NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

30. března 2011

DMP²

Dnešní novinka bude tak trochu obsáhlejší, jelikož si shrneme jednak novinky v DMP pro Call of Pripyat, tak i pro Stín Černobylu.


Stín Černobylu

Zdaleka největší změna spočívá v zakomponování pokročilejšího chování nepřátel. Nově totiž mohou od mrtvých postav sbírat výbavu a když si nepospíšíte, nic na vás po přestřelce nezbyde. Kromě toho bude nadcházející verze už trvale sloučená se Survival Packem, což jednak souvisí se známým schováváním zbraní při léčení nebo jídle a druhak s omezeným prostorem v batohu. A tím to zdaleka nekončí - úvodní tipy, zobrazující se po vylezení ze Sidorovičova bunkru jsou pryč, stejně jako počáteční výbava... tu si budete muset chtě nechtě zasloužit.

Jak už to většinou bývá, přibyde několik detailnějších textur postav a povrchů a nová textura trávy. Dál došlo ke sloučení Panoramic modu s Dynamic Weatherem, takže i počasí bude mnohem rozmanitější a atmosféru podtrhnou i zrezivělé brokovnice. A že Vám to ještě nestačí? Tak dobře, pokračujeme - milovníci zbraní se dočkají pistole Mauser C96, penězuchtiví stalkeři budou moci předvést svoje schopnosti v nových postranních úkolech a dokonce se rozrostly možnosti obchodníků - v tuto chvíli tedy hlavně u Sidoroviče. Ten už nebude mít po celou hru pořád tu samou nudnou výbavu, ale postupem hry nabídne i lepší kousky. Většina prodejců pak bude mít k prodeji i GPS lokátory, kterými si můžete zvýraznit nějakou zajímavou lokaci a nebo zaznamenat pozici skrýše. No a pokud se podaří, tak bude ještě několik dalších zásadních změn, ale jejich odhalení si ještě na nějakou dobu nechám pro sebe.



Call of Pripyat

Ani novější díl za starším bratříčkem nijak nezaostává a i když mi největší práci přidělává přiřazení nových zbraní k obchodníkům a seřízení jejich charakteristik, dostal jsem se i k dalším změnám. Asi nejviditelnější novinkou je v pořadí už několikátá redukce skrýší [a rozhodně nejde o smazání dvou nebo tří lékárniček]. Jenom pro představu - v nemodifikované hře bylo v Zatonu celkem 55 skrytých míst, v DMP jich je aktivních jen 22. Padesát skrýší v Jupiteru je zredukováno na dvacet a nejradikálnější dieta postihla podzemí Jupiteru. Z celkových 53 skrýší jich je k nalezení 15. V celkovém důsledku tak ze hry zmizela rovná stovka úkrytů [pokud nepočítám Pripjať, kde jsou změny minimální]. Ostatně o ztížení hry jste si psali sami, tak tady to máte :).

Jenže ani to není všechno. Pokud jste si zvykli na dostatek medikamentů u mrtvých postav, tak máte smůlu. Postavy nosí jenom minimum lékárniček a když už si budete chtít udělat nějakou menší zásobu, nemine Vás návštěva zdravotníků. A ti si za ně nechají samozřejmě dobře zaplatit. Určitě Vás potěší i to, že lékárničky jsou o něco slabší.

Vydání se ještě nějakou dobu potáhne, ale v tuhle chvíli dělám všechno pro to, aby všechny větší i menší aspekty hry dokonale seděly a nikomu nekazily zážitek z trochu těžší, ale zároveň zas trochu odlišnější Zóny. Budu moc rád, když to ještě nějakou dobu vydržíte a napíšete i svoje dojmy. Díky za pozornost, konec hlášení.

41 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

DENY333

Teda Datastore, vypadá to skvěle! Zní to skvěle! Je to skvělé! Už jen pohled na Mosin Nagant v třetím díle mě nutí těšit se na vydání DMP jako malé dítě na Vánoce :-). Natož když si představím, kolik změn a vytychávek jsi už zakomponoval. Konečně se Prypiati dostane tolik očekávaná a GSCčkem opomíjená pozornost . Díky! :-)

Datastor řekl(a)...

A já zas děkuju za reakci :). Rád bych se ještě dostal ke zdražení všech lepších obleků, aby ta hra byla ještě o kus těžší a člověk novou výbavu nedostával jenom tak náhodně za odměnu. No a když se zadaří, tak mám v rukávu ještě několik překvapení...

Raynor řekl(a)...

