NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

16. dubna 2010

[Stín Černobylu] DMP 7.770


Stínová verze DMP si dala na spoustu měsíců oddech - ne však proto, že by práce na modpacku skončila nebo že bych definitivně se Stalkerem skončil, ale hlavně kvůli odladění největších chyb. Mezi ně patřilo kupříkladu padání hry v Armádních skladech a dalších lokacích, za což mohly dvě věci: počasí a detailní textury nebe [všechno "zásluhou" Weather Overhauled].


Stejně tak otravné byly pády při prohledávání mrtvol [can´t open section: ´umaibo´] a nebo často podivné reakce NPC. Nic z toho by už teď na nikoho čekat nemělo a kromě oprav se dočkáte i mnoha doplňků a vylepšení. Mezi ty nejviditelnější patří naprosto nové a detailnější modely rukou od King Fridaye, kvůli kterým ale chtě nechtě muselo dojít ke škrtu několika starších Arsenal zbraní [kulomety PKM a MG-42, kuše, samopaly Uzi, SMG TMP a Ingram MAC].


Netřeba ale truchlit, protože se objevuje hromada zbraní naprosto nových - počínaje automatickou pistolí Stečkin APS, samopalem H&K UMP-9 a konče třebas puškou SKS Simonov, samopalem Thompson nebo útočnou puškou AKM. Všechny mají adekvátní ikonu, popis, sjednocený účinek, přepracovaná mířidla a sesynchronizované zvuky nabíjení. Prozatím musel zmizet Mosin Nagant s optikou, ale na novém modelu už zahraniční komunita pracuje a jakmile bude kompletní, dodám ho formou přídavku. To samé bude platit i v případě, pokud se objeví nějaká další a zároveň kvalitně vymodelovaná zbraň.


Avšak nejen o zbraních je nové DMPčko. Jistě si pamatujete, že při pokusu docílit nejlepšího zakončení hry a získání dekodéru z hotelového pokoje v Pripjati nešlo zamčené dveře za Plničem přání otevřít. To už je minulostí a stejně tak je tomu i v případě několika nezobrazujících se titulků - třeba hned po příchodu do Rostoku, který obsadila skupina Vlkodavových žoldáků. Zcela kompletního překopání se dočkaly ceny a s nimi spojená výkupní schémata u překupníků, vytratil se naprosto zbytečný kouřový/světelný granát, vojáci v exoskeletonech nyní představují skutečnou hrozbu, byl omezen respawn NPC postav... ale vypisovat to tady všechno by bylo zbytečné. Lepší bude prohlédnout si kompletní seznam novinek, co se jako vždycky vyskytuje hned pod odkazem ke stažení.

Doufám tedy, že se Vám nová verze DMPčka bude líbit - i když tentokrát bez Freeplay režimu, který byl spíš ke škodě než k užitku. Znovu platí, že celý modpack funguje pouze s oficiálním patchem 1.0005 a 1.0006 [odkazy ke stažení jsou v postranním panelu napravo].

EDIT 23.4.2010 - K dispozici je první patch, opravující celkem dost menších chybek. Kompletní seznam změn najdete přímo v archivu.


Download [447 MB]: odkaz je neaktuální
MD5: b5ccd7f5889270d40b91df7a58a92e6f

Patch #01 [12 MB]: odkazy jsou neaktuální
MD5: 7ca3d0ac3121cdeb550f3f881ac15bed
Seznam změn - Instrukce - Nejčastější dotazy - Doplňky


370 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   201 – 370 z 370
Rodelero řekl(a)...

M24 je manualni. Na tu pohyby nejsou.

Ackoliv, ted me napadla jedna vec. Pokud jsou na Mosin nove ruce, a pri kazdem vystrelu se rucne natahuje, mohl bych pouzit pohyby z Dragunova na vechno, a na prebijeni po vystrelu pohyb z Nagantu. To testnu. Ale moc s tim nepocitej.

No, jinak, splasil a naportoval jsem zbrane M82 (bohuzel, nesednou uplne dobre pohyby), PSG-1 (ta se zase nelibi Datastorovi, ona je proste cela tmava a ma jenom drevenou pazbu, ale pohyby jinak tusim sedi), M14 ma dokalicene miridlo a je spatne drzena, totez M21.

Pak jsem jeste nasel dalsi M14, z t jsem udelal M21 s Picatinny (docela pekna) a ma jinou pazbu, takze pohyby sedi celekm v pohode. Tak cekam co na to hlavni kapo.

Jeste je tu SL8. Ta tam nejspis bude. Ta ma pohyby taky OK. Akorat si nejsem jisty, jestli je to odstrelovacka v pravem slova smyslu. Ona je to spis civilni verza G36ky.

Jo, pak jeste Walter WA2000 by mel projit. Pohyby tusim sedely a je to pekna zbran.

Datastore? Opravdu jsou vsechny na prd?

Datastor řekl(a)...

Na ty novější přírůstky se budu muset podívat až po víkendu, teď to bohužel nestíhám. SL8 ale ve hře bude - něco z finálních kousků jsem dával i na Twitter. Pak ti ještě pošlu pár věcí k těm několika stávajícím kouskům, co jsem stihl zkusit včera. SL8 ale bude, stejně tak i WA2000.

Rodelero řekl(a)...

Zupa.

Veta: "V tuhle chvíli tudíž odstřelovačky nebudou", me totiz trochu vylekala.

Jo, trosku se prehrabuju v MK12 SPR. Nasel jsem jeji model pro CS:S. Bude tam mit navic kryt zablesku plamene, snimatelny tlumic i snimatelny ACOG (v pripade zajmu jej muzu nahradit Holo sighem jak je na tom Kalachovi 104, tak me napada, co ten holo sight hodit radeji i na tu DSA 58 OSW? ten model ze 104ky je v pohode, imho). Pokud se zadari opravit musku. +nejake drobnosti.

Zkusim si pohrat s temi animacemi. treba se zadari a budeme mit AWP ;-) Ale nic neslibuju. Spis s tim radeji nepocitat. A i pokud se zadari, bude pri vymene zasobniku natahovat zbran jako Dragunova.

Anonymní řekl(a)...

od Tigera

Joooj :D ja som vdacny za kazdy prirastok, ci uz manual alebo automat. Aj ked 100%ne nebudu sediet vsetky pohyby to nejako prezijem lebo ked sa neda tak sa neda. A s tou M24 som tiez rozmyslal ze tam sa da pouzit animacia pri natahovani mosina. Horsie to je asi zo zasobnikom ktory je o dost kratsi ako u automatov. A ta M14ka by bola tiez super a pohyby by sa dali pouzit z inej zbrane.

A este otazka na Datastora:
Poprosil by som o radu ako si zvatsit zbran v hre. Neviem ci je to vobec mozne a vobec ci by som to zvladol. Ale ja mam trochu vatsi monitor a sedim asi 2m od neho. A v hre mi vadi, ze zbran je taka malicka(o pistoloch ani nehovorim). Chcel by som aby zbrane zaberali vatsiu plochu na obrazovke aj ked je to na ukor viditelnosti. Ja ked napriklad drzim v ruke realnu Sig 552 commando tak z mojho pohladu je o dost vatsia. A ako som uz vravel z 2m je mi to uz nepohodlne. A blizsie si nesadnem lebo ma uz bolia potom oci. Neviem ci sa to este zmenit bez hlbokeho zasahu ale ak ano tak mi prosim porad ako na to. Ja by som v pohode bral aj dvojnasobnu velkost oproti tomu co mam teraz. Podotykam nejde o zoom ale o celkovu velkost.

A este raz dakujem za vasu 1 triednu pracu.:D
A ospravedlnujem sa, ze vas tolko otravujem.

Datastor řekl(a)...

Neotravuješ, já mám komentáře rád (vyjma těch, kde někdo chce místo zbraně slona a nebo tlumič na nůž). Bohužel při změně pozice zbraně by se rozhodila pozice při míření.

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem se koukl na ten Twitter. A opravdu nas v nove verzi ceka treba FiveSeven nebo nase padesatosma??:) Jestli budeme mit padesatosmicku ve stalkerovi, asi z toho zacnu lezt po zdi:)

Datastor řekl(a)...

Samozřejmě že budou - a nejenom tyhle :).

Anonymní řekl(a)...

od Tigera

:( skoda, ze sa neda zmenit bezproblemovo velkost. Budem sa snazit zvykat si potom.
Co sa tyka tej 58ky tak ma to nejako extra nelaka, ale vatsi vyber urcite potesi. Mna ale zaujala ta FiveSeven velmi :D Na tu sa tesim :D
Neplanujete poniklovanu Berettu? Tam by stacilo len textury vymenit, nie? Sorry ak som vedla :P

Ale to uz je asi moc, to by sme sa noveho modpacku nedockali asi nikdy. A to ja nestrpim :D
Nech uz ho tu mame co najskor!

Rodelero řekl(a)...

Ad osmapadesatka - linkoval jsem tu obrazek Defendera. Hledej smudlo.

