NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

5. července 2009

Dvojnásobná porce Zóny



Jako první tady máme definitivně poslední, finální verzi DMP pro Stín Černobylu. Všechny opravy a doplňky si můžete přečíst v přiloženém souboru - doplnil bych jenom to, že mrtvoly se už nemění na batohy (to se mi stalo v nové hře jenom jednou u jediné postavy v Armádních skladech) a taky došlo k zásadní opravě ikon, díky níž konečně nedochází k tomu, aby se inventář roztrhal na kousky a nebylo kvůli tomu poznat, co zrovna nesete. Jako minule platí, že modpack běží jenom s patchem 1.0004 a je lepší začít hrát od začátku, aby se všechny změny a opravy plně projevily. V brzké době do sekce doplňků přibude i korektní ukazatel NPC v okolí a zobrazování munice. V tuhle chvíli už ale nemám, co bych na Stínu dál měnil a doplňoval - ale ať tak nebo tak, ta doba strávená v Zóně za to stála. Díky moc všem, kteří se na modpacku jakkoliv podíleli, stejně jako si dík zaslouží i ti, co hru s tímhle výtvorem hráli :-).

EDIT: Jak jste si už určitě všimli v postranním panelu, DMP pro Stín bude dál pokračovat.


Download: odkazy jsou neaktuální
(výhradně pro verzi hry 1.0004)





Další na řadu přichází akčnější bráška s nefunkční válkou frakcí a spoustou dalších napravovaných neduhů. Krom změn, které jsem před několika dny uváděl v postranním panelu, do hry přibyla i puška Mosin Nagant (o kterou se postaral Gosuke) a horkou novinkou je funkční spacák. Ne ta ripnutá parodie ve stylu AMK, ale naprosto nová a konečně fungující verze. Spacák detekuje hrozbu v okolí a dle toho se pak před spánkem zobrazí indikátor bezpečí. Pokud je pruh červený, probudíte se s největší pravděpodobností napůl v kančí tlamě. Pruh je rudý i tehdy, jsou-li v okolí mrtvoly. Bezpečně se tedy dá spát buďto na okrajích map, případně na základnách frakcí a nebo na dobytých územích, kde již neleží žádná mrtvá těla. V modpacku je i ponechána funkce převíjení času - podrobnosti najdete jako vždy v přiloženém souboru, kde je i zbytek změn.

Modpack si vyžaduje novou hru.


Download: odkazy jsou neaktuální

Další odkazy:
Seznam změn a instrukce - Doplňky - DVD obaly

116 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nemám slov, smekám a tleskám. Jen se obávám aby vaše kroky a vám podobných (jiné herní tituly) Netvořili půl hry, které bude zadarmo zvelebovat ku prospěchu hráčů jejich komunity,no spíš ti víc šikovnější. Osobně si myslím že kdyby jste si založili účet a nechali si tam posílat dobrovolné příspěvky za vaší práci, pak by se určitě i váš čas zaplatil:-)

Anonymní řekl(a)...

Dekuju,dekuju,dekuju a jeste jednou dekuju....Dneska bude bezesna noc,zitra bezesna prace :))

Anonymní řekl(a)...

Patří vám velké uznání.Ještě že mám dva měsíce, abych to péřádně prochodil a pokochalse.(:-)

Datastor řekl(a)...

Všem moc díky za chválu - to, že si tyhle modpacky našly svoje místo u hráčů je ale odměnou tou největší :-).

Jožka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Prosim Datastore prosim te nejde mi fs game a ja nevim jak byl v posledni chvili vypadal nez jsem vsechno napsal na true prosim nejak to sem napis nebo posli na email tada50@seznam.cz
Jinak dobre uz hraju vsechny tvoje mody od DMP 5.0 a A na cs od 1.5

Mynny řekl(a)...

Neuvěřitelné! Vytáhl jste STALKERA CS z hodnocení 50% na čistých 90%, povedlo se vám to, co se tvůrcům nepodařilo za více než rok mezi původní hrou a CS. Byl jsem smířený s mizernou účinností a přesností zbraní, ale idiotské respawny a neustálé volání o pomoc mě doháněly k šílenství. Děkuji, děkuji, děkuji.

