NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

26. listopadu 2016

3, 2, 1, Altera!

A je to tady! Den D konečně nastal a po mnoha útrapách je tu konečně tak dlouho slibovaná čtvrtá verze DMP pro Call of Pripyat. Původně plánovaná malá aktualizace se rozrostla do něčeho, co několikanásobně předčilo všechny moje původní plány – věřím ale, že ku prospěchu věci.

Stejně jako minule se do hry vrací i tři herní režimy – základní, pokročilý a profesionální. Výchozí herní mechaniky (účinek munice, nižší finanční odměny za splněné úkoly atd.) jsou ve všech třech režimech stejné. Liší se však tím, jak snadno se hráč dostane k munici. V základním režimu není problém, střelivo je k mání u všech hlavních obchodníků. Pokročilý (Professional) režim už přitvrzuje a munici bude potřeba buďto poctivě vybíjet z nalezených zbraní a v případě nejvyšší nouze si něco nechat objednat u překupníků – ovšem s určitou přirážkou. Poslední a zároveň nejobtížnější režim omezuje i množství vybíjené munice z nalezených zbraní a stává se tak ideálním nástrojem k prověření vašich dovedností přežití. Pokud se na to cítíte, rozhodně poslední režim doporučuji. Instalační soubor najdete v gamedata složce s DMP.


K mání jsou celkem dvě verze modpacku. Ta první, odlehčená, v sobě obsahuje pouze základní DMP bez přidaných Absolute Nature a AtmosFear doplňků, čímž se stává ideálním balíčkem pro majitele slabších sestav. Druhá verze, tentokrát už plnohodnotná, v sobě kromě základního DMP obsahuje i oba výše zmíněné doplňky, které posouvají grafiku základní hry o ohromný kus vpřed. Nejnovější verze Absolute Nature, která je už ve stávajícím DMP přítomna, navíc znatelně upravuje už beztak vysokou kvalitu rostlinstva z předchozí verze (a navíc přináší i lepší optimalizaci stromů). Právě tahle varianta se hodí hlavně pro ty, kteří chtějí ze Stalkera dostat maximum a zároveň se nechtějí zbytečně zdržovat někdy poměrně komplikovanou instalací těchto doplňků samostatně.


No a co říci závěrem? Inu co by... jsem rád, že se čtvrté DMP povedlo dotáhnout do zdárného konce a doufám, že si "novou" Zónu užijete tak, jako ještě nikdy dřív. Od Stalkera si teď budu chtít zase na chvíli odpočinout, což ale neznamená, že bych dál neodpovídal na dotazy nebo neřešil případné problémy.

Pokud narazíte na nedodělek, chybu a nebo se jenom budete chtít na něco zeptat, neváhejte a pište buď přímo sem na blog a nebo na můj e-mail. Díky všem za reakce, podporu a hlavně za zájem – protože bez vás by se déempéčka nerozvíjely a rozhodně by se nedostaly do fáze, v jaké jsou teď.



__________________________________________________________________









Download [základní verze]:
Výchozí odlehčená verze DMP 4.0 určená hlavně pro majitele slabších sestav. Neobsahuje AtmosFear a ani Absolute Nature, zbytek obsahu je identický s rozšířenou verzí [viz níže].

■ Velikost: 1,11 GB
■ Odkaz: Google Drive nebo Mega
■ MD5: 011a7968129c5098e495f5eab48d33c6e

■ Optimalizace efektů kouře při střelbě: Dropbox

■ Ostatní: Seznam změn  – Dřívější změny –  Doplňky


__________________________________________________________________








Download [rozšířená verze – DOPORUČENO]:
Plná verze DMP 4.0 obohacená o AtmosFear 3 a nejnovější Absolute Nature 4 od Cromm Cruaca ze srpna tohoto roku. Poskytuje nejvyšší možnou kvalitu grafiky bez nutnosti instalace dalších součástí. Při kopírování gamedata složky nezapomeňte do adresáře s hrou nakopírovat i složku bin.

■ Velikost: 1,36 GB
■ Odkaz: Google Drive nebo Mega
■ MD5: 4ecb61432a3ca889a3e34826d90d0eb7

■ Ostatní: Seznam změn  – Dřívější změny –  Doplňky

__________________________________________________________________

219 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   201 – 219 z 219
Huger řekl(a)...

Tož v tom případě je chyba někde na mé straně hmm.. tak děkuji za kontrolu. Aspoň vím, že je to u mě. Taktéž mi to často padne při Psi-bouři(ta s bleskovými výboji) bez reportu v logu. Takže jsem udělal chybu. Origo mám z GOG takže to taky není příčina. Ale neztrácej s tím čas, já si nějak poradím, nebo jednoduše počkám na další DMP :-) Stejně teď nebudu mít čas.

Huger řekl(a)...

Mimochodem, po pádu je v logu co se týče chyby jen toto:

0023:0652F2A9 xrGame.dll, CDialogHolder::CleanInternals()

[error][ 87] : Parametr není správný.


Předtím je záznam uložení hry což jsem udělal.

slavomirg řekl(a)...

Nazdar Daty pri odovzdavaní dokumentov z Jupiteru Ašotovi mi hra padne tu je vypis z logu:
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 502
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section 'wpn_walter98'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report


stack trace:

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
stačí si stáhnout patch #09 z odkazu u konkrétní verze modpacku (základní/kompletní).

