NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

29. července 2010

Čtvrteční report

Další změny příjemnějšího rázu na sebe nenechaly dlouho čekat - došlo totiž k optimalizaci DMPčka, hlavně v oblasti Armádních skladů. Sice v tom svou roli může sehrát i horší kompilace mapy už v základu hry [na což bych vsadil poslední čokoládovou tyčinku], ale díky zmenšení všech bumpmap z původního rozlišení 1024x1024 na polovičních 512x512 pixelů by teď hra měla jet znatelně líp. Stejně tak došlo k sedmdesátiprocentnímu zmenšení textur optik, aniž by přitom nějak utrpěla jejich kvalita. Z originálního rozlišení 1920x1200 se tak soubory smrskly na 1344x840 pixelů a původní velikost 2.17 MB na jeden soubor je teď sklepnutá "jenom" na 1.07 MB.

Ale abych jenom nepsal o texturách, tak bych rád zmínil i změnu v opravovacích sadách. Tentokrát nebude jenom jedna univerzální, ale dvě speciální. První [zelená] bude opravovat výhradně zbraně, druhá [modrá] zas obleky. Nikdo z překupníků nebude mít k dispozici obě najednou, aby se nenarušila důležitost oprav přímo u nich, ale budou v menším množství k nalezení u vojáků Monolitu - to přijde vhod hlavně v Pripjati a Sarkofágu, kde na překupníka nenarazíte. Při opravování se navíc přehraje zvuk, jak už to ostatně znáte třeba u obvazů nebo lékárniček.


2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No vida, je to čím dál lepší... Předpokládám že nový DMP vyjde v srpnu.
Tak do té doby přeji pevnou ruku při opravování a vylepšování a ať je tam co nejméně chyb. :)

V.

Anonymní řekl(a)...

Čau Datastore, je moc dobře, že sem tam vypustíš do světa nějakou tu novinku jak jdou práce na tvém projektu:) Ale já budu rejpal a říkám, že by to chtělo častějsí takovéto novinky;) Ale jinak supr:)