NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

11. října 2009

DMP 7607 [Stín Černobylu]

Konečně verze, fungující i s nejnovějším patchem 1.0005 a 1.0006. Krom toho se jako obvykle dočkáte i dalších novinek, včetně odstranění pohozených věcí v bednách a krabicích (jako je tomu třeba v případě vesty žoldáků hned ve vesnici v Kordonu) nebo nižší odolnosti hlavní postavy. Pro bližší informace si stačí přečíst seznam změn.


Download: odkaz je neaktuální
Doplňující textury*: scorpions ftp

Seznam změn


* Rozbalit a nakopírovat do gamedata/textures. Modpack funguje i bez nich.

109 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Velká vdaka ! Dnes bude velice dlha noc :)

Vliv u Stalkerů?Argo37 řekl(a)...

Zase jednou musím poděkovat za skvěle odvedenou práci.Pseudopes je sakra vostrej i na nejlehčí obtížnost, spolu s dalšíma bomba vychytávkama, jako celá Toz-66 a další.Jedna věc, mě ale pořád vadí a to je záporný vliv u stalkerů, když mám pro Sidoroviče zabít třeba falešnýho obchodního zástupce a jiný Stalkery, který mi Sidorovič nařídí zabít v rámci úkolů?!Není nějaká cesta v rámci editace nějakýho souboru, na změnu ze záporný na kladnou reputaci, třeba jako v případě možnosti změny max.váhy nesených věcí apod.?Docela bych to ocenil, protože už teď mám -495 reputaci u Stalkerů a mám ten dojem že při -500 (asi) začnou být nepřátelští a pak mi nezbyde než střílet i je a to samo nechci.Předem dík za radu a ještě jednou samou chválu na další vylepšení SOCH!

Datastor řekl(a)...

Odpověď bys už měl mít na mailu - alespoň doufám :-).

Anonymní řekl(a)...

Modpack je výborný,konečne je hra v stave v akom mala byt vydaná. Ďakujem Datastorovi a ostatným nadšencom ktorí sa na packu podielali a obetovali volný čas aby túto hru spríjemnili každému "zóne oddanému hráčovi". Jediná vec čo mi vadí je nefunkčný multiplayer. Predtým som hrával v pohode ale teraz sa nepripojím na žiadny server. Je to tým že v modpacku je upravená účinnost zbraní ?

Datastor řekl(a)...

Díky moc za ohlas. Multiplayer by pak měl fungovat po přejmenování gamedata složky. Hra je na to bohužel háklivá.

Anonymní řekl(a)...

Můj obdiv nezná mezí.
S tím zabíjením stalkerů by mě taky zajímalo, jestli bych to mohl upravit, i proto, že samotáři nejsou frakce, takže by po zabití jednoho z nich neměli všichni mobilizovat proti mně. Na druhou stranu je jasné, že by si pak někdo tohle upravil a střílel každýho samotáře na potkání, ale to já nechci. V podstatě mi jde taky jen o ty úkoly od Sidoroviče.

kdyžtak můj mail: headhunter55@seznam.cz

Datastor řekl(a)...

V poslední verzi jsem upravil zápornou hodnotu reputace na zhruba -2000 bodů, což je podle mě vyhovující a na pár likvidací stalkerů to stačí. Pokud hráč zabije stalkera někde v táboře, neměli by po něm ostatní útočit. Pak by taky reputace měla stoupnout po splnění několika dalších postranních úkolů, jako třeba zastřelení vojáka ve vagonu v Agropromu.

alea206 řekl(a)...

Zdravim,
dorazil jsem do Jantaru a dostal jsem úkol změřit PSI. Doběhnu s profesorem k autobusu, nastane emise. Vylezu z autobusu a doktor se válí na zemi jako bych mu měl dát lékárničku, ale nemůžu s nim otevřít dialogový okno ani když mám schovanou bouchačku. Tudíž jedinej způsob jak dokončit úkol je doktora zastřelit. Existuje způsob jak to ten profesor má přežít?

Anonymní řekl(a)...

Tak sem DMP 7607 nainstaloval a neukazuje mi to stav munice,da se s tím něco dělat?Poraďte děkuji.

Datastor řekl(a)...

Tomáš: Přečti si indtrukce u modpacku, tohle řešení jsem tam psal.

Anonymní: Tahle otázka tady taky padla několikrát. Odstranění ukazatele munice je záměr - pokud ho chceš vrátit, podívej se do sekce doplňků.

Anonymní řekl(a)...

Nechci moc otravovat, ale proňoural jsem všechno co se dalo a nic jsem neoběvil na na vrácení té munice.Asi sem slepej ale fakt jsem to nenašel-neviděl.Nešlo by mi napsat kde přesnějc to mam najít?. Moc děkuiji a ještě jednou se omlouvám za mou neschopnist.

Datastor řekl(a)...

Stačí kliknout sem:
http://datastor-modpack.blogspot.com/2008/12/dmp-pluginy-stn-ernobylu.html

Anonymní řekl(a)...

Díky moc už to funguje, já sem to už měl stáhl ale asi se mi to poplantalo z jinou verzí vždy se mi to ukázalo v pravo monitoru. Díky ještě jednou je to skvělěj udělanej Modpack.

Anonymní řekl(a)...

