NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

22. dubna 2014

Novinky!

Ne, vývoj stínovského DMP opravdu není ukončen, akorát vzhledem k pracem na Call of Pripyat a loňskému dopilovávání Clear Sky nebyl čas. Dodatečně stažitelné balíčky, kteréžto jsem zmiňoval někdy v září roku 2012 a jejich stav dále upřesňoval v únoru 2013, budou opravdu už pevnou součástí nadcházející verze, stejně jako úprava rozkmitu kamery při střelbě. Mezi neoznámené novinky dále patří oprava chyby, kvůli které docházelo k neodstraňování určitých úkolových značek na PDA mapě [to však byl problém už v základní hře].

Druhá změna opět potěší milovníky zbraní, protože se nově představí pár dalších kousků, mezi nimiž nechybí například ruský samopal Bizon. Dále je přítomen nový, detailnější model Ingramu [tentokrát na ráži 9x19 místo původní .45 ACP] nebo pistole Glock. Vyjma nich si svoji premiéru dále odbude kompletně předělaná systematika skrýší. Těch nyní bude méně, ale zato se zajímavějším obsahem.

No a aby toho všeho nebylo málo, tak nová verze bude kompatibilní i s all.spawn souborem z modifikace Autumn Aurora 2, která do hry [podobně jako Absolute Nature pro Call of Pripyat] přidává novou vegetaci a vyšší trávu.


A teď ještě něco málo ke Call of Pripyat:

V nadcházejícím updatu pro Alteru bude kromě několika oprav, s jejichž vyjmenováním tady teď nebudu ztrácet čas, přítomná i část upravených animací z nově vydané druhé části KingFridayova Reanimation Projektu - konkrétně půjde o pušky Abakan, Heckler & Koch G36, Enfield L85, SIG SG.550 a kulomet PKM. U zbytku bohužel šlo buďto o změny nevelké a nebo o modely, které jsou už ve stávajícím DMP nahrazeny za mnohem detailnější.

Vyjma toho se objeví kompletní oprava granátometných mířidel, jejichž seřizování spolklo opravdu hodně času. Bohužel i zde je třeba dodat, že by to nebyl Stalker, kdyby nedošlo k jistým omezením a kompromisům. Některé z pušek totiž mají model připojitelného granátometu o něco odlišnější než zbraně jiné a nešlo tedy zachovat jednotnou podobu. Platí to pro pušky ZM-LR 300 a Enfield L85, kdy první jmenovaná má celou levou stranu zúženou, L85 zase má pozměněný tvar určitých částí. Kvůli tomu bohužel nešlo použít pozice z jiných konfigů a proto bylo potřeba trochu improvizovat. To jen tak pro informaci, kdyby se náhodou objevil nějaký armádní profesionál a dostal záchvat z toho, že v reálu je to úplně jinak a že tohle je takhle a tamto zase onak. Na několika následujících obrázcích si tak můžete prohlédnout, jak nové pozice mířidel vypadají a jak se v nich zorientovat [aktivní mířící část je označená rudým obdélníkem a střed obrazovky křížkem]. 



No, a to bude pro dnešek vše.

19 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

to je paráda daty :)

Anonymní řekl(a)...

PP-19 Bizon, jupí.
Kdy, kdy, kdy ... už ?!

Datastor řekl(a)...

Bohužel ještě nějakou chvíli ne... potřebuju pořád dost věcí otestovat a doopravit, každopádně dám vědět, jakmile se práce zase posune dál. A díky moc za komentáře :).

Anonymní řekl(a)...

Daty, ty jsi to, čemu se říká ,,neúnavný dříč,,.Respekt a obdiv....! :-)

Anonymní řekl(a)...

Půjde na Bizonka přidat tlumič popřípadě i nějaké koukadlo ?

Datastor řekl(a)...

To bohužel ne - model doplňky nepodporuje a nemá na sobě kotvící body.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, ta Autumm Aurora 2 bude tedy plne kompatibilni s DMP? Na modbb autor tvrdi, ze tento mod meni krome graficke stranky a jeji stylizace i zvukove efekty a neco z hratelnosti. Nebo bude DMP spolupracovat jen s urcitou casti zminene modifikace?

