NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

16. dubna 2010

[Stín Černobylu] DMP 7.770


Stínová verze DMP si dala na spoustu měsíců oddech - ne však proto, že by práce na modpacku skončila nebo že bych definitivně se Stalkerem skončil, ale hlavně kvůli odladění největších chyb. Mezi ně patřilo kupříkladu padání hry v Armádních skladech a dalších lokacích, za což mohly dvě věci: počasí a detailní textury nebe [všechno "zásluhou" Weather Overhauled].


Stejně tak otravné byly pády při prohledávání mrtvol [can´t open section: ´umaibo´] a nebo často podivné reakce NPC. Nic z toho by už teď na nikoho čekat nemělo a kromě oprav se dočkáte i mnoha doplňků a vylepšení. Mezi ty nejviditelnější patří naprosto nové a detailnější modely rukou od King Fridaye, kvůli kterým ale chtě nechtě muselo dojít ke škrtu několika starších Arsenal zbraní [kulomety PKM a MG-42, kuše, samopaly Uzi, SMG TMP a Ingram MAC].


Netřeba ale truchlit, protože se objevuje hromada zbraní naprosto nových - počínaje automatickou pistolí Stečkin APS, samopalem H&K UMP-9 a konče třebas puškou SKS Simonov, samopalem Thompson nebo útočnou puškou AKM. Všechny mají adekvátní ikonu, popis, sjednocený účinek, přepracovaná mířidla a sesynchronizované zvuky nabíjení. Prozatím musel zmizet Mosin Nagant s optikou, ale na novém modelu už zahraniční komunita pracuje a jakmile bude kompletní, dodám ho formou přídavku. To samé bude platit i v případě, pokud se objeví nějaká další a zároveň kvalitně vymodelovaná zbraň.


Avšak nejen o zbraních je nové DMPčko. Jistě si pamatujete, že při pokusu docílit nejlepšího zakončení hry a získání dekodéru z hotelového pokoje v Pripjati nešlo zamčené dveře za Plničem přání otevřít. To už je minulostí a stejně tak je tomu i v případě několika nezobrazujících se titulků - třeba hned po příchodu do Rostoku, který obsadila skupina Vlkodavových žoldáků. Zcela kompletního překopání se dočkaly ceny a s nimi spojená výkupní schémata u překupníků, vytratil se naprosto zbytečný kouřový/světelný granát, vojáci v exoskeletonech nyní představují skutečnou hrozbu, byl omezen respawn NPC postav... ale vypisovat to tady všechno by bylo zbytečné. Lepší bude prohlédnout si kompletní seznam novinek, co se jako vždycky vyskytuje hned pod odkazem ke stažení.

Doufám tedy, že se Vám nová verze DMPčka bude líbit - i když tentokrát bez Freeplay režimu, který byl spíš ke škodě než k užitku. Znovu platí, že celý modpack funguje pouze s oficiálním patchem 1.0005 a 1.0006 [odkazy ke stažení jsou v postranním panelu napravo].

EDIT 23.4.2010 - K dispozici je první patch, opravující celkem dost menších chybek. Kompletní seznam změn najdete přímo v archivu.


Download [447 MB]: odkaz je neaktuální
MD5: b5ccd7f5889270d40b91df7a58a92e6f

Patch #01 [12 MB]: odkazy jsou neaktuální
MD5: 7ca3d0ac3121cdeb550f3f881ac15bed
Seznam změn - Instrukce - Nejčastější dotazy - Doplňky


370 komentářů:

1 – 200 z 370   Novější›   Nejnovější»
Itach1 - veteran zony řekl(a)...

Zdravím Datastore, musím říct že obdivuji tvojí práci. Kolik hodin si asi tak strávil na dělání těch modpacků?. Řekl bych, že ani ty sám nevíš kolik hodin to bylo. Já jsem S.T.A.L.K.E.Ra dohrál už ani nevím kolikrát, ale mezi tvou verzí a 1.0000 je propastný rozdíl. Také mi to prodloužilo hrací dobu asi o astronomických 100 hodin. Za to ti patří mé díky doufám, že budeš mít stále stejnou chuť do práce jako doposud.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
narazil jsem na drobnou chybku, asi nepopsanou ve znamych chybach. Pri pobihani po Kordonu jsem zjistil, ze obcas se zasekne hazeni sroubu a nejdou hazet dokud neoprezbrojim na cokoliv jinyho a zase neprehodim na srouby.
Hraju dal a kdyz na neco narazim, este dam vedet.
Jinak dik za novou verzi... ucinek pistoli je sice lehce nerealny (pet ran a bandita vesele bojuje dal) a z cen oprav se mi protacej panenky, ale uvidime, jak to bude dal.
Xaint

Datastor řekl(a)...

Itach1: No... to už nejsou hodiny, ale měsíce :). Tak jako tak díky za reakci. A neboj, chuť doufám zůstane.

Xaint: Instrukce :). Někde jsem to zmiňoval a jde o chybku v animacích, ale nejde o nic zásadního. K účinku pistolí - vsadil bych se, že jsi střílel nově přidanou míchanou municí - ta klasická je účinná dostatečně.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, mohol by si sa pozrieť na FN 2000 kt. má Max v Armadnych skladoch? Neviem či to je u mňa alebo je tam taká textúra ale vyzeráto divne. Inak skladoch to neustále seká, nie je to také zle ako predtým ale na mojej starej škatuli to je nenormálne. Mám taký citák že pripjat bude pre mňa zase nehratelná. Škoda aj toho malého samopalu do prvého slotu - používal som ho namiesto pištole. Inak celkom fajn zmeny, pekná práca.
Qakeqake

Datastor řekl(a)...

Qakeqake: Texturu jsem kontroloval a chyby na ní nebyly - neměl bys screenshot? S trháním ti asi nepomůžu, ale do map jsem nijak nezasahoval (tudíž nemám ani zdání, proč by tam mělo docházet k propadům framerate). Vyzkoušej smazat textury - konkrétně detail, grnd, water, wind. A možná ještě složku shaders přímo v gamedata složce. Víc mě (alespoň v tuhle chvíli) nenapadá.

Anonymní řekl(a)...

Datastor: prosel jsem si faq.txt a instrukce.txt, a nic tam nebylo. do opravy.txt jsem se nedival, protoze jsem chtel byt prekvapen zmenami (divne, ale ja jsem rad prekvapovan). a na tvou vyzvu o instrukcich jsem si precet i ten fajl se zmenama - a voila - je to tam :-)
ad pistole - esli to je "riznuta" munice, pak ano, je k nicemu - je to ona.
Inspirace v Metro 2033? :-)
Hele, chlape, dik moc, ze tohle pro nas cechy delas. Zahranicni maji sice taky svuj modpack, ale tvuj je lepsi ;-)
Xaint
PS: Esli budes nekdy v praze, mas u me pivo. A muzes si vybrat, esli chces moje domacivlastnorucne uvarene, nebo te zavedu do nejake kvalitni hospody, kde maji vetsi abidku kvalitnich piv (male pivovary, nepasterovane a casto i nefiltrovane) :-P

Itachi: Naruto v Zone? Skvely, pomoci klonu by se daly krasne prozkoumavat mista s anomaliema :-D

Xaint

Datastor řekl(a)...

Xaint: Tak tak, bylo to v opravách, ne v instrukcích :). Říznutá munice v Metru mi přišla zajímavá, proto v modpacku taky je (ale jenom střídmě). Ale díky za chválu.

Qakeqake: Vydám ještě menší balíček textur s kompresí, což by mělo o dost zvednout framerate právě v Armádních skladech (a asi i dál). Jinak platí to, co jsem psal včera, a to smazání těch několika složek. Neuvědomil jsem si, že v detail složce jsou textury i o velikosti 21 MB (a na ně asi právě hra nestačí).

Rodelero řekl(a)...

Zdravim.

Vsimnul jsem si, ze je zabaleny mod tak 100 MB mensi nez starsi verze.

To je tech "odstraneno 600MB textur"?

Mohl bych si je tam vratit? Mne mod nepadal.

Rodelero řekl(a)...

Jeste jsem se chtel zeptat na jednu vec.

Do se udelat neco pro to, abych nemusel zacinat znova?

Prece jenom, je to docela opruz.

Rsa Viper řekl(a)...

Vít: Přímo s módem je nutné začít hru od začátku, kvůli provedeným změnám.

Pokud jsi ale myslel po přidání textur, tak to můžeš hrát normálně dál.

Datastor řekl(a)...

Těch 600 MB textur bylo hlavně počasí, a to konkrétně Weather Overhauled - link tady: http://stalker.filefront.com/file/STALKER_Weather_Overhauled;97906

K začínání hry už to napsal Viper - já tohle bohužel ovlivnit nedokážu a závažnější změny si vždycky vyžádaly hrát od začátku.

Anonymní řekl(a)...

cau datastore v jakem volne stazitelnem programu mam vytvaret zbrane pro stalker soch

Xaint řekl(a)...

Cece, Datastore, jak to tak hraju, tak zacinam mit pocit, ze tyhle vyvazeni a tak, co do toho davas, je uz prehnany. Brneni jak z papiru - par ran pistolkou nebo kousnuti cokla a muzu to opravovat za docela dost tisic. K cemu pak takovy brneni je, kdyz nic nevydrzi? Nastesti jsem jeste nenasetril na exoskeleton, to by me mrzelo, koupit si ho a dva pejsci by mi z nej par kousancema udelali hromadku srotu s opravou za neskutecny penize. Ze se snadno prostreli oranzovej oblek nebo banditska bunda to pochopim, ale rozhodne ti to sest zasahu uplne neznici. Kazdej ma minimum munice - jako pochopim, ze kdyz se vracej z nejaky akce, ze v kveru muzou mit posledni zasobnik, ale ze vsichni maj u sebe tri az sest naboju? To je trosku pitomy. Ja treba kdyz jdu nekam strilet, mam s sebou sest zasobniku.
A ze by vsichni stalkeri a banditi a dokonce i zoldaci byli tak nedisciplinovani a meli tak malo munice s sebou, mi prijde divny. Kdyz maj teda tak malo munice, proc teda kropej jak airsoftaci?
To ze je vsechno priserne drahy chapu, vsechno se musi bud najit, nebo pasovat do Zony, ale zase pak proc jsou tak zoufaly vykupni ceny kveru? To znamena clovek vetsinu penez venuje na opravu v jednom kuse rozbityho brneni a drahy munice. Jasne, ty nechces, aby si hraci nahrabali penize, ale nejsou snad penize hlavnim motivem toho, proc stalkeri do zony vubec chodili? Kdyby to tam bylo s penezma tak mizerny, tak tam nebude tak prelidneno.
To, ze artefakty nejsou na dalku videt mi sice pije krev, ale budiz, je to "realnejsi", v Pasmu bratri Strugackych asi taky nebudou artefakty vydavat jiskry.
Dalsi poznamka - ten kamera efekt se sice da vypnout, ale mam pocit, ze kdyz me kousne pes nebo koupim kulku do hrudi, tak se neotocim petkrat kolem dokola (nekdy se pri zasahu jukni na radar, rotujes jak satelit). Pri probouzeni to samy. Nestalo by za to to defaultne vypnout? Bylo by hezky, kdyz to kopim, tak kamera by sklouzla k zemi, nebo treba i o 180 stupnu se otocila, no problem, ale kdyz obraz lita jak splasenej, je to divny a dost to kazi atmosferu.
Druha technicka - jukni kdyztak na zvuky AK74U (maj ho treba hlidky u zeleznicniho mostu), kdyz jsem s nim behal po kordonu, treba pri prebijeni nebo vzeti do ruky mi prijde, ze se ty zvuky prehrajou nekolikrat za sebou, takze to zni jako by zacvakalo zaverem treba pet vojaku zaroven.
Dalsi technicka - mam pocit, ze jeden z druhu obycejneho psa je odolny az to hezke neni - pet ran z kalasnikova kvalitni munici mi prijde na obycejneho cokla trosku moc. Zpozorovano nekolikrat. Vetsina plemen leha jak ma, 1-2 rany, ale jeden z nich ma vydrz jak nosorozec.

Shrnuti: Davne predchozi verze se mi hraly lepe, i kdyz nebyly mozna tak promakane. Existuje hranice, kdy se vyvazena hratelnost presouva do kategorie "je to opruz hrat". Ano, ja vim, ze mam volbu to nehrat, ale tvuj mod je prilis kvalitni :-P. Jen by nemusel mit tolik ne zrovna stastnych zmen.
Xaint

Rodelero řekl(a)...

Ad modifikace a nove zbrane:

http://sdk.stalker-game.com/en/index.php?search=weapon&go=Go

Pak jsem nasel jeste toto:
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=d3ebba08557988352171da5a7d69f46a

Jsou tam uz hotove modely. Ten odkazovany se mi povedlo importovat do Blenderu. Takze by se to mohlo povest dostat i do toho programu Maya.

Pokud se nekomu povede sehnat program Maya (musi byt ve verzi 8.5, ani novejsi ani starsi) budu skakat metr dvacet. Melo by to byt legalni, nejaka vyukova verze je udajne orezana o par veci a pri renderu prida watermark, cili nic co by melo vadit.

Xaint: V novejsi verzi maji byt vykupni ceny predelany. Takze je ocekavam vyssi.

Se zasahy je to tezke, ja teda zacah jakoukoliv bouchackou nedostal, ale pokud by se tak stalo, a ja na to nahodou rovnou neumrel, minimalne bych upadnul na zem a hezky dlouho se sbiral. Musis se holt vic kryt a presneji mirit.

Ohledne artefaktu, STALKERi se do zony cpou s _vidinou_ zbohatnuti. Na Clondyku taky nebyl kazdy milionar.

Ad mnozstvi naboju, vem si to tak, ze na odprasknuti banditu ziskas vic naboju nez pouzijes tak jako tak. Pouzivej jednotlive rany, nebo kratke davky a jsi v klidu.

Prum se radsi vyhybej. Zerou munici a z jejich zabiti nic nemas. Stejne se tam za nejakou dobu naspawnuji znova.

S tou odolnosti je to nejspis tak, ze je proste netrefis tak dobre ale treba jenom skrabnes. IMHO je tam jenom jeden pes, akorat ma nahodne vybranou texturu (pokud teda nemyslis pseudopsa) ale jinak ty same atributy.

Xaint řekl(a)...

Vit: ja vim, jak vypada, kdyz dostanes zasah. Boli to jako pes i kdyz mas neprustrelku a i rana z devitky tebou poradne skubne. Ja nemam nic proti tomu, aby Oznacenej upadnul na zem, ja mam neco proti tomu, aby zacal rotovat jako detska kaca. Navic i pres neprustrelku ti to casto i zlomi zebra.
Ale ano, mas pravdu, chce to lepe se kryt :-)

Jednotlive rany pouzivam, davkou nestrilim :-P zasadne strilim semi-auto. Ted spis mluvim o ty "realite", je to proste divny. O to mi slo. Kazdej am u sebe munice jak americky jednotky v ardenach. (to znamena posledni dnny mela vetsina z nich ve zbrani posledni zasobak)

Psum se vyhybam, ale oni se nevyhybaji me, navic esli sjem si vsimnul, tak reaguji na zvuk strelby. Nejsem ten, kdo v Zone strili po vsem, co se pohne.

Ad odolnost cokla - ten posledni test byl na cokla, co stal zaseklej a nemoh bezet, a optikou doprostred tela zboku, to jsem nemoh minout :-)

Datastor řekl(a)...

Co člověk, to názor - já to beru, ale zase pochop to, že když nechám všem postavám 30 nábojů (počet ran v normálním zásoabníku třeba u AK), tak vyjdeš z bitvy třeba s pětistovkou munice - a to právě nechci. Cena nábojů u překupníků je ale podle mě v tuhle chvíli o dost přijatelnější, než tomu bylo v dřívějších verzích a taky od toho tam ti obchodníci jsou. Kdybys všude nacházel další a další náboje, nemusel bys k nim vůbec chodit a stačilo by vyžít skutečně jenom z toho, co bys našel na zemi.