Prepáčte možno za moju hlúpu otázku ale bolo tu písané napríklad že (už teď mám -495 reputaci u Stalkerů). Tiež viem že to ovplyvňuje aj koniec hry ale kde sa dá ta hodnota zistiť? V PDA som našiel iba slovné hodnotenie. Zobrazuje sa to iba v modpacku, lebo ho nemám. Ďakujem.

Anonymní řekl(a)...

Mam dotaz, chci si koupit u Sidoroviče nebo také v Armadnim skladě "Anomalni detektor" za 8000RU a v tu ránu jak ho koupim u kohokoliv tak mě hra automaticky vyletí do Windousu.Nevíte náhodou co stím? Děkuji moc.

Datastor řekl(a)...

Možná se stala nějaká chyba během downloadu. Tak jako tak by na tohle pomohl výpis z logu, jinak tu chybu najít nedokážu.

Anonymní řekl(a)...

Nějvětší smula je že nevím kde v Win7 mam to logo hledat.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, nainstaloval jsem si posledni DMP na verzi hry 1.0006, ale v menu hry je stale vedena verze DMP minula tj. 7606 nikoliv 7607, v cem je chyba? Diky. *Frater Omega*

Datastor řekl(a)...

Číslo verze jsem jenom neaktualizoval ve formě textu, ale nová verze to je, nemusíš se proto bát.

K savům ve Win7 - ve fsgame.ltx (hlavní adresář se hrou) cesta je přímo napsaná, tak se stačí podívat tam.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, dekuji, jen by me jeste zajimalo, asi je to jiz pro Vas "omlety a unavny" dotaz a to ohledne padani hry - pouzival jsem stary DMP ve verzi 6.02 na hre verze 1.0004 a vse slapalo jak ma. Starou hru s modpackem jsem ale i s modem odinstaloval s tim, ze rozjedu hru s nejnovejsim patchem a DMP v teto posledni verzi, bohuzel ale, i kdyz mam zcela jiste vse spravne nainstalovane a zprovoznene tak po chvilce hrani, at jiz pri ulozeni ci nahrani (ale ne vzdy), a nebo treba i jen v menu hry pri zmene nastaveni nastava pad do windows bez jakekoliv hlasky (do 5-10 minut maximalne). Jen cirou nahodou, netusite v cem by mohl byt zakopan pes tohoto problemu kdyz to s predchozim DMP a patchem 1.0004 nedelalo?, podotykam, mam Visty 32 bit, a popravde tak trochu na ne podezreni zda-li jim ted nove neco "nevoni" a proto to toto zpusobuje. Pripadne co vyzkouset novy DMP jen na verzi 1.0005, mohl by v tom byt pak nejaky rozdil k lepsimu? Jinak me jiz nic nenapada, kdyby nejaky crash bug, ale tady jen pad do oken a nic vice. Dekuji za pripadnou odpoved. S pozdravem. *Frater Omega*

Datastor řekl(a)...

Pokud jsem ten dotaz dobře pochopil, tak nejnovější verze byla teď zkoušená s 1.0004 patchem? Protože pokud se jedná o 7.607 (tahle aktuální), tak ta už běží výhradně pod 1.0005 patchem. Rozhodně teda doporučuju nainstalovat pětku patch, pak 7.607 modpack (i když se v menu objeví číslo starší verze) a vyzkoušet. Hra by naběhnout měla, ale s Vistou jsem onehdy měl tak jako tak problémy - pomalejší dočítání postav i objektů a tak podobně.

Anonymní řekl(a)...

Ne ne, tento novy DMP 7607 jsem vyzkousel na verzi hry 1.0006 (coz jsem opomenul zminit-omlouvam se) a pada. Nepadala mi verze DMP 6.02 na hre s patchem 1.0004. Tak si tak rikam v cem muze byt zakopan pes mych potizi. Dekuji *Frater Omega*

Anonymní řekl(a)...

Tak jeste posledni shrnuti: Vyzkousel jsem tedy DMP 7607 na verzi hry 1.0005 (oproti predchozi 1.0006), padani se lehce omezilo, presto zustalo ale velmi caste. Nasledne jsem jeste zkusil DMP 7.5 final na verzi hry 1.0004, hra zase o neco mene nestabilni, presto stale velmi casto pri ukladani/nahrani a nebo pri prepnuti zpet do menu hry a naslednem navraceni padajici. Asi jsem mel s verzi 6.02 nejake stesti, nebot jinak nevim. Snaha byla. Jinak jeste k tomu souboru fsgame.ltx - mate v onom readme na mysli veskere polozky kde je false prepsat na true? *FO*

Datastor řekl(a)...

Pády během načítání a ukládání mělo na svědomí právě patchování na 1.0004/1.0005 (nová verze modpacku na staší patch a naopak). To už bych spíš začal hledat problém ve Vistách, protože v XP jsem ani já a ani nikdo další tyhle chyby nezaznamenal. Ve fsgame by pak stačilo přepsat jenom hodnoty v řádku $gamedata$ (obě na true).

Anonymní řekl(a)...

