NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

21. září 2010

Anomálie, detektory a větší nebezpečí

Často jste mi psali, že detektory v DMPčku jsou tak nějak do počtu a že je nikdo moc nevyužívá. Vlastně je to pravda. Proč by taky někdo měl kupovat drahou pípající krabičku, když se stačí řídit zrněním na obrazovce a anomálii prostě obejít? No takhle snadno už to v novější verzi rozhodně nepůjde. Místo zrnění nastupuje rozdvojené vidění společně s motáním hlavy, podobně jako tomu je po vypití vodky. Jednak to znatelně ztěžuje únik z centra anomálního pole a druhak se obraz začne rozdvojovat až s jistou prodlevou - během ní už ale z většiny nepozornějších stalkerů zůstane jenom těžko rozpoznatelná hromada kousků rozmetaných všemožně po okolí.

Další novinkou je částečně širší arzenál bohatší o další dvě pistole. Tou první je taktická verze Waltheru P99, druhou je Beretta PX4 Storm s vysokokapacitním zásobníkem na 17 střel.


Došlo i na několik dalších oprav. Mezi ty nejhlavnější patří třeba smazání skupinky divočáků v Kordonu, kteří hodně často doběhli až k Petruhově skupině, tu vyprovokovali a po boji se stalkeři rozešli směrem k železničnímu valu. Stejně tak se nově ve skrýších dá najít ještě o něco míň výbavy než kdy jindy, došlo k dodělání několika chybějících záznamů ve wpn_ranks a tak podobně. 

DMPčko v tuhle chvíli obsahuje 65 změn, oprav a nejrůznějších vylepšení a necelou čtyřicítku nových zbraní. Betatest je někde v polovině, takže vydání už se snad zbytečně dlouho nebude protahovat. Díky za pozornost a zůstaňte ve střehu.

21 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Naozaj pekne zbrane , odkial mas tie modely ? uz sa tesim na desert eagle proste naadhera , klobuk dole starec si ozaj profik co sa tyka modovania stalkera ani netusiiis kolko zabavy nam tymto modom chystas a to vsetko bez akehokolvek zisku . Ja osobne ti chcem podakovat big thanx

Datastor řekl(a)...

A já poděkuju zas za tuhle reakci :). Modely jsou tak porůznu - něco z AMK fóra, něco je z Counter Strike: Source a i z dalších her (kde se to navíc muselo dál upravovat a porůznu importovat). Belisarivs se tady o tom někde rozepisoval... bez něj by v DMPčku bylo těch novějších modelů sotva šest.

Anonymní řekl(a)...

Taky obdivuju Datastora a mít čas (jsem bohužel ve 4. ročníku). Tak bych se pokusil přidat ruku k dílu :-). GL do práce. Paxan

Anonymní řekl(a)...

Chtěl bych se zeptat, nešel by do módu přidělat ještě nějaký model československé pistole, např. ČZ vz. 27 nebo ČZ vz. 2075 RAMI.... Samozřejmě chápu, že už na to asi není čas a je s tím spojeno moc práce. Už vytvořená ČZ vz. 52 v SoCH je totiž vážně skvěle provedená a čézety jsou pro mě nejlepší pistole. Jinak musím Datastor módy pochválit, jde vážně o bezvadnou práci, která hratelnost stalkera posunuje hodně daleko.

Anonymní řekl(a)...

Nejvíc mě zaujala ta hláška, že se vydání nebude zbytečně protahovat:) Ta se mi moc líbí!!!:)
MouseSentinel

Anonymní řekl(a)...

Tak snad to vyjde už někdy o víkendu. Čeká mě volné pondělí a pak ještě úterý, tak to je ta pravá doba na nové DMP;) Jinak jaký bude rozdíl mezi stávající verzí P99 a novou 'taktickou'?

Datastor řekl(a)...

V ceně, dostupnosti, přesnosti a samozřejmě ve vzhledu a animaci střelby. Jinak je to vlastně ten sám Walther (ale podle mě teda mnohem pěknější).

Ještě malá poznámka k ČZ52 - pokud se líbila ta původní, tak ta nová doufám bude ještě víc. Pár screenů na porovnání:

Mířidlo (na prvním obrázku původní, na dalším už nová verze):
http://i244.photobucket.com/albums/gg9/Datastor/STALKER-SHOC/cz52_miridlo_s.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg9/Datastor/STALKER-SHOC/cz52_miridlo_n.jpg

Strana pistole (první obrázek zase se starou verzí, další s novou):
http://i244.photobucket.com/albums/gg9/Datastor/STALKER-SHOC/cz52_strana2_s.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg9/Datastor/STALKER-SHOC/cz52_strana_n.jpg

Anonymní řekl(a)...

Nová určitě lepší :-). Paxan

Anonymní řekl(a)...

na tom AMK měli velice zajímavou bouchačku a abych řekl tak se i do zony skvěle hodí je to upilovaný mosin :D

Anonymní řekl(a)...

ahoj datastor na jednom videu zo stalkera som videl ze v hre mal hrac aj rotacny gulomet bude ho obsahovat aj nova verzia tvojho modpacku ? popripade bola tato hracka v povodnej verzii stalkera lebo ja som sa snou nestretol

Datastor řekl(a)...

#1: Mosin v kratší verzi v AMK sice byl, ale jenom na starší modely rukou.

#2: Kulomet byl jenom v prvních buildech, do finální hry se naštěstí nedostal a přidávat ho do DMP taky nehodlám.

Anonymní řekl(a)...

také jsem koukal ,že krásné modely zbraní má i mod L.U.R.K. ale nějak tam ty zbraně postrádají význam možnosti střelby dávkou

Datastor řekl(a)...

V LURKu těch povedenějších modelů byla jenom hrstka, zbytek už nestál ve většině případů za nic.

Rodelero řekl(a)...

Uz normalni kulomet by nevypadal moc stalkerovsky. Ale rotacak? To je totalni pytlovina.

To uz bysme tam mohli rovnou hodit BFG z Quakea.

Uz vidim, jak nekdo dokaze ten rotacak pri strelbe udrzet v rukach a utahnout sebou dost munice alespon na 20s strelby.

V Predatorovi meli slepou munici a rotacak by roztacen elektromotorem. A borec musel mit Flak Jacket aby ho neposkubaly vyletujici nabojnice.

Anonymní řekl(a)...

hele datastore nevidel jsi tam nekde nejakej revolver? treba nagant? nebo nejakej colt? Smith and weasson nebo neco takovyho docela tam revolver chybí

Rodelero řekl(a)...

Nejsou pohyby. Smolik :-(

Anonymní řekl(a)...

Ay caramba! no to nevadí užil jsem si aspoň v clear sky se sturm rugerem jo a jeste otazecka jsem vasnivy sberatel unikatniho vybaveni a zbrani doufam ze tam budou nejake prirustky :)

Rodelero řekl(a)...

Tim myslis co? Ma tam byt 40 novych bouchacek.

Anonymní řekl(a)...

to jo ale ja myslim ty s bilou sipkou v zelenem poli jako třeba rychlopalná ak-74 atd

Datastor řekl(a)...

Několik unikátních kousků samozřejmě bude, i když se nebudou dát počítat na desítky.

Anonymní řekl(a)...

paráda