Odolnost vest se liší a jinak na tom bude vědecká kombinéza a jinak exoskeleton. Navíc se během hraní dá hned několik vest grátis najít - kdybych do vesty vystřílel pět ran z AKčka, asi by taky už moc dobře nefungovala a proto je tam taková míra poškození. Kdybys někde opravoval věci, taky bys nebral ohled na to, kolik si za to vyúčtuješ. Rozhodně ne v prostředí, jako je Zóna. Pokud je hodně vysoká cena opravy u překupníka, nic ti nebrání koupit si opravářskou sadu (i když většinou ne jenom jednu) a opravit si ty věci ručně - a hlavně za levnější peníze. A když se dobře kryješ, nemusíš si výbavu nechat opravovat skoro vůbec.

Mění se i výkupní ceny, záleží jenom na prodejci. Třeba NATO zbraně prodáš za víc peněz, než Abakan - chce to tu hru pořádně hrát, ne čekat, že ti všechno spadne do klína.

Otáčení kamery jse vypnout přes konzoli - během hry vlnovku a do řádku napiš:
cam_inert 0
cam_slide_inert 0
Plus ještě tenhle efekt vypni normálním způsobem přes konfig - pak by se kamera otáčet neměla vůbec.

Zvuk AKčka ještě zkontroluju, psi jsou mutanti a jako takoví nemusí nutně všichni odolat tolika nábojům, jako ostatní psi.

Nebyl by vůbec problém udělat doplněk na to, aby se u NPCček objevovalo trochu víc munice, ale já to osobně beru tak, že je to hra, tobě jakožto hráči dává dost možností (což třeba obyčejná NPC postava nikdy mít nebude) a je jenom na tobě, jak se s touhle výzvou popereš.

xaint řekl(a)...

Datastor: Kdyz to beres takhle, pak ano.
Sice k prodejci chodis stejne - ne pro munici, ale prodavat kvery - ale ano, obcas me to nuti kupovat patrony u prekupnika.
Nejvic se jich vyplytva na ty psy, na ktere nema cenu plytvat munici (treba vedle Rostocku v Divoke zemi, obcas se tam vygeneruje smecka deseti coklu, deseti tarbiku a dvou snorku a to nevis kam strilet driv ;-) ).
Dik za radu jak zamezit tomu toceni. Ja jsem prave podle instrukci dal CamEffect = false nebo jak to tam je a nic. Ted uz vim, dik.
Dalsi vec, kvuli ktery sem vlastne pisu - v baru 100rad te nejakej manik od povinnosti poprosi, ze si schoval modifikovanej abakan v agropromu, kdyz zdrhal. Melo by to byt podle ukazatele v takovy ty trubce v malinkym domecku pobliz Krtka. Krome par veci a shiftyho basni tam zadnej modifikovanej abakan nebyl. Skrys s popisem ze tam ten abakan je ale zmizela, takze to byla ona, navic kdyz si dam vycentrovat v mape na ten ukol, hodi me to na presne to misto. Takze abakan neni.
PS: Ja jsem hrac, ktery ma rad vsechno padat do klina, ale ne u Stalkera. Tenhle svet prozkoumavam rad. A jelikoz jsem frustrovan malo penezi a vysokymi cenami, tak jsem udelal cca 10 vyprav divoka zeme - rostock a cece, najednou amm i s questama a prodanejma artefaktama nejakejch 50 klacku ;-)
Jinak prisel jsem na to, ze obcas se da nashromazdit munice tim, ze vybijis kvery - obcas se urodi nejakej s plnym zasobakem.

Datastor řekl(a)...

No vidíš to :). Nevybíjet zbraně může jenom otrlá povaha - taky proto je u NPCček jenom to, co je teď. Abakan ve hře je, jenom si musíš uvědomit, že Agroprom nemá jenom nadzemní část :). Mapa bohužel ukazuje špatně, nerozlišuje rozdíly v terénu. Odolnost psů jsem právě sjednotil, bude k dispozici v patchi (během pár dní na něj tady bude odkaz).

Rodelero řekl(a)...

xaint: Nemir na hrudnik ale na hlavu. To pak staci jedna rana u kohokoliv snad az na kontrolera a trpaslika.

Xaint řekl(a)...

Vit: ja mirim na hlavu, ale 1) navzdory tomu, ze hraju hry uz nejakejch 20 let, porad este nejsem nijak dobrej v mireni takze se trefim jen obcas, a 2) muj kalach i na dalku nestrili nijak presne (v optice vidim, jak se kolem cile prasi ze zdi ;-) )

Datastor: Omlouvam se, ze jsem te podcenil :-D mas to promyslenejsi nez jsem si myslel.
ale zase, abys nerek, ze nema pripominky, tak - PPSh ma vetsi presnost nez AK74? To se mi strasne nezda... vzdyt prave proto, ze nebyl nijak presnej, mel takovej zasobnik a kadenci... ale co, je to vzacnejsi nez kalach, tak at to ma nejakou vyhodu, ze :-)
no jo, ja zapomnel, ze agroprom ma i podzemni cast, a ze se to zobrazuej na te same mape...
Jo a zkazil jsi mi radost. Nasel jsem ve skrysi 300 kousku munice do kalacha! To bylo radosti... nez mi prislo divny, kolik toho musim nasazet do bandity, nez padne a zjistil jsem, ze je to ta sizena... takhle mi kazit radost, ze se nestydis :-D
A trosku pochvala - psal jsi, ze ted je chlapik v exoskeletonu fakt tvrdej souper. Jo, je :-) V arene jsem ho sice dal bez granatu jen nozem, ale bylo to tesny. Driv neprezil jeden sekundarni utok nozem, ted potreboval dva. trosku se ve me zastavilo srdce, kdyz mu zajiskril exoskeleton v miste zasahu nozem a misto chcipnuti se obratil ke me a namiril... fujtajksl... to byly soky :-)

xaint řekl(a)...

mozna pitomej dotaz, ale ten zlutej exoskeleton od sacharova z jantaru - me pripada, ze i za normalni chuze mi ubyva energie jen o neco pomaleji nez pri behu bez zateze a behat v nem vubec nejde (i kdyz popiska tvrdi opak)... muzete ho nekdo zkusit, esli mam jen vidiny, nebo to tak fakt je?

Datastor řekl(a)...

U Špagina je překlep, už jsem mu přesnost srazil na přijatelnou úroveň (mezi normální AK-74 a AKSU). Doufám, že těch šoků tam na tebe bude čekat víc :).

V exoskeletonu od Sacharova běhat jde, alespoň podle konfigu (sprint_allowed = true).

Rodelero řekl(a)...

Opravdu ma mit samopal presnost utocne pusky?

Taky me prekvapilo, ze poloautomaticka SKS ma podstatne vetsi presnost nez manualni Nagant. Pokud se cast plynu pouzije k natazeni zbrane, tak prece ustova rychlost musi byt nizsi a tudiz i mensi plochost kirvky (obe zbrane maji +-stejnou delku hlavne).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, jen bych se chtel ujistit...posledni DMP je urcite urceny pro patch 1.0006 pocitam. A dalsi vec..u verze 7607 byl jeste pridavnej pack textur (okolo 300MB). Je zahrnutej i tady nebo se tam da soupnou jednoduse? nebo se to nedoporucuje?? dik

Datastor řekl(a)...

U Simonova budu muset překopat větší část konfigu, protože na samotnou změnu přesnosti hra nijak nereaguje a pruh je pořád naplno.

K texturám: V modpacku zřejmě nejsou a ke hře je ani nijak zvlášť nepozřebuješ - ale samozřejmě je tam dokopírovat můžeš. Záleží jenom na tobě. Verze patche byla napsaná v seznamu změn, takže se stačí podívat tam.

Anonymní řekl(a)...

ahoj je to zase super :-),jen to padá při rozhovoru na otázku ->máš pro mě práci (zatím v kordonu)hezkej den přeji

Datastor řekl(a)...

Nepadá, jenom budeš mít nesprávnou verzi patche.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, tak po poriadku - vymazal som tie 4 adresáre ako si kázal - zabralo tak na jednu tretinu, je to o dosť hratelnejšie.

Max FN 2000 link
http://uploading.sk/obrazek/nalz767/ss-pato-04-20-10-16-03-46-l07-military.jpg - hádam som to vložil správne.

Keď splním Maxovú úlohu a zabijem toho blázna dostanem desert eagle, keď držím zbraň v ruke je to desert ale vo vaku vidím ikonku FN-HP tak sa tuším volá tá zbraň.

K tým cenám zbraní - ak mám hrať so základnou váhou tak by cena zbraní mala byť o dosť vyššia 40-50% z ceny kt. má uvedenú v popise. Potom by nízka váha dávala zmysel - málo ale hodnotné. Nie je predsa reálne aby zbraň za 10000 v popise stále pri predaji 400-500.

Tie opravarenské náradia, doteraz som nechápal ich účel - opravy boli lacné, vesty sa takmer nepoškodzovali, teraz s tými novými zmenami to sedí perfektne. Len si pozrite o koľko klesne cena opravy keď použijete náradie. Otravné je len to že ich má len sidorovič.

Inak čím dlhšie hrám túto verziu tým viac sa mi páči.
Qakeqake

Datastor řekl(a)...

Tak ta FN2000 mě docela překvapila - zte skladišť jsem se právě vrátil a všechno sedělo. Tak jako tak by mohlo zabrat smazat z gamedata/textures/wpn soubor wpn_fn2000_new.dds.

Kdybych zvedl cenu zbraní, tak by to narušilo ekonomiku. Přece jenom je k sehnání dost obleků se zvýšenou nosností a mrtvol za hru bude hodně, takže by nebyl problém si za jednu otočku vydělat několik desítek tisíc.

Rodelero řekl(a)...

Potvrzuji ze ve zlutem exoskeletonu se neda behat.

Taky jsem si vsimnul, ze nektery exoskeleton ma v nazvu preklap "ekxoskeleton".

V arene, v predposlednim souboji jsem sejmul borce s FN2000 granatem a ta bouchacka tam ma normalni texturu. Takze bych nevidel problem v modu.

Docela hodne jezdim auty a ty casto levituji kousek nad zemi. Po nastoupeni dosednou na zem. Preblem s tim nemam, jenom to vypada divne.

Taky se mi obcas stava takova divna vec. Ze zbrani nejde strilet (jsou nabite), sroubky nejdou hazet, dalekohled nezoomuje. Reseni je prepnout na jinou zbran, ale v casovem presu je tohle docela otrava. Nevim za jakych podminek toto nastava ale nikdy drive se mi to nestavalo.

Rodelero řekl(a)...

Jeste jsem se chtel zeptat. Co znamena "Ovladani" u zbrane? Jak moc kope?

Datastor řekl(a)...

Na překlep se podívám - auta ale nijak vylepšit nedokážu, protože engine s jejich výskytem nepočítal (a zřejmě taky proto je GSCčko nakonec vyškrtlo). O nemožnosti házet šrouby jsem psal v seznamu změn, zbraně mi doteď střílely všechny. Charakteristika Ovládání je ve hře celkem zbytečná, definuje jenom rychlost otáčení celou zbraní při míření.

Anonymní řekl(a)...

Já jsem si myslel, že "Ovládání" určuje, jak rychle dokážu vyměnit zásobník...

Rodelero řekl(a)...

Jo, vsimnul jsem si ve hre, ze ackoliv postavy strili po mne, casto miri dost bokem.

Pak jsem si vsimnul, ze kdyz jdu s profesorem Krugovem merit, tak jak nas zasahne ta emise a ja odpadnu, tak behem toho bezvedomi mluvi cesky.

Rodelero řekl(a)...

Ale aby to neznelo jako ze jenom kritizuju (snad konstruktivne), fakt je, ze tenhle mod je proste nej a cenim si, ze na nem delas. Uz se tesim na SCARa. Snad bude dobry.

Jo, nasel jsem misto s tim preklepem:
"No, jsi skoro připravenej na finále. Dneska nastoupíš proti opravdovýmu stalkerovi. Je sám, ale má FN F2000 a je napasovanej v exkoskeletonu"

Coze? V modu je SA58 OSW? WOW. To cumim.

http://www.everything-airsoft.com/blog/wp-content/gallery/classicarmy_sa58_osw/osw-poster.jpg

Uz tam chybi jenom CZ 805 :-D

Rodelero řekl(a)...

Kdyz me odbouchnou, STALKER mi spadne.

Jak je video, kdyz odpojim vypalovac mozku, tak se mi nezobrazily titulky.

Jak jsem nasel mrtveho Ducha, tak se titulky k tomu co rika zobrazovaly nejak divne. 2x se mi zobrazilo, jak ten Duch nadava na nejakeho Vasilije, jak zdrhnul a ze mu nemeli verit ackoliv pak uz evidentne mluvil o necem jinem (rusky neumim, ale vim, ze sabak je pes a to slovo tam nepadlo ani jemu podobna nadavka).

Datastor řekl(a)...

Připomínky beru, alespoň pak bude DMPčko odladěnější. Na všechny tyhle detaily je problém přijít i v několika lidech, takže tam možná ještě něco málo haprovat bude.

K videu v Jantaru: Nemluví to Kruglov, ale je to prostřih vzpomínky. Ruština bude v patchi, stejně jako překlep u exoskeletonu. To míření NPCček bych sice rád nějak zpřesnil, ale nemám ponětí, jak - takže v tuhle chvíli bohužel beze změny.

SA58 OSW se v modpacku objevila proto, že měla fajn model - klasická osmapadesátka, kterou jsem tam chtěl napsovat taky, na tom byla hůř a model na 805 jsem ještě nikde neviděl.

A poslední baterie odpovědí: U videí nejdou titulky defaultně, je to kvůli nekompatibiitě titulkovacího modu s 1.0004 patchem a dál (jedinou sekvencí, kde se zobrazí, je právě ta debata s Tesákem a Duchem). Stejně tak těžko předělám Duchův audiozáznam - je chyba někde v časování a to se všechno řeší skrz skripty.

K tomu pádu hry asi tolik: Měl jsi nějakou novější zbraň? Pak by se dalo uvažovat nad chybějícím rankem - a pokud ne, tak pošli výpis z logu a já se už na to podívám. Kde ho vyhrabat zjistíš tady: http://stalker.scorpions.cz/forum3/viewtopic.php?f=21&t=991

Rodelero řekl(a)...

Tak tu sa58 OSW nema cenu kupovat. Ja mam ted radeji L85 pro vedce. Je daleko presnejsi a vic nez po trech stejne nestrilim.

Ale stve me, ze mi hra zacala docela padat.

Uz me ani nemusi odstrelit. vracel jsem se od vedcu po vypnuti vypalovace, vbehnu do Baru a bum.

Chci si otevrit log a ten na 99MB.

Vetsina veci v nem je neco jako toto:

mpower 0.000000
Current[0]->sun_dir (-0.792675,0.422618,-0.439387)
Current[1]->sun_dir (-0.821874,0.342020,-0.455572)
CurrentEnv.sun_dir (-0.797552,0.410448,-0.442090)
current_weight 0.153516
mpower 0.000000

Rodelero řekl(a)...

Tak toho posledniho vypisu z logu si nevsimej.

Zjistil jsem, ze to je neco jineho.

Ja mam log v C:\Documents and Settings\All Users\documenti\stalker-shoc\savedgames\

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section 'wpn_m1918'

V ruce jsem mel zbran L85A2 pro vedce (ta trojranna).

Nastane to kdyz v noci mijim zataras kde hlida Povinnost na ceste od vedcu. Zkusim nahodit toho rychlopalneho kalacha jestli to bude OK.

Rodelero řekl(a)...

Tak to nepomohlo. Pad se stejnou hlaskou v logu (takze to bude asi kvuli .

