NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

11. května 2011

Kdy?

Otázka, kterou jste pokládali snad už od prvních ukázek nadcházející verze DMP pro Call of Pripyat je konečně zodpovězená... a ano, modří už vědí a ostatní jistojistě tuší. Tak kdy teda konečně DMP vyjde? Vyjde přesně... ale víte co? Nejdřív si k tomu ještě něco málo povíme. Předně došlo k lepší optimalizaci (zhruba o 5 až 10 snímků v závislosti na dané oblasti). 

DMP je sice i tak částečně náročnější než základní hra, ale doufám, že to za to stojí. Druhak se do hry dostala ještě jedna doposud neohlášená zbraň. Jaká? Uvidíte sami. Právě dodělávám poslední opravy a čeká mě ještě jedna zkouška dialogu, co si z mojí strany vyžádá další hru od začátku, ale... datum vydání jsem naplánoval na 6.6.2011 :)... ale to už snad nebude dlouho trvat (a snad bude všechno fungovat tak, jak by mělo). Ještě zopakuju, že základní verze je hodně inspirovaná Survival Packem ze Stínu Černobylu, jehož obliba byla až nečekaně vysoká (a přiznám se, že jsem počet stažení odhadoval na mnohem nižší, než tomu ve skutečnosti bylo). 

Z toho plyne jedno - zdá se, že vyšší obtížnost jste si celkem oblíbili a není proto důvod tuhle myšlenku zavrhovat i do budoucna. Jsem rád, že se DMP těší stávající oblibě a třeba v budoucnu přivábí i další stalkery. A co teď? Teď už jenom čekat... a důkladně oprášit detektory. Budou potřeba.

35 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

na dobré věci se vyplatí počkat

Anonymní řekl(a)...

To je dobrá zpráva datastore ale ještě mám prosbičku jestli by ses nemohl kouknout na granátomety přijde mi ,že mají úplně směšný dostřel oproti shadow of chernobyl díky :)

Anonymní řekl(a)...

hele mluvíš o DMP pro CoP ALE CO SHADOW OF CHERNOBYL ? TAKY VYJDE 6.6?

Datastor řekl(a)...

Přečti si ten text ještě jednou - psal jsem to tady víc než jasně.

Vaclavnikl řekl(a)...

Super, už se moc těším.
Velice záslužná práce, za kterou by sis měl nechat platit.
Václav Nikl

Datastor řekl(a)...

Díky, ale spokojenost hráčů mi bude stačit.

Jinak jsem si všiml, že zmizely k tomuhle článku všechny příspěvky vinou updatu na Bloggeru - naštěstí je mám všechny na mailu a všechny jsem pročetl, díky za ně.

xxviktor řekl(a)...

Zas to ale s tou obtížností moc nepřežeň... Respektive já do toho nemám moc co kecat, ale je třeba si rozmyslet, jestli chceš dělat mód pro pár fajnšmekrů nebo pro širší okruh zájemců. Aktuální DMP u Stínu je imho už docela na hraně. Ale hraje se to skvěle :)

Datastor řekl(a)...

CoP je pořád oproti Stínu jednodušší, to se neboj :). Pripjať s touhle nadcházející verzí směřuju zas trochu jinam a kladu důraz na to, že minimálně do poloviny Jupiteru bude mít hráč podprůměrnou až průměrnou výbavu a bude se muset víc otáčet, aby získal jídlo a léky (což konečně vede k tomu, že překupníci a mechanici k něčemu budou).

xxviktor řekl(a)...

Je pravdou, že největší přínos DMP je v tom, že peníze konečně k něčemu taky jsou (aspoň chvíli, teď mám ve stínu asi 120 000 rublů a nevím za co je dát, ty nový zbraně mě nějak nepřesvědčily, že jsou lepší než kombo Vintorez/Akaban :).

Anonymní řekl(a)...

Tou novou zbrani by klidne mohla byt zbran ktera bude doufám i v novim stalkrovi dvojce, myslim na GAUS pistol, ale ty asi delas neco jiniho.

Datastor řekl(a)...

