NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

22. července 2012

Pistole jsou taky zbraně

Dnešní víkendové nahlédnutí do tajů a záhad osmé verze déempéčka, jež je navíc kompletně sepsané na telefonu, věnuji zbraním. A jak už hlásá nadpis, řeč bude o pistolích a jejich vlastnostech, kteréžto by se nyní měly víc blížit svým reálným předlohám [alespoň co se přesnosti týče]. Není to ani tak z rozmaru, jako spíš ze snahy víc rozlišit jejich chování od ostatních pušek či samopalů. Mnohdy totiž indikátory v inventáři zobrazily vyšší hodnoty, než kupříkladu u AKS-74U, kterým sice nemůžete odstřelovat mutanty na kilometry, ale přeci jen by taková Beretta asi těžko dostřelila dál. Tomu jsem pochopitelně chtěl nějak zabránit a i když je vhodné brát všechny údaje (vyjma účinku) stále jen jako orientační, bude lepší je trochu sjednotit. Možnou nevýhodou tak pro některé z vás může být skutečnost, že mezi jednotlivými druhy pistolí nebudou tak velké rozdíly jako doposud, leč je nutno stále brát v potaz jejich primární určení... a tím je [a ještě dlouho bude] boj na krátkou vzdálenost.


A vlastně ještě jednu změnu jsem chtěl zmínit. Hra z mně neznámého důvodu nechce akceptovat rozšířenou výbavu u plukovníka Petrenka po odevzdání ukořistěného granátometu z území Svobody, takže zbraně, které by nabízel až po této misi, bude prodávat již od začátku. To ale snad nikomu závratně vadit nebude.

Tak, to by bylo... no a vzhledem k tomu, že nechci všechno vyslepičit ještě před samotným vydáním, bude vám to protentokrát muset stačit :). Díky za pozornost a opět brzy napočtenou u další novinky.

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore, myslis ze by jsi mohl alespon orientacne rict, kdy se da nova verze cekat? Kazdy den nekolikrat netrpelive refreshuju tvoji stranku :)

Anonymní řekl(a)...

Také otevírám denně :-)

Datastor řekl(a)...

Nemohl... ne že bych nechtěl, ale vážně ještě nemám ponětí, kdy k vydání dojde. Možná do měsíce.

Anonymní řekl(a)...

Waw waw :-)
Teď budu otevírat třikrát denně :-)

Anonymní řekl(a)...

Jen ho nechte pracovat a zahrajte si zatím originál Stalkera bez DMP, se skvělým českým dabingem, aby jste si později DMP ještě víc vychutnali:0)))))

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Date, delsi dobu jsem se neozval...narodil se mi dalsi stalker junior a s tim prvnim je to dohromady celkem zabiracka :)) Jsi stale neuveritelne pracovity a uzasne nezistny. Diky za to vse a uz se nemohu dockat 8 DMP. Dopredu se omlouvam za dotazy a volani o pomoc :) Salim

Datastor řekl(a)...

Nazdar, tak to gratuluju a zároveň děkuju :).

Anonymní řekl(a)...

Zdravím. Já pistole používám celkem dost a zajímalo by mě jestli by šlo udělat dvě pistole jako jedna zbraň?

Pro upřesnění:
Buď by se daly koupit dvě pistole jako jedna zbraň nebo by si hráč sehnal dvě stejné pistole a střílel s oběma.

Byla by to pořád sekundární zbraň, akorát místo jedné pistole by byly dvě.

Rasheed23

Datastor řekl(a)...

Dalo, ale:
- obě pistole by měly stejnou animaci, takže by střelba vypadala mizerně
- byly by možná potíže s nabíjením a hlavně celkově s animací
- ani tak bych to do modpacku nedával kvůli tomu, že střelba ze dvou pistolí naráz patří maximálně do akčních filmů.

Anonymní řekl(a)...

Presne tak ! nechceme zadneho terminatora :-)

Anonymní řekl(a)...

Mas na blogu nejake pocitadlo stiahnutia? Vies si to nejako zistit kolko krat bolo co stiahnute? Napriklad doplnky alebo pocitadlo na modifikacie? Mal by si prehlad co ludia najviac ocenuju aby si vedel kam s vyvojem Stalkera ak sa ti bude chciet.Nemoze ti byt predsa jedno o co je zaujem ak je zaujem. Mna osobne by potesilo keby som to vedel. :-)
tomi22m

Datastor řekl(a)...

Většinou počty stažení eviduju, ale hodně podnětů mám i z mailů a komentářů, takže se to pěkně doplňuje :). Neznamená to ale, že kdyby se najednou objevila vlna proseb o to, aby DMP bylo snadnější a míň realističtější, že bych ho hned zjednodušoval. Koncept jsem si jasně nadefinoval už na začátku vývoje a když se zadaří, rád bych v něm takhle pokračoval.