Dekuji za odpoved, co nadelam, ja se take priklanim, ze to bude Vistama, at jiz nejaka jejich nova aktualizace, ktere DMP "nevoni" nebo neco podobneho v samotnem systemu "zazraneho". S modifikacemi napr. do TES her jsou take na Vistach jen same problemy, bohuzel. Dekuji tak ci onak za Vase odpovedi a snahu mi pomoci. *FO*

Anonymní řekl(a)...

Rad by som sa spytal ci je toto finalna verzia modpacku pre SHOC alebo bude aj novsia (aj ked s touto som hru dohral az do najlepsieho konca a nepostrehol nijake problemy). Chcel som si ju napalit a ulozit vedla Stalkera.

Datastor řekl(a)...

Ještě nějaká verze zřejmě bude, ale do jejího vydání je dost času. Spíš to bude kompletní oprava bugů, co na ně eventuelně ještě někdo narazí.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, tak mi to s tim padanim nedalo, zabrouzdal jsem na Vasem Scorpions webu a docetl jsem se od par dalsich uzivatelu, ze je tento problem opravdu zpusoben Vistou co se nejakeho problemu s pameti ci cim tyce a udavane reseni stahnout nasvetlovani na staticke se ukazalo jako ucinne. Bohuzel se mi ale na tomto nastaveni nezobrazuje korektne baterka, resp. v third person pohledu ano, ve first person nikoliv, nevite nahodou v cem by mohl byt problem? *FO*

Datastor řekl(a)...

Mohla by zabrat jedna z rad ve FAQ sekci:

http://stalker.scorpions.cz/forum3/viewtopic.php?f=21&t=990

Anonymní řekl(a)...

Dekuji za radu, pomohlo to. Konecne se mohu pustit do hrani s vasim DMP, hra jiz nepada, tak je to vse v poradku. S pozdravem. *FO*

Stalker řekl(a)...

datastore nešlo by do cop namixovat tvi dva modpacky promin ze pisu sem ale nemas tu nic do cop a na forum se banlej

alea206 řekl(a)...

Zdravim,
jak je to s XM8 v současnejch verzích modpacků? U Lakomce sem ji nenašel (předtim než sem ten tábor s poviností vystřílel). Už jsem v Pripjati a nikde sem ji nepotkal. Neexistuje např. příkaz do konzole, kterej by ji uměl vyplivnout, nebo upravením savu?
Taky vzpomínám, že některej modpack, myslim že tenhle, kdysi udělal z jednoho maníka v Pripjati obchodníka, je to i tady v poslední verzi?

Datastor řekl(a)...

K otázce ohledně CoP modpacku - stačí se podívat doprava na panel. Ta popiska "V přípravě" je snad vypovídající dostatečně.

Druhá otázka: XM8 je k mání skutečně u Lakomce, ale až po odražení jednotky Monolitu u barikády. Teprv pak by se měla objevit v nabídce. V Clear Sky modpacku teprv bude, v CoP se objeví taky. Úprava savu žádná neexistuje, stejně jako příkaz do konzole.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, Modpack moc super, ale narazil jsem na jeden problémek, na mapě zobrazená místa se krýší mi po opětovném nahrání hry mizí aniž bych je prohledal, nevíte čím by to mohlo být?

Datastor řekl(a)...

Snažil jsem se tuhle chybu nějak uměle vyvolat, ale i po načtení pozice se mi skrýše na mapě objevovaly bez přerušení. Takže v tomhle případě skutečně nemám sebemenší ponětí, proč ty ikony zmizely.

Unknown řekl(a)...

zdar, je moznost nekde stahnout modpack rozkouskovany na nekolik dilu dejme tomu po 100mb? docela mi hapruje pripojeni a nikdy nestahnu soubor cely. jsem docela angry :)

Anonymní řekl(a)...

Mód je dobrej, ale máš nedorazy s poškozením zbraní. Jako např. 5.45*39 má stejné poškození (podle baru v popisu zbraně) jako 9*39 a 9*19 má jen o málo menší než .45ACP . Tak mě napadlo k tý .45ACP, nebylo by možný dodat ty nový kvéry od Springfieldu? Mají zásobník na 12 nábojů.
Hraju to pod Win 7 a mám problém se spawnováním nepřátel po nahrání savu v elektrárně a to samé bylo i v X19 - jako, zdraví moc neprospívá, když mi se mi za zády po načtení savu objeví neprůstřelňák s G36 a já mám jen G17 a Vintorez na 5.45 a hraju bez zaměřovacího kříže :-)

Anonymní řekl(a)...