Mimochodem je možné, že problém s padáním hry (xcore.dll) po instalaci modpacku způsobuje použití Smart Mod Manageru, protože při pouhém extrahování souborů z archivu mod běhá bezproblémově (i na 1.5.09), zatímco s SMM jsem se vůbec nedostal do hry.

Jožka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Datastor řekl(a)...

Mynny: Ta možnost tady vždycky je - vždycky je lepší dát přednost ručnímu dodělávání a slučování souborů, případně si jenom nechat v Total Commanderu díky Porování souborů zobrazit změny a ty pak ručně dodělat/upravit. Ale jsem rád, že si modpackem Clear Sky zvedlo použitelnost :-).

Jožka / Genesis: Stačilo na fóru, při hraní jsem tyhle chyby nezpozoroval... ale ještě se podívám. Případně by možná mohlo zabrat smazání ui_hud.dds z gamedata/textures/ui (jenom na zkoušku, protože v něm je i odstraněná indikace hodu granátů a tak podobně).

Mynny řekl(a)...

Projížděl jsem seznam změn, a nikde jsem nenarazil na zrušení ukazatele nábojů v zásobníku/celkového počtu nábojů. Jedná se o úmyslnou změnu směrem k realismu nebo o bug?

Datastor řekl(a)...

V readme nebude (bohužel) zjevně všechno, co jsem plánoval - ale o bug nejde, netřeba se bát. Ukazatel munice chybí v obou verzích modpacků - jak pro Stín, tak i Clear Sky.

Anonymní řekl(a)...

hodne velka skoda, ze to pada pod patchem 1.005 :-(
protoze ten patch je defaultni pro Platinum verzi hry.
Skoda, skoda, skoda :-(
Xaint

Datastor řekl(a)...

Stačí si přečíst předchozí článek, kde jsem se funkčností modpacku na vyšších verzích patchů zaobíral.

Anonymní řekl(a)...

Aha.
Troska toho RTFM a docetl bych se, jak to rozbehnout i na 1.0005.
Moc se omlouvam, je to moje blbost, ze jsem si neprecetl kompletne readme :-P
a teprve ted koukam, ze jsi napsal o predchozich clankach.
Njn. Obcas se vyplati cist dal.
Xaint

Anonymní řekl(a)...

Ahoj

pokouším se modpack stahmout asi už po dvacate , ale vždycki se mi to přeruší...nemáš to uložený ještě někde jinde???

Anonymní řekl(a)...

super už to mám stažený děkuju moc

Stalker řekl(a)...

datastore hele mam trainer pac chci vyzkouset jak to cely vypada to SOCH ale porad me zabijej i kdyz mam nesmrtelnost nevic cim to je?

Mynny řekl(a)...

Ahoj, dostal jsem se až na konec a překvapilo mě, že *SPOILER* Modpack odstraňuje ukazatel Střelcovy energie, ta část je dost hnusná i bez zbytečného ztížení modpackem. Nedal by se tam vrátit? *SPOILER*

Datastor řekl(a)...

Neřekl bych že je to nějak zvláštní ztížení, ale pokud je potřeba, stačí z gamedata/textures/ui dočasně odstranit ui_hud.dds

Anonymní řekl(a)...

Kdy bude ten patch bo co ? (zhruba)

Datastor řekl(a)...

Zhruba brzo. Ještě potřebuju dodělat pár posledních úprav včetně inventáře pro normální monitory.

Mynny řekl(a)...

Dík, už jsem ho porazil i bez toho.

Anonymní řekl(a)...

Daty bude dnes ten patch ? nebo až zítra ?

Datastor řekl(a)...

Bude tehdy, až se mi povede dodělat rozložení inventáře a ještě je potřeba dodělat pár výkupních konfigů.

Anonymní řekl(a)...

mohl bych se zeptat proc je datastor v RU dabingu a ne v CZ ??
Jestli v tom je nejaky hacek bo tak neco.
Dekuji za odpoved

Datastor řekl(a)...

Samozřejmě se zeptat můžeš - ta ruština do hry víc pasuje, dabing (hlavně ve Stínu) se až na pár vzácnějších okamžiků silně nepovedl - proto se ale během hry při dialogu objevuje ve spodní části obrazovky překlad v češtině.

Anonymní řekl(a)...

JJ dik, ale cestina je cestina :D
Ale jinak MOC dik za toto kvuli tehle modifikaci jsem zacal znovu hrat stalkera :)

Anonymní řekl(a)...

