NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

16. června 2016

Kterak (ne)dodržovat původní plány

Snaha o co nejlepší výsledek nemusí vždycky být tím nejlepším, co člověk chce. Už zhruba před měsícem bylo jasno – práce na DMP pro Call of Pripyat měla být u konce a pokračovat měl jenom betatest. Myšlenka hezká, to vskutku... ovšem to by se nesměla objevit možnost náhrady několika dalších zbraní za kvalitnější verze. No a protože se mi podobné úpravy nechtěly dělat dodatečně po vydání [neb by bylo potřeba začít hrát zase od začátku a to se samozřejmě nikomu nechce], tak jsem si řekl, že těch pár konfigů a modelů přidám ještě teď. 


Tedy alespoň taková byla prvotní myšlenka. Pak se ale ukázalo, že použité nové modely měly svoje animační záznamy v jiném souboru než ty v DMP a tak muselo chtě nechtě dojít na nucenou výměnu asi deseti starších zbraní. No, nebudu to dál natahovat... z původních tří položek se nakonec stalo necelých šedesát. Tím, co všechno bylo potřeba vyměnit, zkontrolovat nebo vyrobit úplně od začátku, vás ale nudit nebudu [protože to docela dobře demonstruje následující fotka]. Důležitá je spíš informace, že zbývá dodělat asi šest posledních zbraní. A taky ujištění, že chystané déempéčko bude tím největším a nejobsáhlejším, jaké kdy vyjde. 


Upřímně... už aby to bylo.

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Fjůůůůůůůůůů tak to bude teda záhul o těch prázdninách DMPčko pro Call of Prypiat a ještě Real Zone Mod pro Shadow of Chernobyl pane bože už aby to vyšlo :D
A koukám že se vrátilo AKáčko ze starší verze :)

Datastor řekl(a)...

Popravdě nevrátilo, jde o kompletně novou variantu :). Díky tomuhle modelu a animačnímu setu jsem tak mohl přidat i pískovou a černou variantu.

Anonymní řekl(a)...

Ohhhh to vypadá výborně :) Hned po vydání musím koštnout :D i když to bude mít ty samý parametry :)

Datastor řekl(a)...

Ono zase kdybych jednomu typu znatelně vylepšil vlastnosti, tak by to moc nedávalo smysl. Zvlášť ne se systémem upgradů, co v CoP už je.

Kallessin183 řekl(a)...

Neskutečně moc děkuju za práci, kterou na DMP odvádíš... Výsledek je znát,kždá novější verze je ještě lepší. Třeba u mě DMP už bych asi dávno na Stlakera zapomněl, ale tvůj mod mě prostě nutí se tam vracet. :)
Díky moc a skláním se před tvou trpělivostí (ta tabulka je šíleně velká)

Datastor řekl(a)...

Tak to mě ohromně těší :). Díky moc a doufám, že se bude líbit i nadcházející verze.

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty, tak jak to jde už dlouho tady nebyla žádná novinka tak jen tak aby řeč nastála :-)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
dobře to jde, akorát jsem se ted dostal do fáze, kdy mi zůstává opravit pár posledních věcí, vybalancovat ještě asi tři nebo čtyři zbraně a důkladně rozdělit herní režimy (do těch se mi popravdě vůbec nechce :)).

Anonymní řekl(a)...

Jéje Daty. Ty holé ruce budou u všech obleků? Klasické stalkeří rukavice zmizí? :D

Datastor řekl(a)...

Ne, to se nemusíš bát. Všechny obleky budou mít svoje vlastní modely i textury.

JoGurT řekl(a)...

Ahoj Daty,
kdy přibližně vyjde tvůj modpack ? ptám se jen proto, zda se vyplatí počkat v napětí, nebo se mi naopak oplatí zahrát ( znovu ) starší modpack, jinak chvála co děláš pro tuhle hru, co GSC dosralo, to napravíš, v naších stalkerských srdcích si pro nás artefaktem :-)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
artefaktem snad ne, to bych polovinu lidí ozářil :). Datum vydání přesně stanovit nedokážu, jelikož ještě čekám na vydání opravy pro upgradovanou verzi Absolute Nature 4, kterou bych chtěl mít podporovanou. To by ale nemělo trvat nijak zvlášť dlouho, takže bych doporučil si počkat.