Pak jeste bude klasicka osmapadesatka s kosou. Hadam, ze udelat jeste padlo by bylo trochu moc.

Tiger:
Jak uz bylo zminovano vice nez je zdravo, najdi na fpsbanana.com model zbrane s texturami v Source (CS:S - tohle bude fungovat skoro na tuty, mam overeno, HL2 a ostatni by fungovat melo, ale nezkousel jsem) hrach a pokud ve STALKERovi uz existuje zbran s podobnymi pohyby, nemam problem ji pridat.

To same pokud chces zmenit jenom textury. Najdi a uvidime.

S AWP se nezadarilo. Mame tu pekny model, ale pohyby moc nesedi. Pri strelbe ma STALKER zbran dost daleko od ruky, ktera ma drzet predni rukojet a pri prebijeni se ten natahovaci mechanismus vysunuje trochu do strany. Vypada to divne. To me tak sere, ze mi Milkshape pada pri exportu pohybu. Zrovna tahle zbran by sla opravit pomerne v pohode :-( Jeste zkusim neco vymyslet v Mayi, ale neumim s ni ani prd.

Pokus naroubovat pohyby z Dragunova a pridat pohyb z Naganta nevysel. Nagant pouziva jine ruce, takze nesedi klouby a pohyb se nenacte.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

Bol som dnes na twittery a co som tam nevidel???

Mosin nagan s optikou!!!!! Supeeeeeeeeer, uz sa nemozem dockat. Vyzera uzasne, rovnako ako Ak 47. Ta je tiez nadherne vymodelovana. Bravo Chlapci!! Uz sa neviem dockat dalsieho modpacku. Dufam, ze to pride co najskor.

Co sa tyka fpsbanana tak som to tam prehladal ale ta stranka je dost chaoticka pre mna. Ale posnazim sa a mozno najdem nieco zaujimave. A este raz vdaka za skvelu pracu.

Rodelero řekl(a)...

Ulehcim ti to:

http://www.fpsbanana.com/skins/games/2

Pak napravo uvidis sloupec bilych ikon zbrani.

Tam vlez a neco omrkni a pak sem k tomu pastni link. Idealne by to melo mit dobry rating (na obrazku to muze vypadat dobre, ale model muze byt nejaky rozbity), nebyt to chujovina (cili at je to realna zbran, ne nejaky sileny mix nebo neco futuristickeho) a musi ve STALKERovi existovat zbran s podobnymi pohyby (pro nove ruce) pro SoC.

Pokud se zadari, a nebudou nejake objektivni duvody proc ji tam nedat, a nenastane nejaky nepredvidatelny problem, tak by tam mohla v pohode byt.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

Diky Vit. Len teraz nie som si isty ci ty myslis iba skiny alebo komplet cely model zbrane.
Ja som na tom fps banana hladal modely ale som ziadne nenasiel. Takze to budu asi skiny. A berettu uz tiez ziadnu. Ale nevadi, lebo je tam kopec dobrych zbrani. Napriklad take UMP alebo M16ky. Len neviem ci to pojde "prerobit" do stalkera.

Datastor řekl(a)...

UMP ve hře dávno je, stejně tak se objevila i sběratelská verze Beretty. Tu ale bude potřeba najít přímo v Zóně.

Rodelero řekl(a)...

No, ony jsou to prave modely. Skoro vzdy.

Predelat to pujde. Skoro vsechny novinky jsem tam takto dostal.

UMP uz ve hre je a M-16, krom toho, ze mi do prostredi, kde se se zbranemi mazlit nikdo nebude a tak tam bude zakonite mit brutalni poruchovost (je to dano mechanismem natahovani zbrane, ktery je daleko citlivejsi nez ten klasicky pistovy) a tudiz ji radsi kazdy vymeni za kalasnikova, nesedi a mozna ji Datastor uz pridal odjinud.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

To som nevedel, ze tam uz su. Ja som si myslel zd 90% zbrani sa da kupit od Barmana atd. Tiez sa mi zdalo, ze je tam malo zbrani.
Ked uz sme pri tom kde ich mam hladat? na tazko dostupnych miestach/strechach...??
Fakt ja som este nenarazil na ziadnu.

S tou M16 suhlasim, co viem je velmi poruchova. Ja ju osobne nepouzivam v hre vobec, dal som iba priklad. Ja som zastanca mosina a sig 550ky. Bohuzial mozem mat maximalne 1 zbran pri sebe naraz. Ale ten vahovy limit je podla mna realny(aj ked ja by som ho dal este nizsie). Aspon mam stale velku dilemu, ze ktoru si beriem do danej situacie.

To Vit: Nasiel som este cosi na banana ale asi nesplna tvoje kriteria(skor to patri do sci-fi) aj ked podla mna teoreticky by do zony mohla patrit nebyt toho grenade lunchera. Mne pripomina tu bullpupovu zbran zo stalkera, ktora ma tiez grenade luncher take velke kulate. Dajte vediet co si o tom myslite:
http://www.fpsbanana.com/skins/90646

dikes

Rodelero řekl(a)...

No, NATO zbrane si koupis v Armadnich skladech. A pokud splnis ukoly Svobody, tak se ti zpristupni dalsi.

No, neverim, ze M-16 je velice poruchova per se. Proste ji musis udrzovat a cistit ten kanalek. A neverim, ze by v zone plne omlacenych kalasnikovu nekdo tohle resil. Akorat by mu pak vybuchla do xichtu. Kalach se maximalne zasekne.

Jinak, co testovali M-4ku v prasnem prostredi, tak tusim z nejakych 60 000 vystrelu (tusim meli 10 kusu zbrani) v pradnem prostredi mela vypadky ~650. To neni az tak moc.

A ta futuristicka zbran je jednoznacne ulet. Sorac, ale tohle je presne to, co jsem mel na mysli jako neprijatelne. Nic ve zlem, ale to by nepreslo ani preze me. Ruce bych si musel urazit.

To uz bychom tam mohli rovnou nabastlit paprskomety z Quake.

Anonymní řekl(a)...

Od T1gera

to Vit
Aspon som uviedol priklad na tvoju uletovu zbran :D Nevadi, ja to chapem. Tak teda hor sa do armadnych skladov :D Penazi som znovu nasetril nejakych 30000 tak idem a miniem ich. Len skoda, ze sa musim liezt az z Jantaru :P

Datastor řekl(a)...

Tamta sci-fi zbraň se mi taky nelíbí - ale zpátky k otázkám: jak už padlo, hodně zbraní má právě Lakomec (nová verze DMPčka rozdělí samopaly a munici ke Šroubovi a větší zbraně teprv k Lakomcovi). Najdeš tam jak UMP, tak i ostatní NATO kousky. Barman prodává základní výbavu - od něčeho něco.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera
no..poprezeral som skoro vsetky modely zbrani z fpsbanana a vatsina uz v stalkerovi je. Ale ak by ste mohli dodat este par tak to by bolo super.

Tu je napriklad prvy: http://www.fpsbanana.com/skins/64690
Aj ked viem, ze tam uz 550ka je (stale ju pouzivam :) ale tato verzia je presne co mam ja v Airsoft zbrani. Je trosku kratsia ale prakticka a pekna. Neviem ci sa budete s tym chciet babrat, kedze je to minimalna zmena, ale necham to na vas.

2, Chyba mi tam Steyr Aug. Aj ked podla modelov co som videl moze byt problem hlavne kvoli drzadlu vpredu(ak sa nemylim, ziadna v SoCh ju nema). Ale zvysok by mal byt v pohode kedze je to bullpupova zbran a animacie by sa dali pouzit z grozy(ci ako sa to cudo vola :)
Mozno budete namietat, ze na ukrajine nema co robit ale co viem je to velmi spolahliva zbran schopna strielat aj pod vodou preto bola hodne vyuzivana specialnymi jednotkami. A ked dobre viem tak sa cele SoCh toci okolo roku 2012 a na cierny trh by sa mohla dostat pocas modernyzacie u vysie menovanych specialnych jednotkach. Ja by som sa jej velmi potesil. Ale znovu je to cele na vas.
dodavam link: http://www.fpsbanana.com/skins/85616
a teraz som si spomenul, ze je tam este jedna podobna zbran zo zasobnikom vzadu, len tu nepouzivam nikdy takze neviem ani meno.

Dalsia vec je, ze vas naozaj uz nechcem otravovat zo zbranami, kedze sa uz nemozem dockat dalsieho modpacku a kvoli tymto zbraniam by sa to znovu mohlo posunut. Ja som uz aj tak velmi stastny, ze davate optiku na mosina spat :D
P.s. priblizne datum vydania modpacku? ak nie som drzi :P

Rodelero řekl(a)...

IIRC SiG 552 uz ve hre je. Mas se vic kamaradit se Svobodou. Dobre ti tak ;-)

S tim Steyrem je to tak jak rikas.

Ale neves hlavu. V add-onu bude (pokud na ni Datastor nahodou nezapomene, byla velice pekna) Steyr AUG A3.