Jo a ještě jsem zapoměl. Hra mi padala v X19 a v Sarkofágu, především když mě zabil někdo z těch nepříjemně spawnujících. Jednou ten smraďoch dokonce spawnoval na mě což mi hned padalo do Win. Ještě pro upřesnění, mám Windows 7 64bit Home Premium.
Taky bych se chtěl zeptat ohledně exoskeletonů. Proč Monoliťáci v nich mají tak velkou výdrž? Několikrát větší než já. Vždyť mají 80% neprůstřelnosti a já to mám taky, akorát kapku jinak. 20% mám z artefaktů a 60% z tý suprový vesty Povinosti, která vypadá skoro jako SEVA ohoz. Co jsem teda zkoušel Vintoreze na 5.45, tak do hlavy 1-2 rány a je po nich, ale se Sigem hlavně do těla, to je tak na 10 normal nábojů. Když pokropí někdo mě, tak jsem hned tuhej. Pokud se teda trefí. Jo a hraju na mistra.
Tak mě napadlo. Neprospělo by víc hratelnosti a realističnosti, kdyby inventář nebyl omezen jen hmotnostně, ale i velikostně? Potom by i každý stalker mohl mít reálnou výbavu. No kterej vůl by lez hluboko do Zóny s polorozpadlou zbraní a pár nábojema v kapse? Transportování XXX kg výbavy bych nechal jen na tom tvým transportním exoskeletonu. Taky by nebylo špatný moct tahat dvě dlouhý zbraně + pistoli. Jako třeba Ak a rpg. Taky by nebylo na škodu hodit antirady pod nějakou klávesu, je to docela otrava hledat je po inventáři. Tak to by snad bylo všechno, třeba se ti něco z toho nejen zalíbí, ale půjde to i dostat do hry. Jo a díky za tvé modpaky, patří k tomu nej pro Stalkery.

Datastor řekl(a)...

Vezmu to popořadě - Munici předělávám úplně od základů, ale Springfieldky ve hře nebudou (nejsou k nim modely). S respawnem poradit nedokážu, v sedmičkách jsem Stalkera nehrál a potíže měl už i ve Vistách (vzhledem k době vývoje hry se tomu nejde ani divit). Výdrž exoskeletonů je vyšší kvůli konstrukci, ostatní postavy jde zabíjet podobně. Když si hráč na sebe hodí taky exoskeleton, výdrž mu stoupne - tudíž bez exoskeletonu bych do elektrárny radši nechodil. S inventářem toho moc nezmůžu, velikostně nemám ponětí jak by ho šlo omezit (pokud vůbec) a na sbírání dvou delších zbraní bych musel kompletně překopat vzhled mřížek. Bindování antiradů jsem nezkoušel, ale můžu se na to podívat.

Anonymní řekl(a)...

Řeším problém, který právě nastal, a abych se pohnul, potřeboval bych jedno info : je možné, aby na Windows XP Profi Stalker s Tvojím módem + texturama vyžral CELOU 2 GB RAM ? Před spuštěním hry mám obsazeno asi 350 MB, spustím hru a najednou 2,2 GB ! Sytém 100% křišťálově čistý, stalker aktuální, patch taky. Díky za odpověď.

Anonymní řekl(a)...

Klobouk dolů pane datastore a spol. , díky vám je stalker nyní mnohem reálnější , a to se cení. Hlavně přestřelky a účinost zbraní je parádní. A za ty vtípky ve hře zasloužíte také potlesk. Jen tak dál .

Anonymní řekl(a)...

Když jsme u těch vtípků. Při nahrávání pozice ve Stínu i Obloze se píše místo těch pitomostí co nahrává, to co GSC dělá. Nebylo by možné to někde vypsat? Některé věci jsou tak rychle načtené, že není možné to všechno přečíst.

Datastor řekl(a)...

Všechno je v souboru ui_st_other.xml (gamedata/config/text/cze).

Anonymní řekl(a)...

Prosím funguje tento addon s anglickou verzí hry? (konkretně s verzí zakoupenou přes STEAM)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, hrám DMP 7607, vhre som asi dva dni. Asi 3-4 hodiny bolo pekné počasie a odvtedy len prší. Nie je to nejaká chyba?

Datastor řekl(a)...

Je to normální - většinou hráč pak musí přečkat horší dny někde v zákrytu, případně si odtud stáhnout komplet odlišnější počasí a to si pak do hry dodat.

Anonymní řekl(a)...

se steamem to jede, kdysi sem to měl, akurát teď sem to teda znova rozchodil (pozor na steamu se musí hispanem downgradovat na 1.4) ale chce to po mně CD :)

Anonymní řekl(a)...

Stejně jako v první otázce řeším změnu reputace, ale odpověď jsem nikde nenašel. Po vystřílení Skupiny Duty u skladišť, na mě pak všichni z Duty střílej v oblasti baru. Nemám k dispozici žádná předchozí save. Jde to nějak někde upravit? (hraju asi po desátý původní prodejní verzi jen s pár úpravama a nikdy se mi to nestalo) Dík

Datastor řekl(a)...

Jakákoliv střelba do členů frakcí bude pak penalizovaná. Případně v gamedata/configs/creatures zkusit přejmenovat soubor game_relations.ltx.

Anonymní řekl(a)...

Doost dobrej žážitek, jen mě trochu mrzí ty zástupy banditů a dohled a dostřel nepřátel a nežhnoucí artefakty a to jak jich je málo (ikdyž někdy je jich najednou osm v jedný bedně) a armor jsem až do temnýho údolí našel jen jeden, pak v tý podzemní laboratoři byly tři monoliťácký. Má to tak být, nebo mi to nějak blbně?

Anonymní řekl(a)...

Po nějaký době hraní se ze zástupů Banditů (hlavně v Temným údolí) stal docela problém. Je jich tolik, a tak dobrejch, že ani oddíly Duty nemají žádnou šanci. Je nějakej způsob, jak to upravit?

Jo a ještě mě docela dostal respawn Banditů a Armády (v podzemí Agropromu), kdy pořád chodily další a další a navzájem se ignorovaly, zato mě skoro došly náboje.