Raynor

Pls Datastore mam na tebe dotaz mohl bys tam nechat alespon ukazatel zdraví dík moc

Datastor řekl(a)...

Vždyť ten ukazatel máš v inventáři.

Anonymní řekl(a)...

tak s tim mauserem si mi udělal obrovskou radost hehe krom plnění úkolů jsem rád sbíral zbraně :D a čím víc jich je tím jsem štastnější

Anonymní řekl(a)...

Jen prosím zvažte aby to nebylo jen pro úplně úzkou skupinu hardcore hráčů. Abyste mě mě špatně nepochopil DMP je naprosto super a moc díky za vaší práci, která Stalkera dělá mnohem lepším než původně byl. Ale já si zatím (hraju SoCh s DMP poprvé) celkem nelajsnu survival pack nahodit. Jo možná jsme srágora, ale zas vyhovuje mi že je ta možnost volitelná. Bylo by dobré kdyby ta možnost zůstala. I když je samozřejmě možné že časem změním názor.

Anonymní řekl(a)...

brate drzim ti palce aby si to dotiahol do uspesnej verzie...co tak to zbalit z hrou ako instalacku dokopy z vstavanym datapackom to by neslo? a taktiez drzim palce tvojej rodine...trpezlivost je vzacna vec :-)))

dj ro-land©

a uz teraz sa tesim...

Anonymní řekl(a)...

tiez by som sa aj pripojil k tomu ze nieje narocnost vsetko...hardcore je co sa tyka tejto komunity vitany ale myslim si ze ak niekto novy narazi na tento datapack...bude velmi velmi prekvapeny z toho na co sme zvyknuti... :-)))

Raynor řekl(a)...

Datastor: ja vim ze ho mam v inventu ale to se mam divat do inventu vzdycky kdyz to koupim?......tak to aspon skus udelat jak to udelaly v CoD ze cervene blika obrazovka

Anonymní řekl(a)...

ta cervena obrazovka byla i v lurk modu

Datastor řekl(a)...

V LURKu sice byla, ale to neznamá, že ji nutně použiju. Nelíbila se mi, takže v DMP nebude (případně pak udělám dodatek na zobrazení života přímo na obrazovce, ale i tak mi to přijde jako zbytečnost).

Obtížnost nebude taková, že by hra nešla hrát - jenom se prohloubí potřeba trochu víc taktizovat a zapomenout na strategii "Teď mezi ně naběhnu, spolknu během přestřelky tři lékárničky a vyjdu jako vítěz". Sice mi jde o to, aby si DMP zahrálo co nejvíc lidí, ale pro milovníky arkád tenhle modpack prostě nikdy nebude.

dj_ro-land - Díky. Zabalit modpack společně se hrou nejde - bylo by to nelegální.

Anonymní řekl(a)...

A přibude v SoCh také válečný německý k98?:) Pohyby se daly použít z mosina:)
MouseSentinel

Datastor řekl(a)...

Rád bych, ale nemám k němu model.

Jožka řekl(a)...

Vždy, když se ke Stalkerovi vracím, říkám si, že si jej také jednou na dlouhou dobu dám samotného- bez modifikací.Ale stejně pokaždé skončím u Tvého DMP..... díky za Tvoji práci!

Anonymní řekl(a)...

jako takové malé spestření jsem viděl v některých modech ,že když si koupim svd dragunov tak neměl optiku ,tu jsem si musel dokoupti ,přijde mi to jako zajimavy napad co ty na to?

Datastor řekl(a)...

Jožka - Tak už to chodí :-) Každopádně díky moc.
Anonymní - tam šlo o kompletní model, co přidala komunita a ten nebyl zrovna dvakrát detailní. V tuhle chvíli proto bude SVD pořád s optikou.

Anonymní řekl(a)...

Aha jo tak to potom jo byl to jen návrh :) jo a ještě jedna otázka ty modely někde berete a nebo děláte samy?

Anonymní řekl(a)...

A model kar98ky ze starších DMPček, kde byl, by nešel použít?
MouseSentinel

Datastor řekl(a)...

Šel, ale Kar by pak měl modely těch původních rukou.

Anonymní řekl(a)...

Slyšel jsem něco o tom že ten model si nějak nerozumí s modelem rukou

Anonymní řekl(a)...

Skvelé!! Konečne došlo aj na CoP :)
Len pár otázok:
1. Bude v DMP zakomponovaný AtmosFear?
2. Bude sa dať mieriť cez mieridlá Ruger GP100?? (Videl som ho v SGM ale tvorca to nejako nedotiahol..)
3. Bude sa dať primontovať na Mosina optika? (alá Zajcev.. :))
4. Nerozmýšľaš v budúcnosti nad tvorbou nových úloh?
5. Bude v základe nového DMP zakomponovaná aj zmena FOV??
6. Plánuješ aj zmenu textúr optík?

