NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

5. října 2013

Jenom další přidělávaná práce

Poslední dobou se objevilo několik reuploadů DMP bez mého svolení, a to i na torrentech. Údajně proto, že je takhle všechno pohromadě a na jedno kliknutí. Pravdou ale je, že nejde o nic víc, než prasárnu a neúctu k téhle tvorbě, spojenou s labilní snahou se zviditelnit prostým uploadem, který zvládně i opice. Nebudu tady uveřejňovat konkrétní odkazy (a žádám, aby tak nečinil nikdo, pokud na ně náhodou narazí), jen na tuto skutečnost chci upozornit. Jediné oficiální a funkční modpacky jsou k mání POUZE pod odkazy na tomto blogu a NIKDE JINDE (navíc jde o odkazy bez potíží dostupné, takže výmluvy, že se něco stahuje pomalu, neberu).

K tomu se váže ještě jedna věc - pokud někdo reuploadnutý modpack stáhne a začne hrát, nenesu absolutně žádnou zodpovědnost za možné potíže a stejně tak nebudu k těmhle "přehrávkám" poskytovat žádnou technickou podporu. Nehodlám řešit ani to, pokud se někde objeví déempéčko "obohacené" o nějakou vlastní úpravu jenom proto, že si někdo myslel, že to takhle bude lepší a mezitím zbabrá něco vedlejšího. Taky proto od včerejška v horní části blogu visí upozornění, které jsem v minulosti používal hlavně pro oznamování aktuálně vydaných oprav. 

Ještě jednou tedy zopakuji to, co jsem psal už v informační záložce. Pokud se někomu DMP líbí, je to jenom dobře a jsem za to rád. Očekávám ale vzájemnou slušnost a dodržování zákazu reuploadů. Bude-li někdo chtít o těchto modifikacích dát vědět ostatním, nechť posílá odkazy přímo na tento blog - buď standardní datastor-modpack.blogspot.com a nebo zkrácenou verzi bit.ly/dmpblog. Je to jediná žádost, kterou na vás všechny mám (a pak taky samozřejmě pečlivé pročítání instrukcí jak v horních záložkách, tak v souborech u jednotlivých modifikací). To snad zas taková překážka doufám není.

V opačném případě veškerá tahle jánošíkovská aktivita několika nechápajících jedinců povede akorát k tomu, že se mi na tomto blogu a na dalších budoucích verzích modpacků nebude chtít nadále pracovat.

Díky za pochopení a doufám, že další článek už konečně budu moci věnovat samotným modpackům a ne věcem okolo, ze kterých skutečně radostí do vzduchu neskáču. I když si to někteří očividně myslí.

23 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Zdarec Daty. Nepřemýšlel jsi někdy nad tím zpoplatnit modpacky,alespon symbolickou cenou,nebo tak něco? Já teda vůbec netuším jak se taková věc dělá,nebo tak,ale já osobně bych ti ty prachy poslal,protože tvoje práce je super! A za další,tyhle uploady dělaj jenom kreténi a ještě větší kreténi jsou ti co do toho přidaj nákej vir.

Datastor řekl(a)...

Ke zpoplatnění modpacků nedojde nikdy, protože tohle prostě neberu. Časem se tady objeví donate tlačítko, kde případně bude moct kdokoliv nějakou částkou přispět, ale výhradně dobrovolně.

Problém u těhle reuploadů je hlavně v tom, že když někdo bude mít nějakou otázku a zeptá se toho jelita, co něco uploadne, tak mu může odpovědět špatně a pokud k tomu někdo přibalí i nějakou další srágoru, veškerá vina samožřejmě půjde na mě (i když tohle prostě ovlivnit nemůžu a je jenom blbost lidí, že si DMP stáhnou odjinud). Jenže vysvětluj to někomu na internetu...

Stejná věc platí v případě patchů. Tady na blogu si díky reakcím bez potíží ohlídám, co je kde špatně nebo kde hra případně ještě může padat, ale na torrentu? Ani náhodou. Jenomže tady holt nikdo toho reuploadujícího ubožáka nepoplácá po ramenu, jak skvěle to nahodil jinam. A to je ten zásadní problém.

Anonymní řekl(a)...

Zdarec Daty

Já si myslím, že tomu se zabránit nedá ani slovy.. to je jak zloději říkat nekraď... bohužel, lidi jsou jen jedna vypatlaná rasa, ve které žijou chytří, poslušní lidé, a hromada hajzlů v jednom pytly. Tvoje práce je úžasná a kdybys přestal, tak mažu stalkera z PC, protože ten tam je jen díky tobě.

Zdrastvoj daty! :)

Anonymní řekl(a)...

Jen by mě zajímalo, kdo z toho co má...Leda by to snad vydával za své, jinak to nechápu.
Aldaris

Datastor řekl(a)...

#3: Díky moc. Naštěstí je pořád dost lidí, co dovedou moje přání akceptovat a nemusí se chovat jako banda přizdisráčů.

#Aldaris: Můžou se přece pochlubit, jak hezky to reuploadli. To, že vyjdou důležitější patche nebo že poklesne návštěvnost/počet stažení ofiko DMP, je už samozřejmě nezajímá.

VictorCZ řekl(a)...

můžeš přesně řict kdy by mohlo to vyjít??? nechci to jako zase hend vědět ale už mam nervy kdy to bude :D

Datastor řekl(a)...