Modpack bude az bude. Bohuzel, nikdo nevi, kdy bude ve stavu, pod ktery by se dalo podepsat.

Porad neco ladime a vylepsujeme.

Jestli chces, muzes si jit pokazit chut novym LURKem, ktery, minimalne co se zbranove vybavy tyce, pusobi jako nepovedena demoverze DMP nebo zkusit Oblivion Lost, ktery se mi docela zamlouval.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera
:P ked ja tak nerad vstupujem do nejakej skupiny...stale ma ty druhy potom nahanaju alebo nemam ani vstup k baru. A v armadnych skladoch som bol, ale bohuzial tam mali len par zbrani. Ale savenem a skusim sa k nim pridat, mozno bude vatsi vyber.

Lurk som kedysi skusal a okrem super videa co som videl na youtube to bolo uplne otrasne. A oblivion lost sa mi zdal, ze upravuje max pocasie a celkovo to je nemastne-neslane.

Chcel by som vam s pracou pomoct, ale mimo to, ze viem "trochu" robit vo photoshope tak toho moc neviem.

Ale drzim vam palce pri tej nelahkej praci. Btw odkial beriete zvuky na zbrane?

Anonymní řekl(a)...

od T1gera
neviem ci to mam pisat sem alebo kde, ale narazil som na chybu pri zbrani M4 SOPMOD(ked to dobre pisem) a problem je s ikonou v inventari, kedze tam sa objavuje s ACOG dalekohladom a zbran ju na sebe nema. A je tam aj chyba pri animacii pri prebijani(nasledne natahovanie). Ale pekny model asi vymenim tu 550ku na chvilu :D

Rodelero řekl(a)...

Tim "trochu" myslis jako ze umis prdlajz nebo ze jsi skromny?

Abych rekl pravdu, docela by se hodilo udelat texturu na EGLM. Jednou v piskove a podruhe v Digital.

Zaklad mame, ale potrebovalo by to nejak polepsit stiny a tak.

Do Svobody vstupovat nemusis. Resi se jenom, jestli pro ne plnis Questy pripadne jak zadobre s nima jsi. Ja celkem nemel problem vychazet dobre s obema a nebyl jsem v zadne.

Jinak, ja beru zvuky z tech skinu (nevim, proc to tak pojmenovali, kdyz obvykle obsahuji i model a nezridka i zvuky) k CS:S.

M4ka je uz poresena.

Prebijeni je holt spatne. KingFriday zacal reanimation project, cili vymenu starych rukou za detailnejsi a zatim to nedokoncil. Kdyz treba bezis se zbrani s granatometem, tak ten granatomet pri behu zmizi. Nebo zname zasekavajici se srouty, kdy je po chvili postava nechce hazet.

Datastor řekl(a)...

Zapomínám sice často, ale na tyhle zbraně ne :). Steyr se dokonce jeden objevil, ale jednak měl model, co za nic nestál a druhak mu při běhu odletěla přední rukojeť (zůstala postavě v ruce a při zastavení se zase ruka včetně madla vrátila na svoje místo). Takže ten model jsem zamítl hned.

K vydání asi tolik - dodělal jsem konečně konfig pro Five Seven a pro Sajgu (a ještě dvě další brokovnice). Byla to nehorázná piplačka, kontroloval jsem i ingame statistiky, aby nic nepřevyšovalo jinou třídu zbraní víc, než by to bylo i v reálu... Pokud to chci sloučit dobře, bude potřeba ještě nějakou dobu počkat.

OL mě taky nějak moc nezaujalo, ale oproti LURKu je to pořád sto a jedno. LURK hlavně staví jenom na hromadě variant AKček, což je po chvíli hraní vidět naprosto zřetelně.

Anonymní řekl(a)...

od T1gera

to Vit:
Tym trochu myslim, ze som sa vsetko co viem ucil sam. Nie som majster ale uz ani zaciatocnik. Povazoval by som to za "mam to rad" triedu :P Mam aj tablet a sem tam aj nieco nakreslim.
Dam ti sem aj ukazku:

http://rapidshare.com/files/401803604/Rescue_Me_v2_by_T1gerius.jpg.html

Myslim, ze texturu na zbran by som zvladol ked mi poslete subor ktory cez photoshop viem otvorit a editovat. Pouzivam Photoshop Elements 6 ktory som dostal k tabletu. A ja by som velmi rad pomohol aspon tymto sposobom. Ale 100% rucit za to, ze to dokazem nemozem, kedze som to este nerobil.

Co sa tyka frakcii tak som sa nepridal zatial k ziadnej, ale misie plnim za obe strany. Ale len ked ich nemusim navzajom zabijat.

Mimochodom ten ACOG by sa k tej M4 hodil ale som si isty, ze urobit nieco take da hodne prace.

To Daty: Skoda toho Steyra. Ale ked sa to neda tak nic s tym neurobis.
Ked sa vsak pamatam dobre mal som kedysi mod, kde bolo vyse 160 zbrani(mozno to bol aj lurk alebo Arsenal) ale kvalita bola uplne niekde inde :P Takze beriem skvor tvoj pristup "menej" ale kvalitne.

A viem si aj domysliet kolko to da roboty vyskusat vsetky zbrane ingame. Chce to teda pevne nervy :)

Idem dorobit quest na vypalovaci. Dufam, ze sa nevratim ako zombie :)

Datastor řekl(a)...

Tak to byl rozhodně Arsenal, tam těch zbraní bylo hrozně moc (a skoro všechny stály za flaksí lejno). Jenom když si srovnáš starší arsenalovskou verzi BARu a tu, která bude nově v DMP, tak rozdíl poznáš okamžitě.

Na modpacku si dost zakládám, proto se taky radši budu snažit dostat tam zbraně, co hráč bude používat proto, že se mu líbí. Ne pro pocit, že našel všech dvěstě kusů a použil je maximálně jednou a nebo dvakrát (a pak prodal nebo zahodil).

K frakcím se pro větší sortiment přidávat vůbec nemusíš - sstačí splnit úkoly s vyčištěním vesničky od Povinnosti (to jde zvládnout, aniž by ti u někoho klesla reputace), pak ještě zneškdnit práskače a nakonec odrazit útok Monolitu, směřujících z lesa směrem do skladišť. Pak těch zbraní budeš mít k dispozici tři hromady :).

Anonymní řekl(a)...

od T1gera
Kedze chcem pockat kvoli mosinu s optikou na dalsi release tak skusam aj ine mody.
Uz vyssie spominany Lurk mod som stiahol opat. Chcel som vediet ci sa nieco nezlepsilo k lepsiemu. Ale bohuzial nevydrzal som pri tom 5 minut. Jednym slovom OTRAS!! Ale niekomu sa to moze pacit.
Zato sa mi zatial po 10 minutach hrania pozdava Complete 2009 mod pre Stalkera. Zatial vyzera byt v pohode. Baterka v nej vyzera uzasne(no offence Daty ;)
Zajtra este pohram chvilku a uvidime. A ako vidim tak v tomto mode je aj ten Horizont mod. Viem, ze sme o tom uz diskutovali ale fakt sa to neda dat do tvojho modpacku?
Btw nechces urobit aj anglicku verziu? Tvoj modpack by mal urcite obrovsky uspech vsade. Bola by skoda ochudobnit milovnikov Stalkera o vas modpack!

Ak by niekto chcel skusit tak davam link na ten Complete mod(ale stiahnite si aj ten update na lepsi damage zbrani) :
http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009

No uz idem spat lebo za 3 hodiny vstavam do prace :( Tak caw

Rodelero řekl(a)...

Ktery Steyr byl rozbity?

Nevsiml jsem si, ze bys na nej nadaval. Spis se ti moc libila ta zelena textura.

Z toho, ze mluvis o nejake predni rukojeti, ktera na tom Steyrovi ani nebyla, hadam, ze jsi na nej opravdu zapomnel :-D

Pokud ta predni rukojet zustala postave v ruce, cili ta ruka se nepohybovala zaroven se zbrani, tak tohle neopravim. Bohuzel.

T1ger: Texturu ti muzu poslat mailem v png (neprevadet do jpg !!) stejne jako objekt, na kterem to vyzkousis. Akorat budes potrebovat STALKER SDK aby sis to v nem mohl otevrit a programek na prevod do dds. Programek poslu, SDK ma ~500 MB.

Pujdes do toho?

Pokud jo, pingni me na "v.pelcak zavinac gmail.com".

Datastor řekl(a)...

T1ger: Pozadí na horizontu bylo doteď kompatibilní jenom s Weather Overhauled počasím, a to zas dělalo problémy v pozdějších částech hry. Dynamic Weather ho nepodporuje (bohužel). Překlad DMPčka do angličtiny by byla práce na několik dalších měsíců a v tuhle chvíli to neplánuju. Možná někdy časem...