Dobry den vsem tvoritelum datastor modu mam tu maly problem mam evropskou verzi 1.004 soch na ktery jsem nainstaloval nejnovejsi verzi datastoru a stahl si take program ktery je v odkazu ze stranek hispano nejaky prekladac bo co a kdyz spoustim novou hru tak se mi objevi: nicim dukazy a pri nacitani mi hra spadne nic se s tim neda delat udelal jseem vse co bylo napsane v instukcich. Neco sem o padani cetl na foru ale nic sem z toho nepobral prosim o odpoved diky moc zdar lidi a hodne stesti v dalsich programech

Datastor řekl(a)...

Nejdřív - Výpis z logu. Pak stáhnout nejnovější verzi (7.5). Kde najít výpis z logu se dozvíš tady: http://stalker.scorpions.cz/forum3/viewtopic.php?f=21&t=991

Na 1.0004 jinak Hispano Patcher nepotřebuješ.

Anonymní řekl(a)...

Klobuk dole za tuto modifikaciu, zatial som ju skusal len SoCh, ale skusim aj CS, asi by stalo za to poslat tie mody do GSC, nech vidia co zmrsili a v CoP uz nezopakovali chyby z CS. Kazdopadne je Stalker paradna hra, jedna z najlepsich ake som kedy hral a takyto hracickovia ako Ty ju dokazu upravit takmer k dokonalosti. Parada, dakujeme.

Anonymní řekl(a)...

datastore dik moc za radu vy a vase strankly ste se stali mymi oblibenci techle vecech

Anonymní řekl(a)...

Ja se jenom divim proc si neudelate vlastni hru myslim, ze vetsinu veci, ktere tady skoro da se rict nefungovali nebo nebyli idealni tak vy ste to krasne poresily proste paradni mode

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, mam takový problém natahal jsem si do stalkera mód 7.5. a když spustím hru, tak se mi po úvodních intrech hra zasekne a nepustí mě ani do menu, musím pak dát escape a jsem zpátky ve windows. Moc prosím o pomoc prstíčkem hrabu.

Datastor řekl(a)...

A zobrazilo se něco v logu? Případně stáhl se modpack kompletně?

Anonymní řekl(a)...

žádná zpráva s chybou mi nenaskočila a modpack by měl být stažen celý, takže nevím. Nemohlo by to být tím že nemám originálku (nemějte mi to za zlé)?

Datastor řekl(a)...

Možná pokud bys tam dal ne zrovna funkční crack. Na Stín Černobylu existuje miniimage, co nijak nezasáhne do souborů, na Clear Sky ale ne. Zkontroluj si taky, jestli sis hru správně napatchoval (Stín: 1.0004, Clear Sky: 1.5.05).

Anonymní řekl(a)...

Už jsem to zprovoznil, mockrat děkuju za pomoc. A jinak ten mod je opravdu povedenej. Tak ja se tu nebudu zdržovat a jdu hrat.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den
Chtěl bych se zeptat jestli už to bylo ve hře nebo s modepackem.
De o AI postav když třeba do někoho začnu střílet pořád stoji a čeká až ho zabiju.
Není na to nějaký program bo mode ny vylepšení AI bo tak.
Děkuji

Anonymní řekl(a)...

Vynikajci mod ale kde se da najit xm8 nebo hk 416

Datastor řekl(a)...

Ve Stínu jsou u Lakomce (Armádní sklady), v Clear Sky u Ašota (údolí).

Anonymní řekl(a)...

ale jestli je to i 7.0 verzi a lakomec je u svobody

Anonymní řekl(a)...

datastore mam menci problem vis jak ten log tak on se mi smazal nebo jakoze on tam je ale je prazdny predtim byl popsany ale ted je prazdny ani preinstalace nefunguje jestli te muzu poprosit posles mi ten svuj dik moc zdar

Anonymní řekl(a)...

abych zkratil tu minulou zpravu posli mi prosimte datastore ten svuj log nebo vypis z logu moc te o to zadam na kolena padam nohy ti libam

Datastor řekl(a)...

Na kolena padat můžeš, ale můj log ti k ničemu nebude. Do logu se jenom ukládá průběh spouštění hry, případně chyba, co zaviní pád. A bez logu hrát klidně můžeš.

Anonymní řekl(a)...