Jeste jsem si vsimnul hlasek:
! cant convert dik_name for dik[144], prop=[P
! Unknown command: r__wallmark_ttl
! Unknown command: rs_skeleton_update
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref_v'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v_tuchi'
! Version conflict in shader 'def_shaders\lod_old'
! Renderer doesn't support blender 'effects\shadow_world'
! Version conflict in shader 'effects\watertest-1'
! Missing ogg-comment, file: d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - dmp\gamedata\sounds\interface\inv_open.ogg
! Missing ogg-comment, file: d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - dmp\gamedata\sounds\interface\inv_close.ogg
! Unknown command: val_tushkano_respawn_1

Rodelero řekl(a)...

Takze je to jasne.

Zakomentoval jsem ve vsech konfiguracich radky s wpn_m1918 a mam pokoj.

Asi jsi na ni zapomnel, protoze ji opravdu chybi konfiguraky a jedina mista kde jeji jmeno padne jsou u obchodniku.

Datastor řekl(a)...

Už jsem o tom někde psal - v patchi se tohle už opraví. M1918 patřila ke kulometu BAR a ten jsem vykopnul.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore. Po par minutach hrani s touto novou verzi jsem si nemohl vsimnout nekterych zmen. Zmena vykupnich cen mi prijde docela zajimava tak ze tu hru je treba poradne hrat a hledat co by se dalo prodat. V minule verzi se mi libilo, ze muzu treba zabit jednoho stalkera svobody nebo dva samotare, ale v tehle verzi je problem. Staci sundat jednoho at jeto svoboda nebo samotar tak okamzite jsou to mi nepratele. To je pak hra o nicem. Mozna by stalo za uvahu to trochu upravit az treba nasbiram urcity pocet minusovych bodu.Tak jako to bylo v minule verzi.
Šlajs.

Rodelero řekl(a)...

To musis mit bouchacku s tlumicem a oddelat ho na dalku a jednou ranou treba tim rychlopalnym kalachem, co najdes nebo LR-300.

Proste te nikdo nesmi videt a idealne ani slyset.

Ja takhle odprasknul jednoho ze Svobody (mel na zadech SCAR-L ;-) - dobra zbran, malilinko mene presna nez LR-300 ale uz ma tlumic a pekny kolimator) kdyz vedle nej sedeli dalsi dva a nepropadla se mi reputace ve statistikach ani trochu. Borci se rozebehli do baraku, ja obral mrtvolu a ani se mnou ti dva nebyli nepratele a normalne se mnou kecali.

BTW, vsimnul jsem si, ze Sajga 12C nema ikonu.

Datastor řekl(a)...

Právě jsem dodal patch - krom toho, co se tady rozebíralo řeší i právě tu ikonu u Sajgy (z DMP komplet mizí kvůli staršímu modelu ruky). K zabíjení stalkerů platí to, co psal před chvilkou Vít - těžko někdo člověka pochválí za to, že mu zastřelí kolegu.

Anonymní řekl(a)...

U svobody ve stare verzi pres okno pistolkou s tlumicem toho co hlida sklad zbrani, sloto v poho nikdo ani neregistroval ze se neco deje. V nove verzi tim samym spusobem uz to nejde, tak asi musim vymyslet neco jineho.
Šlajs

Rodelero řekl(a)...

tohle za me v Oblivion Lost resily blowouty. Proste jak zacalo praskat, tak se borci i se straznym rozutelki do ukrytu a ja mohl rabovat.

Skoda ze v tomhle modu nejsou. Prece jenom, kdyz si clovek bezi pro odmenu pustinou a najednou emise a on najednou musi rychle behat a doufat, ze tam, kam zalezl ho to nezabije pripadne ze ma dost antiradu a lekarnicek (takhle jsem prezil v Agropromu) tak tahle atmosfera a strach poustet se na dlouhe vypravy jenom tak imho dost chybi. Ale jinak v pohode.

Rodelero řekl(a)...

Narazil jsem na pad hry:

! Unknown command: agr2_dog_respawn
! Unknown command: agr2_dog_respawn
! Unknown command: val_tushkano_respawn_1
! Unknown command: val_tushkano_respawn_1
! Unknown command: val_tushkano_respawn_1
! Unknown command: val_dog_respawn_1
! Unknown command: val_dog_respawn_2
! Unknown command: val_dog_respawn_2
! Cannot build GAME path! (object dog_normal17251)
! CURRENT LEVEL : l06_rostok
! CURRENT game point position : [-88.800003][0.000000][147.699997]

FATAL ERROR

[error]Expression : I != levels().end()
[error]Function : GameGraph::CHeader::level
[error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
[error]Line : 171
[error]Description : there is no specified level in the game graph : 0


stack trace:

Rodelero řekl(a)...

M4ka ma ikonu i s optikou, ale ve skutecnoti je bez optiky.

SCAR-L se mi nejak podezrele casto zasekava. To by nemela.

http://en.wikipedia.org/wiki/FN_SCAR#Evaluation

226 zaseknuti z 60 000 je hodne dobre skore. Zhruba stejne jako mela HK416. A to jsou na youtube videa, kde tuhle prskavku vyvaleli v pisku a blate a presto strilela.

Datastor řekl(a)...

Hra zřejmě nemohla najít nějakou trasu pro psy, jak to tak vypadá. Zkus nahrát nějakou trochu starší pozici a kdyžtak mi ten save někam nahoď. Podíval bych se na něj (i jakoukoliv jednu pozici někde před Rostokem).

Na M4 a SCAR teda budu muset dodat ještě menší doplněk... co se dá dělat.

Rodelero řekl(a)...

Ten save uz bohuzel nemam.

Nastalo to kdyz jsem v Rostoku vyskakal na strechu toho nadrazi, skocil dolu a zabehl si pro moc pekny darecek. Jednou to spadlo, podruhe uz ne. Zkusim se tam vratit jestli to zase spadne.

Jo, odbouchnul jsem toho hlidace zbrojnice Svobody (bez ztraty reputace :-)) ale neslo mi tam vlezt.

Kdyz jsem dal otevrit ty dvere, tak se jenom trochu pohnuly ale projit jimi neslo (asi jako kdyz jdes za Noem v CoP) a pak uz vic otevrit nesly, jenom zase zavrit. To je tak schvalne?

Jinak, ta SA58 se mi fakt zalibila. Probihal jsem s ni lokaci za Rudym lesem jak musis vypnout ten vysilac. Cili boj na malou az stredni vzdalenost a fakt mi tam sedla jak prdel na hrnec. Nasadime tlumic, plizime se a nepratele padaji ani nevi. Fakt parada.

Taky se mi libi ta MK12. Na stredni vzdalenosti (kdyz vylezes z podzemi a zautoci na tebe armada) je uplne epesni.

Jinak na nocni prochazku Rudym lesem si zase nemuzu vynachvalit SCAR-L.

Taky s povdekem kvituju zvyseni odolnosti exoskeletonu i nepratel s exoskeletonem.

Fakt bomba kdyz jsem v noci pomahal Svobode zastavit u barikady utok monolitu. Nahodime noktovizor IV. generace, SCAR, jednotlive rany, zalezeme za sutr a klepeme do makovic.

Tohle je fakt super. Povedlo se to paradne. Tisicere diky za to.

Jinak, musim potupne priznat, ze jsem si navysil docela dost nosnost. Ale jinak jsem opravdu nevedel jak to udelat abych si mohl nasetrit na Exoskeleton (72k) a vyzkouset ty ruzne namakane zbrane.

Prece jenom, behat se trema spuntovkama porad do obchodu, protoze jich vic neunesu, je uz docela opruz. Cili je otazka, jestli nizke vykupni ceny zbozi nejsou nastaveny prave kvuli tomuto. Jinak bych si na exoskeleton asi normalne nevydelal. Nicmene, pokud by zase byly vyssi, tak by pro zmenu penize u tech, co si nosnost zvedli, pribyvaly zase prilis rychle.

Rodelero řekl(a)...

Jo, jeste jedna vec.

Ve hre se vyskytuji NATO zbrane prekomorovane na ruskou munici, ale damage maji stejne jako neprekomorovane (napada me upravena L85A2 pro vedce a potom jeste myslim i nejaky ten SiG, ale u toho si nejsem jisty).

Datastor řekl(a)...

Hm... tak to byla asi nějaká náhodná chyba - u her z Ukrajiny člověk nikdy neví. Dveře před zbrojnicí jistí zámek, tak ho odstřel a dostaneš se do ní bez sebemenších potíží.

Třeba já si na exo našetřil poměrně rychle - prodat pár pušek z Rostoku a hurá pro oblek. Jenom to nebude hned (což ale vzhledem ke koncepci hry nebude na škodu).

Nižší výkupní ceny a sražená nosnost je proto, že nepřátel je ve hře až moc. Kdyby byla výkupní cena za pušku třeba 1500 RU a postava mohla utáhnout dejmetomu 80 kg, měl bys za chvíli zase překypující konto.

Na zbraně s jinou ráží se ještě podívám - všechny tyhle vzácnější věci jsou v dalším konfigu, takže tam je práce dvojnásobá a je potíž to všechno uhlídat. Tak jako tak jsem ale rád, že ty novější zbraně našly uplatnění :).

Anonymní řekl(a)...

Tak hlidace uz jsem sundal a reputace mi neklesla, ale to bude asi tim ze jsem pro svobodu neco udelal a mam u nich 200 bodu. Jinak mam zvedlou zatez na 200kg, protoze jak psal Vít chodit s par spuntovkama do obchodu je fakt opruz a byl to i ve stare verzi kdy ceny byly jine. Me tahle zatez vyhovuje protoze rad kombinuju ruzne zbrane podle toho na koho strilim a kde jsem (mistnost nebo venku)
Šlajs

Rodelero řekl(a)...

Prosim te, zjistil jsem, ze se v modu nachazi taky HK416 a kuse. Daji se nekde splasit? Bizon je tusim odstraneny (jenomv modu zustalo par zaznamu).

Jo, Saiga 410K-01 ma presnost snad vyssi nez nejpresnejsi utocne pusky. Je to nejaka chybka nebo je presnost brokaren brana uplne jinak?

Vsiml jasem si, ze obchodnici neprodavaji granaty do granatometu. Je to tak umyslne?

O bchodnik svobody ma docela maly sortiment. Nebude prodavat ani tu HK416?

Rodelero řekl(a)...

Aha. Takze kuse je odstranena. Prehledl jsem.

Rodelero řekl(a)...

Jeste se chci zeptat, mel jsem se setkat se Stoparem, ale kdyz jsem ho nasel, byl uz mrtvy.

Ted jsem v Cernobylu. To uz neni cesty zpet?

Datastor řekl(a)...

200 kilo? Fuj. Věř tomu, že jde kombinovat několik zbraní i s nižší nosností a na vyšší je exoskeleton. Ale je to tvoje hra, nikomu do toho mluvit nemůžu.

Ke zbraním: Je to tak, statistika přesnosti brokovnic je někde jinde a rozhodně nemá význam si je srovnávat s dalším arzenálem. HK416 prodává Lakomec, ale ne od začátku. Sortiment se mu rozšiřuje podle toho, kolik pro Svobodu splníš úkolů (Zneškodnění Povinnosti ve vesničce, zabití práskače a nakonec odražení vlny vojáků Monolitu před barikádou do lesa).

Granáty by měli prodávat jenom specializovaní překupníci (Šroub, Petrenko), stejně jako tomu je u vzácnějších a dražších zbraní a obleků.

Stopařovi jsem zvětšil odolnost, ale i tak je možnost, že ho něco zabije. To už záleží jenom na tom, jestli máš štěstí. No a poslední věc - ne, z Černobylu se už vrátit nejde.

Anonymní řekl(a)...

A jeste mam dotaz kdyz uz ma nekdo u sebe granat nejde nejak udelat aby ho take hazeli? Bylo by to fajn zpestreni, ale asi je to chyba primo od tvurcu, takze s tim asi nejde nic udelat co?

Šlajs

Rodelero řekl(a)...

No, mne uz se parkrat stalo, ze jsem si zalital.

Musis si uvedomit, ze granat te roztrha na cucky ikdyz mas exoskeleton (pokud se dobre trefi).

O granatometech a RPGckach nemluve, ostatne, tech RPGecek si v Pripyati uzijes)

Unknown řekl(a)...

Nazdar (píše Jizva) :D
no tak som pred bránami vypaľovača,
hru si zatiaľ užívam i keď na min. grafike. Mod je fakt skvelý.

Tých 33kg má skutočne svoje opodstatnenie. Keď si zmeníte váhovy limit celková myšlienka tohto módu je fuč. Doteraz hrám na 33kg a je to vážne zaujímavé. Mám cez 50 000RU SEVU na chrbte a ide sa :)
Musím uznať zase, že všetky zbrane si takýmto štýlom hrania nevyskúšam, ale predsa DMP si môžem zahrať ešte raz..

Dosť ma sklamala absencia Saigy 12C.
Moja obľúbená brokovnica. Síce je tu ešte Saiga 414/10 (neviem presný názov)
Ale tá má aj zvuk ako AK-74. To je taký menší detail :)
Ešte je tu Benelli M3 ale tú som zatiaľ u nikoho nenašiel, kto ju v ponuke má, alebo bude mať?

Prišiel som na jeden bug, alebo to je možno aj úmysel :) Väčšina áut na ktorých som jazdil po nejakej odjazdenej dobe nechcú ísť. Naštartujem motor, stlačím plyn, otáčky ešte klesnú a auto sa nehýbe. RSA Viper si robil srandu že došlo palivo :D Je to naschvál? :) Potom by tu pasla taká featurka ako tankovanie z barelov :D

Som zvedavý na tvoju odpoveď, Jizva

Datastor řekl(a)...

To házení granátů by šlo udělat jenom AI doplňkem od BAKa, ale do DMPčka jsme ho s Viperem zkoušeli dát už dřív a nechytil se.

Jizva: Sajga se mi taky moc líbila, ale bohužel kvůli těm modelům rukou padla. Psal jsem i KingFridayovi, autorovi Remodelled rukou a nemá v tuhle chvíli čas. Posílal jsem mu před nedávnem čtyři tipy na zbraně, co by si novější ruce zasloužily, tak snad na to taky někdy dojde řada (ale slíbit to nemůžu). Benelli ti pak prodá Šroub.

K autům: Ta možnost nedostatku paliva tady je :). Těžko říct, ale tankování se mi rozhodně do hry zapasovat nepovede. Ještě se podívám do konfigů, jestli v nich náhodou omezení nádrže někde nebude.

Rodelero řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Rodelero řekl(a)...

Jaky byl vlastne duvod nasazeni novych modelu rukou?

Mne nejak stacily ty puvodni. A pokud kvuli nim ubyly bouchacky, tak je to docela skoda.

Nejak si nevybavuju toho Srouba a Petrenka.

Znam Sidorovice, Barmana, pak jeste toho v zakladne Povinnosti (neni tohle Petrenko?), Sacharova a pak uz jenom Lakomce.

Slo by nejak udelat abych mohl Stalkerum prodavat zbrane ikdyz maji nedostatek penez?

Ja jim casto prodavam Abakany aby dele vydrzeli treba na vrakovisti (nejak mi prijde rozumejsi aby to tam kryli, ale nevim, jestli tohle ma smysl kvuli respawnum).

Rsa Viper řekl(a)...

Petrenko je obchodník u Povinnosti. Šroub je(novej obchodník)u helipadu na základně Svobody. Zbraně můžeš házet před/na Stalkery a pak bysi jí měl někdo sebrat.

Datastor řekl(a)...

Zbraní naopak ještě přibylo. Kdybych kvůli nim musel razantně škrtat celkovou výbavu, tak bych je do modpacku nedával. Tyhle novější modely jsou tady hlavně kvůli mnohem vyšší kvalitě, než tomu bylo u původních rukou - stačí si vzpomenout na ruce u Enfielda nebo Winchesteru. Hodně potíží taky bylo třeba u Arsenal pistolí (ČZ 52, Tokarev TT-33), kdy se ruka nezobrazila kompletně a chyběla velká část rukavice.