Datastor řekl(a)...

V tuhle chvíli na respawnech ještě dělám pár pokusů. Snad se zadaří.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj chtel bych se zeptat jestl by nejak slo udelat ze by byli vsechny obleky nebo aspon vsechny zbrane u barmana nebo nekoho.Chtel bych videt co vse se da koupit.Jestli je nejaka moznost diky za odpoved;)

Anonymní řekl(a)...

sem nedavno začal zas hrat SOCH ale tentokrát s DMP Projekt 7 supr ale mam problem nepamatuju si jak to bylo když sem to hrál prvně jak je profesor Kruglov jak se de měřit neco přide emise a on tam leži a nejde ho vylečit je to normalni

a mam jeden navrh u exoskeletonu mi přijde že nosnost je nak mala +40 kilo je hodně malo na exoskeleton a ten transportni jo ma nosnost +250 ale žadnou ochranu

taky doufam že UZI bude i v dalšich dilech pro CS a CoP sem si ji hned oblibil levna munice a patři mezi krátke zbraně

jinak dobra prace a jen tak dal

Anonymní řekl(a)...

kruglova už sem vyřešil chvilku sem to zkoušel nakonc se mi ho podařilo vylečit

darth řekl(a)...

Zdravim, najprv chcem podakovat moderom za skvelu pracu, hra je konecne poriadnou hrou. Moja otazka obsahuje tento mod, dream mod ? nasiel som subory tochto modu v datastor mode ale nikde nemozem najst ponuku spanku v dialogoch, ked tam nakopirujem DREAM MOD a prepisem subory hra pada, FIX dream modu sa mi nikde nepodarilo stiahnut. dakujem za akukolvek radu aby som sa mohol vyspat ;D :D

Datastor řekl(a)...

Stačí se podívat do inventáře a kliknout na spacák. Klasická verze Dream modu v modpacku nefiguruje.

darth řekl(a)...

sory, pred par minutamy som na to prisiel, velmi domyselne :D

mam problemik zo zvukom dazda, po prejdeni do ineho levelu zvuk dazda sa vypne. po restarte hry to ide ale az do loadingu.

darth řekl(a)...

skusim to inak formulovat aby sa dalo tomu rozumiet...nahram poziciu v hre a zvuky su bohate, znamena to ze pocujem dazd a viacero zvukou, po loadingu do inej lokacii zvuk dazdu nie je a zda sa mi ze aj par zvukou pozadi, v menu sa mi menia moznosti v zvuku, raz sa tam a raz iba zakladne, nejde o bug ? alebo je problem u mna, btw pouzivam tvoje nastavenie grafiky datasort, zaujimama ci to ovplivnuje aj pocasie, stale ale stale prsi a este som nevidel modru oblohu, par krat sa vyjasnilo pod vecer ale prsi stale. Da sa nastavit to pocko nejak v configu ? Dakujem, po dlhej dobe sa bavim pri klasike a spominam na fallout ;D

darth řekl(a)...

datastor* hopla 'D

Datastor řekl(a)...

Počasí komplet překopávám, takže až bude nová verze, zkus ji - třeba se ten problém vytratí (vzhledem ke kompletní náhradě konfigů by mě to nepřekvapovalo).

Anonymní řekl(a)...

Teď sem se přidal k svoboďe a u obchodnika neni možne koupit munici.

Taky by mně zajimalo jestli by šlo udělat něco jak je tlumiče, optiky a granatomety na zbraně tak jestli by šlo nějak udělat něco podobneho na exoskeletony nějake přidavné panceřováni na těle aji s helmou nebo něco podobneho.

Jak sem tak hral tak jsem zjistil že většina exoskeletonu ma jen nekde mezi +30 až +40 nosnost to bych pochopil u některych prvnich generaci třeba takovy od monolitu ma +100 nosnost a povinost a svoboda ani ne polovinu tak jestli by to slo upravit.

Zbrani je ve hře HOOOOOOOODNĚ ale npc použivá jen velmi omezeny vyběr tak jesli by šlo nějak jim ty zbraně nějak přidat na vyběru jinak jak sem se přidal k povinosti a viděl ten vyběr u obchodnika ja se cejtil jako decko v cukrarně fakt SUUUUPR jen by mně zajimalo kolik jich tam vubec je.

DATASTORE SI BOREC!!!!!!

Datastor řekl(a)...

Díky. A teď otázky:

1 - Zajdi za Šroubem, Lakomec munici nemá kvůli přehlednosti v inventáři
2 - nešlo
3 - šlo, stačí si v gamedata/config otevřít soubory outfit.ltx a antigas.ltx a najít si řádky weight. Zvětšovat tu nosnost ale moc smysl nemá.
4 - gamedata/config/gameplay/character_desc_názevlokace.xml. Většina zbraní je ale schválně k dispozici jenom u překupníků (přece jenom, kdo by u sebe nosil třeba kuši...)

Anonymní řekl(a)...