Datastore ješte k te xm8 lakomce jsem bohužel zabil no a u ašota jsem xm8 ani hk416 nenašel

Anonymní řekl(a)...

ale datastore predtim si mi psal dam ten vypis z logu ale hra mi stale nejde kdyz dam novou hru tak to proste spadne po chvilce nacitani
a nemuze to byt tim ze mam nelegalni verzi s crackem na verzi hry 1.0006

Anonymní řekl(a)...

Ahoj datastor,
mám jednu otázku. Modpack je super,
už som skoro na konci :) Len sa mi stala jedna vec. V hre mám G36 a zničoho nič mi strieľa iba po jednej dávke. Stlačím na myši ľavé tlačítko a strelí iba raz. Potom stále držím ľavé tlačítko na myši a nič čiže musím ťukať aby mi to nejako strieľalo. Už sa mi to raz stalo v army skladoch, ale tam som si zobral inú G36 a tá fungovala.
Zdá sa mi že zbraň je možno opotrebovaná ale ani raz sa mi nezasekla, je to zvláštne. V inventári mi ukazuje že tá zbraň je ako takmer nová. Teraz ju ani nemám ako opraviť lebo som v elektrárni.Tá opravárenska sada mi nepomohla.
Dík za pomoc :) MP je fakt super

Datastor řekl(a)...

Nepřepnul sis omylem režim střelby? Pokud je ta puška nepoškozená, měla by střílet bez problémů.

Anonymní řekl(a)...

promin datastore cely jediny problem byl v cracku uz sem si tam dal na verzi 1.0004 crack a uz to fyci a ja se tak happy tak moc dik a chcu se zeptat planujete nebo premysleliste nekdy o tom ze byste udelali tak dmp pro stalker call of pripyat

Datastor řekl(a)...

Zřejmě taky bude, teda pokud zas v GSC nezmění polovinu věcí tak, aby upravování co nejvíc lidí odradilo.

Anonymní řekl(a)...

jo datastore vse je perfektni armada na me zauocila kdyz sem jim ukrad tank zombie vrazdi kazdeho ale mam brosbu da se zvysit nosnost?? pro me je docela fakt mala vezmu par zbrani a sem plny

Datastor řekl(a)...

Jak zvýšit nosnost jsem zmiňoval v instrukcích přímo v modpacku. Navíc ti nic nebrání koupit si u překupníků v pozdější fázi exoskeleton - podle typu se pak odvíjí dodatečná nosnost.

Anonymní řekl(a)...

jo datastore omlouvam se za to zvyseni te nosnosti ja sy to cet ale zapomel na to a chcu se este zeptat sou tam i jini obchodnici nez sidorovic, barman a vedec?

Anonymní řekl(a)...

Mám patch 1,5,05 verzi modpack 2,0,1 dal sem je tu slozku do slozky se hriou prepsal trun a falshe prepsal Trade dal tam ten patch na trade zapnu hru dam novou hru dam mistr jakmle probehne video a zacne mluvit doktor naskocimi Xraxbug ... ze mam chybu a konec .. nevite co stim ??

Anonymní řekl(a)...

datastore mohll bych te poprosit o odkaz na nejake ty editory na stalkera at uz soch nebo cs to je jedno ja je hledal ale nenasel prosim moc

Anonymní řekl(a)...

datastore kdyz prechazim mezi lokacemi tak mi po nacitani hodi spanek je to schvalne nebo je to menci bug v dmp

Datastor řekl(a)...

Nastalo se mi, takže těžko říct. Spánek se po přechodu nezapíná.

Anonymní řekl(a)...

jo a jeste se mi zapina kdyz si nahraju quiqsave a prosimte jednou sem vjel s tim transporterem do anomalie a on vybouch jenze kdyz sem tam vjel s normalnim autem tak me skoro nic neudelalo a ten tank nebyl poskozeny

Anonymní řekl(a)...

moc dobrej mod jenom bych se chtel zeptat jak se prenastavuje baterka zpatky na defaultni pac tahle mi moc nesedi

Datastor řekl(a)...

gamedata\config\models\objects
A tady pak smazat nebo přejmenovat light_night.ltx.