Belis: Steyry jsem zkoušel dva :). Ten port od tebe ve hře mám, ale pak byla ještě jedna verze, klasická AUG-A1 (integrovaná optika a přední rukojeť) - a ta právě byla špatná. Na A3 nebyl ani jeden neduh.

Unknown řekl(a)...

To Vit
Jasne, ze do toho idem. A uz som ti aj poslal mail. Uvidime co z toho vznikne :D

To Daty:
chapem tvoje dovody na volbu pluginov. A za tie dlhe hodiny hrania som nemal ani lagy ani ziadne pady, takze to je podla vsetkeho spravna volba. Ja som s tymto spokojny. A ked porovnam toto z ostatnymi na nete tak to je hodne velky rozdiel.
Skoda len tej anglictiny. Mozno keby sme nasli niekoho kto sa toho chyti, aj ked si nemyslim, ze to je take jednoduche. Ukaze cas.

Unknown řekl(a)...

To Vit
Cauko,
vyskytol sa "mensi" problem. Poslal som ti uz mail. Tak ak budes mat tak odpis.

Rodelero řekl(a)...

T1ger se nam nejak odmlcel.

Bohuzel, pouziva Visty takze mu nejde SDK. Poradil jsem mu VirtualBox a do nej XP. Reseni jak noha, ale lepsi nemame.

Od te doby po nem neni ani pamatky.

Anonymní řekl(a)...

Datastore mam tu otazku: v Jantaru jsem vylezl z laboratore v tom kanalu a v original stalkrovi jsem videl aj slysel jak vrtulnici to tam vsecko nicej a v dms jsou jenom ty helikoptery ale bez zvuku proc?

Rodelero řekl(a)...

Mas to rozbite.

Ja je slysel.

Smaz gamedata a zkus tam dmp rozbalit znova.

Taky bych byt tebou zkusil v nejakem programu (WinRAR?) otestovat, zda neni archiv poskozen a pripadne ho stahnout znova. Protoze to muzes pak mit rozbite i jinde.

Datastore, doporucil bych publikovat kontrolni soucet archivu.

Tool zadarmo mas treba tady:
http://www.nullriver.com/downloads/Install-winMd5Sum.exe

Kazdy, kdo si pak stahne mod si muze overit kontrolni soucet a ma jiste, ze ma archiv stazeny spravne a nemusis tu porad resit chybejici zvuky a textury a ja nevim co kdyz to neni tva chyba.

Jinak, nez pouzit CRC, to uz radsi SHA1 nebo MD5. Ten programek by to mel umet.

Stahujici muze mit blbe pripojeni. Ja treba mel vadnou RAM. Vse celkem fungovalo (a co ne, nevybocovalo ze standardu Windows), akorat stazene archivy hulakaly pro chybne kontrolni soucty.

Datastor řekl(a)...

Díky za tip, na ten program se podívám. Tenhle problém bude skutečně jenom chybou při stahování (což se samozřejmě stát může).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore.....chtel bych se optat jesi u DMP 7.770 jde nejako vytahnout zvuk naslapovani stalkera?,a vratit puvodni.. libi se my vic puvodni :((( jinac je to bezvadnej mod..dalsi vec ...neuvazujete o zmene prepravy? moc my tam ty auta nesedej a vubec je nepouzivam:)takze jesi neni v planu treba ze udelate pruvodce jako je tomuv CS naprikald :)
a take bych chtel upozornit na jeden bug nazcatku je moznost dostat quest od Sikuly..mate za ukol prinest modfikovanou bundu! problem je ze oklo toho spotu tam sou mutanti(psi) jeden znich je nesmrtelnej!hraju Stalker Stin Cernobylu posledni patch+DMP 7.770+fix01

Datastor řekl(a)...

Díky za reakci. Zvuky si odstranit samozřejmě můžeš, je na to návod v instrukcích (najdeš přímo v archivu a nebo tady na blogu pod odkazem ke stažení modpacku).

Auta nejsou pro hru nijak zásadní, takže kdo je chce používat, používat je může - a naopak, komu se nelíbí, nemusí je využít. Systém průvodců ale nebude.

Toho mutanta jsi asi myslel v tunelu - a to je normální pseudopes, co dokáže vytvářet svoje iluzorní klony. Zabij toho hlavního pseudopsa (což jde) a ukončí se tak i generování dalších.

Rodelero řekl(a)...

ja vzdycky vhbehnu do tunelu a vyskacu tam na ty skatule nebo co je to.

Pak si ani neskrtnou a ja do nich palim vsim co mam.

Anonymní řekl(a)...

Cau,Datastore hraju Stalkera DMP 7.770+fix...netusim jesi to je bug nebo neco delam blbe..ale u Sidorovice kdyz si koupim sadu na opraveni¨eqipu..aboslutne nic neopravi....skousel sem vsecko dokonce co ma v popisku opravarska sada ze si musim sudat vec do invetare ale bhouzel..tak netusim jesi si toho nekdo vsyml nebo ne, nebo jesi to je jen u Sidorovice ale proste ani za mak neopravi nic...

Rodelero řekl(a)...

Mne funkconst tohoto taky neni uplne jasna.

Nicmene u mne se opravovaly jenom oblecene veci a v rukou nesene zbrane.

Anonymní řekl(a)...

Vít..no tedka sem to skousel znova..projistotu..bhouzel co nesu v rukach nebo mam ve slotu se neopraví,a podle popisku oprvarenske sady ani to co je v inventari...testovano presne podle popisku coje napsano na sade.. ze odlozit to co nechi opravovat blab bla..nechal sem v invu jen 1 zbran vyplacal 4 opravarenske sady a nic,tak netusim jesi je to bug chyba umne nebo je to opravdu tak desne nastaveny :( pak by ta sada vysla draz nez opravy u samotne NPC :)coz by stracelo smysl....nehlede natop ze hrac pak musi behat jen za NPC..ak to bug neni..predem se omlouvam za spam ! ale radsi to sem napisu...pac odtoho to tu nejspis je..a byla by skoda ze tak dobrej mod kazej takove drobne blbustky:)

Rodelero řekl(a)...

Nevim. Ja nemel problem. Minimalne brneni se mi opravit na tuty darilo.

Mrkni do logu (uz tu bylo popisovano, kde je ziskas). Treba ti tam neco rve. Treba mas taky spatne stazeny mod a mas pak neco rozbiteho. Co ja vim.

Anonymní řekl(a)...

Vít,Takze sry..problem byl umne....stahl sem znova DMP 7.770+fix a znova prekopiroval udal vsecko jak ma bejta a opravdu to facha...a jak si rikal zbran musis drzet v ruce tu co ches opravit! hadry mne to taky opravilo stim ze schovas zbran a nic v rukach nedrziz....akorta my teda nejako neni jasnej ten popisek na tej sade :)pac to maka trosku jinac..ale nevadi nic neni dokonale a nikdo ...ale DMP 7+ jo :) tak sry este jednou za spam !

Datastor řekl(a)...

Tak aspoň že se ta chyba vysvětlila - sada celkově prošla jednou změnou, takže proto zřejmě nesedí ani popis (ale ten předělám). Díky za postřeh.

Anonymní řekl(a)...

Datastore de nejak vratit puvodni baterka?..namne tahle strasne malo svetla, ackoliv je pekna hlavne ta lahvove zelenkava barva..bhouzel nicmene malo sviti :( bud jesi bys neporadil jak upravit aby svitila vic..nebo jesi jde nejako vratit puvodni..dik!

Datastor řekl(a)...

Baterku vrátíš na původní tak, že z gamedata\config\models\objects smažeš nebo někam překopíruješ soubor light_night.ltx.

Rodelero řekl(a)...

Nebo pokud jsi duvtipnejsi, tak ji muzes upravit ;-)

klumprt řekl(a)...

Zdravím, tak sem vyskoušel radu na otočení kamery jak se to tady uvádělo
"Otáčení kamery jse vypnout přes konzoli - během hry vlnovku a do řádku napiš:
cam_inert 0
cam_slide_inert 0
Plus ještě tenhle efekt vypni normálním způsobem přes konfig - pak by se kamera otáčet neměla vůbec." tak mi ta rada nefunguje.Je možné že je to tím že mám Win 7?

Datastor řekl(a)...

To zřejmě ne - vyzkoušej po zadání těch příkazů do konzole hru restartovat a nebo se vykašlat na konzoli a přepsat hodnoty přímo v user.ltx.

Ještě si můžeš zkusit v gamedata/scripts otevřít bind_stalker a v něm si najít řádek actor_attack_pp.on_actor_update(). Připiš před něj dvě pomlčky, změny ulož a pak zkus.

Anonymní řekl(a)...

Caute,v seznamu zmen mate napsano (Nové modely rukou z Reanimation Projectu [autor: King Friday]**
jesi to dobre chapu meli by tam bejt jine ruce atd+rukavice mozna? nic stoho se my za celou dobu neprojevilo a to uz sem vystridal asi 5/6 obleku:) mam tam vDMP7.770+fix01 stale klasicke ruce a rukavice jako sou v puvodnim Stalkeru...a nebo to blbe chapu a jen ty stare jsou trochu predelane? ostrejsi textury?..dik za info!

