NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

5. září 2011

Na co se připravit a co očekávat?

Máme těsně po víkendu a já už dlouho nenapsal nic, co na Vás v novějších verzích modpacků bude čekat. Nebylo to ani z lenosti a ani z nechuti - toho se bát vážně nemusíte. No, nebudu to dál protahovat a rovnou přejdu k věci [a stejně jako dřív se rozepíšu o obou verzích DMP].


Stín Černobylu

Všechny plánované změny jsou už v modpacku obsaženy a právě probíhá testování. Nechci vyslepičit úplně všechno, ale zmínit můžu alespoň schopnost ostatních NPC obírat mrtvoly [jak už padlo v jedné z předchozích novinek] a mnohem rozvinutější obchodní schémata jednotlivých překupníků. Sidorovičova nabídka se bude stejně jako sortiment ostatních prodejců lišit podle toho, jak postoupíte v příběhu... a co je nejdůležitější, většinu nových zbraní nepůjde získat do té doby, dokud se nestanete členem Povinnosti nebo Svobody. Jako neutrál se k cenným kouskům nedostanete. Tahle myšlenka je ale v současnosti ještě pořád rozpracovaná. 

Aby toho pořád nebylo málo, tak ke stávajícím překupníkům přibudou dva úplně noví. O koho se bude jednat? To se dozvíte až sami během hraní. Vyjma toho je ve fázi testování jedna zvláštní fičura, o které toho teď moc napsat nemůžu - ale i kdyby během zkoušek došlo k nějakým komplikacím, jsem rozhodnutý ji vydat alespoň jako doplněk už jenom z toho principu, že jde o zajímavé zpestření hratelnosti. Atmosféru ještě dál podtrhne začátek hry bez bundy a bez dalekohledu - i ten si budete muset zasloužit. No co... vždyť vás právě vylovili z náklaďáku smrti.

V pozadí nejsou ani opravy původních nedodělků, mezi které patří hlavně zfunkčněné házení šroubů a granátů [resp. je odstraněna chyba způsobující zaseknutí předmětu v ruce po určité časové prodlevě]. Zároveň dojde ke sloučení se Survival Packem, ale ani ti, kterým tenhle přídavek nesedl, nemusí zoufat. Právě pro ně bude pořád k dispozici několik doplňků, jako třeba vypnutí početního omezení inventáře [případně jen navýšení počtu předmětů].


Call of Pripyat

Změny zásadního ražení nečekejte. V nynější rozpracované verzi však došlo k lepšímu vyvážení účinku všech pistolí. V inventáři se tak jejich statistiky zobrazují v rámci možností přesněji a hlavně je i během samotné hry víc poznat rozdíl mezi jednotlivými typy. Stalkera v bundě pokoříte Makarovem zhruba na tři rány do břicha, zatímco Browning si s ním poradí na dvě, Colt na jednu. Šlo o nejsložitější změnu, a to hlavně z toho důvodu, že nestačilo měnit jen účinek konkrétních zbraní, ale i veškerého střeliva a pak to všechno testovat na nebohých NPC postavách.

Nejde samozřejmě o jedinou předělávku - těšit se můžete na pár nových zbraní, mezi nimiž nechybí ani port pušky Heckler & Koch G3A3, známé už ze Stínu Černobylu či kalašnikov s hnědě zabarveným plastovým předpažbím, vyskytující se ve stařičkých stínovských buildech.

Původně jsem všechny novinky chtěl zahrnout do stávajícího DMP formou updatu, ale nakonec jsem se rozhodl pro verzi úplně novou - a to hlavně kvůli eliminaci problémů v číslování verzí a dodatečného stahování nynějších patchů.

15 komentářů:

Tomas Hrisko řekl(a)...

Zacinam sa tesit....inak mam nieco v plane ale nechcem to zakriknut tak ti potom napisem na maila.

Datastor řekl(a)...

No vida... dobře, klidně pošli.

remotty řekl(a)...

Rád vidím, že zase něco tvoříš :) ... Nový zbraně a survival úpravy jsou sice skvělý, ale herní dobu to ve většině případů neprodlouží. Chtělo by to přidat alespoň jednoduchý úkoly typu zabij toho a toho, najdi tohle a tohle, aby měl člověk pocit, že je furt v zóně co dělat. Ale stejně si to zase nainstaluju hned jak sem dáš modpack ke stáhnutí :D

Datastor řekl(a)...

Problém v dalších misích je jejich složitost - i kdyby šlo o jednoduchou úlohu, neobejde se to bez skriptů (a ty jsou problém).

Anonymní řekl(a)...

Zdar Datastore už se nemůžu dočkat DMP pro stín černobylu. Jak jsem četl že jisté zbraně budu moct dostat přidáním se k určité frakci tak mi z toho vyplívá že oproti základní hře se bude moct přidat k něktaré frakci ? Klobouk dolu to je velmi příjemná změna.

Datastor řekl(a)...

Přesně tak - sice to ještě pořád testuju, ale přidávání k frakcím už v DMP je nějakou dobu. Teď k připojení budou i důvody.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastor

A už môžeš prezradiť aspoň približný dátum vydania ? Denne sem chodím aj 3x a vždy len sklamanie ;-(

Datastor řekl(a)...

Data vydání většinou takhle dopředu neprozrazuju - ještě je potřeba dodělat zbytek úprav a pořádně je otestovat.

Anonymní řekl(a)...

ohladne toho oberania mrtvol...Brate jako to funguje u tych NPC ? prevezme veci ku sebe do inventara a ked ho zabijem budu tie veci co boli naskryptovane u predchadzajuceho vlastnika mat u seba on ? zaujima ma to len na okraj. lebo potom by sa mohli nahodne vyskytnut aj pripady u velkych prestreliek kedy bude dobre len vyckat kedy sa postrielaju navzajom a pooberaju a ja zoberem len jedneho dvoch :D chapes co myslim nie ? :D

kotva :D

Anonymní řekl(a)...

zase ja zabudol som...Brate, a co sa tyka zbrani, niektore by som bral ze len jedna frakcia a niektore len druha, podla toho ake chces alebo tuzis mat by si sa mal pridat do tej ktorej frakcie...a potom by isla cena podstatne dole ale to myslim ze mas zapracovane uz davno...co sa tyka priekupnika navrhoval by som miesto niekam do prechodu pri smetisku alebo do hangara zakladne banditov...za boha si neviem spomenut meno toho miesta hahaha jak je ten vlak s tunelom :D

kotva

Datastor řekl(a)...

Samozřejmě někdy to funguje i tak, že stačí pobrat věci po mrtvolách a zbavit se posledních přeživších. Záleží ale taky na štěstí a na dalších okolnostech.

Překupník na smetišti by neměl moc významu - nejde o lokalitu, která by byla nějak zvlášť frekventovaná a působilo by to jako celek dost divně.

Ohledně zbraní - tam bude jedna zásadní změna s přestupem k frakcím, jak už jsem zmiňoval. Na začátku hry bude mít hráč jako neutrál mnohem omezenější možnosti.

remotty řekl(a)...

Achjo to je zase psychickej teror. Koukám sem každej den, jestli tu nebudou další novinky nebo nedej bože odkaz na stáhnutí :)

Datastor řekl(a)...

Všechno bude, neboj :).

Anonymní řekl(a)...

A šlo by přidat ukazovátko režimu střelby? Bez něj se mi strašně blbě hraje:(

Datastor řekl(a)...

Můžu o něm pouvažovat, to by problém nebyl.