Anonymní řekl(a)...

dobry den vim ze tady asi tento dotaz nepatri ale chci se zeptat jestli je k mani nekde stahnout betaverzi call of pripyat dekuji

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, měl bych ještě dotaz na Stín Černobylu s DMP 7.5final,- granáty ruční, i ty s granátometu nevydávají při výbuchu téměř žádný zvuk-co s tím?
Jinak skvělá práce-klobouk dolů:)

Datastor řekl(a)...

Je to jedna z pár věcí, co bude v novější verzi konečně fungovat bez problémů. Byl tam problém s nastavením hlasitosti, stejně jako u kroků.

Unknown řekl(a)...

Zdar, chtel sem se zeptat jestli mate nekdo skusenosti se SupermodPackem V2.4 FULL na ceske verzi hry. Sice to tu asi nepatri ale jelikoz tady Datastor ma asi nejkvalitnejsi modpacky co sem zatim hral tak bych potreboval vedet co mam udelat aby hra nepadala kdyz chci pouzit jednorucni zbrane ktere tam jsou pridany. Kdyz ji pouziji tak se mi hra sekne a spadne to kvuli tomu XRay Enginu. Nevim si rady dik za odpoved

Unknown řekl(a)...

Jo a jeste mensi pripominka k tomu modpacku ke Clear Sky spis bych doporucil verzi hry 1.5.09 jelikoz pod verzi hry kterou doporucujes mi to neustale padalo i kdyz sem postupoval podle navodu atd. Pod novejsi verzi hry mi to ani jednou nespadlo a hru sem dohral bez problemu tod vse diky

Anonymní řekl(a)...

Ještě k tomu tlumenému zvuku u výbuchů,-novější verzi čeho máš na mysli? -DMP pro Stín Černobylu, nebo až toho pro Cler Sky?, popř. kdy bude hotov :) dík.

Datastor řekl(a)...

Tak samozřejmě pro Stín, když to šlo špatně v něm - nová bude ale pak i verze pro CS, ale ještě datum přesně určit nemůžu. Už to ale snad nebude dlouho trvat.

Unknown řekl(a)...

Datastore prosimte mam jeste takovy mensi problem, kdyz sem hral CS s tvym modpasckem tak sem zbiral flashdisky a pro povinnost mi jeden prebival nevim jestli je to chyba modpacku ale jelikoz v normalni verzi byly jenom 2 tak to bude asi chyba modpacku. Nevim jestli se stim jeste nekdo setkal. Vim ze mi o nich prodali info Mraz, Vasiljev a u povinnosti to byl obchodnik se zbranemi o tom 4 ted nevim kde sem sehnal info ale myslim ze to byl taky Vasiljev.

Datastor řekl(a)...

Tahle chybka mi je známá. Až dodělám modpack pro Stín a pohnu s betatestem CS, tak budu ještě všechny flashdisky kontrolovat.

LQd řekl(a)...

Zdravim, v prvom rade chcem pochválit DMP, dorobili ste veľkú časť hry, je smutné, že dnes už autori zbuchajú len ako tak hrateľný engine a zvyšok je na moderskej komunite, ktora to robi zadarmo. Ešte raz klobuk dole, skvela praca.
Ale píšem kôli tomu, že sa mi v kordone zvyknu pochytiť vojaci so stalkerskou základňou a navzajom sa vystrieľať, padne aj wolf aj všetci čo sú prítomný, na stalker.scorpions.cz som čítal, že má byť niekde upravený súbor m_army.ltx, ktorý to má riešiť, ale nenašiel som ho, kde by sa teda dal zohnať?
A ešte sa mi stáva, že sa všetci niekam rozbehnú, zastavia sa na jednom mieste v kope, niekam mieria (trebars aj do zeme) a vykrikuju akoby videli nepriateľa, či sa s tým nedá niečo robiť a možno to súvisí s prvým problémom.
Ďakujem.

Datastor řekl(a)...

Předem díky za koment - a teď k problémům: Hra m_army nebere, jak jsem se nedávno dozvěděl a všechny informace tahá z m_stalker. Ať tak jako tak, tyhle soubory na vině nejsou - počkej si ještě pár dní na novou verzi, kde už armáda na stalkery neútočí (na vině byli divočáci právě mezi táborem neutrálů a vojáků - často vběhli vojákům do cesty a ti pak po jejich vystřílení nezměnili chování z akce na klid). Od doby co jsem divočáky smazal, je vesnice v bezpečí - pokud vojáky nevyprovokuje přímo sám hráč.