Rodelero řekl(a)...

Ruce jsou porad stejne bez ohledu na oblek.

Jsou v modelech zbrani na tvrdo (proste soucasti modelu zbrane jsou i pracky). Meni se az v CS a CoP (tam jsou zvlast modely zbrani a zvlast modely rukou).

Nove ruce jsou ted detailnejsi a nejsou tak hranate jako ty puvodni. To je cele.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, je to uz nejaky ten patek, co jsem opetovne hral Vas vynikajici modpack tusim ze jednu z prvnich verzi rady 7.0. Bohuzel jsem mel s touto verzi velky problem s padanim hry uz od pocatku (pomohlo az snizeni na staticke osvetlovani a celkove snizeni kvality grafiky). Myslite tedy, ze by opetovne stalo za to ponorit se do uchvatne atmosfery Zony s Vasim nejnovejsim modpackem s tim, ze tam jiz tedy bude tento problem odstranen? Prave ze to velmi caste padani na vyssich graf. nastavenich me od toho nakonec odradilo, i kdyz PC mam pro hru vice jak optimalni a bez modpacku behalo vse na nejvyssi. Za kratoucke potvrzeni predem dekuji. *Frater Omega*

Datastor řekl(a)...

Na tyhle otázky se obecně trochu hůř odpovídá, ale vzhledem k tomu, že novější sedmičková verze má oproti původním mnohem míň vytěžující modifikaci na počasí, tak by hra padat nemusela. Plus došlo i na kompresi několika HD textur - rozdíl v nich vidět nejde a hra jede o poznání líp [jenom se pak nemůžu "chlubit", že mám ve složce s počasím texturu nebe o velikosti 35 MB :) ]

Anonymní řekl(a)...

Dekuji za rychlou odpoved. Jakmile si udelam trochu vice herniho casu, hned vyzkousim.

Rodelero řekl(a)...

Jestli muzu poradit, pockla bych az vyjde dalsi verze.

Ma nasup dalsich vychytavek ;-)

Anonymní řekl(a)...

Ja jsem prave myslel, ze uz ta prvotni sedma verze byla pojimana jako finalni... To, ze se na modpacku ke Stinu stale pracuje a hra jim vylepsuje za to skutecne palec nahoru. Kdysi jsem hral( u me nepadavou) sestou verzi a uz tehda to byla kvalitka. Takze se tesim a skryte se modlim o nepadani na mem PC i u teto verze nejnovejsi :) *FO*

Datastor řekl(a)...

To jsem si ze začátku myslel taky, ale nakonec se situace přece jenom změnila. Taky doufám, že hra padat nebude - bohužel si funkci můžu otestovat jenom u sebe a tam jsem tyhle potíže neměl. Alespoň ne s novějším počasím (to má jenom pár MB oproti 400MB v případě Weather Overhauled - což je masivní rozdíl).

klumprt řekl(a)...

Zdravím, tak jsem vyzkoušel radu ohledně té točivé kamery " actor_attack_pp.on_actor_update()" a funguje to. Ale během hry jsem narazil na problém který se vyskytl již i ve starší verzi ModPaku a to, že nemohu zakoupit žádný detektor. Při koupi mě to vyhodí do Windousu.Již při starším ModPaku jste mi radil, ale já si nemohu za boha zpomenout co to bylo.Našla by se nějaká rada? Díky moc.

Datastor řekl(a)...

Pomohl by mi výpis z logu (sdíl. dokumenty\STALKER-SHOC\logs - případně Users\Veřejné\Veřejné dokumenty\STALKER-SHOC\logs. Je to soubor xray_názevprofilu.log. Nejlepší bude mi ho někam uploadnout a nebo poslat posledních několik řádků (odstavec začínající textem ERROR). Osobně jsem s nákupem detektorů neměl sebemenší problém.

Rodelero řekl(a)...

Datastore, placni sem radeji checksum stavajiciho modu a add-onu at porad nemusime resit tyto opakujici se problemy.

Vsadil bych boty, ze ma poskozeny archiv.

Ja bych to udelal, ale muzu ho mit blbe stazeny taky, takze bych mel i spatny checksum. Ty mas original (nebo ne?), takze by to melo byt OK.

klumprt řekl(a)...

Zdravím, zaslal jsem Vám ten log ohledně těch detektoru na email.Kukněte a snad bude nějakéřešení zatím díky.

Datastor řekl(a)...

Mail jsem si přečetl, poslal odpověď - určitě to nějak vyřešíme.

Archiv budu muset stáhnout odtud, protože ten na disku jsem si už zas od dob uploadu zmodifikoval (ale mám tušení, že jsem přišel na to, kde je chyba).

Xaint řekl(a)...

Zdar,
po dlouhe dobe jsem se sem zase podival a koukam, resi se tu predevsim kvery.
Tak me napada spise filosoficka otazka - opravdu je dobry pridavat vsechny tyhle guny do hry? Je to zona, vsechno se tam pasuje, vsechno je osoupany, odreny a pokryty prachem, ktery je obcas smyt destem. Ja treba Tavora miluju moc a moc (delam izr. jednotky), ale co ma Tavor co delat v Zone? Kosa - jasne, odolnej kver, diky prodeji do zahranici se da najit i v iraku na trzistich, ten tam patri, enfield se tam dostane pres kontraktory, Sa.62 Skorpion by tam taky slusel, ale Tavor? Nebo jak tu nekdo chtel Steyra - Steyr je plastovej krap. Australani si rvali vlasy, ze ho koupili pro svoje specialy a pak ho zase velmi rychle vyradili. V Zone si myslim ze by moc nevydrzel (to samy Enfield, vojaci na ni nadavaj kde muzou, protoze se tomu povolujou srouby za strelby,ale steyr je uz v originale, tak proc ne).
Zase me napada, ze kontraktori nemaji jednotnou vyzbroj v realu, takze pres kontraktory by se do Zony ty guny dostat mohly. Ale asi jen v nekolika kusech.

Ale to je jen muj nazor.
PS: Datastore, ja chci slona misto zbrane a tlumic na nuz ;-)

Datastor řekl(a)...

On taky tyhle zbraně nebude mít jenom tak kdekdo - pokročilou výbavu (plus něco z těhle novinek) bude mít hlavně Monolit, plus sem tam něco málo Svoboda. Zbytek si hráč bude muset jenom koupit, což taky bude odvolávat na skutečnost, že víc postav se radši spokojí s kalachem nebo brokovnicí. A rozhodně nebude mít třeba Steyra hned první bandita na smetišti :).

Rodelero řekl(a)...

A ja si zase rikam, proc ne?

Vsude se pise, jak je po artefaktech po svete shanka, tak co by nebyla moznost si za to vysmelit kdo vi co?

Pravda, trochu to koliduje se soucasnou ekonomikou v zone, kde se nejvic vydelava na zbranich a ne na artefaktech, ale co uz.

Nemas nahodou nejaky link k tem Steyrum pro Australske specialky? Docela by me zajimalo, jestli je to opravdu takovy sunt.

To o L85 jsem uz nekde cetl:
http://www.youtube.com/watch?v=FjiQvo0JFf4
:-D

Anonymní řekl(a)...

Asi by to chtelo zmenit rezimy strelby u nekterych zbrani. Treba pridat 3rannou davku u SG550ky, odebrat davku u simonova, odebrat 3 a 2ranny davky u LR300ky a MP5ky a tak dale...

Rodelero řekl(a)...

No, pokud vim, tak minimalne MP5ka ma strelbu trirannou davkou.

Ale ze SKS ted muze striled davkou mi prijde divne. Neni to poloautomat?

Datastor řekl(a)...

U SKS se jenom špatná definice typu zbraně (tudíž překlep v konfigu, žádná neřešitelná překážka).

Anonymní řekl(a)...

MP5ka strili 3rannou davkou. Ale vsechny typy MP5ek maji na prerazovaci jen 4 pozice (zajisteno/jednotlive rany/kratka/dlouha davka), ne 5. A AR15ky maji zase jen 3 pozice(zajisteno/jednotlive rany/dlouha nebo kratka davka).

Datastor řekl(a)...

Tak to mě potěšilo, díky :) (i za všechny, co mi s tvorbou pomohli).

Rodelero řekl(a)...

Jo. JA2 1.13 je super. Akorat to vypada, ze se nejak zastavil vyvoj.

Posledni zmeny v SVN jsou po nejakem tom mesici jenom popisky veci.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim, jeste bych se chtel pozeptat ohledne Clear sky a CoP,ktere mi chybi ve sbirce - je jedno jaka je zakoupena jazykova verze techto her?, resp. dival jsem se v popisu k modpackum, ze obsahuji vzdy rusky dabing a ceske titulky, tzn. kdyz bych zakoupil EN (levnejsi) verzi hry a patchnul potrebnym patchem a nasledne aplikoval modpack, budou hry tedy vzdy diky modpacku v rustine s ceskymi titulky? Proc kupovat drazsi ceskou verzi ze. Zejmena u CS se mi o to jedna. Dekuji. *FO*

Datastor řekl(a)...