No kuši sem zrovna nemyslel spiš sem myslel neco v to stylu že stráže u brány budou mit třba mg42 nebo nak tak je tam teď obrovsky vyběr tak mně to jen tak napadlo.

darth řekl(a)...

mala otazokca Datastor, stale ma trapi to pocko, bol pre tvoj mod pack pouziti mod Weather Overhauled? ak ano ktora verzia, a co si upravoval, dik. Rozmyslam ze si vylepsim tvoj mod tymto modom. Este neviem aky to bude mat ale dopat :D

A otazka na editor, je mozne v editore vytvorit svoju vlastnu pustinu bez loadingou ? napriklad s realnou rozlohou podla mapy realnej zony ? Docela by som sa do takejto prace pustil, nehral som este noveho stalkera Callofprypiat ale to co mne chyba v tejto hre je atmosfera opusteneho velkeho pristoru. Dakujem za odpovede ;D

Datastor řekl(a)...

WO jsem použil, dokonce to byla ta poslední trojková verze - ale jak už jsem psal, v novější verzi bude Dynamic Weather (omezuje i možnost pádů hry na Win7 a na Vistách - hlavně od Armádních skladů dál). K otázce s editorem - to nejde, protože každá oblast se může vytvořit s jenom omezenou hodnotou polygonů - větší hra prostě nevezme (ale osobně jsem žádnou oblast netvořil, SDK jsem využil jenom na pár drobnějších úprav, převážně u zvuků a jejich komentářů).

darth řekl(a)...

tak podstate v editore Callofprypiat by mala byt moznost viac polygonou na oblast ked original ma len 3 velke oblasty ?

no asi sa sam o tom presvecim, este raz dik

Anonymní řekl(a)...

o tom sdk sem neco slysel(cetl) da se nekde stahnout

vic řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Ahoj, potřeboval bych pomoc.Vždy když zapnu novou hru tak se to načítá až po větu: načíta se datastor mod pack a pak to spadne do windows bez jediný chybový hlášky.

Datastor řekl(a)...

Patrně ve hře nemáš patch 1.0005, což asi bude právě ta příčina.

Anonymní řekl(a)...

Mam patch 1.0006

Anonymní řekl(a)...

Uz je to v poradku, pomohl asi 3. reinstall.Ale dik

Hamster řekl(a)...

Ahoj,
moc sa mi tvoj modpack pači. A vážne obdivujem koľko času si na tom musel zabiť. Plánuješ vydanie ďalších verzii?

Datastor řekl(a)...

Děkuju mockrát. Další verze se mi hřeje na disku, ale ještě v ní nemám jednu zásadní věc kompletně udělanou. Každopádně hned jakmile hotová bude, bude k dispozici i nová verze modpacku. Alespoň mám i dost času na betatest.

Anonymní řekl(a)...

a tak mne napadlo sloby udelat naky ukol neco ve stylu obrany zakladny pred utokem nake frakce nebo mutantu

Rodelero řekl(a)...

Zdravim.

Nasel jsem tu kosmetiskou chybku.

Vedci prodavaji vylepsenou L85 s popiskou "L85 pro pesi vedecke divize (nebo expedice, nevim presne)".

V popisu zbrane je psano, ze se vybiralo, zda pouzit AKcka nebo modernejsi americkou L85.

L85 je samozrejme britska.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,
mam tu menší problém se zapnutí hry. Mod sem bez potíží stáhl, vložil do hry a hru sem normálně spustil. Hru mam na patchy 1.006 takže by měl jít, ale když hru zapnu a spustim novou hru, začne se hra nahrávat, ovšem když se mi zobrazí "nahrávám Datastor Modpack" hra se mi vypne. Chtěl bych se tedy zeptat co s tim mám dělat. Předem děkuji za odpověď.

Datastor řekl(a)...

Vít: Díky, popisku přepíšu.

Anonymní: Hlásí něco log? Tady je návod, kde ho najdeš: http://stalker.scorpions.cz/forum3/viewtopic.php?f=21&t=991

Případně ještě zkus zkontrolovat, jestli se balík dobře stáhnul a pokud v něm třeba něco nechybí.

Anonymní řekl(a)...

Zkusil sem Mod znovu stáhnout a stejně jako předim sem to stáhl a vložil do hry, ale když zapnu novou hru, opět mi to spadne do Win. Když se hra vypne žádnej log mi to nehodí a ani v tý složce v dokumentech žádnej log neni, je tam pouze textovej dokument user.

Datastor řekl(a)...

Musíš mít v tom adresáři s user.ltx (kde je nastavení ovládání a grafiky) ještě logs složku - podívej se do ní. Nebo je ještě jedna možnost, a to nainstalovat hru jenom s patchem 1.0005.

Anonymní řekl(a)...

Hru sem přepatchoval na verzi 1.005, ale i po této změně hra dělá to samé. A k tomu logu. V té složce STALKER-SHOC mam jenom a pouze textovej dokument user, nic jinýho tam není.

Datastor řekl(a)...

V tom případě bohužel nemůžu nijak poradit - logs složka se vytváří společně s instalací hry, stejně jako nastavení grafiky. Případně zkus hned po pádu hry nakopírovat obsah schránky do Notepadu - tam se aktuální chyba zaznamenává taky.

P373R řekl(a)...