LQd řekl(a)...

Vďaka za bleskovú odpoveď, budem čakať. Podarilo sa mi prozatim uhrať tu bitku v ktorej som sa ocitol a Wolf to prežil, snaď im to vydrži do príchodu novej verzie, prestať hrať a čakať by som nemohol :D:D
Stalkera hram už druhý krát a s Vaším modpackom je to zcela nový zážitok. Ďakujem.
PS: ešte taka drobnosť ma napadla, umožnuje modpack montáž granátometu na G36?

Datastor řekl(a)...

Umožňuje, stejně jako jde granátomet přimontovat i na většinu ostatních zbraní.

Unknown řekl(a)...

Chtel jsem se zeptat jestli v CS jde u nekoho vylepsit ten FAMAS prototyp a ta druha co se da koupit u Asota. A jestli jo tak u koho. Dik za info. Jinak velmi dobre odvedena prace.

Datastor řekl(a)...

Zbraně co jsem dodával vylepšovat nejde, a asi to tak i zůstane.

LQd řekl(a)...

Prosim vas, mam par otazok, ja viem, patrili by skor na scorpions.cz, ale ked tak nenavidim registracie, skusim to teda tu:
Splnil som ulohu doniest vojesnke dokumenty z agropromu, a barman ma poslal za Povinnostou, ze maju nejaku fusku, tak som tam siel, strazca pri vstupe mi zakazal ist dalej, ale pustil ma, Voronin i obchodnik som mnou komunikovali, nakupil som, zobral ulohy a obratilo sa proti mne cele samotarske osadenstvo baru, nie vsak povinnost. Bol som v povinnosti prilis skoro a nemal ma strazca pustit? (ze vraj az po yantare, ale to je este hodny kus hrania, po ceste by som splnil aj ulohy od voronina a dost by mi odmeny pomohli)
Da sa vozidlo uplne znicit az zostane nepojazdne? Obnovoju sa ak ano alebo sa daju zosrotovat vsetky a do konca hry uz ziadne nebudu? Treba doplnat palivo?

Velmi pekne dakujem za odpoved.

Datastor řekl(a)...

Těžko říct, proč tě ostraha pustila, každopádně skutečně platí to, že do oblasti můžeš až po splnění mise v Jantaru. K autům tolik - všechny můžeš zničit, pak už se v lokacích neobjeví. Palivo ale doplňovat nejde.

LQd řekl(a)...

Dobry den,
ospravedlnujem sa, ze zase otravujem, ale prosim este raz o pomoc, od isteho casu mi prestal fungovat spacak, ked ho aktivujem, zmizne a hned sa zase objavi bez menu a to stale dokola, skusal som uz vsetko co ma napadlo a nic, stale prsi a je noc a takto mam ist do dark valley, oh, takisto mi z nicoho nic prestal fungovat dalekohlad, pozicia 5 nic nevyberie. Dakujem.

A este jedna drobnost, mam silny pocit, ze unikatne zbrane (skusane na rychlopanom AK a Fort 12 s vacsim zasobnikom) sa neopotrebuvavaju, pouzivam ich stale a este som ich nikdy nemohol opravit, stale 100% stav.

Datastor řekl(a)...

Unikátní AK by se opotřebovávat neměl, ale ten spacák je zvláštní. Zkoušel jsem ho i v armádních skladech a všechno bez potíží. Ještě se na to hned jak budu mít čas podívám.

Anonymní řekl(a)...

Čau Datastore. Tvůj modpack je senza. Sice jsem teprv v Kordónu ale už i tady je změn hodně. Takže moc dík za modpack. Mám jednu otázku. Jsou v Datastor Modpacku 7 náhodné blowouty? Někde jsem četl, že je chceš vynechat. Já blowouty rád, přidává to na atmosféře, tak se ptám.

Datastor řekl(a)...

Ještě v dřívějších verzích k blowotům docházelo, ale krom nich pak nastalo i dost chyb ve změně počasí, takže jsem je nakonec odstranil.

Anonymní řekl(a)...

Škoda no, byly dost efektní. Aspoň že jsou tam pořádny bouřky.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím nedávno jsem si stáhnul nejnovší verzi modu pro SoCH. Když jsem rozbalil archiv nešel spustit instalátor protože byl poškozený archiv. Prosím o pomoc.

Datastor řekl(a)...