To samozřejmě jde, protože DMPčko už v sobě obsahuje všechny texty včetně novějších. Jazyková verze nehraje v tomhle případě žádnou roli.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím.
S.T.A.L.K.E.R.a jsem začal hrát včera a hned, jak jsem slyšel doporučení na tento mód a viděl jistou kvalitu a přehledost zdejších stránek, neváhal jsem a modifikaci stáhl. Všechno zdá se šlape skvěle (jen kroky jsem vyměnil, přidal ukazatel zásobníku v HUD a kurzor změnil zpět na křížkový) jenže:

1, Prostřední tečka zaměřovače není úplně ve středu, viz. http://img94.imageshack.us/img94/793/21025246.jpg Jde to nějak spravit?

2, Existuje nějaký rychlejší způsob, jak cestovat po mapě nebo navštívených míst? Nebo existuje nějaký kompatibilní mód (s tímto módem), který dá do pohybu všude válející se auta nebo prostě nějak umožní rychlejší cestování?

Dík moc za odpovědi.

Datastor řekl(a)...

Tak to mě skutečně těší. Díky za důvěru.

Tečka nebyla vycentrovaná na nižších rozlišeních, pokud si dobře pamatuju. Podívám se, jestli by nešla alespoň trochu posunout.

Rychlejší cestování neexistuje, až od Clear Sky jde využít přechody za pomoci průvodců. Auta ale funkční jsou, jenom je potřeba si v nastavení ovládání přiřadit klávesu k nastartování motoru.

Anonymní řekl(a)...

Á, už to vidím=) To jsem přesně potřeboval.

Co se týče kurzoru... Hraji v rozlišení 1280x800, tečka má po levé straně 6 px a po pravé 8 px, takže by to teoreticky mohlo nějak jít.

K těm stránkám/blogu... Opravdu se mi líbí. Často mě děsí přeplácanost a nepřehlednost mnoha webů, tady je ale vidět značný kus dobře odvedené práce a návštěvníka hned přitáhne. Díky ti.

Datastor řekl(a)...

Teď jsem si tečky všiml taky (hraju bez zaměřovače, proto jsem to nikdy nepostřehl). Stejně tak jsem přišel i na to, že je zaměřovač nakřivo i v základní hře, takže bych si troufnul hádat, že to má na svědomí 1.0005 patch (ten krom oprav přinášel i jakous takous podporu pro widescreen monitory - jenže ne úplnou). Možná proto se zaměřovač trochu posunul.

Změny hodnot v system.ltx neměly na pozici tečky vliv a pokud patch zasáhnul přímo do herních knihoven (což je ta nejpravděpodobnější možnost), tak to opravit bohužel nedovedu.

Anonymní řekl(a)...

Nevadí, budu si muset zvyknout. Dík za snahu!

Anonymní řekl(a)...

Caute,potrebuju poradit jak smazat z DMP7.770+fix tu tmavou oblohu a pocasi vsecko mne to pride strasne tmave :)
na jednom forku sem nasel ze staci smazat..... \gamedata\config\weathers
a \gamedata\textures\sky..bhouzel hra se pak nenacte ani od savu..ani odzacatku hry.. stale pada,tak jesi by nejaka dobra duse poradila..dik moc !

xaint řekl(a)...

Jo, Datastore, jak jsem te zval na pivo, za to, ze delas tenhel modpack, tak to este porad plati!

Datastor řekl(a)...

Budu na to pamatovat :)

Anonymní: Počasí nesmažeš, protože ho ovlivňuje ještě několik skriptů. Můžeš zkusit otevřít bind_stalker.script a najdi si v něm řádek

self.weather_manager = level_weathers.WeatherManager()

Ten pak přepiš na

self.weather_manager = level_weathers.get_weather_manager()

Je to ale jenom zkouška, takže nezaručuju, že hra poběží. Samozřejmě pak přesuň i tu weathers složku a zapni hru od začátku.

Anonymní řekl(a)...

Hoj Datastore,chtel bych vedet jesi v mod packu 7.770+fix,kdyz vlezu do laboratori je bug to ze poltrgaist stale haze vsecko oklo a okamzite i v obleku seva a dokonce skletonu mne hned rozmlati na padrt,jesi se nemejlim podle popisku a puvodni hry by mel poltrgaist reagovat puze na pohyb stalkera....je to celkem neprijemne kdyz vlezes do lab..nestacej ti lekarny a seva oblek nebo skeleton sou okamzite na padrt poskozeny:( ano vnimam to jako bug,pokud je to nascchval takto.. urcite si to nedomyslel..pac pri nejmensim by ten duch co haze ty veci nemel davat nejspis tak velke dmge..pokud je tak nastvenej aby hazel stale vsecko okolo(neraguje na stalkera pokud stoji!! haze stale)jinac dik za bezva modpack,preji do budoucna hodne uspechu!!!!

Rodelero řekl(a)...

To se musis hybat, kryt a odbouchnout jej co nejdriv.

Jiny figl neplati. Ja za nim behal porad s plnym zasobnikem a sil to do nej co to da. Je jich tam nekolik a ani nepotrebuji moc zasahu.

Jinak, kdyz jsem lezl do laboratori, kde se vyskytoval, mel jsem enjaky plonkovni oblek. Jeste ze je tam k mani ten Monolitacky se solidni Psy ochranou.

Anonymní řekl(a)...

Vít,ano ten oblek mam taky..bhouzel i tak my pride ze nema zadnej ucinek krom uzasneho cernobileho nocniho videni,ten oblek je napadrt nato tata! a HP Stalkera fuc raz dva..ani se nestihas helovat...co se tice toho zabijet ty poltrgaist vystrilel sem tam uplne vsecku munici nane a stejne sem je nedostal!nerikam ze sem prebornik ale na veterana a mistra sem hral nespocetne krat...ale tohle my dava na frak..proto to vnimam jako bug..spis ze to neni ani bug jako blbe nastavane evidente..cemu se mas branit vystrilsi XXX munice helovat se nestihas lekarny to nestihaj pac sou nastaveny tak ze helujou pomaleji dmge ti da poltrgaist do vseho XXXX a dotoho parkrat schitas uzasne otoceni kamery nebo zbran ti vyrazi a je to ! a to nemluve otom ze kdys se nekde vypotaci snork ten te da v skeletonu na 1 ranu coz nechapu :)ale jinac dik za radu..:D
nevrtdim ze se to neda projit !!!!!! tvrdim nebo upozornuju nato ze je prehnane nastavene co se toho poltrgaist tice...spravne by mel reagovat jen na pohyb stalkera!i tak by to bylo vpodstate stejne tezsi ale hrac by mel sanci vetsi si hru uzit.. a ne tam jen behat jak koste :)naopak by to mozna i atmosferu zlepsilo...nehlde nato ze pokud duch stale neco haze neni moznost ani tu lab porozkoumat:)

Datastor řekl(a)...

Bug? Ne. Vždyť je v laborce spousta výklenků, kam se dá schovat a případně se vyléčit nebo uhnout před věcí, kterou po tobě mrsknou. Poltergeisti k tobě navíc hodně rychle sami doletí a na jednoho stačí pár ran z pušky a nebo jeden zásah z brokovnice.

Projít se to dá bez potíží a poškození je takhle schválně (v novější verzi by ale náraz neměl mít vliv na stav vesty, takže to pak možná uvítáš víc). Stejně tak budou mít vyšší odolnost před trháním i exoskeletony.

Anonymní řekl(a)...

Dik za odpoved a reakci Datastore :) no btw mozna ani bys nemusel delat to ze kdyz te trefi predmetem ze to neda dmge..nebo poskodi vestu..treba by postacilo aby ten duch nereagoval pokud sotjis,jak tomu je napriklad v orginal COP...pak tam muze hrac vice prozkoumavat a strategicky prochazet...a pokud se bude hybat stejne nanej duch zacne utocit,dokonce by to i lekavou atmosferu mozna privodilo :)je to jen muj nazor samozrejmen to udelas jak stejne budes chtit :)jinac je pravdou ze ty lab si dost pekne tema duchama ozivil a libi se my to...a co se tice toho strileni do ducha budto sem slepej jak patrona nebo nefim jak je zabit! jak sem uz psal vystriel sem veskerou munici a nikdy se mne ducha nepodari zasahnout..ne lhal bych jendou sem 1 sundal ale to byla urcite nahoda..tot vso,doufam ze vam tu nespamuju a neotravuju..ale ja mam Stalker hry dost rad a DMP si vychutnavam a prolejzam kde co se da a pozoruju a skousim atd..a proc to vlastne pisu? protoze pokud si DMP zahraje mene skuseny hrac..nema v lab sanci..a to by byla skoda odrazovat hrace od tak skvele prace jako je DMP 7.770!taky bych chtel upozornit hned v prvni lab kam se jde pro dokumenty..ze tam jsou 2 snorkove..ale sou bugly propadavaj do textur..ale mam takoavej pocit ze tento bug v lab byl i v puvodni hre..dalsi vec kcemu bych se priklanel je opravarska sada,jedinej Sidorovic ji prodava:( a nevreim ze si nekdo dojde pro sadu az do Kordonu..tim ta sada v pozdejsi fazi hry straci smysl..myslim ze je tam kvuli tej ekonomice atd..