Rodelero řekl(a)...

Jeste bych chtel nahodit jeden muj postreh. A to ten, ze ruske zbrane jsou tady docela o dost horsi nez ty NATO.

Mozna by mohl Abakan byt drazsi, vzacnejsi a presnejsi.

Rychlopalneho kalacha u sebe nosim jenom z nostalgie. Vse vykryvam NATO zbranemi protoze jsou presnejsi.

Taky by mohly utocne pusky s vetsi razi byt ucinnejsi. Prece jenom 7.62 nadela vetsi paseku a je dost pruraznejsi nez 5.56. O Groze 9mm a AS VAL nemluve.

Rodelero řekl(a)...

Jo, nasel jsem na rapidsharu film Stalker.

http://www.csfd.cz/film/32353-stalker/

Muzu sem dat linky nebo uz to mate?

Datastor řekl(a)...

Linky nedávat - ten film se dá koupit v obchodech.

Zbraně ještě plánuju trochu pozměnit, ale nečekej, že třeba z Abakanu bude ultrapřesná zbraň. Ono vůbec zbraně z Ruska přesností zas tak moc nevládly (pokud to zrovna nebyla odstřelovačka). Zbraně teď sjednocuju v tom smyslu, že P90 bude mít ze samopalů nejkratší dostřel, SCAR o trochu větší a tak podobně. Krom toho dojde i na seřízení přesnosti u brokovnic.

A hlavně je potřeba ty herní ukazatele brát trochu s rezervou (zvlášť Ovladatelnost).

Rodelero řekl(a)...

OK.

S temi ruskymi zbranemi je mi to jasne.

http://www.youtube.com/watch?v=G6BpI3xD6h0

Tady je krasne videt, ze M-16 je presnejsi (no, mohl tim AKckem strilet zamerne blbe) ale AK-47 zase nadela podstatne vetsi paseku.

Nicmene AK-74 uz by mohl byt presny docela dost.

http://www.youtube.com/watch?v=JwZCMCoicmY

Tady ma vetsi presnost nez M16, ktera se navic v modu nevyskytuje, takze M4 by na tom s presnosti mela byt jeste hure.

BTW, jak velky vliv na presnost v modu maji tlumice? Ja je pouzivam vzdy a nemuzu si stezovat.

Jestli planujes snizit dostrel SCARu (coz u te varianty CQC dava smysl), zmen prosim i zoom optiky. Myslim, ze tenhle druh ani zoom nemel.

Rodelero řekl(a)...

Narazil jsem na takovou podivnost.

Byl jsem s Povinnosti zadobre (630) a s ekologama nejak kolem 130.

Napraskal jsem Svobode ty od Povinnosti na statku (nota bene stejne neuposlechli rozkaz a Voronin sam rikal, ze je to jejich blbost, at si klidne natahnou brka) a vystrilel je v podstate sam nez Svoboda stihla prijit.

Kouknul jsem se na reputaci, klesla mi na nejakych 450. Svobody narostla na 200.

O chvilku pozdeji se mi ale z neznameho duvodu vratila zpet na 630.

Pak jsem svobode pomohl najit sledovat a oddelat praskace + ty zoldaky co za nim prisli. Kouknu se na repotaci a u Povinnosti mam reputaci ~-4300 a u vedcu ~-1300. Jak to?

Vim, ze jsi psal neco o tom, ze tady je bordel uz primo ve Stalkerovi jako takovem, ale nemohl ses nekde treba seknout nebo tak neco? Prece jenom, nemuze odprasknuti par zoldaku, po kterych jde Povinnost taky, takhle zhorsit reputaci.

Rodelero řekl(a)...

Zapomnel jsem dodat, ze se Svobodou jsem mel reputaci +5000 a kdyz jsem jim ze srandy odbouchnul velitele (Lukase?), tak po mne vsichni sli, ale ja mel u nich reputaci +2000!

Taky jsem si vsimnul, ze HK416 ma stejne statistiky jako M4 akorat ma podstatne nizsi damage.

Taky Lakomec prodava Sa58, ale uz neprodava a ani nevykupuje naboje do ni.

Jo, prijde mi divne, ze AS Val ma o dost nizsi presnost a damage nez Vintorez pricemz se jedna v podstate o tutez zbran akorat s jinou velikosti zasobniku a bez optiky.

Jo, u popisku Exoskeletonu frakce Svoboda je hlaska, ze je podobny exoskeletonu frakce Povinnost vcetne noktovizoru treti generace. Ale exoskeleton Povinnosti ma ctvrtou generaci.

Datastor řekl(a)...

Bohužel v konfizích jsem chybu nenašel, reputace by se papírově měla přičítat nebo odečítat v řádech desítek až stovek, ne tisíců. Zřejmě tohle opravit nedokážu.

Nižšího účinku u HK416 jsem si všiml taky, takže ten smaozřejmě srovnám, přesnost VAL a VSS taky. U Lakomce ale pozor, ten ti nevykoupí žádnou munici. Na tu si budeš muset zajít ke Šroubovi.

Rodelero řekl(a)...

Hm, tak jsem si to dal znovu.

Odstreleni praskace mi reputaci u Svobody kupodivu snizilo. Ale zbrane dostupne jsou, tak na to dlabu.

Jinak, Lakomec munici vykupuje, teda krome te 7,62x39, ktera je snad jedina zarudla.

Unknown řekl(a)...

Datastor, SUSAT na M4?? Kde sa podel ACOG?

Datastor řekl(a)...

To bys musel zjistit přímo od autora modelu.

Rodelero řekl(a)...

Chtel jsem se zeptat na jednu vec.

Nasel jsem nejaky Stalker Shader mod.

http://downloads.guru3d.com/S.T.A.L.K.E.R.-Shader-Mod-download-1627.html

Mate s tim nekdo zkusenost?

Anonymní řekl(a)...

Jde jednoduše udělat aby avatar vydrzel tak 2x až třikrát tolik...ano je to realistické , ale realisticky by měli 30 a víc nábojů a dalo by se jim brát oblečení včetně skeletonů a pod.....

Rodelero řekl(a)...

Poradim ti jak vydrzet podstatne vic.

Kryj se. ;-) Nebo si zvol Novacka.

Ja si dal obtiznost Stalker (zacatek mi prijde z cele hry s prehledem nejtezsi,pokud teda clovek nevi co a jak, dokud si nenajdes toho rychlopalneho kalacha) a obcas si rikam jak jsou ti nepratele slepi a levi cili dalsi jizdu minimalne o stupen obtizneji.

Nechapu potom, na co si stezujes. Udrzuj odstup, nenech si vpadnout do zad nebo do boku a jsi v klidu. Az budes mit Exoskeleton, tak to bude uple trivka.

Pokud bys nepratelum mohl pobrat spousty naboju, nemusel bys chodit do obchodu ani se stresovat, ze ti dojde munice. Navic, ve hre nemusis preskladavat zasobniky ale pokazde kdyz prebijes, tak mas plny.

Uz te vidim jak svlekas z mrtvoly prostrileny a zakrvaceny mundur a oblekas si ho na sebe. Navic, stacilo by ti pak vystrilet mensi skupinku a mel bys 10 exoskeletonu, ktere bys mohl dost draho prodat.

Kryj se, pliz se, obcas se zastav a poslouchej zda neuslysis kroky, casto men zasobniky, pouzivej tlumic a kratke davky, mir na hlavu (pokud ma nepritel exoskeleton, jinak se da i do tela) a jsi v klidu. Nebo si teda sniz obtiznost.

Anonymní řekl(a)...

cim dele to hraji , tím více mi přijde že se autor nemohl rozhodnout mezi realičností (nosnost, zranitelnost, nabídka a cena u obchodníků, ruština...etc..) a hratrelností (počet nábojů a minimum toho co lze najít u zabitých nepřátel, přiliš velká rychlost opotřebovávání přemětů ...etc), byl by problém mod rozdělit na nouma mód /co největší střilečka neboli Call of duty still....druhý co největší realičnost (osobně mi přijde nesmyslné jako důvod pro málo nábojů to , že si je musí kupovat, rozhodně by si v zóně , kde by zavraždil tolik vojáků nouze o náboje a základní vybavení, samozřejmostí že by bylo nerelalistické mít u sobe 1000covky nábojů, takže by stačilo zvýšit jejich váhu), a nějaký hardcore mod , kde by bylo málo všecho, vše drahé a byla by to skutečná výzva pro zkušené hráče....ale jinak dobrý mod jen mi prostě přijde snaha vyhovět všem druhům hráčů že to jde proti sobě....ale vše jen můj názor , lehce se kritizuje když si to neumíte předělat sami:-)

Datastor řekl(a)...

CoD z toho nebudu dělat ani dodatkem, to ti řeknu na rovinu. Pokud někdo chce čistou střílečku, ať hraje CoD a Stalkera nechá ležet.

Máš málo nábojů? Vybíjej zbraně. Psal jsem to tady nespočetněkrát: Když zvednu počet nábojů u mrtvol, jsou překupníci k ničemu a právě pak by došlo k tomu, že by těch nábojů klidně tisícovka byla - zvednutí váhy v tomhle případě nic neřeší. Navíc náboje můžeš najít ve skrýších a těch je v Zóně dost.

Unknown řekl(a)...

Daty,
patrí ti moje veľké ĎAKUJEM :)
Vedel som, že DMP nesklame, že bude opäť čo hrať a veru aj bolo. Nový arzenál nastavil latku omnoho vyššie ako predchádzajúce verzie.

Váhu som si nemenil, nechal som to na 33kg a bol to kvalitný survival alá Bear Grylls :D Hlavne v pripjati a v elektrárni. Mal som SEVU, tá ma 9kg takže mi ostalo 24kg na výbavu. FN-Scar (300nábojov) Benelli M3 (20brokov) 2 lekárničky, 5 obväzov, 2 antirady, nejaký ten arťifakt, tot vše. Btw Benelli M3 je riadna mrcha, dobrá pumpa :)

Pri vstupe do elektrárne sa to u mňa stihnúť nedalo. Teda skôr prežiť. Mal som 2 lekárničky a 2 antirady. To by bolo ešte v pohode keby pri vstupe do sarkofágu neboli Bureri. Nedokázal som ich ani rýchlo obehnúť, kdeže to ešte pobiť. Kedže som bol dobrých 50m od vstupu a blowout začínal o 4sekundy...
Tak som to sejmol Nivou, vrazil som to tam teda a mal som ešte 4min :D Dosť ma to štvalo, že som si tak pomohol ale čo už no.

Počas hrania sa mi nevyskytol žiadny bug, všetko išlo super ako malo :)

Som ti vďačný za tvoju prácu, že si ma zabavil na týždeň aj zopár dní ;)

Ďakujem, Jizva

Rodelero řekl(a)...

Nasel jsem M14 http://www.fpsbanana.com/skins/85279

Mohla by byt fajn. Na odstrelovacku myslim paradni.

Datastor řekl(a)...

Mohla - to je to hlavní slovo. FPSB průběžně eviduju, jenže bohužel přes mířidlo se nedá dívat a zbraň navíc postava špatně drží (jako kdyby měla pažbičku, podobně jako třeba AKčko). A pokud se skrz mířidlo nedá dívat, je k ničemu celá zbraň.

Anonymní řekl(a)...

Datastore díky za špičkovej mód.Už jsem to dohrál a fakt bomba.
A ještě několik postřehů.
-Když vedle jakéhokoliv stalkrera postavíte sud s benzinem a střelíš do něj nemá to žádný negativní dopad na oblíbenosti u jakékoli frakce.
-Koupil jsem si sady na opravu a dvě použil,oblek byl ještě decentně poškozen,další dvě sady jsem si schoval do skrýše a po chvilce jsem si všim že mám oblek opravený.Je to asi chyba ve hře,při každém přendání sady z batohu do skrýše opravujete bez zničení sady,pak jde opět vzít a celé to opakovat.

Datastor řekl(a)...

Teda tak tohle by mě nenapadlo. Díky za upozornění, pokusil bych se to nějak eliminovat (i když ještě nemám ponětí jak).

Rodelero řekl(a)...

Musim konstatovat, ze reputace je ve Stalkerovi ta nejvetsi saskarna. Vyvojari evidentne museli byt zpiti do nemoty kdyz ji implementovali.

Cifry se mi nahodne meni v radu stovek. Jeden den mam se Svobodou pres 400, na druhy den uz jenom 200 (a to ne proto, ze bych nekoho ze Svobody odbouchnul nebo tak neco).

Proste silene.

Jo, slo by neco udelat s respawnama. Docela me sralo, kdyz jsem byl ve Strelcove skrysi, vratim se, jdu zpet, vylezu z kanalu a bum, odbouchne me bandita s brokarnou stojici opodal. Samozrejme se mi taky prepne zbran, takze lezu nahoru z bouchackou a ne ze by ji schoval a pak hned vytahnul, ten blbec vytahne dalekohled. Takze nez se prepnu na dalsi zbran, jsem po smrti. takze bud bleskem zdrhat nebo projit cele to podzemi na druhy konec a tam zase vystrilet vojaky.

Nebo kdyz se vracim z Pripjati. Prebehnu do druhe lokace a bum. Mrtvy. Naspawnovaly se tam 3 gumy pd monolitu a jeste ke vsemu se mi pri prechodu mezi lokacemi vypina noktovizor (nebo taky kdyz vezmu nejake brneni, divne) takze proste nevidim a jedine reseni je okamzite noktovizor zapnout a snazit se mezi nima nejak probehnout protoze na strileni proste neni cas.

Tohle by chtelo osefovat protoze je to dost neprijemne. Neslo by nastavit at se spawnuji dal? Ono v reale se clovek jenom tak mezi lokacemi neteleportuje, takze ty paka muze odbouchnot pekne z dalky ale takhle jim proste prijde nepripraveny hnedka pod ruku.

Datastor řekl(a)...

Hlavně spoustu věcí včetně reputace nestihli dodělat - já osobně reputaci za bernou minci neberu (a dokud po mně někdo nestřílí, tak je mi to tuplem jedno). Bohužel, tohle asi opravit nedokážu.

O spawnech se toho napsalo už hodně - pokud bys chtěl skutečně přijít o nervy, sjeď si nemodifikovanou hru. Já jich několik odstranil, hodně spawnů zpomalil, ale hra si to stejně vede podle sebe. Teď zrovna dělám menší pokus trochu odlišnějšího ražení - smmazal jsem napevno několik respawnovacích pozic a právě je testuju. Pokud se hra aspoň trochu umoudří, tak ten soubor dodám do patche nebo doplňku.

Anonymní řekl(a)...

zdravim datastor DMP se mi moc libi je tam vsechno co si muze hrac prat....akorat mi tam chybi vyzualni vzhled anomalii....nevim proc si je zneviditelnil...slo by je vratit do puvodniho stavu aby sly vydet....priklad oblivion lost nebo puvodni verze stalkera....pls kukni se na to jak by to slo zmenit....

Datastor řekl(a)...

V gamedata/config/misc je několik souborů, co začíná na zone_ - konkrétně tyhle:

zone_ameba
zone_burningfuzz
zone_buzz
zone_gravi
zone_kampfire
zone_mincer
zone_minefield
zone_monolith
zone_mosquitobald
zone_nogravity
zone_rustyhair
zone_teleport
zone_torrid
zone_witchesgalantine
zone_zharka_static

Stačí, když je přesuneš někam jinam a nebo smažeš. Jenom si pak hru dost znatelně ulehčíš (na detekci anomálií tam máš u překupníků detektory).

Anonymní řekl(a)...