Většinou pomůže stáhnout archiv znovu - případně kdyby bylo problémů víc, tak bych modpack reuploadnul.

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem skusil stáhnout mod znova...
Stejný problém. Pokud byste to reaploudnul budu moc rád.

Anonymní řekl(a)...

Modpack sem nedávno (před 2 dny) stahoval a rozbalil v pohodě. Takže bych řekl, že je to ok a chyba je ve stažení. Stahoval jsi to přes nějaký manažer? Je možny že ten ti to blbě stahl. Jo a Datastore, ten modpack je fakt dobrej ale mám problém. Ta nosnost je opravdu na mě malá. Já sem ten hračička co sebere kde co, aby to prodal i za malou cenu. Tak se ptám, kde se dá editovat nosnost?

Anonymní řekl(a)...

ty co si psal tu zpravu prede mnou sy precti instrukce tam by to melo byt popsane (ja uz se na to taky 1x ptal:D)

Anonymní řekl(a)...

Stahuju to přes utilitu Firefoxu DownloadThemAll tak tím to možná bude. Zkusím to stáhnout normálně.
Díky za radu

Anonymní řekl(a)...

Jo, je to v instrukcích, já to moc nehledal. Dík.

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem to stahnul a funguje mi to :-)
Všem moc děkuju za pomoc.

Anonymní řekl(a)...

Nazdárek:) Nevíte někdo jak se zbavit patche 1.0006 z české edice topseller od cdprojektu? Ten postup na stránce pro verzi 1.0005 mi nefunguje:( Předem dík za info:) E.

Anonymní řekl(a)...

zdravim chtel bych se zeptat zda je normalni ze nevidim anomalie....v normalnim stalkerovy tak je bublina ale stim modpatch mi tu bublinu nezobrazi ani jine anomalie priklat elektricke gravitacni atd. jinek mam tu finalni verzi motpatchu project 7 v stalker shadow of chernobyl ajeste malinkatou prozbu jdou vratit

Anonymní řekl(a)...

zdravim chtel bych se zeptat zda je normalni ze nevidim anomalie....v normalnim stalkerovy vydim anomalie jako bublinu nebo ele vyboj ale tu nevidim vubec nic jenom jak do toho vlezu tak me to zabiji priklad nevidim gravitacni anomalii nevidim elektrickou anomalii nevidim vubec nic jinek mam tu finalni verzi motpatchu projekt finalni verzi 7 dekuji za pomoc

Datastor řekl(a)...

Od toho jsou ve hře šrouby, případně od Sacharova kup vědeckou verzi detektoru, která ti už anomálie ukáže na radaru. Na ty základní anomálie postačí i lepší detektor, co prodává Sidorovič.

Anonymní řekl(a)...

ale ne jako ja chapu ale vim ze jak jsem mel stalkera bez toho modpathu tak mi to proste tu anomalii ukazalo graficky treba takovou bublinu nebo jak je ta elektricka anomalie tak jsem ji videl jako blesky ktere sly se zemne....jako jo me to v tom detektoru ukazuje ze tam je ale ja ji nevidim jeko nejaky vyr nebojak ja to proste nedokazu vysvetlit...proste jak by tam chybelo graficke znazornenite anomalie treba v clear sky v tom prvni dile jak jsi sel v tech bazinach tak jsi je videl ty anomalie jak tak jsou treba nad zemi takove bubliny....ale ja proste nic nevidim jak mam ten modpack tak se ptam jestli to de nejak opravit..

Datastor řekl(a)...

Nepamatuju si už jak, ale nějak to šlo - potíž je v tom, že neviditelnost u anomálií je cílená a nejedná se proto o žádnou chybu.

Anonymní řekl(a)...

a nejde to nejak vratit tu viditelnost anomalii jsem na to zvyklej z normalnich stalkeru treba call of prypiat nebo v clear sky....skus to prosim nejak poresit zda to de normalne obnovit tu vyditelnost vypada to bez toho docela divne....dekuji moc

Anonymní řekl(a)...

prosim skus mi stema anomaliema pomoct....