Pavel řekl(a)...

tak jsem se vrátil asi po roce k DMP a sjel jsem ho hned třikrát, ale ať jsem prolezl co jsem prolezl... stále nemůžu získat ocenění lovec artefaktů protože ani za jedinou hru jsem nenašel Křivák a to ani tam kde se v podzemí normálně spawnoval jak je Žolíkovo PDA... je to bug nebo né?

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
možná o bug skutečně jde. Co se týče spawnování artefaktů, tak v tomhle ohledu jsem nic neměnil. Zkus se po něm podívat po pár emisích, kdy by si hra měla naspawnovat další kousky. Ovšem pozor, spawnování probíhá náhodně.

David254 řekl(a)...

Ahoj, když přijdu do Jantaru a a následně jdu do X-16, tak mi hra vždy spadne kdykoliv se snažím načíst save.Fungoval vždy autosave při příchodu do lokace Jantar, ale jak jsem teď sebral dokumenty od Ducha a seskočil dolů do tunelů, hra se by se měla uložit a přejít zpátky do lokace Jantar, ale místo toho spadla znova. Ted můj autosave nejde načíst vůbec a jiný save mimmo Jantar nemám. Nemá někdo řešení nebo save těsně před nebo po Jantaru/X-16? Díky za odpověď.

Unknown řekl(a)...

Ahoj, můj problém je přímo ve stažení, soubor se mi prostě nestáhne pač po chvilce hodí chybu sítě :( máš nějaký odkaz třeba na torrent nebo ulož.to atd prosím ?? Děkuji.

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
všechny odkazy jsem aktualizoval a přidal k DMP i poslední opravu. Zkus ten soubor stáhnout teď a kdyby ani to nepomohlo, tak bych to řešil dál. Díky za nahlášení.

Unknown řekl(a)...

Tak zdravím znovu, zkoušel sem to asi 3x a stále těsně před koncem stažení se to zruší a napíše to chybu sítě :( nemám třeba vypnout nějaké ochrany nebo tak ? Děkuji

Datastor řekl(a)...

To těžko říct, ale jde o normální archiv, takže ani antiviry by neměly s jeho stažením mít zásadní potíže. Zkus následující odkazy pro základní nebo kompletní
verzi a když ani ty nepůjde stáhnout, bude možná problém přímo s připojením. To ale bohužel takhle z fleku odhadnout nedokážu.

Unknown řekl(a)...

Tak toto už fungovalo zdá se moc dobře, opravdu děkuji za ochotu. V prvních minutách hraní ještě než sem doběhl k Hořáku sem zařval hned 2x, takže kvalitka :) Stalkera sem dohrál tolikrát že to ani nepočítám, ale toto hádám bude úplně nový zážitek, dokonce pistole mají vyhazovák nábojnic na správném místě :).

Datastor řekl(a)...

To jsem rád. Díky moc za zpětnou vazbu a přeju hodně štěstí v dalším postupu :).

Starkiller řekl(a)...

Ahoj Stalkeři, potřebuju trochu pomoct. Stín mi neregistruje klávesnici, nesetkal ste se s tim někdo?

Datastor řekl(a)...

Starkiller:
Nazdar,
Vyzkoušej smazat nebo alespoň přejmenovat user.ltx konfig. Po spuštění hry se vytvoří nová verze, takže si pak jenom znovu nastav ovládání a grafiku. To by mohlo zabrat.

Starkiller řekl(a)...

Datastor, díky za radu, sice to tim nebylo ale přišel sem na to :D Muj KeyDominator se nema se Stalkerem rád XD jo a diky za tu P90ku ve volání pripjatě <3

Red Kuraishi řekl(a)...

Nevím, jestli se to tu už neřešilo, ale po instalaci DMP je rozhozené intro. Texty i dabing dost předbíhají snímky. Jde to nějak spravit?

Red Kuraishi řekl(a)...

Tak už jsem to vyřešil. Pro ty co mají stejný problém. Jděte do gamedata/configs/ui a smažte soubor "game_tutorials". Zároveň mějte jazyk hry nastavený na ruský, jelikož vyprávění v angličtině je v intru o něco pomalejší než v ruštině. Texty to díky DMP nijak neovlivní. Stále budou české.
P.S.: Hru mám zakoupenou na GOG Galaxy. Je možné, že na steam verzi tento postup nemusí fungovat.

Mjr. Malder řekl(a)...


Neviem či tu ešte niekto spravuje diskusie a vedel by mi poprípade poradiť s jedným problémom na ktorý som narazil. Rozohral som Alteru na COP, profesional obtiažnosť a v Janove sa snažím splniť úlohu "výkupné" kde chcem zachrániť Mitaja. Problém je že banditi sú nepriateľský a akonáhle pridem do tábora začnú po mne strielať, niekedy sa mi podarí porozprávať so strážcom pri vchode a povedať že chcem ísť vykúpiť Mitaja ale chvílu potom ako ukončím rozhovor po mne začnú strielať. Nenapadajú ma žiadne questy s ktorými by som si ich vedel udobriť. Je nejaká iná možnosť ako si s nimi zlepšiť reputáciu? Treba na to nejaký čas, alebo questy za nejakú inú skupinu, ktoré by tomu pomohly? Poprípade je možnosť editovať reputáciu manuálne niekde v súboroch aby som ich dal aspoň na neutrálnych?
Vopred ďakujem.

«Nejstarší ‹Starší   201 – 219 z 219   Novější› Nejnovější»