NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

24. prosince 2020

Odteď už jenom líp

Spousta z nás se ani nenadála, a už na dveře klepou další Vánoce. I přesto, že se tenhle rok ani v nejmenším nevydařil tak, jak jsme si loni touhle dobou představovali, rád bych vám všem popřál spoustu zdraví, lásky, klidu a pohody. Ať vám nic z výše jmenovaného nikdy nikdo nenaruší, a to ani kdyby se veškerou silou snažil. Přeju všem, ať si i přes všechny kladené překážky a mnohdy nesmyslná, ba až stupidní opatření zachováte nadhled, vnitřní klid a s tím, co přijde v budoucnu, se poprali se ctí. I když bych byl samozřejmě neraději za to, kdyby se žádné obtíže řešit nemusely vůbec.

Zároveň bych vám všem rád poděkoval za přízeň i za zájem. Za to, že díky vám se pořád může vyvíjet něco, co v samotném prvopočátku bylo jen takovou drobností pro osobní potěchu. A tím něčím je – jak jinak – DMP. 

DMP, které si svoji první verzi určenou ještě pro Stín Černobylu odbylo už někdy před třinácti lety (!), mělo asi nějakých patnáct megabajtů a při pohledu zpátky by tehdejší changelogy vypadaly už značně úsměvně. Ale všechno má svůj začátek a nic nevyroste jenom tak z ničeho. Ta úplně první, prapůvodní verze sice už zmizela v digitálním propadlišti času, ale ono to vlastně až tak moc nevadí. Chystaná devítková verze to po dodání ještě několika zbývajících funkcí a jejich otestování snad dostatečně vynahradí.

10 komentářů:

Nikolajevich řekl(a)...

Také přeju krásné Vánoce a hezké prožití svátku a hodně úspěchů v novém roce. Doufejme že vše se vrátí do pořádku a budeme zase žít normální životy.

Tomík řekl(a)...

Vánoce? To je beztak zase nějaký Svoboďácký mecheche. Nahlásím to Gavrilenkovi.
Také přeji pěkné prožití Vánočních svátků a co nejvíce zdaru v novém roce. A když nepřestanou blbnout budeme mít aspoň nový díl stalkera, stalker irl. Každý nový člen dostane vestu, pušku a budeme chodit likvidovat nebezpečné mutanty, anarchisty a bandity do nejbližších lesů. Graficky je to fajn, ale nezvládám ten render distance. Dost nefér pro pvp.

Solaufein řekl(a)...

Mnoho úspěchů v novém roce a co nejméně bugů :)

Kara řekl(a)...

Dekujeme moc za leta zabavy a preji taky vse nejlepsi do noveho roku :)a ted hura zkusit ten novy modpack na clear sky !

Anonymní řekl(a)...

Mám tě docela rád, ty vole. <3

xenomo76 řekl(a)...

Daty jsme moc vděční za vše co děláš ale podkuřování už bylo dost kde je dmp 9 kurna děkujeme za trpělivost a tvé nasazení nějáké novinky by nebyli safra

Datastor řekl(a)...

Xenomo76:
Vývoj pokračuje víc než intenzivně, to se rozhodně nemusíš bát. A novinky? Ty budou, až budu mít stoprocentní jistotu, že aktuální změny jsou plně funkční a že se hra někde nesesype.

xenomo76 řekl(a)...

ok ty jo jen sem zvedav na to jestli to muj widous wista utahne cili notas rok 2009 nvidaa 9300 intel core duo 2.4 giga a 4 giga ram

Datastor řekl(a)...

Xenomo76:
Ale vždyť se nic neděje.
Ono hodně záleží na tom, jak ti fungovaly stávající DMP verze. Náročnost bude vyšší už jenom kvůli bohatší vegetaci a HD modelům, navíc všechny díly Stalkera na noteboocích nefungovaly zrovna dvakrát dobře. Ale tenhle posun byl potřeba, protože modely postav a zbraní ze základní hry strašně zestárly (což naštěstí neplatí o atmosféře a lokacích).

xenomo76 řekl(a)...

jo fungovaly 8 13 docela jo az na pady obcasne a tez no wolf a capek z povinosti u banditu dole v temmnem udoli a armadni sklady obcas ale tos uz opravil jen me stve ze nemuzu za svobodu rozstrilet povinost holt pak neni gear a nemuzes si zvisit reputaci protoze kdyz je sejmu tak je povinost automaticky nepratelska i kdyz voronin jasne rika ze porusily primej rozkaz a to me stve ja chapu ze patche byli nutny ale pred tim stacilo mit reputaci u povinosti na 1500 a byl klid no to same co se stalo stalkerovy a stinum ted potkalo cyber punk moc brzo vydane co nadelame drzim palce a diakritiky si nevsimej kdo ma furt mackat hacky a carky dekujeme za trpelivost a tesime se na info diky