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
samotná AA2 je vysloveně jenom modifikace na vzhled a hratelnost nijak znatelně nemění. DMP nebude využívat nic víc, než právě tu zmíněnou přidanou vegetaci (navíc ve formě doplňku, co si ho potom případní zájemci budou moct stáhnout).

Anonymní řekl(a)...

Jo Ingram a novou ráži . Tak se teším aj na PP-19 Bizona . Tak hodně
zdaru daty :)

Anonymní řekl(a)...

dali by sa pridať financie na začiatku hry ? skúšal som to C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\config\creatures/actors ale bez výsledku

vďaka za radu

Datastor řekl(a)...

Málo peněz na začátku hry má svůj důvod, takže ne, nešlo by to.

Anonymní řekl(a)...

pozri keby som chcel , tak si to tam hodím cez trainer , ale to by ma nebavilo. Inak ďakujem za skvelo odvedenú prácu . Celý mod som prešiel a je to akoby som hral novú hru . Len som si chcel vyskúšať pár vecí na začiatku s lepším vybavení a tak som si pridal ak do predaja hneď u Sidoroviča . Len nemám chuť , hrať to odznova rovnako .

Anonymní řekl(a)...

:D :D :D :D

Anonymní řekl(a)...

AK sis dal hned na začátku hry? Tos tím zabil ten pravý smysl DMP...
Aldaris

Unknown řekl(a)...

Zdravim velkého pána datastora , ten profesional mod je super maš moje velký obdiv a rešpekt ale to už asi len vieš :D :D ...avša trošku som si všimol niektore veci , niektore druhy municie neviem kde by som zohnal , rozhodne nemožem natrafiť na všetky typy municie do všetkých zbraní , dalej taka mala technicka drobnosť k mieridlám na saige-12 (mojej oblubenej :D) som si všimol že su mieridla trošku krivo ja viem že u brokovnice mi to može byť jedno ale aj tak ako by sa to dalo pokalibrovať ? :D a ozaj k tej municii mam jeden napad ak by to šlo ...že by sa dalo platit aj muníciou alebo zbrane u priekupnikov by sa dali vymienať za neake tie naboje namiesto penazí :) niečo v zmysle že ak by sa človek nevedel dostať k municii tak by mal navyber u priekupníka v dialógu že či to chce predať za peniaze alebo za municiu (vždy by to bola municia do tej zbrane ktoru by človek predaval :) ) čo ty na to ? :P :D inač super , sama chvala :)

Datastor řekl(a)...

Díky moc.

Některá munice skutečně jde získat obtížně nebo nejde, ale to hodlám ještě pořešit - teda alespoň částečně. Zas nemůžeš čekat, že při nedostatku nábojů v Professional Packu bude průrazná munice sehnatelná stejně snadno, jako ta klasická. Zahrnovat náboje jako platidlo by přineslo spíš víc škody než užitku a hlavně by byl problém s balancováním.

Mířidla na Sajze vyrovnám do dalšího updatu. Pouštět se do toho vlastnoručně nemá smysl a spíš je akorát rozhodíš (navíc přepsání jednoho údaje v konfigu rozhodí další a je proto potřeba upravovat je vzájemně).

Anonymní řekl(a)...

paráda, těším se na update :)

jen tak btw zaznamenal někdo, že už konečně vyšel tento mod?
http://www.moddb.com/mods/lost-alpha

případně budeš dělat modpack i pro tuto hru? :)

Paulie

Anonymní řekl(a)...

paráda, těším se na update :)

jen tak btw zaznamenal někdo, že už konečně vyšel tento mod?
http://www.moddb.com/mods/lost-alpha

případně budeš dělat modpack i pro tuto hru? :)

Paulie

Datastor řekl(a)...

Díky moc za zájem.

Vzhledem k tomu, že modifikace sleduju, všiml jsem si i Lost Alphy. Na otázku, jestli na ní budu dělat modpack, existuje jednoduchá odpověď - nebudu. Víc nemá smysl dodávat.