NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

17. července 2020

O věcech nadcházejících


Máme polovinu července a s ním je tu i další novinka z tvorby DMP. Hned na začátek bych rád oznámil jednu změnu, týkající se DMP pro Call of Pripyat, v němž bude od nadcházející verze napevno integrován Absolute Nature. Chápu, že se tohle rozhodnutí asi nebude moc líbit hlavně majitelům hodně slabých sestav, ale vzhledem k množství změn a přídavků v prostředí, jakými jsou kupříkladu nová úložná místa, skrýše, matrace ke spaní nebo samostatné předměty, bohužel není jiná možnost. Časově bych už nezvládal spravovat dvě rozdílné verze a k tomu všemu v nich hlídat všechny dílčí změny, ke kterým by došlo buďto ještě teď během vývoje, nebo později po vydání a případném dalším upravování. Ostatně už teď je to zhruba stovka nových záznamů, a to nejsem zdaleka u konce.

 

Stejně tak budou napevno zahrnuty i HD modely postav, a to jednoduše proto, že jsou nejenom kvalitnější [a to nesrovnatelně], ale zároveň i mnohem variabilnější. Díky tomu se otevírá možnost spoustu stalkerů  daleko lépe odlišit, což v případě starých GSC modelů prostě nešlo. Unikátní podobu nově mají například někteří banditi v Jupiteru, další důležitejší neutrálové v Zatonu, ale zrovna tak i velitelé žoldáků a dokonce i kazatel Monolitu v Pripjati. O tom, jak razantní posun ve vizuální kvalitě to je, vás ale mnohem lépe přesvědčí těch několik okolních screenshotů. 

No a abych nezapomněl, v brzké době vyjde nová verze DMP pro Clear Sky, kde těch novinek taky není málo. A stejně jako v případě Stínu Černobylu a Call of Pripyat se i tenhle díl dočkal razantního zkrášlení. 

9 komentářů:

Elkitty95CZ řekl(a)...

Ahoj daty. Super už se moc teším. Chtěl bych si zrovna zahrát nějakého stalkera a jak jinak než s modpackem. Tak snad to DMP na clear sky vyjde co nejdřív.

Datastor řekl(a)...

Vydrž ještě pár dní a ono se objeví :).

Kallessin183 řekl(a)...

Ani nevím, jak ti poděkovat za ty roky co makáš na nových a nových verzích DMP.

Ale jako pokaždé, když si tu přeštu nějakou novinku, se už jen těším až uslyším tóny kytary a praskání ohně, vřeštění mutantů a následné výstřely z kalašnikovu a všechno to ostatní co mi řekne: Jó jsi zpátky :D

Díky za tvojí práci i za to že máme důvod se vracet so Zóny zas a znovu :)

Boris řekl(a)...

Je super, že na tom pořád děláš, hrozně si toho vážím. ;-)

Nikolajevich řekl(a)...

Musím říct že se převelice těším :D Modely vypadají naprosto skvěle a ožijou dost i Zónu. A na DMP pro CS se nemůžu dočkat, konečně ta hra bude mít ten správnej říz a šmrnc.

Unknown řekl(a)...

Ahoj, jenom jsem se chtel zeptat, jak to zhruba dle Tveho harmonogramu vypada s vydanim dalsich verzi DMP, da se po Renove 4.2 cekat spise nove DMP do Stinu nebo prave nova Altera? Diky.

Datastor řekl(a)...

Zpětně díky moc všem za reakce. Co se týče harmonogramu, tak nejdřív vyjde DMP pro Stín, pak až do CoP. V něm toho mám ještě poměrně dost k dodělání a celkově tam mám víc plánů, jak hru obohatit.

Unknown řekl(a)...

Ok, diky, moc se tesime.

michal řekl(a)...

Taky jsme řešili, kde koupit matraci, aby něco vydržela, neprodřela se, ale zároveň to nebyla klasická pružinovka. Na druhou stranu jsme nechtěli ani různá kokosová vlákna a vrstvy, protože to prostě neotočíte a nesbalíte, když potřebujete. Nakonec jsme našli jeden obchůdek v Pardubicích, kde měli docela slušný výběr a objednali nám přesně to, co jsme potřebovali.