Zdravim Datasore.
Tak nejdřív bych ti chtěl říct upřímný dík za tenhle modpack.Fakt perfektní práce. Jen tak dál. Teď bych se chtěl zeptat na takovou maličkost. Jak je to z baterkou? Mam ji mít automaticky nebo je součástí jen nějakejch obleků nebo ji mam někde do koupit, protože když zmáčknu klávesu pod kterou mam baterku tak se nic nerozsvítí.
Zrovna jsem jsem v podzemí a vidim tam tolik co asi krtek.

Jestli se už tady na to někdo ptal nebo to je někde napsaný tak se předem omlouvám.

Datastor řekl(a)...

Já zas děkuju za pozitivní ohlas (stejně tak i všem dalším). No a k tomu dotazu s baterkou: je to chyba normální hry, ale mělo by na to zabrat následující řešení:

Nefunguje mi ve hře baterka a ze tmy mám strach. Co mám dělat?
Existují dvě možnosti - buďto otevřete konzoli přímo ve hře klávesou ~ (hned pod Escapem) a napište do ní následující příkaz: r1_dlights on. Ten samý příkaz stačí však dopsat do souboru user.ltx, který naleznete v adresáři Sdílené dokumenty/STALKER-SHOC/. Soubory s příponou *.ltx otevřete v normálním poznámkovém bloku. Pak již nebudete muset psát tento příkaz do konzole.

Anonymní řekl(a)...

Díky, funguje to. Ne že bych se teda bál tmy, mě se jen blbě obíraj těla když na ně nemůžu zaměřit :D.

Rodelero řekl(a)...

Jo, vsimnul jsem si jedne divnosti.

Kdyz pribehnu k vedatorum, tak tam casto Kruglov predvadi tu scenku jako kdyz jsme se vratili z mereni.

Proste "Vysledky jsou tady, tady a tady" nacez Sacharov zajde zkalibrovat pristroje a pak se zase vrati a teprve pak s nim muzu obchodovat.

Asi je tam nekde chybka ve skriptu. Nebo i tohle posrali v originalni hre?

Rodelero řekl(a)...

Mimochodem, jeste me napadlo, neslo by rovnou udelat tu m14 s optikou?

Jakoze se na ni technikum nejak povedlo namontovat PSO-1. Pak uz by ta blba miridla nevadila.

Zkousel jsem naimportovat nejakou tu zbran do Mayi 8.5, ale vzdycky se mi naimportuje jenom kostra. Nic vic.

Chtel jsem zkusebne udelat z toho SCAR-L CQC variantu SV, cili bych jenom protahnul hlaven a ani textury bych nemusel menit.

Tohle se mi zatim povedlo najit.
http://img339.imageshack.us/img339/2091/ssbelisarivs05021022362.jpg

Docela pekne, ne? Mel bys o to zajem?

Textury maji rozliseni 512*512.

Kdyby se mi povedlo upravit toho SCARA tak, aby mel delsi hlaven, dal bys ho taky do hry Jako SCAR-L SV?

Priznam se, ze jsem na tuhle zbran docela zatizeny.

Rodelero řekl(a)...

Mimochodem, u toho SCARu je nejaka textura m900a.dds. Co to je?

Jaky je ucel te vecicky pod hlavni? Dekorace nebo nejak funguje? Radeji bych misto ni videl granatomet, ale to uz bude docela fuska.

Mimochodem, umite nekdo extrahovat textury z vtf souboru?

Kdyby mi nekdo poradil jak s tim importem (Mayu jsem uz sehnal, pluginy mam, ale proste mam jenom kostru, model zbrane nikde, ikdyz se prepnu na polygony, a ja nevim co vsechno), byl bych docela vdecny.

Uz jsem delal modelovani a texturovani v Blenderu a Maya by nemusela byt tak diametralne odlisna, takze bych to mohl brzo zvladnout.

Navic si nemyslim, ze delam neco spatne, protoze se mi povedlo do Mayi naimportovat model granatometu pro SCAR z Google Sketch a zobrazuje se vse jak ma.

Diky.

Datastor řekl(a)...

To se Sacharovem a Kruglovem bych tipnul na klasickou chybu, protože do skriptů jsem nijak dramaticky nesahal - ale nemůžu to s jistotou říct. On už to bude nejeden pátek, co jsem hrál nemodifikovanou verzi.

K M14 optiku nepřidělám, protože tam by právě byla potřeba změnit komplet model - což nepatří mezi moje dovednosti. Jinak by to šlo, o tom žádná. Textura na SCARu je pěkná, klidně mi ji pošli. Můj mail najdeš v instrukcích v modpacku (pokud jsi je nemáznul :-)) Z m900a.dds si model bude brát jenom nějakou součást, podobně jako třeba u HK416 - možná, že právě pro tu věc pod hlavní (která má asi představovat laser zaměřovač nebo nějakou malou taktickou baterku, těžko říct). Jinak jde samozřejmě jenom o dekoraci, užitek bohužel nemá. Onehdy si někdo na filefrontu udělal laserovou tečku, ale ta nahrazovala celou baterku - jenom zmenšil rádius, pohrál si s barvou a hotovo.

Abys neřekl, tak jsem našel přímo dlouhou verzi SCARa - obrázek tady: http://img23.imageshack.us/i/ss022010223050l01escape.jpg/
Pokud bys měl zájem, tak tady je odkaz: http://webfile.ru/4314781 (model má taky ty novější ruce, takže by do arzenálu v DMPčku zapadl). Jenom by to pak asi chtělo přebarvit texturu.

A ještě než zapomenu - někdo se mě na fóru onehdy ptal, jestli bych do SoCh mohl dodat i TOZku s přivařenou optikou, kterou jsem dával i do CS. Nebude to sice ten sám model, ale principielně je to jedna a tatáž úprava. Obrázek je k mání tady: http://piccy.info/view/833f445f5c7e164fc7ca1263501a2bcc/

Rodelero řekl(a)...

Na ten model mrknu. Dik.

U te m14 jsem doufal, ze bude stacit v konfigurakach hodit neco ve stylu, vezmi tuhle optiku a umisti ji na teto zbrani v techto souradnicich.

Takze je potreba upravit model.

Paklize bude stacit tam jenom nejak lamersky nalepit PSO-1, tak pokud se mi podari zjistit, jak ty modely importovat, tak bych to zkusil. Treba PSO-1 pujde vykuchat z nejake zbrane.

BTW, je ve hre nejaky rozdil mezi M4 a HK416? Pripadne mi, ze se jedna o uplne stejny model (vim, ze HK416 je vyvijena pro max kompatibilitu dilu aby konverze m4 na ni byla co nejlevnejsi, ale i tak tam vzhledove rozdily jsou).

Mas v planu tyhle dve zbrane v modu nejak odlisit? Ja bych u M4 dal nizsi presnost, rychlejsi opotrebeni a castejsi zasekavani zbrane oproti HK416.

http://www.youtube.com/watch?v=vjMH94PuT_I :-D

Tamten SCAR je primo pro STALKERa? Vypada dobre. Kdyby ten granatomet fungoval, tak by to bylo bezva.

Jinak ten SCAR co jsi nasel je standardni karabina.

SV varianta ma jeste o dost delsi hlaven. Ale to jenom jako drobna poznamka pod carou. Diky za nej. Zkouknu to.

http://world.guns.ru/assault/scar-l_all.jpg

Nemas kontakt na lidi, kteri by mi mohli teoreticky poradit jak na import zbrani ze STALKERa do Mayi?

Pak uz bych si s tim mohl poradit.

Datastor řekl(a)...

U M14 to tak jednoduše nepůjde - ale rozdíly mezi HK416 a M4 budou, to se neboj. Ještě dodělávám poslední změny do dalšího patche včetně pár novinek a hned jak to bude, dám odkaz ke stažení. Víc funkčních SCARů jsem už nenašel, je jenom ta verze, která je v DMP a pak tahle nalinkovaná. Jinak bych na otázky ohledně importu zbraní zkusil přímo GSC fórum (v angličtině). Odkaz je tady: http://www.gsc-game.com/

Pak jenom nahoře klikni na Community a dostaneš se přímo na fórum. Tam už by ti někdo poradit mohl.

Rodelero řekl(a)...

Hm.

Nasel jsem jeste tohle:

http://www.amk-team.ru/forum/index.php?showtopic=8216

Znas to?

Rodelero řekl(a)...

Dneska ti poslu ty textury.

Diky za rady. Zkusim to.

Datastor řekl(a)...

ě že znám, pár modelů jsem odtud čerpal (včetně TOZky s optikou). Jenom je potřeba si ty modely všechny prohlídnout - hodně z nich vypadá zvláštně a nebo má ještě ty původní modely rukou. Doufám, že se ti pak někdo ozve a skutečně poradí.

Rodelero řekl(a)...

Zdravim.

Tak se mi povedlo ten SCAR naimportovat do mayi a protahnout hlaven, ale ted se mi nedari export.

Respektive, export projde, vysledny soubor ma zhruba polovicni velikost a kdyzho nahraju do STALKERa a zkusim nacist hru, ta mi spadne s hlaskou, ze chybi textura m900a ackoliv ta tam je.

Mam pocit, ze je potreba definovat cestu k texturam i v modelu.

Zkusim poresit s borcema na foru.

Rodelero řekl(a)...

Jo, mimochodem, vsimnul jsem si, ze MK12 (modifikovana M4) ma problem s animaci pokud je pripojen podveseny granatomet.

Pokud ji mas v ruce a bezis, granatomet zmizi.

Rsa Viper řekl(a)...

Stačí si přečíst přibalené texty k módu a tam to máš napsané, že mizí granátomet na zbrani když začneš běžet.

Rodelero řekl(a)...

Jo. moje chyba. Precetl jsem ale zapomnel.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,chteli sme hrat s kamosem mp po lan, ale vzdy jakmile se klikne na nabidku s granaty tak hra spadne(xray bug).V starsi verzi datastoru se to nedelo, takze si myslim ze to je zpusobeno odstranenim svetelnych granatu. Je naka moznost jak to rozbehat krome vlozeni starsi verze?

Rodelero řekl(a)...

Mrkni do logu.

Tam ti to (obvykle) vypise kde je problem.

Nekde v Documents and Settings pohledej STALKER-SHOC tam by mely byt logs a textak. Sjed nakonec a precti si kde to hulaka.

Datastor řekl(a)...

S modpackem se kromě singleplayeru hrát ani nedá - přejmenuj celou gamedata složku a jakmile budeš chtít hrát zase singleplayer, přejmenuj složku na původní název.

Rodelero řekl(a)...

BTW, porad se placam s tim SCARem. Nejak jsem se dostal po tvurce SMRTER modu a meli jsme na IRC modelovaci seanci.

Fajn chlapik. Docela hodne mi pomohl. Stalker s novym modelem ale porad pada. Nevim sice proc a v logu je kulove, ale zato vim kvuli cemu to neni, a to zcela presne :-D

Pokud bych udelal to, ze by byl k dispozici SCAR-L CQC Tactical s cernou texturou (cili ten co uz tam je) a SCAR-L SV s digital (cili prodlouzena hlaven a textura co jsem ti poslal), dal bys je tam oba?

Ackoliv, ten zkraceny by mozna ani nebyl treba, protoze na blizko budto brokarna, nebo SA58 (tu preferuji kvuli tlumici) a na dalku SCAR-L SV (nebo AS VAL s optikou) budou predstavovat o dost lepsi volbu.

Jestli se mi zadari, tak premyslim, ze bych jim mohl upravit pazby, ktere pochazeji z ranych prototypu a dneska uz jsou jine. To by nemuzelo byt v principu tak tezke s texturama jsem si uz driv hral. Tvidime jak dopadnou moje soucasne experimenty a jak trpelivy bude smrtphoneusr ;-)

Pak bych zkusil maknout na te m14, ale to uz je o dost tezsi a uvidime, jestli mi to pujde protoze nestaci jenom prihodit optiku, ale je potreba uz si hrat i s animacemi. A to jsem jeste nedelal.

EGLM (granatomet) pro SCAR je uz trochu scifi. Az zmaknu tohle, tak uz pomalu cokoliv. To uz spis radeji fixnu ten mizici granatometu MK 12.

Datastor řekl(a)...

Granátomety mizí na všech puškách, ne jenom na MKčku. A to by bylo mnohem víc práce. Jinak bych ale další verzi SCARu klidně zařadil, to nebude problém. Přidávat na M14 optiku by možná bylo komplikovanější, než pokus o předělání přímo toho zadního mířidla. Když si k tomu připočítám i špatnou pozici ruky u pažby, tak mi úprava zrovna tohohle kousku přijde jako nesmyslně náročná.

Anonymní řekl(a)...

Se starsi verzi(7,606) sme po lan hrali normalne

Anonymní řekl(a)...

este pridavam zapis z logu:
[error]Expression : res!=-1
[error]Function : get_rank
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\Restrictions.cpp
[error]Line : 34
[error]Description : cannot find rank for
[error]Arguments : mp_grenade_gd-05

Rodelero řekl(a)...

Byt tebou, tak dam hledat vsechny soubory s nazvem mp_grenade_gd-05 a taky ten retezec necham hledat v obsahu souboru.

Pak je nejak zrus.

Rsa Viper řekl(a)...

Stačí když otevře mp_ranks.ltx v gamedata\config\mp a všude kde je grenade_f1 (popř. mp_grenade_f1) přidat ,mp_grenade_gd-05 aby to vypadalo třeba takto: grenade_f1, mp_grenade_gd-05.

Anonymní řekl(a)...

thx funguje

Rodelero řekl(a)...

Umite tady nekdo s tim Actor Editorem v SDK?

Uz jsem upravil toho SCARa. Naimportoval, oplacal texturama, nahral pohyby, vyexportoval, vloz\il do hry (na otestovani ji ma za par supu Sidorovic hned z kraje). Hra mi nastartuje, ale hned jak si toho SCARA koupim, spadne.

[error]Expression : assertion failed
[error]Function : CSafeFixedRotationState::create
[error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\phvalidevalues.h
[error]Line : 81
[error]Description : dBodyStateValide(b)

Jinak, rozhodl jsem se protahnou hlaven jenom na standardni delku.

http://world.guns.ru/assault/scar-l_all.jpg

Takhle vypadaji vsechny tri verze. U jeste si primyslete tlumic co je v modu. IMHO uz to na te horni vypada fakt dost divne.

Pokud by byl zajem, tak muzu udelat i tu variantu (teda, pokud se mi to povede zprovoznit), ale asi uz by to bylo kapanek prehnane.

Rozhodnete sami.

Rodelero řekl(a)...

Tak je to vyreseno.

http://img689.imageshack.us/img689/8885/ssbelisarivs05061021364.jpg

Datastor řekl(a)...

Parádní práce, skutečně - ta nejdelší hlaveň už skutečně nemá význam. Pokud mi pak pošleš model, dodám ho do patche.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj mam mali ploblem při pokusu ziskat praci hra pokařdi spadne do windous

Rsa Viper řekl(a)...

Stáhni a nainstaluj si patch 1.0005.

Rodelero řekl(a)...

Chtel jsem si to nehat jako prekvapeni, ale potrebuju vasi pomoc.

Nasel jsem dobry model Magpul Masada a povedlo se mi ho dostat do STALKERa.

Je tu ovsem problemek.

http://img405.imageshack.us/img405/9307/ssbelisarivs05091014064.jpg

Potrebujeme texturu.

Zhostite se toho nekdo?

Ja jeste zkusim ten model trosku vylepsit, ale asi bude mit optiku na tvrdo. Miridla nejsou a byla by potreba je vymodelovat a otexturovat nanovo.

Nasel jsem i model s peknymi texturami, bohuzel, je v nem nejaka vada nebo co a nedari se mi s nim.

http://img27.imageshack.us/img27/8678/masada.png

Navic, textury mezi temito dvema modely jsou uplne jine.

A stejny pruser se Steyerm.

http://img192.imageshack.us/img192/2646/aug.png

To je pech. 2x za den a na googlu nic moc informaci k tomu. Nevite nekdo co s tim?