Tak zrovna u gauss pistole doufám, že se GSC nedá zmámit dětskou komunitou z Ruska a zahrnutí tohohle krámu se vyhne obloukem.

Anonymní řekl(a)...

lepsi bude stoner sr25
ale zajimave by mohly být ruska RPK nebo nakej jinej kulomet pak taky novejsi modely rpg pak by mohla se objevit MM-1 neco jak RG-6 ale na 12 kousku

Datastor řekl(a)...

Spíš bych se držel při zemi.

Anonymní řekl(a)...

možná tuším, ale nechci hádat..

Raynor řekl(a)...

prosím tě zmínil si zvětšení požadavků hw.......bude mi na to stačit sestava 3,0 ghz procesor s w7,1GB ram a graf. karta radeon x1600 series když se mi klasicky CoP i s DMP rozjede na nejnižší bez lagu?


doufám že jo.

Datastor řekl(a)...

Měla by stačit bez problémů - ten nárůst nebyl nijak markantní a navíc jsem použil i pár textur s kompresí.

Raynor řekl(a)...

sem si oddych

remotty řekl(a)...

Chci se připojit k ostatním a vyjádřit ti veliké díky za tvoje úsilí. Každé tvé vylepšení je pro mě impulsem k znovunainstalování této výborné hry ;)

Datastor řekl(a)...

Děkuju, až takovou chválu jsem teda vážně nečekal :)

Anonymní řekl(a)...

Momenticek,Daty :D
"oprášit detektory,budou potřeba"
Nemáš náhodou v plánu udělat takovo kolosální kravinu jako například změnit pozice animálií? :D
Srsky,klidně to tam dej bude to jen k prospěchu :)

Datastor řekl(a)...

Na změnu pozic bych musel do hry zasahovat podstatně větší měrou a navíc bych tak potom na zhruba 90% zničil postavám jejich waypointy. A to riskovat nechci...

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Datastore, já už jsem tě s tim otravoval...a jelikož už máš modpak téměř hotový tak třeba pro příště ...našel jsem modpack(nejmenuju páč to nerad srovnávám) kde jsou levelchangery i na podzemí pripyatě, tkže to jde nějak spáchat že je po dokončení hry přístupné. Jinak se moc těším až to zase budu moct nacpat do stalkera a zahrát si nové DMP

Datastor řekl(a)...

Udělat to sice jde, ale nemělo by to význam. Ono to podzemí nebylo nijak zvlášť extra na to, aby byl průchod skrz něj vhodnější než normální přesun s průvodcem.

Anonymní řekl(a)...

no to je fakt ...to by spíš chtělo nějaké nové úzamí, páč na to jak je to dobrá hra s velkými možnostmi tak tam toho moc neni :( Přijdeš někam tam 4 z 5 dveřích jenom jako textura ....v celý obrovský budově přístupný jeno přízemí a jedno patro ...atd je to škoda :(

Anonymní řekl(a)...

to když tak aspon srecha at je pristupna at si sniper taky užije

Datastor řekl(a)...

Už jsem několikrát psal, že novější lokace v DMP nebudou, takže asi tak.

Anonymní řekl(a)...

ne nova lokace jen spristupnit strechu budovy

Datastor řekl(a)...

Rád se nechám poučit, jak bys toho chtěl dosáhnout...

Anonymní řekl(a)...

nevím jestli to jde, nevim o tom nic tak nerad kecám ale k výše zmiňovaný střeše by mohli jít nějak žebřík ...alej e to jenom návrh, nevim. Paulee

Anonymní řekl(a)...

bude zítra Den D?

Datastor řekl(a)...

Pokud nedojde k potížím (výpadek internetu, nálet kobylek, jaderná katastrofa), tak bude. Jenom ještě budu muset dodělat průvodní texty.

Motorizovaný Bandita řekl(a)...

super! :D

Anonymní řekl(a)...

takze muzu zacit slintat jo

Raynor řekl(a)...

přichystejte petardy DMP už přichází

Anonymní řekl(a)...

Taky už číhám:D