NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

15. července 2014

DMP Altera [Call of Pripyat] - update 3.70


_______________________________________________________________

Download [29 MB]: dropbox 
Seznam změn: PDF
________________________________________________________


Instrukce:
  • Jednoduše stačí spustit instalátor a vybrat si, jaký režim chcete. Spolu s ním se nainstalují i všechny upravené soubory a změní se číslo verze v hlavní nabídce. Aktualizaci instalujte do hlavní kořenové složky s nainstalovanou hrou [například C:\Hry\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat].
  • Odkaz k aktualizaci je uveden i v základním článku u DMP Altera 3.6. Archiv zároveň obsahuje změny ze všech předchozích aktualizací a není tedy nutné stahovat předchozí.
  • POZOR! Jedná se pouze o aktualizaci k hlavnímu modpacku [odkaz zde], ne o samostatně fungující modifikaci!

Poznámka:
  • Pokud hrajete s navýšeným FOVem [hodnotou zorného pole], je nutné stáhnout si ze sekce doplňků upravené soubory kompatibilní s nejnovější aktualizací.
  • V případě hraní s AtmosFearem je nutné stáhnout znovu DMP plugin pro základní verzi AtmosFearu a soubory z archivu překopírovat do hlavní gamedata složky s aktivním modpackem.

22 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Zdravím, mám problém po nainstalování DMP Altera, když spustím hru mi to napíše ,,Program X-Ray 1.6Engine přestal pracovat,,
co mám dělat??

Datastor řekl(a)...

Tipnul bych si, že sis nainstaloval jenom patch a ne základní modpack (viz. sekce Modpacky - Call of Pripyat). Nejdřív modpack, potom patch. Nikdy ne jinak.

Unknown řekl(a)...

Takže mám smazar DMp a patch a pak nahraát dmp a pak patch 1.6.02?

Datastor řekl(a)...

Ne, vždyť to píšu přímo v instrukcích u modpacku. Pokud nemáš patch 1.6.02, tak nejdřív nainstaluj ten. Jde o oficiální aktualizaci od GSC, kterou bys měl mít tak jako tak - nehledě na to, jestli hraješ s nějakou modifikací nebo bez. Rozhodně si to ale nepleť s patchem přímo k DMP.

Potom přijde řada na DMP a teprv nakonec na update 3.70.

Podrobnější návod najdeš tady.

Unknown řekl(a)...

Tak už to to běží, a je to super, moc díky

Datastor řekl(a)...

Rádo se stalo a přeju příjemnou zábavu.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, prosím tě opravdu nevím jak vyvážit mezi sebou artefakty na pěti místech podle mě nelze zajistit aby se mezi sebou po úpravách v nějnovějších Alterých jakkoliv vyvážili, bubliny, rybky, oka, srdce nelze najít něco co by v konečném důsledku nevysálo hladovýdrž, 5 slotů je tedy zbytečná investice :ˇ(

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
k pár artefaktům ještě potlačení hladu budu zřejmě dodávat, ale to neznamená, že všechny kapsy u obleků půjdou zaplnit bez újmy. Pět slotů smysl samozřejmě má, ale musíš si podle toho vybrat vhodnou kombinaci artefaktů a ty, co už budou mít nějakou negativní vlastnost, prostě oželet. Nikdy jejich vlastnosti nepůjdou vyvážit tak, aby se mezi sebou v pěti slotech nějak nebily.

Anonymní řekl(a)...

Rozhodně bych tě nerad jakkoliv vopruzoval, ale co třeba dopňek, který by vrátil artíkům původní jednoduché vlastnosti, bylo by to příliž složité ? :)

Datastor řekl(a)...

Kromě těch čtyř artefaktů, co jsem zmiňoval v instrukcích, jsem nic dalšího neměnil (a k těmhle čtyřem jsem dodával jenom úbytek nebo nárůst hladovosti). Pokud chceš původní vlastnosti, tak tady jsou (gamedata\configs\misc). Žádnou razantní změnu ale nečekej.

Anonymní řekl(a)...