Rodelero řekl(a)...

No, mene zkuseny hrac si da stredni obtiznost a na tu jsem nemel problem.

Poltergeisty jsem vykosil vzdy vsechny. Musis palit do stredu te mlhoviny nebo co to je. jak je to uvnitr modre a nejvic je tam deformovany obraz.

Nemel jsem s nimi problem aniv CoP ani v SoC. takze by to mohlo jit v pohode.

Datastor řekl(a)...

Ani v CoP nereagovali Poltergeisti na pohyb, ale na vzdálenost hráče - což samozřejmě v laboratorních chodbách jde jenom těžko nějak upravit. Nějaká reakce na to, jestli se postava pohne nebo ne, udělat nejde.

Anonymní řekl(a)...

Tak jeden mensi bug pripisu, na konci v lab X18 uplne dole kde je ten ohnivej duch,se zaseknou dvere a nejdou otevrit..pise to ze sou zablokovane..ano je tam duch..cetl jsem ze v DMP staci mezi ty dvere hodit neco kdyz se tam vlejza...t o sem udal,problem je ze jakmile se tohle udela a nejsou dvere zavreny,, seberu dokumenty nespusti se animace a ani se neobjevi vojaci v lab X18..takze sem to skousel nekolikrat a jedine co mne pomohlo bylo 6 granatu do dveri..pac ten duch je tam evidentne seklej...a nebo jich tam je vic nejakoho sem taky sundal nebo aspon donej strilel...v puvodni verzi Stalkera se nikdy tohle nestalo,jakmyle sebre hrac dokumenty okamzite spusti animace pak staci sebehnout zpatky a jit az nahoru z5..jinac hraju to na poslednim patchi win7 64 bit..

Datastor řekl(a)...

Tohle ti budu muset vyvrátit - animace se po sebrání dokumentů přehraje (předevčírem jsem se odtamtud vracel) a dveře jdou taky bez potíží otevřít. Zkus místo 1.0006 patche radši použít 1.0005, protože v tom posledním údajně bylo pár chyb.

Rodelero řekl(a)...

Mam obavu, ze hrani hry od zacatku se nevyhne.

Ale fakt je, ze ja na 1.0005 nemel vetsi problemy. Dostal jsem se az to Cernobylu.

Pak jsem teda prestal protoze jsem zacal portova prskavky. Ale po vydani nove verze modu se k tomu vratim ;-)

Anonymní řekl(a)...

No netusim,ja to hral nekolikrat bez DMP a to sem mel vzdy patch 1.0006 a bez sebemensich problemu....je mozne ze si DMP nerozumi z posledim patchem 1.0006...nevadi ale radsi sem to napsal..no znova hrat nehrozi mam rozehrano:)pockam az bude novej DMP nebo patch pak popripade reinstalnu a hodim patch 1.0005..tedka bych to chtel profrcet stimhle dmp a testnout co a jak..zatim dobry nikde nic krom tech dveri..jinac btw otech dverich nejsme sam kdo pise maj to i na Scorpion webu na forku..tam sem se taky dopidil ze musim mezi dvere neco vrazit :D a skousel sem to znova a znova tento bug tam mam stale i kdyz sem loadnul od starsich savu..

Datastor řekl(a)...

Na fóru ten problém máme taky, to je pravda - ale ne v souvislosti s DMPčkem. Já hru testoval vždycky na 1.0005 a jak jsem už psal, nikde se problémy s průchodem přes dveře neobjevily a ani mi takovou chybu nikdo další nehlásil. Spíš bych to viděl právě na něco v 1.0006 (ale i tak díky za report).

Rsa Viper řekl(a)...

Verze 1.0006 byla i samotnými GSC klasifikována jako zabugovaná, tudíž lidi mají používat 1.0005.

Problém je v tom že to nebylo oznámeno přímo veřejně, takže lidi i tak stahují a instalují 1.0006.

Anonymní řekl(a)...

Pokud budeme moct obirat mrtvoly o penize, tak by urcite chtelo vse zdrazit minimalne o polovinu. Uz takhle je vsechno drasticky levny. 100 000 za exoskeleton? Co to je? Jeden vylet do rudyho lesa, a mam to v kapse...

Rodelero řekl(a)...

To bych teda rad vedel jak za vylet v Rudem lese vydelas 100k.

Mas nosnost tunu?

Jestli za zbran dostanes max 1500, tak bys jich musel donest minimalne 60-70 na jeden zatah.

Anonymní řekl(a)...

CHtel bych se zeptat jak je s tlumici. Plni vubec nejakou funkci, krom snizeni ustove rychlosti a ucinku?;) chtel jsem se probit potichu na zakladnu v agropromu. Mel jsem Makarova pmm s tlumicem a kdyz jsem zastrelil jednoho vojaka jedno ranou do hlavy ze zadu, spustil se alarm. Nikdo nebyl pobliz, a nikdo me nemohl videt... a jeste, nechteli by jste zavest i subsonickou munici? Je preci blbost strilet s tlumicem klasickou nadzvukovou munici.

Rodelero řekl(a)...

Pokud se nepletu, tak tlumic ustovou rychlost nesnizuje.

Vystrel se sklada ze dvou zvuku. Exploze strelneho prachu a zvuku vydavaneho kulkou prekonavajici zvukovou barieru.

Cili, tu explozi ti utlumi tlumic, coz je v podstate duty valec s prepazkami, kde se proste zvukova vlna vselijak poodrazi a je tim utlumena. Normalni kulka ma ale porad nadzvukovou rychlost a pisti (viz filmy, kde nekdo nekoho odbouchne pistolkou s tlumicem a zaslechnes pisknuti, to je prave tim, ze ma normalni kulku a ne podzvukovou, to bys jenom slysel cvakat zbran). Podzvukova munice zvukovou barieru neprekonava a tak nepisti.

Proto ma taky mensi presnost a dostrel.

Cili stavajici situace ve STALKERovi je takova, ze nasazenim tlumice je jaksi automaticky pouzita i podzvukova munice (mas utlumen zvuk i presnost a dostrel).

Jinak, ja si na pouziti tlumice nemuzu stezovat. ty ruzne laboratore se s nim cisti paradne.

Agroporom mi taky prisel o neco snazsi s tlumicem pokud se potichu plizis a nezustavas porad na jednom miste. Ale jinak je Agroprom pekne tezky, o tom zadna.

Anonymní řekl(a)...

Určitě nechci nějak peskovat. Ale určitě by bylo dobré změnit obsah skrýše v Jantaru, kde je Žlutý exoskeleton (Nevím jistě, ale asi Starší skrýš. Nebo tak nějak). Tahle skrýš se mi objevuje pravidelně při každém hraní a hlavně vždy strašně brzo. Žlutý exoskeleton je snad nejlepší oblek a hodí se spíš do skrýší v Pripjati nebo Rudém lese. Člověk ho takhle najde strašně brzo a zbytek hry je neuvěřitelně jednoduchý.

Datastor řekl(a)...

Podívám se na ni, díky za tip.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, supr práce! Moc chválím!
Po to co jste už dokázali jsem se chtěl zeptat.. nechtěli by jste udělat i slot v inventáři pro nůž? že by bylo na výběr vícero nožů. Někdo rád ruské bajonety AK, někdo zase americké bajonety M9 (Jako třeba já. M9ku mám a jiný nůž bych v Zóně nechtěl!;) a někdo zase úplně jiný nůž. (Pamatuju si, že v nějaké starší verzi DMP mě úplně vytáčel ten teplý BAK) Já jen jestli by to třeba šlo, bylo by to fajn:)

Rodelero řekl(a)...

Tohle nejspis nepujde. A i kdyby, stejne ten nuz neni videt jinak nez z pohledu treti osoby protoze postava ten nuz drzi tak, ze je schovany za rukou.

Ja nahradil nuz za Ka-Bar Tanto. Je docela pekny, ale proste neni videt.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastore, jako obligatne se ti musim poklonit za tvou praci, udelal jsi ze STALKERu alespon pro me doslova kult (puvodni verze me tolik nebrala) a ted k veci.
Hraju DMP 7.770 s patchem #01 nad 10006 a musim rict ze mi to zvlast ve skladistich DOST pada. Nevim jak je to tam s tim pocasim, ale z tvych prispevku to chapu jako ze jsi to v #01 vyresil (pripadne prosim uved co mam udelat, aby se to chovalo ok). Diky moc, Michal.