Zdar, mam taky zvlastny problem, vzdy ked pouzijem spacak a vyspim sa nekontrolovatelne sa mi roztoci postava, vyzera to skratka ako keby som velmi rychlo posuval mys do jednej strany, po chvili sa to stabilizuje a hra ide dalej.Bohuzial toto iste mi spravi aj ked ma niekto trafi, cim sa stava hra dost nehratelnou.Mam verziu 1.0005 a mimo tento problem hra slape ako hodinky a musim povedat ze z tymto modom je to teda uplne ina hra,omnoho lepsia nez zakladna.Vdaka za radu a VDAKA za tento mod!

Datastor řekl(a)...

Je to součást modpacku, jednoduše pokus o to, aby postava reagovala na zásahy od nábojů. Pokud by to přece jenom vadilo, stačí si v gamedata/scripts složce otevřít soubor cam_effects.script a hodnotu "true" přepsat na "false".

Rodelero řekl(a)...

Zdravim.

Narazil jsem v modu na par veci.

Nikdy nenastava blowout. Alespon mne se jeste nestalo, ze by k nemu doslo. A to jsem pres den furt venku.

Kdyz meli zoldaci zautocit na tu prvni zakladnu, vykosil jsem je sam. Dostal jsem pochvalu, ze jsem dobry, ale stalkeri jsou porad zalezli jako by cekali na ten utok.

Docela me zarazi nizka vykupni cena zbrani. Za Abakan dostanu snad mene nez za zasobnik do kalasnikova.

Umim si to zmenit, jenom me prekvapuje, ze je ta cena tak vyrazne nizka. Chapu, ze primarne se tam ma vydelavat artefaktama. Ale s takovou pak nikdy nevydelam na Exoskeleton (je tam nejaky za 400k) nehlede na fakt, ze je to proti zdravemu rozumu (pokud teda vsichni obchodnici i stalkeri nemaji kartel, coz je nepravdepodobne).

Taky odmeny jsou dost nizke. Obvykle potreba nakupu naboju, a to mirim celkem presne a zpravidla na hlavu, i oprava vesty, a to se docela kryju, vyjdou draz, nez samotna odmena. Cili, v realnem svete, kde jsou naklady vyssi nez zisk by do akce nikdo nesel. Prece nikdo nebude riskovat kejhak a rozstrileni munduru za tabulku cokolady.

Jinak, patrne neumyslne, ma kalasnikov se zkracenym zasobnikem stejnou vykupni cenu jako prodejni (u Sidorovice). Nejakych 2700.

Pak je tam jeste nejaka vylepsena vesta frakce Monolit. V popiskach ma napsanu 90% ochranu proti psi, ale kdyz ji na sebe navleknu, je tam psano jenom +75%. A taky se obleceni te vesty neprojevi na postave. Takze v pohledu treti osoby jsem obleceny v bezove bunde jako nejake maslo na zacatku.

Taky je docela drsna reputace. Clovek odpraskne par neutralu (jedine misto, kde si vzpominam ze bych strilel neutraly bylo, kdyz jsem odprasknul ty tri, co chteli oddelat ctvrteho, a to jeste byli obleceni jako banditi, a tusim pak napadli i me) a uz ja na -600.

Naproti tomu clovek beha na vylozene nevyhodne mise pro vedce a je s nimi na 80.

Chapu, ze celkove nechces, aby byla hra prilis jednoducha. Ale zase proc to hnat az za hranice realnosti. Prestrelky i ostatni veci jsou ted obtiznosti idealni, atmosfera vyborna, ze ted clovek nezakopava o super vybaveni na kazdem rohu je taky fajn.

Jo, taky mi prislo podivne, ze se tak razantne lisi statistiky zbrani mezi SoC a CoP. V CoP je Abakan presny jako blazen, v SoC je to takova normalni zbran s polovicni presnosti (pokud vubec). A pritomm by mel byt presny pomerne dost.

BTW, nasel jsem tohle http://tinyurl.com/yjrz76b bohuzel se mi nedari najit Mayu 8.5 volne ke stazeni (vim, ze takova je, vse legalni, par funkci chybi, pri renderu se doplni watermark, ale pro nase ucely plne dostacujici).

Neporadite nekdo?

Diky za praci na modu. Pres mou kritiku jej povazuji za fakt super. Jenom mi tam proste par veci vadi nebo prijde divnych.

Datastor řekl(a)...

Bodově:
- Blowouty jsem do modpacku nejdřív dal, ale pak zase vyškrtl (kvůli nelogičnostem, co během něj nastávaly a taky to, že ostatním NPCčkům bylo jeho působení šumafuk).

- Ceny jsou cíleně takhle, ale už delší dobu jsem uvažoval, že by třeba jeden nebo dva obchodníci vykupovali za trochu větší cenu. Ale to se ještě uvidí.

- Odměny se měnit nebudou už jenom proto, že by pak konto narostlo astronomickou rychlostí nahoru.

- Nová rozpracovaná verze má v cenách za opravy výbavy dost znatelnou změnu a stejně tak je na tom složení zbraní. Kalašnikovy s kratším zásobníkem zmizely úplně a zbraně jsou taky zas odlišnější (stejně jako přesnost a další věci kolem toho).

- Popiska u Monolitího obleku bude zřejmě jenom chybná, takže si to zkontroluju a přepíšu, pokud bude třeba. Ohledně toho modelu na postavě můžu říct jenom to, že hra na další pohledy nebyla dělaná, proto ani k několika vestám neexistuje vlastní model (ale vzhledem k tomu, že se hra jinak než z 1st person pohledu hrát nedá, to nestojí za námahu).

