojákům dostala do rukou naprosto nová, nevyzkoušená a neznámá puška. Ba ani řádný výcvik s ní vojáci neprodělali:-D Prostě bum... a měli nové pušky. Ale potřebovali to, tam, kde měli vietnamci relativně nové sovětské automaty, tak měli američani buď samonabíjecí pušky, nebo staré, rozvrzané samopaly a kulomety.
V CCCP měli soudruzi dostatek času na řádné ZaZaZaZátěžové zkoušky;) Není divu, že Kalašnikovy, nebo naše osmapadesátky fungují a budou fungovat i tam, kde americké AR15ky kolabují. K Sovětským zbraním žádnou náklonnost nepěstuju, ale tohle se jim upřít nedá:) (nikomu to neříkejte, ale ze srdce nesnáším Rusko a všechny rusy bych jednoduše pobil!!!! Hned vedle Němců a rakušáků a Američanů a Talibanců a Severo Korejců a Číňanů a ... ješiš, já nesnáším celej svět:-D!!!)
Mousesentinel

Anonymní řekl(a)...

jj ja taky říkam jenom že mají dobré pušky a sout m16 a ar15 maš taky pravdu jsou to sra..ky maš neakej stát vůbec rad kromě čr

Anonymní řekl(a)...

Jo, Izrael. Ale to je asi tak všechno. Všichni jsou kre**ni:) Oni by ty AR15ky nebyly tak špatné zbraně, kdyby neměli mechanismus s použítím přímého tlaku plynů. Tenhle problém řeší třeba německá M416ka, která používá osvědčený pístový mechanismus, který se velice uplatnil třeba v AKčkách, G36ce nebo naší osmapadesátce:) Ale i tak bych si jí do Afgánské pouště nevzal. Já prostě vyrostl na padesátosmě a u ní i zůstanu. A proto se už nemůžu dočkat na novou verzi DMP, kde se konečně objeví:)
MouseSentinel

Anonymní řekl(a)...

no ani tak m416 jako jako heckler und koch 416 a je to upravená m4
chteli ji uprvait tu m4 seals nebo socom ted nwm každopádně hk 416 je tisíc krat spolehlivější než colt m4
a vz.58 to je krásnej českej spolehlivej kver

Anonymní řekl(a)...

neake info o hk416

http://en.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_HK416

Anonymní řekl(a)...

Ja vím, HK podle zbrojovky. Ale vždyť víš, že když amíci něco přijmou do výzbroje, rovnou před číslo nacpou i to eMko. Ale pořád je to hračka, o kterou se MUSÍŠ starat.
Asi se nic nevyrovná našemu Kosíku a Pádýlku:)
MouseSentinel

Datastor řekl(a)...

Tak třeba já BAR skutečně můžu. A že je to stará puška? No a co? V Zóně přece jenom svoje uplatnění najde a síla je devastující. Víc stalker nepotřebuje :). Stejně tak jsem si oblíbil Simonova, i když spousta lidí může říct, že je to krám - ale mám ho v oblibě a to mi naprosto stačí.

Vzor 58 ale bude bohužel jenom se sklopkou, nemám model s pevnou pažbou.

Anonymní řekl(a)...

přesně tak daty(jestli ti tak mohu říci) mne se taky libí bar i sks a u tý vz.58 to vůbec neva že ma sklopku

Datastor řekl(a)...

Klidně můžeš - sice bych taky rád měl i model s pevnou pažbou, ale pořád lepší než drátem do oka. Ony vůbec ty starší zbraně skvěle dotváří atmosféru.

Anonymní řekl(a)...

tjn v tom mas naprostou pravdu

Anonymní řekl(a)...

On by asi ani nebyl porblém heknout na ten model pevnou pažbu. Ale musel bych se zeptat pár lidí :) (Jmenovitě KingFridaye, JunkieBastarda a asi i nějakého texturera). Ale to je moc práce a není jisté jestli by se to dotáhlo do konce. Navíc - Jenom kvli pažbě ?
Werc

Anonymní řekl(a)...

hele daty a ten bar bude používat co za munici tu a samou co sks nebo jinou

Datastor řekl(a)...

Samozřejmě že by to význam nemělo - tohle spíš byla řečnická otázka :).
BAR bude používat normální SVDčkovskou munici 7.62x54.

Anonymní řekl(a)...

A nebyla by lepší, aby BAR papala .308 munici? Mechanismus BARu není dělaný na náboje s rantlem (R jako rantl;) Nejvíc se původnímu .30 náboji podobá právě .308, která i ze .30ky vznikla. Ale opravdu, do toho nechci kecat... kdyžtak mě už kopněte do pr**le:-D
MouseSentinel

Anonymní řekl(a)...

http://cs.wikipedia.org/wiki/BAR_1918

něco o baru jj s tou svd municí je fajn nápad ale ta munice je dost drahá

Anonymní řekl(a)...

Kdyz se už v DMP oběvují druhoválečné zbraně cotak přidat P38 (a nástupce) nebo MP (StG) 44, těch bylo po válce v NDR využívano celkem dosti i milici a policejních sborů, ale na ně nebude asi model...

Anonymní řekl(a)...

hele daty jaká je tvoje nej zbran oblek a frakce

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore muzu se zeptat kdy asi vyjde novy modpack? Ja jen ze semi nehce zacinat novou hru kdyz ji pak budu muset zase zacit znovu, tak bych pockal. Jinak jsem rad ze se obcas najde nekdo jako ty, kteremu nestaci puvodni hra a snazi se ji vylepsit. Fakt odvadis super praci.

Šlajs

Datastor řekl(a)...

Dík moc za reakci. Na otázku ohledně vydání ale ještě odpověď nedám. Nerad bych pak v případě komplikací psal, že se termín protáhne nebo tak podobně. Až budu s prací u konce a podoba modpacku se mi bude zamlouvat, dám včas vědět. Taky by ostatní nebyli moc rádi, kdyby jim hra někde padala jenom proto, že jsem spěchal a nestihl DMPčko otestovat.

Anonymní řekl(a)...

Datastor Modpack by byl hezký dárek k Vánocům.

Předem za něj díky.

X.

PS: Dobrá práce Datastore, možná tě jednou najme nějaké studio pro spolupráci na nějakém Stalkerovi 3 apod..

Anonymní řekl(a)...

Děláte si srandu? K vánocům ani náhodou! Budu teď maturovat a opravdu si nemůžu dovolit v novém roce měsíc závislosti na DMPčku...

Datastor řekl(a)...

Nikdo nikoho nestrašte, DMPčko bude dřív než na Vánoce.

Anonymní řekl(a)...

Baf! To jste se ale lekli že... Tak snadno se dá šířit nějaký hoax...

PS: Tipuji že do nového školního roku s novým DMP! (Povinná školní výbava, že Datastore...)
Ke každému penálu značky Stalker jeden modpack zdarma...

Anonymní řekl(a)...

ach jo až na nový školní rok musím se učit a ne hrat stalkera to bude pro mne lákadlo

Datastor řekl(a)...

A co to bylo za detektor? Mně teda fungovaly všechny - anomálie se ti pak objeví na mapě jako červená značka s lebkou.

Datastor řekl(a)...

Tak fajn, podívám se na to. Díky.