Trochu vyčerpávajúce, ale sú to otázky ktoré ma trápia najviac :)
Ďakujem za odpoveď.

Datastor řekl(a)...

1 - Maximálně formou doplňku. V základu rozhodně nebude.
2 - Bude, mířidla jsou plně funkční.
3 - Bohužel ne, nevyšel adekvátní model s optikou.
4 - Rád bych, ale nejsem skriptař. Proto úkoly nebudou.
5 - Změna FOVu je už v doplňcích, stačí se tam podívat. S novou verzí pak chci ještě udělat doplněk na úpravu přiblížení při míření, jelikož FOV na to má celkem zásadní vliv.
6 - V tuhle chvíli ne.

Anonymní řekl(a)...

Spasibo, moĭ drug , dlya modifikatsii.

zni to skvěle uz se tesím ale ja nejsem zrovna fanda vběhnout a postrilet ja nejradeji z dlky a ty nektere omezení ze soch rad uvidim v cop ale doufam ze si tam budu moct zapnout abych videl zdryvi, typ munice a režim strelby víc nepotřebuju občas přehazuju munici a abych neplitval drahou na slabe nepratele nebo neplival na silne ten šrot

jinak zdar praci!!!!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj datastore slyšel jsi o kaplanově weapon modu? spousta pěkných zbraní ,některé by sice potřebovali trochu upravit ale některé vypadají velice zdařile

Datastor řekl(a)...

Něco jsem viděl, ale nelíbily se mi (resp. do Zóny zrovna dvakrát neseděly).

Anonymní řekl(a)...

Zní to všechno suprově, myslím že budu mluvit za všechny když řeknu že se nemůžem dočkat, udělal si pořádný kus skvělé práce. Děkujem :-) Jenom ještě takový skromný dotaz, už víš přibližný datum vydání???

Datastor řekl(a)...

Posledních několik dní je práce na DMPčku intenzivnější - pořád ještě probíhá betatest a korekce všech zbraní, ale datum ještě nemůžu odhadnout (nejdřív ale vyjde DMP pro Pripjať a až potom pro Stín).

Tak jako tak se budu snažit práci ještě trochu urychlit :). Díky moc za zájem i za všechny ohlasy.

Anonymní řekl(a)...

Jo je to vážně nadhera ,zrovna nedávno sem chtěl rozehrát COP se starym DMP ,ale kdyš tak čtu co všechno přibude strašně rád si počkam. Perfektní prace DATAstore



-j eště takovej menši dotas vim že to sem nezapadá ale dá se nějak uplně vypnout zaměřováni v DMP na SoC je zužene na max do taky tečky a to mě štve:-D . Předem dík za odpověd

Datastor řekl(a)...

Díky - zaměřovací tečku si můžeš vypnout přímo v menu (položka Zobrazit zaměřovač).

Anonymní řekl(a)...

hele mám dvě otázky když tam jsou nové zbraně jsou tam i ty předešlé? a je to už delší dobu víš přesněji datum vydání díky

Anonymní řekl(a)...

hej datastore co takhle nějaký velikonoční speciál :)

Datastor řekl(a)...

Teď už stejně nepřidávám obsah, ale zaměřuju se na betatest (a tam toho moc k sepisování vážně nebude). Nehledě na to, že nechci odhalit úplně všechny změny :)

Anonymní řekl(a)...

aha tak to potom jo :)

Raynor řekl(a)...

pls přibližné datum

Raynor řekl(a)...

pls přibližné datum alespoň CoP verze

Anonymní řekl(a)...

před týdnem jsem dohrál stín a chystám se na CoP, ale s novým DMP...už se nemůžu dočkat...

Anonymní řekl(a)...

Bude obsahovat nové DMP CoP i SKS Simonov?

Datastor řekl(a)...

Momentálně ne, protože jsem k němu nenašel solidní model s funkční sadou animací.

Anonymní řekl(a)...

doufám že DMP na CoP bude mít ty promakané emise z call of pripyat complete ty byly opravdu povedené :)

Datastor řekl(a)...

Ty nebyly přímo z Complete, ale z AtmosFearu (a ten pak bude volitelně ke stažení jako doplněk - výchozí verze modpacku bude bez AF).

Anonymní řekl(a)...

AHA tak to jo ale každopádně bude slušet :)