Mockrát děkuju ! :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, chtěl jsem se tě zeptat jestli ti občas nevadí servilní přístup části tvých příznivců a neporadil by jsi mi prosím jak si v nejnovějším dmp update zajistit původního pouze černého AK 74 "Jaspise" bez tlumiče a granátometu prosím. Díky

Datastor řekl(a)...

Neřekl bych, že by měli lidí mít servilní přístup jenom proto, že jim nevadí přesně to, co vadí někomu dalšímu. Vždycky je možnost se zeptat, ale pokud to někdo neudělá, musí to nutně znamenat nějakou vlezlost nebo snahu se zavděčit? Neznamená. Ten modpack i přes sebevětší snahu stejně NIKDY (!) nepůjde udělat natolik modulárně, aby v něm šlo změnit úplně všechno jenom podle chuti hráče, protože támhle Pavlovi se nebude líbit barva pažbení na Kalašnikovu, támhle Jirkovi zas nebude sedět cena munice, Petr by radši uvítal šedivější texturu na Fortu, Láďa modřejší nebe a Franta zelenější trávu. Nikomu z nich ten názor nejde brát a zároveň jejich názor nejde nutit všem okolo. Nebo z něj dokonce dělat nějakou směrnici pravdy.

Pokud ti jde o Jaspis bez doplňků, tak by mělo zabrat tohle. Stáhnout, rozbalit a překopírovat přes původní gamedata složku.

Anonymní řekl(a)...

Díky za to, ale odkaz nějak nefunguje. Píše to, že "chyba žádný soubor" Na dropboxu Error (404).

Anonymní řekl(a)...

Děkuji ti. :)

Unknown řekl(a)...

Ahoj ! Vopred ti chcem povedať že Altera je výborný mód ktorý dáva S.T.A.L.K.E.R. - ovi novy rozmer a presvedčil ma sa vrátiť k nemu späť. Ale chcem sa ta spýtať že keď mam úlohu "Hnizdo upiru - ziskej plyn" tak ako hľadám dva kľúčiky nemôžem nikde nájsť ten druhy - prvý som našiel v sejfe v padnutom aute a druhy nikde...Pozeral som rôzne navody kde ma byť ale ja ho tam nemam..A teba sa chcem spytať či si ho presuval alebo mam s hrou problem ja... vopred ďakujem aj za vynikajúci mód :)

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky za chválu. Ohledně toho dalšího klíče - nic jsem nepřesouval. Řešení je ale blíž, než si myslíš. Stačí jenom důkladně prozkoumat okolí mostu.

Monster Anonim :D řekl(a)...

Zdravím nom sice už roky tu niesu komenty tak neviem či sa ešte odpisuje ale za skúšku to stojí. Tak chcel by som povvedať že je to super MOD ale chcem sa hlavne spýtať či sa dá ten HUD + Mapa zapnúť... Ďakujem za odpoveď ak dajaká bude :).

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
ta poznámka o rocích byla dost neadekvátní (zvlášť když moje poslední odpověď na dotaz je stará čtyři dny). Na dotazy odpovídám vždycky, ale budiž...

A k dotazu - stačí se podívat do záložky doplňků. V podkategorii pro Call of Pripyat je k nalezení jak zapnutí minimapy, tak i HUDu a dalších věcí (včetně spousty dalších dodatků).

Martin čambál řekl(a)...

Ahoj, je to super, viac realistické, kedy asi plánuješ nový mód. Plánuješ niečo aj pre Lost Alpha ( stiahol som od Boredgunera ale ten je z ameriky a nedoložil upgrade nových zbraní )
http://www.moddb.com/members/boredgunner/downloads/lost-alpha-mod-pack-2014

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
bližší informace ohledně dalších verzí DMP najdeš vždycky na hlavní straně v sekci novinek. Brzo vyjde další verze DMP pro Call of Pripyat a potom se uvidí.

Pro Lost Alphu neplánuju dělat nic, protože mě nijak nezaujala.

Martin čambál řekl(a)...

hej to sledujem povinne každý deň, neviem sa 4.0 dočkať