Takove dve pekne prskavky tam mohly byt.

Rodelero řekl(a)...

Jinak, kdybyste nahodou nasli nejakou peknou bouchacku ve formatu obj (ten se pekne importuje a je relativne bezny) i s texturama, tak sem s nim a ja to zkouknu (nebo i bez textur, jsem docela uspesny v jejich hledani, asi proto, ze s autori recykluji modely ;-)). Docela me to zacalo bavit, ale zazraky necekejte.

Anonymní řekl(a)...

Prosim poradte hra se mi casto uplne zasekne a pomuze jedine restart a jeste se mi vzdy vymaze nastavavene ovladani 1-3 osoby a startovani motoru

Rodelero řekl(a)...

A je to opravdu hrou?

STALKER (a s DMP uz tuplem) mi snad jeste nikdy nespadnul (hokusy pokusy s modifikaci nepocitam, tam nespadnuti oslavuju).

Jinak doporucuju v Documents and Settings pohledat STALKER-SHOC, tam je podslozka logs. Nakoukni do souboru v ni, sjed na konec a budes (snad) moudrejsi.

Kazdopadne tohle neni chyba DMP ale cichal bych kolem polamanych Widli (klasika, jedina vec, ktera od MS nebude sat budou vysavace, pokud je bude delat) pripadne jeste muzes mit blby hardware.

Projed si memtest, oskenuj disk na vady, spust nejaky ten Futuremark (zatezuje grafiku) pripadne nejake podobne zatezove testy.

Jestli ti to bude padat i tady, vyhravas cenu utechy.

Anonymní řekl(a)...

Dekuji za radu v logu jsem nasel tuto hlasku:
[error][ 1450] : K dokončení požadované služby není k dispozici dostatek prostředků.

Anonymní řekl(a)...

a jeste me napadlo stalker se mi trosku seka na nejnizsi detaily. Ze by comp automaticky zamrz kdyz nestihal? Popripade nedaly by se ty detaily jeste nejak sniizist?

Rodelero řekl(a)...

Co mas vubec za strojovnu.

Pripadne mi, ze STALKERa moc nedava. Asi ti holt dochazi RAM (nejspis).

Nebo pamet na grafice. Co ja vim.

Anonymní řekl(a)...

Omlouvam se za minuly zbytecny dotaz v nastaveni grafiky jssem mel obecne nastaveni na maximum ale v pokrocilem na minimun kdyz jsem dal i obecne na minimum tak se mi hra skoro vubec neseka jenom vyjimecne a pady prestaly a dekuji za rady od Víta

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, hned rikam, ze tvuj modpack je ale opravdu prvotridni prace! Mohli by ti to vydat jako samostanou hru:-D Mozna to bude vypadat, ze jenom kritizuju, ale jen vypisuju par drobnych musek, na ty krase:)
Asi bych zacal vydrzi obleku. Je to trochu blbi, kdyz po pate schytane strele, je muj oblek uz z pulky zniceny. Vydrz v predchozi verzi byla mnohem lepsi.
Pak je mala chybka u PDWcka P90. Pri mireni, se mi nepromita bod v kolimatoru. A neslo by tam spis dat zamerny bod jako u originalu? tj, dva bily krouzky.
Pak je tu optika u F2000. Neslo by tam dat taky zamernou osnovu jako u originalu? tj, takovej tvar do T.
A ja osobne bych urcite do dalsi verze:) zmenil kvery u Svobody. Konkretne M416, SCARa, SG552 a Mk12. A dal bych je v zakladu bez zamerovace. Aby si kazdy stalker na ne mohl dat jaky chce. Treba Trijocona bo M68ku. Treba myho favorita SCARa(verze v piskovy barve je pritazlivejsi:) bych si radsi osadil Trijiconem:)Jinak M68ka(Aimpoint CompM3) je kolimator , takze bez zvetsovaciho modulu nema priblizeni.
A za posledni neslo by u Stgw90ky nejak seridit miridla? Protoze muska je v jiny urovni nez hledi. A pri mireni je to trosku matouci.
A jeste nevim jestli je to chyba jen u me. Ale textura u F2000 se mi nechce ukazat. Ta zbran je cela bila:( ale kdyz jsem se koukal do souboru, je tam. Tak nevim:(
Ale opravdu v zadnym pripade nekritizuju! Jen se snazim pomoct zdokonalit tuhle super praci:) A neslo by naucit stalkery chodit na zachod nebo nutkani jit spat?;) delam si srandu:-D preju hodne stesti do dalsi verze a uz se na ni vsichni tesime!:)

Datastor řekl(a)...

Díky za reakci :). No ale lepší by bylo přejít k otázkám, takže směle do nich:

Výdrž obleků se liší podle toho, co za vestu na sobě máš. Jinak se ničí obyčejná bunda, jinak vesta s kevlarovou výztuží (náboje zachytí ta výztuha a oblek se proto ničí rychle) a jinak exoskeleton (ten se ničí pomalu, ale je třeba si na něj vydělat). Hlavně vyšší ničivost vest nutí líp taktizovat - nejde naběhnout do hloučku nepřátel a všechny vystřílet bez sebemenší újmy.

Na P90 se bod promítá, ale občas je hůř vidět. Ona totiž nepoužívá texturu, jako je to u dalších zbraní s optikou, ale tečka je přímo součástí modelu - vlastně něco jako mechan. mířidlo. Změnit texturu bohužel nejde, protože by se objevily další chyby.

Optiky jsem nedávno měnil (něco víc, něco míň) a třeba konkrétně FNková optika vypadá trochu jinak. U optik na zbraních je tak trochu problém v tom, že několik modelů je mělo na těle fixní (SG552, SCAR) - pak taky optiku dávám tam, kde je mířidlo šejdrem (což byl třeba příklad vz.58 OSW nebo i MK12). Pokud bych optiku sundal a udělal tak verzi čistě s mířidlem, byla by celá zbraň nepoužitelná. Navíc na každou zbraň jde dát jenom jeden druh doplňku, tudíž nejde si dát na jednu pušku kolimátor podle nálady. Engine tohle bohužel neumožňuje.

Na druhou stranu i v modelech bude pár změn a několik zbraní ještě přibyde. Když jsi už zmínil SCARa, tak ten se taky dočká ještě další verze a na ní půjde dát právě ACOG. Aimpointu jsem zoom odebral, byl to jenom překlep v několika konfizích. U ACOGu to bylo zrovna tak - někdy přibližoval víc a někdy míň (teď už přibližuje stejně, a to čtyřnásobně).

Muška na SG550 je trochu mimo přímo z Reanimation Projektu (ty novější ruce), ale seřídit by se dala. Sice to zase zabere spoustu času, ale podívám se na to. S texturou na FN2K ti poradit nedokážu, u mě se zobrazuje bez potíží. Zkus ji smazat (gamedata/textures/wpn, ale to vlastně víš, když ses tam díval).

Rodelero řekl(a)...

Co myslis tim "originalem"?

Jako skutecnou zbran nebo to, co bylo v puvodni hre? Pokud to prvni, tak bez obrazku s dost velkym rozlisenim se to neobejde (alespon 1600x1200 minimalne, podotykam, ze nestaci zvetsit obazek 150x100). Pokud to druhe, nechal bych to na Datastorovi.

Zbrane, ktere maji optiku na tvrdo maji budto blbe miridla (problem vznika pri exportu v SDK, cili my jako modderi s tim neudelame zhola nic, protoze muzeme mit miridla uplne skvele vymodelovana, ale vysledek bude uz jiny, ver mi, snazil jsem se, nekde s uspechem nekde navzdory snaze s fiaskem) nebo maji integrovanou optiku (G36, FN F2000...).

Optiku si nemuzes dat jakovou chces.

Je to asi takto. Kazda zbran je vymodelovana s nejakou optikou (pokud ji muze mit) a je pridana bodu kostry jmenem wpn_scope. A ty pak nasazenim optiky ten bod aktivujes a tim dojde k zobrazeni optiky u modelu zbrane.

Je jenom jeden bod k optice a ten muze byt budto zapnut nebo vypnut.

Jinak, optiky byly docela predelavany (a vice nez par zbrani pridano). ACOG by ted mela mit vetsi cast zbrani s Picatinny a mel by mit 4x zoom. Pak 2 zbrane s Picatinny budou mit EOTech na tvrdo.

SCAR bude ted ve dvou verzich (kdyz budete hodni tak ve trech).

Zatim zustava cerny SCAR-L CQC, ktery bude mit zkraceny dostrel a vetsi kadenci, SCAR-L SV s ACOGem 4x (mozna bych mohl dat SUSAT, kdyz uz je odstrelovaci, jeste uvidim co na to Datastor) v digitalni kamuflazi s podvesitelnym granatometem EGLM (ano, funguje a nevypada spatne) a ten treti by mohl byt SCAR-H jeste nevim v jake modifikaci v piskove. A kdyz nekdo udela texturu pro EGLM, tak i s nim.

Pak se jeste muzete tesit na CTAR-21 Tavor s optikou Mars a par dalsich novinek (HK416 uz je opravena a myslim, ze uz nebude mit optiku na tvrdo). Byt na vasem miste, tak se tesim.

Mohlo by jich byt i vic, ale ma zadost o nove napady zatim narazila na hlusinu.

Pokud by nekdo mel napad, tak podminky jsou tyto:

1) Rozumny model a k nemu pekna textura.
2) Zbran s podobnymi pohyby (nabijeni, drzeni a tak) uz musi ve STALKERovi existovat.

Muzete profrcet fpsbanana.com, umim imporotvat i zbrane z CSka Source.

Pro pripad, ze se tu vyskytnou jedinci stizeni mentalni slabosti podotykam, ze vuci puvodcum napadu jako "Raketomet s tlumicem" "granatomet s ACOGem" nebo "Vetrelcovym Speargunem" a podobnym uletum hodlam byt vulgarni. Takze aby byli varovani ;-)

Anonymní řekl(a)...

Asi jo, s tim poskozenim mas pravdu. A neslo by alespon dat par opravarenskych sad treba k Barmanovi? Aby se kazdy nemusel tahnout az do prdelakova do Kordonu?;)
Ano, s tema optikama to uz chapu... a jestli pridas piskoveho SCARa s Trijiconem (a bez tlumice) budu Ti asi libat nohy:-D
Odhoditelnej batoh, to super napad! Pouzivam ho porad!
Pred chvili sem si vsiml takovy maly chybicky. Ve skrisi v Armadnich skladech v kufru auta, kde je v puvodni hre artefakt Krystal, jsou naboje 7.92, ktery v posledni verzi asi uz nemaji vyuziti. Asi jsi na to v tom objemu dat zapomel (nic ve zlym, je toho hodne).
Pak jeste ikona a popis k M4ce je spatna. Ale to uz asi vedet budes.
Juu, tak ta textura k F2000 se vyresila vymazanim. Diky za radu:) A nevis jak si udelat svitici body na miridlech? Bohuzel mi z moji oblibeny P220ky zmizely:(
A jinak me napadla takova mala myslenka. Co trosku pozmenit popisky k unikatnim zbranim. Nez strohy 'zbran upravil puskar' apod tam dat neco zivejsiho:), neco s peknym kratkym zivotopisem:) S kamosem parime Stalkera uz leta a chteli jsme se do toho trosku podepsat. Tak jsme ke svemu oblibenemu unikatu pridali vlastni popisek(Samozrejme, ze jsme u te zbrane hlavnimi hrdiny:)
A kdyz tak procitam nejruznejsi bonusovy PDAcka. A v nich nejruznejsi basnicky a povidani. Napadla me takova kratka basnicka. Nebylo by mozny, ze se ta basnicka treba vyskytla v tvem modpacku?:) Kdyz jsem si procital ty suprovy posledni vety pred smrti(To jsi vymyslel ty?:-D) mam docela dost takovych poucnych prislovi ve stylu: 'Kdo chce mir, chysta vlaku', 'zbrane udrzuji mir' nebo nejlepsi (Cilem ve vlace neni padnout za svou vlast, ale prinutit ty parchanty na druhe strane, aby padli za tu svou:) tak kdyby si mel zajem:)

Rodelero řekl(a)...

Dobre.

Mam model a piskovou texturu SCAR-L. Teoreticky bych ho mohl upravit na SCAR-H.

Muzes si vybrat, jestli chces CQC, Standard nebo SV verzi (mozna bych preferoval Standard).

Trijicon je spolecnost vyrabejici ruzne optiky. Opravdu nemam sajn, kterou z jejich sortimentu myslis.

Davam ti tedy stranicky ukol najit na fpsbanana nebo nekde jinde model s texturou. Muze byt i na zbrani. Nemam problem odmazat. Umim importovat modely ve formatu obj (univerzalni format pro modely) a vmt (modely v Counter Strike Source a nejspis i v jinych hrach od Valve, ale ty jsem nezkousel, jenom CSko na tuty funguje).

Hned jak ho najdes, ozvi se tu a ja na tom zacnu delat.

A jestli splnis plan na 120% a nakreslis bezovou texturu pro EGLM (potrebne veci muzu nekde uploadnout), tak te bronzovy odznak brigad socialisticke prace a SCAR-H s optikou a EGLM neminou :D.

Datastor řekl(a)...

Když už pískovou variantu, tak rozhodně Standard. CQC a SV už ve hře je, tak ať je zas něco novějšího :).

A já bych ještě vysvětlil ty předchozí otázky:

Rozhodně by šlo něco dát Barmanovi, ale jestli mu je skutečně dám, je ještě ve hvězdách. Navíc pořád dumám, jak zvednout ceny, aby se z těch sad nestal cheat (to je právě jedna z tuny dalších věcí, nad kterou je třeba myslet).

S municí máš pravdu, nějak mi v tom mumraji změn utekla. Mrcha jedna...

Ikony si prošly revizí, takže už by potíže neměly nastat. Svítící body na mířidle by snad nějak šly přes bump mapu, ale ty jsem nikdy neupravoval.

Na popiskách těch unikátních zbraní zapracovat můžu, to by nebyl problém. No a pokud máš další materiál do bonus PDAček nebo dokumentů, tak mi je klidně pošli na mail. Pokud se mi něco bude zamlouvat, tak to do balíku taky můžu dodat. Na větách před smrtí pracovalo hned několik lidí a všechny tyhle věty můžeš vyhledat na našem fóru. Dokonce jich tam je ještě trochu víc :).

Unknown řekl(a)...

Čau daty,maš malej překlep v rozhovoru s Fanatikem stoji misto wolfa když se hráč vrátí z x18 když přijmaš ukol o zabití žoldaků řekneš DObře, pak mi ještě hned když přideš do armadnich skladišť povinosťak co na tebe šepta abys byl ticho tak se tam nějak zasekl a chodil pořad dokola mezi zavorou a naklaďakem hral sem verzi 7.770 fix 1

Anonymní řekl(a)...

Tim originalem pred tim u F2000 jsem myslel jako zbran. Tahle to je: http://www.aegisteam.cz/obrazky/galerie/id107_037.JPG
Verze Light std by byla fajn:) Na mysli mam armadniho Trijicona ACOG 4x32(TA31 DOC, tusim. Prodava se za nekrestanskych 42000:-D). Strasne se mi libi pripojitelnej Docter kolimatorek a svetlovodna tycinka k napajeni podsviceny zamerny osnovy:) to je dokonaly!
A ten model s texturou muze byt treba aj z CS:S? Pac tam jich je opravdu tri zadnice;)
A pro verzi Heavy by to chtelo ale do hry pridat .308 munici, ne?
O tech opravarenskych sadach je pravda, ze je to pak mnohem jednodussi. Mozna zvednou hmotnost, aby jich clovek nesl opravdu jen omezeny mnozstvi.
Pak jsou jeste hodne pikantni Márfiho zakony boje:-D Je spravny ten datastor.scorpions mail?
Podepsan Danál

Datastor řekl(a)...

