NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

8. listopadu 2013

Nemilá zjištění a nová výbava

Tenhle měsíc nebyl na modifikování zrovna tím nejlepším - nejdřív to začalo oním už minule zmíněným reuploadem modpacků na torrenty a následně to pokračovalo odhalením zásadní chyby v Absolute Nature 3.1, se kterým měla být nová Altera kompatibilní. Pro ty, kteří neví, o co se jedná - AN je modifikace, která nahrazuje stromy v základní hře za varianty s vyšším počtem polygonů a stejně tak mnoho dalších stromů a keřů do hry přidává (zvlášť vrby v Zatonu vypadají opravdu hezky). Po poměrně dlouhém betatestu se ukázalo, že Absolute Nature zaviňuje pád hry v Pripjati během evakuační cesty k vrtulníkům. Podle informací sice tahle chyba měla být opravená, ale skutečnost je (jak jinak) diametrálně odlišná.

Výše zmíněný pád "řeší" polská oprava, která sice na tenhle zádrhel funguje, jenže hned po něm následuje další, díky němuž hra v podstatě nejde dohrát (nelze nastoupit do helikoptéry a tudíž se ani nepřehraje finální outro, pouze se vygeneruje hláška upozorňující na odlet vrtulníků). Plánovaný plugin, který by měl Absolute Nature aktivovat i v DMP, se tak bohužel bude muset omezit pouze na Zaton a Jupiter, Pripjať bude vypadat stejně jako kdykoliv jindy.

Jinak proběhla náhrada stávající brokovnice Maverick na rozšířenější ruskou TOZ-194. Ta je společně s několika málo dalšími zbraněmi k vidění i v následujícím videu.


21 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kdybych měl lepší grafiku, mohli jsme na ten problém s Absolute nature přijít už dřív :0)
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

I tak se už moooc těším. Hlídám to tady i několikrát denně :-) Držím palce Date a hodně nervů při problémech :-)

Voky84

Datastor řekl(a)...

Aldaris - to by sám o sobě nebyl problém. Problém je vyloženě ten pád... což je škoda, ale bohužel je to tak. Víc zarostlá Pripjať vypadala pěkně.

Voky - No, zrovna u Pripjati bylo problémů sice míň, ale o to zákeřnější. Každopádně díky.

Anonymní řekl(a)...

Tak proste pouzij Nature pack 2...

Datastor řekl(a)...

AN2 upravuje jenom textury, ne vegetaci v úrovních, takže tahle varianta odpadá.

Anonymní řekl(a)...

Já už nemůžu nedočkavostí ani spát. :-)
Moc se těším. Už jsem se nudil a nainstaloval OL 2.2 na SOCH.
Ale upřímně. "Pořád to jaksi není ono."
"Jo jo, bez Datyho to nebude nikdy ono."

Sub-Zero

Anonymní řekl(a)...

Není to ono protože hrát to furt dokola nudí... jak výjde nové DMP tak si to moc rád zahraju celé odznova... podruhé mě to už ale neláká, když tak jo ale jen protože mě baví začátky, jak si musím vše sehnat a je dost úkolů. Ale asi v polovině hry pak začnu čekat na další nové DMP. :))

Datastor řekl(a)...

Žádná hra přece nejde hrát donekonečna se zájmem jako na začátku. To ostatně platí i pro cokoliv ostatního :).

Anonymní řekl(a)...

A hraješ to na maximální obtížnost? To je totiž rachot až do konce :-D A u nového CoP to bude platit dvojnásob.
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

Já jedu jen na Max obtížnost.. s malou obtížnosti se to oddaluje reálu. :D takže tak :)

Anonymní řekl(a)...

Je pravda, že mě taky asi nejvíc baví začátky, kdy nemám skoro nic, ale díky superzbrani, která bude v CoP, mě to spíš vytáčelo :-D
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

Dobre nove zbrane,
ale luto mi je te pady v pripjati to su naozaj nemile novinky čo maš tím problemy. Ale už se nevim dočkat na alteru nevim spát od radosti :D jj . good job, DATY

Anonymní řekl(a)...

Ale fajné by bylo ještě k sakru, kdyby tam šlo hrát na kytaru a harmoniku.. to by bylo něco.. rád hraju tak že prostě se do toho vžiju, takže posezení u ohně atd nevynechám.

Anonymní řekl(a)...

Krom toho ty songy co tam hrajou na kytaru ve stalkerovy jsem se všechny naučil na kytaru, kromě nových z CoP. A nejoblíbenější co jsem vždy rád poslouchal a rád hraju: http://www.youtube.com/watch?v=IyOrDBRdzlE
Agains the ionized ods. prostě nejlepší :D

Anonymní řekl(a)...

Daty, chci se zeptat, zda pro CoP DMP(to co teď výjde) jestli bude fungovat s tímto módem: http://www.moddb.com/mods/atmosfear-for-call-of-pripyat

Jde jen o vylepšení počasí do reálnějšího pohledu. Bouřky, světlost ve dne a v noci atd... ještě nevím jestli je to dobrý mód toto, ale vypadá to dobře.
Jediné co jsem zkoušel a moc jsem byl nadšen je mod pro SoCH: Stalker weather overhauled 3.1.
A to jsou fakt úžasné změny které jsem vždy hledal, např(když tam hodím soubor s temnější nocí) tak noc je parádní, jak nemáš baterku.. nikam nedojdeš, protože vidíš velký kulový, jediné na co se dá koukat jsou hvězdy na obloze :D.

Mno česky řečeno, prostě byl chtěl vědět jestli by to fungovalo s DMP, a nebo jestli bys to tam nenarval třeba(ovšem spíše jako doplněk protože někdo to nemá rád ty temné noci).

Anonymní řekl(a)...

Aha, tak jsem používal 2.0 a 3.1 teď zkouším, kde mám problémy to nainstalovat.

Datastor řekl(a)...

Ne, že by všechno, co ke zprovoznění AtmosFearu v DMP potřebuješ, tady už nebylo :).

Anonymní řekl(a)...

Ahaa, to pardon, to jsem přehlídl, :D. Teď zkouším na SoCH weather overhauled 3.1, mění to jen počasí, shadery... a když to zprovozním, tak vše jede kromě sidorovidčce. Jelikoš musím spustit novou hru, tak po ukázkách Sidorovič jen sedí, tak zhuleně kývá hlavou, ale nemůžu na něj promluvit ani on nemluví. Tož teď furt zkoumám co se tam mohlo podělat když to mění jen počasí. Zřejmně je Sidoráč i překupník mraků nebo co :D

Nenapadá tě něco daty? :D

Anonymní řekl(a)...

A samozřejmně to míchám s tvým DMP. To je automaticky, jak je stalker musí být i DMP. :D

Datastor řekl(a)...

Protože Weather Overhauled zasahuje (jak jinak) do víc souborů, co už jsou v DMP a pak samozřejmě dojde k problémům. Neaktivita Sidoroviče je kvůli tomu, že engine nedokáže vyhodnotit nahrazenou nebo přidanou část skriptu a proto se hra v podstatě nespustí, resp. nesepne se začátek příběhu. Na druhou stranu alespoň hráč snáz zjistí, že je něco špatně.

Anonymní řekl(a)...

Máš pravdu, nějak se mi podařilo otevřít dveře bez kecání.. škoda jen že to počasí tam vypadá dobře mno ale jinak to spolu nekomunikuje. Tož na overhauled kašlu :D