Modpack je v podstatě kompletní, chybí ještě zhruba deset dílčích věcí k úpravě a ještě budu muset opravit chystanou volitelnou variantu, co do hry přidá Absolute Nature (ale upravenou verzi, protože originální od Cromm Cruaca padá během evakuace v Pripjati). Až tohle všechno dodělám, bude potřeba ještě zapracovat na poslední věci, kterou ale nebudu v tuhle chvíli zmiňovat. Souvisí to ale s Professional Packem.

Anonymní řekl(a)...

S tim "donate" tlacitkem se primlouvam. Nebyt Tvych modpacku co hru dovypilovavaji oproti originalu nekam kvalitativne zcela jinam, uz davmo bych Stalkera odlozil a rad bych alespon nejakym tim "kilkem" prispel za Tvou neustavajici praci. Mimochodem, jak vyhlizi betatest te nove verze do Stinu, stale na 15 %? (nespecham na tebe, jen se ptam). *Frater Omega*

Datastor řekl(a)...

Za každou podobně pozitivní reakci jsem vážně moc rád, takže znovu díky za zájem.

Stín je v táuhle chvíli skutečně pořád na patnácti procentech. Jednak proto, že momentálně dodělávám DMP pro Pripjať (včetně pár věcí okolo), druhak mi savy ze Stínu rozhasila vynucená Steam aktualizace na 1.0006 (a dodrbalo se všechno, co se dalo), a zatřetí Blogger momentálně má chybu, která znemožňuje upravovat postranní panely a jejich obsah. Prostě na co Google sáhne, to se sesype.

A aby toho nebylo málo, tak jsou aktuálně problémy s chystanou doplňkovou volbou, která do DMP přidá upravenou verzi Absolute Nature 3. Zjistil jsem, že hra během evakuace v Pripjati padá kvůli chybě v geometrii levelu, takže z toho vážně radost nemám. Ale tomu se budu věnovat až po vydání DMP, teď by to nemělo význam.

Anonymní řekl(a)...

Přeju hodně sil Daty určitě je tady i tak hodně lidí kteří netrpělivě čekají až se zase vydáme do zony s ještě větším hardcore hraním (těším se také a svoji černou bundu):)

Anonymní řekl(a)...

Prý zpoplatnění neberu... hlavně jsi autorem leda tak pár konfigů, zatímco drtivou většinu grafiky jsi stáhl od jiných lidí. I z tohoto pohledu je opravdu absurdní to prskání o "porušování autorských práv".

Datastor řekl(a)...

Určitě a nepochybně, když ti to udělá radost. Autoři grafiky (a nejenom jí) jsou VŽDYCKY uvedení v readme a k použití v DMP mám jejich souhlas (kdyby tě to čirou náhodou zajímalo). Co tě ale asi už tolik nezajímalo je smysl, proč jsem tohle všechno vlastně vůbec psal a co přesně mi vadilo. Nevadí, zkus si to přečíst ještě jednou a pomalu.

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty chci se zeptat, až vyjde DMP pro Call Of Prypiat neskončíš s prací na jiných verzích třeba pro Shadow of Chernobyl ? :D je to trapná otázka ale z toho čekání šílím :D

Datastor řekl(a)...

Na to odpovědět vážně nedokážu. Uvidí se až časem.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj daty, to donate tlacitko by sa zislo, uz som ti chcel davno nieco poslat.:-) A dufam ze s touto tvojou skvelou pracou tak skoro neskoncis, aj ked chapem ze nikdy nevies co prinesie cas. :-) prajem vela trpezlivosti.Mjr.Malder

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore mám Call of Prypiat a chci se zeptat jestli se vyplatí ještě stahovat starou verzi DMP pro COP díky za odpověď.

Datastor řekl(a)...

Nazdar. Jde o to, jak rychle si tu modifikaci budeš chtít zahrát. Já bych rozhodně doporučil počkat, ale nemůžu slíbit, že se nová verze objeví třeba do sedmi dní nebo do měsíce, takže asi tak. Základní betatest je ale už skoro kompletní, takže by to nemělo trvat nějak zvlášť dlouho.

Anonymní řekl(a)...

I já bych ti doporučil vyčkat, stojí to za to.
Aldaris

Anonymní řekl(a)...

Proste iba spoplatnit,lebo ti kreteni na torente DMP uloaduju vseliake viri mozu pridat a je po PC a vsechna vina pojde na Datastora kvoli tym zmrdom.Nech sa stidia,ti zmrdi na torrente.
Datastore robis dobru pracu ja by som ti klidne zaplatil.

Datastor řekl(a)...

Tohle ale nic neřeší a ani bych to neudělal. Ono by bohatě stačilo, kdybi tihle reuploadeři trochu použili rozum... ale to bych chtěl zjevně moc.

Anonymní řekl(a)...

to mas pravdu

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Daty...tak co, co se děje, pracuješ na něčem? Přišla už grafika? Už dlouho nebyl report a já se šíleně těším. :-)


Ferdys

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
grafika přišla, samozřejmě nevyreklamovaná (jak už jsem psal minule), protože to fragmentování obrazu jsem si evidentně jenom vymyslel. Na DMP dělám, ale mám toho jednoduše hodně - report ale bude.