Kydaster: Všiml jsem si, texty už sedí. Povinnosťák tam chodí zřejmě proto, že ses hned p opřepadu vrátil do Baru a pak zase zpátky. Když chvíli počkáš, vojáci zastřelí všechny tři členy Svobody a pak odběhnou na statek.

Danál: Může, zrovna tohle kritérium tady už padlo. Munici k H verzi bych nechal už tu, co je zahrnutá v modpacku, a to 7.62x39 - dodávat novou munici jenom pro jednu zbraň by nemělo význam.

Mail je v pořádku.

Anonymní řekl(a)...

A co ho udelat jako unikat? Pac se ve vz.43 munici normalne nevyrabi:)
Okej, tak ja neco nasbiram a poslu ti to:)
A kdyz by to slo predelavat z modelu z CSka, tak nebylo by od veci pridat do Zony i kulomet Minimi? Pac konstrukce Minimi se krvave pouziva po celym svete, tak by bylo celkem divny, kdyby se v Zone nejaky neukazal. (Rikam to jen proto, ze pokud je nejaka bouchacka jeste pred nasi Sa58mou a SCARem, kterou zboznuju, tak je to Minimi;)

Rodelero řekl(a)...

Hele, nic ve zlem, ale opravdu potrebujes ty dve jednoduche podminky pro to, abych dodal nejaky model do STALKERa nekolikrat zopakovat?

Rozumej, chapu, ze nevis jak se veci okolo toho maji, ale prece jednou uz bylo zmineno co je potreba.

Nevim o tom, ze by byl s novyma rukama ve STALKERovi nejaky kulomet.

Ja animace delat neumim. Delam to, ze naimporuju nejaky model ze stalkera i s kostrou, model zbrane vymenim za jiny, prihraju animace a textury, vyexporuju a slus. Maximalne jeste zkousim jine textury a nebo nejak upravuju stavajici modely. A i tak to neni zadna sranda. Ale jakmile se saha na kostru je opravdu zle. KingFriday, co dela reanimation project je u me frajer.

Zkusim se to naucit, ale problem je, ze Milkshape, ktery zvlada import a export modelu ze/do STALKERa je docela jednoduchy programek. Treba Blender ho strci do kapsy. Pri upravach nekterych modelu si pripadam, jako bych kreslil textury v paintbrushi. Takze tohle ma u me _nizkou_ prioritu.

Navic, uz vidim STALKERa, ktery pobiha po zone s kulometem.

Minimi se mi taky libi, ale hold nemuzeme mit vse :-(

Navic, uz ten SCAR do hry moc nezapada. V tom prostredi bych cekal maximalne omlacene kalasnikovy, sem tam Vintoreze. Abakan u Ukrajinskych vojaku je, v dobe, kdy ho Rusove vubec neexportuji a maji vubec co delat aby zasobili vlastni specialni jednotky, taky tezke sci-fi, ale budiz. Cili zase trochu stridmosti. Soucasny stav je mirny odklon od realisticnoti k vetsi hratelnosti. Coz je v pohode, ale proc to hnat do extremu.

Rodelero řekl(a)...

Jeste jsem zapomnel odeslat jeden post:

Danál: Jak rikam, sezen toho Trijicona (model a texturu presne k nemu) a dal bych ho mozna i na SCAR-L SV.

A ty prkotinky co vychvalujes by teoreticky sly udelat taky (nic nezarucuju, ale zkusit to muzu). Ja to zmaknu, nebo se o to alespon pokusim (SCAR je taky muj milasek ;-)).

Jestli jsi to prehledl, tak screen je tu:

http://img689.imageshack.us/img689/8885/ssbelisarivs05061021364.jpg

Akorat si misto EOTechu primysli ACOG a k tomu jeste funkcni EGLM. Taky v digital kamuflazi. A taky si odmysli tu podvesenou svitilnu. Tu jsem dal pryc. U SV je k nicemu, s ni bojovat do baraku nikdo soudny nepujde. Beztak je tam jenom na ozdobu. Kolimator, granatomet i tlumic jsou odnimatelne.

Datastor: Abych rekl pravdu, tak 7,62x51 by nebyla jenom pro SCAR-H. Taky je tu M14 a mozna by nebyla od veci HK417. Jeste uvidime.

Anonymní řekl(a)...

jo, sakra. Me vypadly ty novy ruce... Mel sem prave na mysli MG42 z minuly verze. A co Skorpion? SA68 v devitce? Ten by se dal ne? Mohlo by se to hejbat jako MP5ka... myslim, ze jsem driv v CSku Skorpiona stazenyho z fpsbanana mel. zkusim se po nem podivat. Skorpion by docela bodl:)
Danál

Anonymní řekl(a)...

http://www.fpsbanana.com/skins/49999 tady je ten model Skorpiona. Treba to k nicemu nebude, ale tak bylo by to fajn mit ho tam:) Staryho naseho kopace:)
Danál

Rodelero řekl(a)...

DO NOT USE MY SKIN WITHOUT MY PERMISSION OR THE WORK OF ANY OTHER AUTHOR FEATURED HERE WITHOUT THEIR PERMISSION. THIS INCLUDES THE COMPILE.

:-(

Takovyhle postoj nepochopim. Kdyby chtel ocenit praci komentarem v credits, tak nepovim.

Nikdo tu asi ucet na fpsbanana nema, aby se ho mohl zeptat na povoleni, co?

Anonymní řekl(a)...

Chjo:( buhuzel no. http://www.fpsbanana.com/skins/73951
http://www.fpsbanana.com/skins/65671
Tady sou kdyztak SCARy. Jeden s ACOGem a jeden Mk13kou granatometem. Jestli se teda budou jeste hodit...
Danál

Rodelero řekl(a)...

Ten prvni model ve hre uz je (jenom neni v piskove ale v cerne) a navic je to prototyp SCARu (viz pazba), ne finalni verze (navic, prijde mi vtipne, ze tenhle model je prolezly celym fpsbanana) a mam pripraven peknejsi. Bohuzel ta piskova je takova jako ze osumtelejsi. Neni takova jasna.

Z toho druheho mam prave EGLM. Nicmene textura z nej je svetla piskova a nesedi tak dobre k texture co mam pro ten pripraveny model. Ale jeste to zkouknu. Treba bude stacit ji trochu ztmavit nebo neco.

Rodelero řekl(a)...

Zapomnel jsem doat, ze ten truhy model je takovy vselijaky.

treba ma uplne placatou pazbu a tak. Jestli jsem si ho nespletl s jinym. Jeste ho zkouknu.

Rodelero řekl(a)...

Myslim, ze ten co pouziju je tento. Ale uz si nepamatuju presne.

http://www.fpsbanana.com/skins/81736

Anonymní řekl(a)...

T1ger


Ahoj, Stiahol som si novy modpack a dakujem zan. Je to skvela praca, ale hrozne mi tam vadi jedna vec. A to ten hrozny zvuk ked chodim. Strasne mi to lezie na nervy a neviem co s tym. Ale stacilo by mi aj keby sa to dalo stisit. Bez tohoto ja to asi nedohram.
Ak mi mozes napisat ako to zmenit tak ti podakujem.

A este jedna vec: ako mozem zmenit vzdialenost zbrane? Mam trochu dalej monitor a zbran je hrozne mala potom. A ked hram na nastaveni Mistr tak bez zameriavaca to je hodne nepresne(lebo nevidim ces mieridla zbrane).

Rodelero řekl(a)...

Ve FAQ nebo nejakych textakach je popsanu, ktere soubory mas smazat aby to prestalo.

Mne to taky ze zacatku sralo, ale pak jsem si zvykl.

Ono to zase cloveka upozornuje, na to, jaky lomoz pusobi, coz je dobre treba pri plizeni a navozuje to spravnou atmosferu, kdyz se nekde snazis proplizit. V realu se taky nebudes pohybovat neslysne.

Rodelero řekl(a)...

Jinak, se zamerovanim budes takto mit problem porad. Kdyz potrebujes mirit presne, tak to vzdalenejsi monitor v podstate vylucuje protoze budes zamerovat male body v dalce.

S tim se musis smirit.

Vzdalenost zmenit nejde bez kompletniho prekopani pohybu zbrani. konfigurakem jde tusim udelat jenom nakloneni podle os.

Zvetsit miridla jde zase jenom upravenim modelu zbrane.

Cili mas smulu, radeji si prisun monitor. Opravit to jde, kdyz se ti bude chtit sachovat s modely a absolvovat anabazi s jejich upravou.

Pripadne by mozna slo udelat to, ze by sis namaloval vlastni zamerovace a ty by se pri mireni pouzily (cili jako je to treba s optikama ted). Ale s timhle nemam zkusenosti, jenom hadam, ze by to jit mohlo.

Anonymní řekl(a)...

od T1ger

Diky moc, zvuky uz mam v poriadku.

Co sa ale tyka mieridla zbrane tak mne ide hlavne o to, ze z tymto modpackom(alebo predoslymi) sa mi zda ze ruky su dalej nez v predchodzich modpackoch.
Nechcem aby boli vacsie zbrane, len aby boli blizsie k monitoru. Ale ak vravis ze sa to neda, tak smola. Skusim to aj s tym. Mozno z optikou bude lepsie

Datastor řekl(a)...

Díky za koment. Na první otázku jsi odpověď našel, dodám teda odpověď i ke zbytku.

Změnit to samozřejmě jde, i když od dob verze 5.5 jsem na pozice zbraní nijak nesahal - v gamedata/config/weapons je několik w_ souborů (a další pak ještě ve složce datastor) - po jednom si je otevírej a u zbraní bez optik (takže ne třeba G36, FN2000 atd) změň hodnotu u řádku scope_zoom_factor na 50.

Bude se sice přibližovat i pohled, ale líp to udělat nejde. Pro tvoje účely by to mohlo posloužit víc než dobře.

Anonymní řekl(a)...

od T1ger-a

No zatial mam iba pistol a brokovnicu ale ani po zmene sa nic nezmenilo. Mozno som modifikoval zly subor(kedze je tam hodne zbrani). A nechcem este menit cele. Zatial co som to hral som ale dal par peknych headshotov co ma prekvapilo.

A ja som pravdepodobne hral posledne nejaku 5kovu verziu modpacku, tak asi preto sa mi to zda byt ine.

Vdaka ale za pomoc a strasne rychlu odpoved :D

Datastor řekl(a)...

Klidně změň, vždycky se můžeš vrátit k originálním hodnotám. Taky záleží, co za zbraň jsi měl (pokud ta pistole byla pořád Makarov ze začátku hry od Wolfa, najdeš ho pod názvem wpn_mm.ltx, pokud normální Makarov, tak ten se jmenuje wpn_pm.ltx). Tyhle změny zaberou jenom chvilku a originální soubory jsou k dispozici taky.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

Este cosi sa potom chcem spytat a to, ze ktore maju potom tu optiku aby som ich nemenil a nesposobil nejake problemy.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

No znovu otravujem. Prosim este o radu na nejaky cheat aby som si mohol vyskusat vsetky zbrane hned na zaciatku. Velmi by som chcel vidiet to mnozstvo zbrani ktore si tam pridal. ale dostat sa k nim potrva chvilu. Takze ak nieco take existuje budem vdacny.
Inac musim pochvalit animacie prebijania na zbrani aj ked mam iba kratke Ak ale animacia je podarena. A som si vsimol este, ze uz nie je u sidorovica v tej chalupe na poschodi ten oblek, a tak isto ten artefakt v pivnici :P Ale aspon to neni jednoduche. Mam rad taketo vyzvy. Len tie zbrane by bodli. Fakt slubujem, ze ich nebudem pouzivat, len ich chcem vyskusat. :D Hadam uz po tychto otazkach dam vsetkym svaty pokoj :D

Rodelero řekl(a)...

Zbrane muzes pridat Sidorovicovi.

/config/misc/trade_trader.ltx (nebo neco na ten zpusob). Na zbytek dojdes.

A taky jim v tech souborech co jsi uz upravoval dej nizkou cenu, at si je muzes koupit.

Jinak, kdyz uz, tak bych pockal na dalsi patch, tam bude taky nasup. Jako napr. Magpul Masada ;-)

Datastor řekl(a)...

Jak už jsem psal na Twitteru - zbraní bude zhruba deset (a možná ještě víc) - takže vlastně trochu předčasnější Vánoce :).

Na to, co se tam všechno objevuje, se stačí podívat do ikon. Nemá smysl si to všechno hned zkusit a pak vědět, co na tebe čeká. O to víc tě pak potěší, když najdeš nějakou pušku, kterou jsi ještě v rukách neměl. Zbraně s fixní optikou byly tyhle: G36, FN2000, SVD Dragunov, SVU Dragunov, Gauss puška, Enfield L85, SA58 OSW, SCAR a v tuhle chvíli ještě HK416.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

Mas pravdu, pripravil by som sa o prekvapenia. Takze to asi necham. Diky za pomoc zo vsetkym. A nemozem sa dockat novych zbrani. Dufam, ze budu kompatibilne so savom z 7.770-ky.

A kedy bude priblizne release?

Dikes

Anonymní řekl(a)...

Jezisi, tak jsem koukal na ty ikony... co tam delaji trenyrky? :-D A asi neni znam priblizny datum, kdy by patch byl?
Danal

Datastor řekl(a)...

Savy budou samozřejmě kompatibilní - patch vyjde, až dodělám všechno, co je třeba. V tuhle chvíli ještě budu muset sjednotit konfigy a zbraně dodat do obchodních schémat.

Trenýrky jsem plánoval použít jako easter egg, ale nepovedla se jeho realizace.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

Hoooj vsetci :D Mam dotaz... Je panoramic Mod verze 2.1 kompatibilne z DMP 7.770?? Dnes som uz 2xpreinstalovaval Clear sky tak nechcel by som este aj SoC.

Diky za odpoved.
PS. Datastor neplanujes dodat tento mod do tvojho modpacku?? vyzera zaujimavo podla mna. Tu je link: http://stalker.filefront.com/file/Panoramic_Mod_21_Final_for_Oblivion_Lost_22;97591

Datastor řekl(a)...

Kompatibilní je, ale ve hře se nezobrazoval zrovna nejlíp - proto jsem taky zůstal u normálního Dynamicu. Jenom pozor, ten link co uvádíš ty je pro Oblivion Lost, a ten má ještě jinačí počasí (včetně blowoutů) - a zrovna tahle verze by v DMP bordel udělala.

Rodelero řekl(a)...

Kompatibilni bude asi tezko.

Muzes mi rici, z jakeho duvodu bys mel CS a SoC preinstalovavat?

Me zadny nenapada. Maximalne smazat gamedata a nakopirovat nove.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den vsiml jsem si mozna bugu: jednou v kordonu na moste s vlakama ( v tom polo spadlem nakladnim vagonu) je skrys ve tvaru trubky.
Kdyz jsem ji prohledal nasel jsem tam neco malo pres 3000 orezanych naboju do ak 47, ak 74, atd. Napadlo me ze jsem prozkoumal vic mrtvol, ktere mely ulozenou danou skrys a ze se to casem tam nashromazdilo

Anonymní řekl(a)...

a jeste neslo by udelat neco s tema autama kdyz jedu kolem nepratel tak ti si me vsimnou pouze tehdy kdyz sem jim natocim chybejicima dverma

Anonymní řekl(a)...

T1ger

No clear sky som musel, kedze som tam instaloval Complete 112(alebo cosi take) a mal som iny patch ako si ten mod ziadal. A ani nasledne premenovanie gamedata folderu nepomohlo.
Co sa tyka toho panoramic modu tak to je smola, ze nefunguje. Davnejsie som to skusal a pacilo sa mi to hodne.
Btw. chlapci a dievcata neporadite mi nejaky dobry mod na textury ktory by fungoval z DMP 7.770? alebo nejake zaujimave mody. Popripade vase oblubene.

Datastor řekl(a)...