Anonymní řekl(a)...

hra mi nejde spustit po vlozeni modpaku na verzi hry 10006 mi pri spusteni nove hry vyskoci do windowsu hra se automatycky ukonci a obevi se mi okinko XRay engine po kliknuti more... mi ukaze v radku EXCEPTION REASON: XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "D:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 001B:014CCC85, xrDebug::backend()+165 byte(s)
a v poslednim radku mit to ukaze tohle D:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll
D:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll
D:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrGame.dll

de tuhle chybu opravit???.stalo se to po tom co jsem pridal modpak pred tim to hralo normalne..

Datastor řekl(a)...

Pokud sis tam nakopíroval starší verzi, tak se nediv. Na 1.0005/1.0006 funguje jenom nejnovější verze (a to je 7.607). Pokud nejnovější verzi máš, tak mi zkus poslat výpis z logu. Jak na něj najdeš tady: http://stalker.scorpions.cz/forum3/viewtopic.php?f=21&t=991

Anonymní řekl(a)...

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : no expression
[error]Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\task_manager.script:210: attempt to index field '?' (a nil value)

Datastor řekl(a)...

Tak zůstává znovu si zkontrolovat číslo verze. S poslední 7.607 by k chybě v task_manageru dojít nemělo.

Případně je ještě jedna možnost - smazat 1.0006 a místo ní nainstalovat patch 1.0005. Návod k tomu je v postranním panelu.

Anonymní řekl(a)...

NO STAHOVAL JSEM VERZI 7.607 ALE JAK ZAPNU HRU TAK DOLE V LEVEM ROHU MI TO PISEL ZE MAM VERZI MODPACKU 7.606 NECHAPU...

Datastor řekl(a)...

Protože jsem zapomněl editovat i číslo verze v menu. Jinak zkus to, co jsem psal - odstranit šestku patch a nainstalovat 1.0005.

Anonymní řekl(a)...

no tak jsem udalal jak pises a ted mi to dela to same akorat mi to hodi chybu PROGRAM XR_3DA.EXE prestal pracovat...

Datastor řekl(a)...

Napadá mě jenom srazit patch na 1.5.05, desítku jsem nezkoušel kvůli chybám, co se hned po instalaci objevily. Možná je to taky množstvím textur, ale těžko říct.

Anonymní řekl(a)...

Jo,zítra to skusím uninst a znovu patchnut...

Anonymní řekl(a)...

Jo,už to jede na tom 1.5.05 bez škubu i s DX10..Paráda,díky moc..

Anonymní řekl(a)...

zdary lidi, mám problém v buildu 1935 a jen vy mi můžete pomoct nevim kde jinde se optat... dost se mi to seká i když mi běží i clear sky v poho na střední detaily, napadlo mě vypnout třeba trávu ale nemam tušení jak nastavim grafiku nebo kdybych něco smazl nejakou texturu trávy nevim poraďte pls

Anonymní řekl(a)...

Bolo by sa niečo také urobiť aj pre datastore modpack v shadows of chernobyl ?

http://www.youtube.com/watch?v=hiNq9VGHLmA

Anonymní řekl(a)...

Vie niekto spojazdniť datastore modpack pod linuxom - wine ? Stalker shadows of chernobyl funguje aj s pathmi, ale datastore nespustí a vyhodí chybovú hlášku.

Datastor řekl(a)...

Bez toho E na konci bych prosil... Ty upgrady z videa udělat půjde těžko, zvlášť ne bez skriptů (a ty mi nikdo nenapíše). No a návod jak zprovoznit Stalkera na Linuxu je tady: http://wiki.mandrivalinux.cz/stalker-soch

Anonymní řekl(a)...

taka otazka trosku odveci... ako sa vola ta pesnicka co je v Clear Sky v menu? :)

Anonymní řekl(a)...

nazdar. skusal som nastavit aby trader predaval vsetky veci. Vsetky ;no trade som nahradil =1; 2 ale bez zmeny. stale ponuka tie iste veci, nic nove ... zmenil som aj veci v trade_generic subore.

Datastor řekl(a)...

Sice si tak zlikviduješ veškerou hratelnost, ale budiž... návod najdeš tady.

Morgn řekl(a)...

Daty, nebudu tě chválit, protože to prostě nemá cenu :D DMP je jako vždy dokonalý.. (Přemejšlim v čem chceš jako pokačovat..) :D Jen mne se*e, že to jde jen na určitou verzi hry.. Jsem strašně línej a vůbec se mi nechtělo stahovat si patch :D Ale, ta "námaha" mi za to stála :D ;)