- Reputace: Tady stížnosti směřovat přímo GSCčku. I v normální hře stačilo zabít dva neutrály a hned se ostatní znepřátelili.

Anonymní řekl(a)...

podle mene je logicke ze vykupni cena zbrani a vybaveni je nizka ale u tech HI-TECH by mela byt vyssi

darth řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
darth řekl(a)...

opet zdravim, stin stale hrajem aj ked s prestavkamy, modpacku som nasiel hlavne chyby v AI ale je docela mozne ze je to problem hry celkovo. Stale ma vytaca mala nosnost :D ale je to ok preca municny sklad nemozem nosit zo sebou :D No a ceny u obchodnikou su tak velke ze podstate kupujem od nich iba strelivo a to harvestrujem na kazdej mrtvole.

Bude sa dat nova verzia modpacku hrat s povodneho savu posledneho modpacku ? dikes za dobru zabavu nazdar

Datastor řekl(a)...

Nosnost je taková záměrně, právě kvůli tomu nošení tuny věcí. AI postav dál moc vylepšovat už nejde - narazil jsi přímo na něco konkrétního?

K pozicím: Vzhledem k množství změn bude potřeba začít hrát od začátku, ale to je holt daň za množství oprav. Krom toho dojde i na naprosto kompletní změnu herní ekonomiky.

Anonymní řekl(a)...

bude i mp7 z SOCH byla supr a napadla mne jen tak blbost udelat baterku na zbran ktera by byla delana tak ze by mnela velky dostah

Datastor řekl(a)...

Vzhledem k tomu, že by se musely předělat komplet všechny stávající modely, tak to vážně je blbost.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
darth řekl(a)...

ano, konkretne pri AI nie je mozne vobec hrania stelth, tmice nemaju ziadny vyznam, ked pridem do daneho sektoru nepriatel o na mna utoci, ci o mne vie alebo nie. Proste utoci. Hru bez tvojho modu bolo mozne hrat stelth.

btw. hra mi pada obcas pri save alebo quicksave a to az od oblasty vypalovac mozgu.

darth řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Prosím potřeboval bych poradit v armádních skladech mi hra padá do windows.
Výpis chyby:
FATAL ERROR

[error]Expression : error handler is invoked!
[error]Function : handler_base
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line : 749
[error]Description : std: out of memory


stack trace:
jinak špičkový mód. Děkuji za pomoc.

Datastor řekl(a)...

Tohle dělá Weather Overhauled - klikni na doplňky ke Stínu a stáhni si Dynamic Weather - ten pak nakopíruj do DMP a pády by měly ustat. Nová verze DMPčka bude už tuhle chybu mít opravenou (včetně několika dalších optimalizací).

Anonymní řekl(a)...

Prosím Tě nemohl by si mě dát odkaz na stahnutí. Stáhl jsem to a překopíroval přes stávající game data a hra padala už při spuštění. Mám mód 7607 a wistu. Díky

Datastor řekl(a)...

Nechápu smysl tohohle příspěvku - když jsi Dynamic Weather stáhl, tak proč chceš další odkaz? Ten tak jako tak je tady:
http://zhat.dk/stalker/files/dynamic_weather_v0.9.4.zip

Smaž nejdřív v gamedata/config celou složku weathers a do ní pak nakopíruj novou weathers z Dynamicu (jenom pro jistotu). Stejně tak smaž v textures adresáři složku sky a nakopíruj jenom sky adresář z Dynamicu.

Anonymní řekl(a)...

Prosím pěkně, jak nastartuju auto u Sidoroviče?:)

Datastor řekl(a)...

Že by stačilo kliknout na Nastavení ovládání v herním menu?

Anonymní řekl(a)...

Prosím tě ještě mi to hlásí jednu chybu
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section 'umaibo

Datastor řekl(a)...

V gamedata/config/misc je soubor treasure_manager.ltx. Otevři ho v notepadu a vyhledej si sekce umaibo. Každou, kterou najdeš, změň na food_umaibo, změny ulož a hra padat nebude.

Anonymní řekl(a)...

pocuj nasiel som v tomto modpacku sipky do kuse nachadza sa v hre aj samotna kusa zatial som na nu nenarazil

Datastor řekl(a)...

Je tam jako odměna za postranní úkol pro Svobodu. V novějším DMP ale už nebude.

Anonymní řekl(a)...

Prosím tě ,ať dělám co dělám za zabití vojáka v Agropromu mi repurace nestoupá ,ale klesá ,není to chyba?

Datastor řekl(a)...

Podívám se, jak to je v novější verzi (ta vyjde v pátek). V tuhle chvíli mám v task manageru následující záznam:

reward_reputation = +15
reward_relation = stalker, 30

V kostce to znamená, že za zabití toho vojáka by měla přiskočit reputace u neutrálů kousek nahoru a stejně tak i celková reputace.

Anonymní řekl(a)...

BRUNO cz: dikec za novej modpack.. hraju to ted prvne (nebyl na to stroj) bez nej a bomba.. pak to rozjedu asi znova i s nim.. je v nem moznost pouzivat auta? dikec