Bug s municí bude řešit nová verze, netřeba se bát. Bohužel u aut nic nesvedu, protože NPC je berou jako pevnou (a tudíž nedetekovatelnou) překážku).

Panoramic by fungoval v základní verzi, jenže zase bys přišel o odlesky slunce - a ty dotvořily dost pěknou část atmosféry.

U textur toho moc už vymyslet nejde, aniž bys nezpomalil celou hru (zvlášť v armádních skladech a dál). Jinak samozřejmě můžeš zkusit třeba Weather Overhauled 3.0 (taky na počasí).

Anonymní řekl(a)...

T1ger

Mam uz iba poslednu otazku co sa tyka DMPciek. Zda sa mi to alebo naozaj najviac pracujes na SoC DMPcku a na ostatnych sa uz modding definitivne skoncil?
Chapem, ze SoC je asi najslavnejsi a mozno aj najhranejsi(osobne mam pribeh z SoC najradsej) ale graficky uz to trochu pokulhava. Ja osobne co sa tyka grafiky tak volim Clear sky(CoP ma az tak nechitil). Prial by som si ja osobne aby bola grafika z Clear Sky v SoC. Ja by som si prial tento modpack pre Clear Sky. Myslim tym zbrane, obleky, gameplay a vsetko okolo toho. Budes este pokracovat v moddingu pre Clear Sky alebo uz je koniec?
Diky za odpoved

Datastor řekl(a)...

To ti bohužel neřeknu. CS mě zklamalo, a to dost zásadně ve svojí plytkosti a počtu bugů. Vždycky když jsem se snažil opravit jednu chybu, vypadlo jich na mě dalších pět a neměl jsem na to prostě nervy. Můžu říct jenom to, že modpacky aktivně dělám na Stín a Pripjať, k CS bych se asi ještě někdy vrátil. Ale termín neřeknu, protože ho sám neznám.

DMP na CS se dohrát dá, což mi potvrdilo několik ostatních hráčů, stejně jako mi pár dalších psalo taky o chybách, co se mi nikdy nepřihodily. A pak se objevuje otázka, jak tuhle směsku nějak opravit.

Anonymní řekl(a)...

od T1ger-a

To akoze mozem skopirovat Gamedata priecinok do CS a pojde mi to? Alebo ako si to myslel?

Datastor řekl(a)...

Můžeš tam dát gamedata přímo pro konkrétní verzi hry - samozřejmě že pokud bys do CSka nakopíroval modpack ze Stínu, tak by hra nenaběhla.

Anonymní řekl(a)...

T1ger

eeeehm...nechapem o akej verzii sa jedna. Ale nevadi dik za pomoc.
Co sa tyka CoP tak tam budes este pridavat nejake mody? Potom by som to nainstaloval znova kedze to jedine som nepresiel este cele. Nepaci sa mi ten blby storyline z vojakom a 6-mi spadnutymi helikopterami. Trochu hlupe podla mna. Jednotka bola 100x lepsia. Len tam mi zasa vadi, ze artefakty su viditelne a detektory su nepotrebne na ne.
Btw..nedala by sa urobit nejaka mapa papierova do SoC miesto PDA mapy? To by som bral.
Mimochodom, som uz v x18 labaku a zatial som nasiel iba abakana/ak 74. Kedy sa najdu lepsie veci? Barman ma u seba h-vno. Ale to neber, ze sa stazujem.

A mam este jednu otazku. kedze som tuto SoC presiel x-krat, tak ja by som bral keby sa dalo urobit cosi take, ze by neboli loadingy ale po 3x smrtiach by bol definitivny Game Over. Aj ked toto sa asi neda kvoli moznostiach save/load. Ale skusil by som cosi take, ze ako daleko by som sa dostal v zone. Asi to aj skusim odteraz.
A sorry, ze som sa rozpisal. Dufam, ze ti to nevadi.

Anonymní řekl(a)...

T1ger

A nechystas sa nahodou pridat aj nejaku natahovaciu sniperku do SoC? Nieco ako M24 alebo cosi podobne.
Ja viem, ze do zony velmi nepatri ale ja hodne snipujem v hre a chyba mi zbran podobneho typu. Ja by som bol urcite za ;D

Datastor řekl(a)...

Myslel jsem to tak, že modpack pro Stín patří jenom ke Stínu, CS verze zas k CS a CoP pro CoP - podle toho dřívějšího příspěvku jsem měl dojem, že jsi uvažoval o kombinování jednoho modpacku do ostatních dílů hry (a to by nešlo už logicky).

Do CoP ještě několik DMPček bude, takže to se neboj. Bohužel s příběhem neudělám nic.

Papírová mapa - jedině jako textura do PDA, jinak ne.

Lepší výbavu najdeš od Armádních skladů dál.

Loadingy a game-over: Tady nemám sebemenší tušení, jak (a jestli vůbec) by to šlo udělat.

Modely vybírám pořád, ale než tam narvat něco, co nevypadá pěkně, tak radši nic. Když se něco objeví a model bude stát za to, bude to i v DMPčku.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj moc dobry mod jen mě mrzi ze sy odstranil žoldacky oblek hned ve vesnyče vmim připade to byl jedini oblek po pulku hry nemam na novy obrek penize muj rekolt je 4000.rublu za celou hru

Rodelero řekl(a)...

Panenko skakava.

To bylo cesky? Nemohl by sis to po sobe alespon jednou precist?

Rekord za hru 4000 kdyz ja nemel vetsi problem nasyslit na Exoskeleton?

Plnis vubec ty ukoly? Vzdyt za ne par tisicovek vzdy dostanes.

Ja naopak snahu, udelat hru realnejsi, kde nezakopavas o super vybaveni na kazdem rohu, schvaluji.

Myslenka, ze v oblasti, kde sidli Stalkeri, a kterou zakonite museli proslidit uplne dokonale, najdes nejake super vybaveni mi teda prijde na hlavu, ze by si takove vybavy nikdo nevsimnul.

Minimalne ve Strelcove skrysi a pak kdyz lezes do laboratori (ted nevim jestli X6 nebo 18) nakdes celkem z kraje monolitacky oblek se solidni ochranou a tusim 75% orchanou proti psy.

Sbirej NATO zbrane, kmitej po mape a prodavej u barmana a mas penes habakuk.

Byl jsi v arene? Tam jde taky prijit k peknym penezum

Anonymní řekl(a)...

Dobry,den kdyz chci jit do brau tak me to pri nacitani spadne nevite co stim?:(

Anonymní řekl(a)...

Uz sem to vyresil stacilo preinstalovat hru a uz to jede tak jak to ma dekuju :D

Anonymní řekl(a)...

Cau, nemohl by vyjit najaky update na mosin nagant v te musce totiz nejde videt ten zamerovac nebo co to je diky.

Rodelero řekl(a)...

To ten krap vazne nekdo pouziva? Ma to vubec smysl?

Ja si vystacil s tim rychlopalnym AKckem ze Strelcovy skryse dokud jsem ho nenahradil SCARem. Kar98 a Mosin Nagant jsem ve Stalkerovi snad nikdy nepouzil.

Update bude. Jestli Mosin zustane netusim (nema stare ruce?), ale pomerne dost zbrani pribyde a nektere stare budou mit peknejsi model.

Hele lidi, vim, ze je to ohrane, ale nemate nekdo napad, jakou zbran pridat? Musi ale uz existovat zbran se stejnymi pohyby. Cili zatim bohuzel odpadaji minimalne kulomety a manualni pusky.

Datastor řekl(a)...

Pokud ten model vůbec půjde upravit, tak by to snad šlo.

Anonymní řekl(a)...

Vít řekl(a)...jo plnim are po oplave vybavy mi nic nezbyde a jeden jedynej obleček nic neni a stejně sestoji za nic are fult repši nez nejaka vetrovka

Datastor řekl(a)...

Nešlo by to alespoň jednou napsat nějak lidsky? Tahle hatmatilka je příšerná.

Anonymní řekl(a)...

No ja bych napad mel co kdyby jste pridali sa58 defender sice to da dost prace ale byla by to dobra zbran lepsi nez ta sa58 osw ktera neni vubec sa58.

Anonymní řekl(a)...

No tak je to sice sa58 ale nesla by udelat sa58 defender? pokud ne tak nevadi no :(

Datastor řekl(a)...

Neliší se Defender od normální osmapadesátky jenom v tom, že má kratší hlaveň? Jde jenom o to, že normální vz.58 už v modpacku bude - http://bit.ly/chGtTK

Anonymní řekl(a)...

Kdy to tam bude ta 58?

Anonymní řekl(a)...

Jo je to ono a kdy tam bude teda ta sa58?

Rodelero řekl(a)...

Bude az to bude hotove ;-)

Zavalil jsem ho bouchackama, tak se tim musi prokousat, no.

Jinak, abyste byli jeste vice nedockavi, davam do placu tohle:

http://yfrog.com/bcssbelisarivs06131020474j

Neni to uplne jednoduche poznat, ale to uz si poradite.

Anonymní řekl(a)...

Krasna sa58 :) uz aby to bylo kdy to bude zitra? :D

Rodelero řekl(a)...

Pochybuju.

Na updatu se kuta tak snad ctvrt roku.

Schvalne se koukni na me prispevky v teto diskuzi. Jak jsem ze zacatku vedel kulove, postupne jsem prisel s texturama pro SCAR ... a ted jsem polepil dohromady tuhle Sa58.

On update asi mel byt jenom nejaky balicek bugfixu, ale holt se to trochu zvrtlo.

Ted tam budou navic napr 2 FAMASy, 2 SCARy, 2 Sa58 (pokud oboji projdou), FN FiveSeven, FN FAL, mozna taky Skorpik a celkem dost dalsich (dohromady asi 20-30). O nekterych vylepsenych modelech tech stavajicich nemluve.

Udelat zbran je jedna vec a pomlatit se s konfigurakama k ni je druha. To prvni jsem uz udelal a to druhe je holt zrout casu. Tak uvidime kdy to bude.

Datastor řekl(a)...

Přesně tak - navíc ještě poznámka pro ostatní: úprava konfigů nespočívá jenom ve srovnání hodnot, ale je potřeba si všechny zbraně ještě separátně zkusit ve hře. Liší se jak přesnost, tak i spousta dalších věcí. No a pokud nechci v modpacku mít hromadu zbraní bez sebemenšího rozdílu, tak se holt bude muset počkat. Taky bych to už rád co nejdřív vydal, ale nesplnilo by to moje představy.

Anonymní řekl(a)...

Ok.
mikesb

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

Zdar Daty :D Hned ako som dosiel z dovolenky som si na par hodin pustil Stalkera. A az teraz som si vsimol ako tento modpack pokrocil od originalu v kazdom smere. Som si isty kebyze hra stalker v roku 2007 vyzera takto, tak ma minimalne 11 bodov z desietich pri hodnoteniach. Fakt ste tu hru vymakali az az.
A preto velke Diky! za to.

Mam ale aj par otazok.
1, V hre(7.770 +fix) je zbran Mosin Nagan ktora je krasne vymodelovana, ozvucena a je proste skvela. Ja som si kupil jedno od Barmana(Za moje dlhorocne uspory) ale ako vidim nepasuje na nu ziaden dalekohlad. A ja tuto zbran milujem, zial bez scope si nemozem vychutnat sniping na 100%. A ked ma pamat neklame pri predoslom modpacku(cislo nepamatam) tam Mosin aj s dalekohladom bol(aj ked to mohol byt CS..). Takze, je v plane ten dalekohlad?

2, Kedze som mal uz moznost vidiet cez noktovizor, tak to mozem porovnat. A ta prva verzia(stalker oblek) je skoro nepouzitelna kvoli rozmazaniu. Neplanujete s tym nieco urobit? Pripadne drahsie obleky maju lepsiu verziu? A nemozete(nechcete) tam pridat zvuk pri zapinani/vypinani z hry splinter cell? Ta sa mi velmi paci.

3, neplanujete znovu dat do modpacku freeplay mod? Kedze tuto hru hravam dodnes, tak by ma zarmutilo keby po tolkej namahy sa cela hra skoncila outrom(ktore som uz vsetky videl :P

4, budeme musiet znovu tahat cely modpack? alebo len maly plugin zo zbranami atd..

5, budu savy kompatibilne?

6, znovu vytahujem ten Mosin :P Date tam dalekohlad alebo mam hrat dalej a necakat nan.

Sorry, ze som sa tak rozpisal ale fakt ma to zaujima. Dufam, ze si date tu namahu a precitate si to. Vdaka

Datastor řekl(a)...

Komentáře si čtu všechny, netřeba se bát. Za pochvalu samozřejmě díky, ale zajímat tě asi budou odpovědi, že jo? :)

Mosin optikou nedisponuje - je to proto, že pokud už na pušce optika je, nejde zasunout normální pásek s municí a proto je potřeba ládovat náboje po jednom. A to se dostávám k jádru problému - nejsou animace. Ve starší verzi Mosin s optikou sice byl, ale měl jenom původní ruce (ty jsem nahrazoval ze novější). Tak jako tak by se někde model objevit mohl (možná v LURKu, samostatně jsem ho ještě nikde neviděl) a pokud se tak stane, bude i v DMPčku. V tuhle chvíli ale bohužel musíš hrát bez puškohledu. Navíc se model dočkal ještě úpravy mířidla, která bude součástí novějšího vydání.

Funkce noktovizorů už funguje tak, jak jsi popisoval - u lepších vest je noktovizor pochopitelně kvalitnější, u obyč obleků je jenom základní a tudíž nestojí za nic. Klasická stalkerská vesta má nejlepší verzi PNVčka v základu, tudíž bez rozmazání (jenom si nepamatuju, jestli jsem to měnil v poslední době a nebo to bylo už v předchozí verzi). Zvuky možná dodám, tam jsem se ještě nerozhodl.

Freeplay jsem se rozhodl vyškrtnout hlavně kvůli zabugovanosti. Postavy (převážně Svoboďáci a Dolgovci) začali bez rozmyslu chodit do Pripjati a podělaly se i respawny. Vzhledem k tomu, že neexistuje žádná rozumná oprava, jsem se nakonec rozhodl pro definitivní vyřazení. I když taky nerad.

Nová verze bude ve formě kompletního balíku, protože zbraní a vůbec vylepšení je tam víc, než jsem původně plánoval. A než abych riskoval, že na něco zapomenu, tak to radši dodám všechno.

Savy by fungovat zřejmě měly, ale zaručit to nemůžu (spíš bych kvůli změnám ve výbavě postav doporučil rozehrát od začátku).

Anonymní řekl(a)...

od Tigera

Jeej to uz uplinulo 3 dni a nikto mi neodpisal :( Co je hosi az tak silno makate na dalsom modpacku? :D

Peace

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

Velke sorry, kontroloval som stranku z prispevkami kazdy den ale zobrazovalo sa mi iba moja odpoved. Nevidel som, ze si na to odpovedal.

Skoda toho mosinu ale co uz. A tiez sa mi zdalo to mieridlo na mosine divne :D Btw neplanujes inu sniperku s optikou? Taku co ma zasobnik dole a nepotrebuje potom novu animaciu. Napriklad M24. Aj ked chapem, ze v zone nema co robit ale pre zabavu by to bolo super. A skoda toho freeplaye :( ale chapem.

No nemozem sa dockat noveho modpacku. A dufam, ze trable nebudu so savemami. Ked ma nieco este napadne tak napisem :)

Datastor řekl(a)...

Odstřelovaček v plánu pár bylo, ale ztroskotaly na ne zrovna nejlepších modelech. V tuhle chvíli tudíž odstřelovačky nebudou, ale to se může změnit časem. Navíc dodat pak do modpacku další eventuelní zbraně nebude problém.

Stejně tak nemůžu zaručit funkci všech starších savepozic - a to i proto, že jsem několika postavám měnil nebo redukoval výbavu, aby odpovídala jejich zaměření.

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 370   Novější› Nejnovější»