NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

25. dubna 2012

S.T.A.L.K.E.R. 2 a jeho definitivní konec

Je mou smutnou povinností informovat o jedné nemilé novince - S.T.A.L.K.E.R. 2 nakonec přeci jen nevyjde. Podle informací dostupných na internetu vývoj stopnul sám Grigorovič (nebo by se spíš hodilo napsat, že nesvolil k další práci). Vývojářský tým se proto odtrhnul a pod novým názvem Vostok Games chystají hru Survarium - ale oproti klasickému Stalkerovi už nepůjde o singleplayerovou střílečku z první osoby, ale o MMOFPS hru založenou na free2play mechanismech. Survarium se má odehrávat v blízké budoucnosti a mapovat život obyvatel po gigantické ekologické katastrofě.

Pokud by vás dění okolo Survaria dále zajímalo, přidávám odkaz na oficiální, avšak zatím ještě informačně notně chudý web http://survarium.com/en/ a na související prezentační video s anglickými titulky (v něm se jen tak mimochodem objevila i "nová" sci-fi verze exoskeletonu).


Vzhledem k tomu, že MMO hry jdou obecně mimo mě, nebudu se o další vývoj tohohle počinu zajímat. Navíc si ani nedovedu moc dobře představit survival hru založenou na mikrotransakcích, které by neměly negativní vliv na samotnou hratelnost [pokud tedy pojmem survival není myšleno pobíhat po mapě s "unikátně" otexturovaným kalašnikovem vybaveným dvojnásobně velkým zásobníkem, optikou a podvěsnou růžovou prachovkou].

18 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

jsem zdrcen znechucen ... hahhaha ale aj tak ... v akom stadiu vlastne bol S2 ? ? ? vie sa vobec nieco o pribehu? scenaroch? lokaciach?


kotva

Datastor řekl(a)...

Neví se v podstatě nic, až na těch pár animací, co se objevilo na webu a pár artworků.

Anonymní řekl(a)...

Ach jo Já jsem se na toho STALKERA tak těšil. Viděl jsem nějaké trailery a vypadalo to fakt dobře, no co se dá dělat. Je to opravdu škoda.

Anonymní řekl(a)...

aspoň nás Daty bude dál zásobovat novýma DMPčkama :-P

Anonymní řekl(a)...

Po dlhom čase som znova zavítal na tvoj blog a to práve vďaka tejto správe, ktorá mi STALKERa znova pripomenula. S úžasom som zistil, že ešte stále pracuješ na DMP a to je po tejto zlej správe zasa správa dobrá. Len toľko :)

Houdini

Datastor řekl(a)...

Tak to jsem rád. Díky moc.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, potřebuji pomoc, je to otázka života a smrti, ve hře:
S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl je osada Rostok a zde do megafonu mluví verbovač a když nemluví, tak hraje taková debilní muzika.....tydtydí....tydtydí....uřvanej, mimo hlas.
Bohužel, ale mě se to moc líbí, ale jak na sviňu v adresáři ve složce gamedata/sounds to nemuhu najít.
Bude někdo tak hodný a řekne mi cestu, kde to je?
Děkuji mockrát.

Anonymní řekl(a)...

Daty už nám svým způsobem už dvojku připravil. Každý z jedo modpacků je svým způsobem další díl. Nebýt Datyho už asi nikdo z nás Stalkera nehraje a skončili by jsme u těch novodobejch blbin, kde se kosí jedna potvora za druhou a samotná hra nemá vlastně žádný děj a smysl. A navíc to musíš, tam nechoď a tak.
daty děkujeme za tvou práci. Je super.
Sub-Zero

Anonymní řekl(a)...

Daty jinak vše nejlepší k svátku. Je svátek práce a ty jistě pracuješ na novým DMP-čku. :-)
Sub-Zero

Datastor řekl(a)...

Mno jo, pro mě svátky neplatí :). Každopádně moc děkuju za tolik chvály.

Thorleif_cz řekl(a)...

Věřím tomu, že dvojka svým způsobem skutečně bude, jen se bude jmenovat S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha a pokud tento (podle všech dostupných informací) obrovský mod obohatí mistr Datastor o DMPčko, tak není dle mého důvod si zoufat...

Tímto bych se i rád zeptal, jestli nad podobným počinem Daty přemýšlíš?

Datastor řekl(a)...

Tvorba na existující modifikace má svoje úskalí a (nejenom) kvůli tomu nad takovou možností teď neuvažuju.

Anonymní řekl(a)...

K tomu exoskeletonu, když jsem se na to podíval, vzpoměl jsem si na hvězdný války. Tam nosili něco podobného.

Morgn

Anonymní řekl(a)...

Jednej veci nerozumiem prestanu s vývojom hry do ktorej investovali čas a peniaze a z ktorej by mali dobre predaja a vrhnu sa na FREE mmo hru ? co to ma znamenať ? to akože na ňu budú zarábať tak že si v hre budem musieť dokupovať za peniaze každu somarinu ? no neviem ale mne sa toto velmi nepozdava mohli by aspon to co uz vyrobili dat do ruk nejakym skusenym moderom a oni by toho stalkera 2 uz dokoncili :P

Datastor řekl(a)...

Jde o to, že práva na značku a dokončená část zůstává pořád v rukou GSC, respektive v rukou S. Grigoroviče a ten nic určitě prodávat nebo uvolňovat k dodělání nebude.

K MMO stylu se nemá moc cenu vyjadřovat, na to sis beztak odpověděl už sám.

Anonymní řekl(a)...

Každá hra s mikrotransakcemi je Pay 2 Win.. A hry kde rozhoduje výhru množství peněz které nacpeš vydavateli do kapsy a ne trocha toho umu a taktiky jsou prostě kraviny.. Škoda.. :/

Datastor řekl(a)...

Já tenhle názor zastávám taky, ale je zbytečnost se hádat s tou částí lidí, která MMO styl obhajuje bez ohledu na nevýhody a neuvědomuje si (nebo si nechce uvědomit), že to skutečně o těch výhodách je a hraní bez poplatků je spíš taková utopická představa, která má zbytek hráčů nalákat ke koupi.

millhaus řekl(a)...

Survarium stoji stejne za prd je to nuda