Datastor řekl(a)...

Dík moc za komentář. Pokud oželíš textury, zkus po dobu hraní přejmenovat složky detail, map, wind z adresáře gamedata/textures. Případně by mohlo zabrat i snížení nastavení grafiky (Armádní sklady jsou bohužel nejnáročnější lokací, alespoň v ohledu na hardware) a engine nezvládá - proto ty pády.

Rodelero řekl(a)...

Taky neni moc moudre pouzivat 1.0006 patch. Radsi downgraduj na 1.0005. Ale pak budes nejspis muset zacit hrat znova.

Anonymní řekl(a)...

Zdravim. Jsem zoufalej, rozehrál sem tenhle skvělej mod, ale hra mi v jednom místě soustavně padá. Konkrétně když se vracim po vypnutí vypalovače do Rostoku a jdu kolem kontrolního stanoviště Povinnosti. Někdo to tu psal, ale řešení mi nějak uniká. pomóóóc pls.

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section 'wpn_m1918'

Datastor řekl(a)...

Tuhle chybu opravoval první patch, takže ho stačí stáhnout, nakopírovat do hry a už by všechno mělo fungovat tak jak má.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, moc chválím! Supr práce. Ale mám takový problémek s nějakými zbraněmi. Mířidla u některých modelů jsou špatná. Např SG550, MP5, M1911 a možná ještě další. Muška není v jedné rovině s hledím a při střelbě to dost mate.

Datastor řekl(a)...

Můžu tě ujistit, že na muškách právě dělám. Povedlo se mi vycentrovat hledí u SIG550, Colt bude mít komplet novější a hlavně detailnější model (tam už mířidla jsou v pořádku). Pak bych se ještě zkusil podívat na tu MP5.

Anonymní řekl(a)...

Supr:) Tak to moc rád slyším (čtu):) A nechtěl by jsi uvolnit pár skrýnů?;)

Unknown řekl(a)...

No nevim jestli to tu uz nekdo nepsal :) zkusil jsem mod jo zda se byt fakt super... zacal jsem hrat od zacatku a... zanaril jsem na chybku... hra mi spadla kdyz jsem sem pro flashdisk, vystrilel jsem bandity, pohoda, sel jsem za tim typkem... vzal jsem si flashdisk a byla tam moznost jestli pro me nema praci, klukl jsem a hra spadla... Zkuste to testnout, nevim jestli je to mnou nebo modem :) Jinak dobra prace kluci ;)

Rodelero řekl(a)...

Mrkni do logu. Je to nekde v Dokumentech. Uz se tu psalo, kde presne.

My na nic takoveho nenarazili.

Nejspis mas spatne stazenou hru. Radim stahnout znova a znova rozbalit.

Datastor snad brzo doda kontrolni soucet aby sis mohl zkontrolovat, jestli je mod stazeny spravne.

Datastor řekl(a)...

Bohužel originální 7.770 verzi na disku už nemám, tudíž budu vycházet z verze, co jsem právě taky stáhnul [tam MD5 vypadá následovně: b5ccd7f5889270d40b91df7a58a92e6f].

Spíš bych doporučil zkontrolovat, jestli sis do hry dodal i patch [link hned pod odkazem ke stažení základního DMPčka] a pak taky výchozí 1.0005 patch pro samotnou hru. Jinak samozřejmě hodně napoví ten log, i když bych si vsadil na chybu ve stažení.

Rodelero řekl(a)...

Mne ten checksum vysel stejne.

Cili je spravny. Mozna bys ho mohl nekde publikovat i s postupem jak to overit a nejak dostatecne zduraznit, ze na ty, co si prijdou stezovat aniz by si toto zkontrolovali posleme likvidacni tym Monolitu.

Rodelero řekl(a)...

Je to cele trivialni.

Tady je program:
http://www.nullriver.com/downloads/Install-winMd5Sum.exe

Je to Freeware.

Tam staci do jedne bunky zkopirovat ten md5 checksum, do druhe otevrit ten velky archiv modu, nejakou dobu pockat (prece jenom to chvili trva) a pak kliknout na Compare (pripadne pouzit metodu "Oko vidi", ale ta je pomalejsi). Pokud to zarve, ze je vse OK, tak neni archiv poskozeny.

Datastor řekl(a)...

Tak když ta hodnota MD5 sedí, tak je to fajn. Odkaz na tu utilitu je už dlouho v postranním panelu vpravo, teď jsem k tomu ještě přidal popis i s obrázkem.

Anonymní řekl(a)...

Potřeboval bych prosím poradit.Hra mi padá v armádních skladech po návratu z Pripyate
FATAL ERROR

[error]Expression : false
[error]Function : CGameGraph::distance
[error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
[error]Line : 96
[error]Description : There is no proper graph point neighbour!

předem děkuji

Datastor řekl(a)...

Tohle je bohužel jedna z chyb základní hry, kdy se někam špatně spawnuje mutant. Řešení - načíst starší save. Víc informací je tady:
http://www.metacognix.com/stlkrsoc/CrashesStillInTheGame.html

[Stačí si vyhledat bod 6 - "Bad spawn location" v sekci "Vanilla Crashes"].

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, skvělá práce:) Jen co je pravda!:) Mám několik otázek:
-Nešlo by udělat, aby ukazatel munice ukazoval jako v Clear sky druhy munice odděleně? Když mám 100 od obou druhů munice třeba v .223. Tak aby ukazoval stovku, kterou zrovna používám a ne 200 jako celkový počet nábojů?
-Naprosto suprové jsou ty zrezlé zbraně. Třebas zrezlá Groza nemá pro svou cenu a vlastnosti konkurenci!:) Škoda, že těch zrezlých zbraní je tak málo. Kdyby třeba velká většina zbraní měla svojí zrezlou variantu....;) To by bylo žůžo:)
-Nešlo by udělat něco s braním věcí přes zamčenou skříň nebo někdy i zdi? Je to trošku nereálné:-D
-Šlo by udělat s SVDčkem, SVUčkem a VSSkem, aby šly sundat optiky? Ty modely zbraní myslím ve hře mají pevná mířidla a v reálu tam ty optiky také nejsou pevně přikované. Pak by se daly odstřelovačky použít i v uzavřených prostorách:)
-Zvuk aut by možná chtěl opravit. Když vylezu z nastartovaného auta a poodejdu, zvuk motoru přichází z úplně jiné strany než auto je.
-Já vím, jsem rejpal;) Ale nešlo by otitulkovat celou hru? Byl by to pak mnohem intenzivnější herní zážitek, když by si člověk mohl všechno přečíst co si kdo povídá a tak...:)
-A na konec optika u SKSka se na ikoně zobrazuje špatně. A ta optika není PSO, nešlo by jí udělat jako novou optiku, vyloženě jenom pro Simonova?
Asi jsem trošku rejpavej, ale já se prostě musel poptat přímo autorů;) Tak hodně štěstí a ať ta práce rychle odsejpá;)
MouseSentinel

Rodelero řekl(a)...

Spousta veci, ktere zminujes je IMHO chyba samotne hry a nic s tim udelat nejde.

Zrezle zbrane jsem nikdy nepouzival. Proc taky, kdyz ve Strelcove skrysi najdu ruchlopalne AKcko, se kterym vystacim minimalne az k Armadnim skladum.

A odstrelovacku do budov? To ma byt vtip?

Vintorez bez optiky je AS VAL (a taky se chysta Vichr ;-)).

Datastor řekl(a)...

- Oddělování munice je napevno v herních knihovnách a do nich se nedostanu (nebo dostanu, ale nemám ponětí, co tam změnit).
- Rezavou variantu zbraní mám taky rád, přibyde ještě AK74-SU a možná i Abakan, podle toho jak na tom budu s časem.
- Braní věcí a směr zvuku aut nedokážu změnit, modely zbraní s optikou taky s optikou zůstanou. Přes konfig jde puškohled odstranit jenom u Enfieldu a tam pak byla spousta problémů se zbytkem modelu (plus s chybějícím mířidlem).
- Kompletní titulky do hry udělat nejde. V prvních verzích až do patche 1.0003 se titulky zobrazily dokonce i v animacích, ale 1.0004 tuhle možnost vyřadila (a obejít to nejde).
- SKS bude v další verzi s optikou napevno kvůli problémům s mizející lištou a bude tudíž odpovídat reálu i ikona.

Anonymní řekl(a)...

Děkuju za odpovědi. Ale musím oponovat!:( Simonova nedělejte s pevnou optikou. Střílet z něho přes pevná mířidla byl požitek:) A co to vyřešit kompromisem? Vzhledem k tomu, že při konstruování SKSka za 2ww pan Simonov vůbec nepočítal s jakoukoli montáží optiky (viz. Zbraně a náboje listopad 2009) Je montáž lišty a optiky dílo pro puškaře a neobejde se bez vrtání do závěru a dalších nutných úprav.
Navruhi, že by se standartní SKSko ve hře nechalo úpně bez optiky (s nemožností jí připojit) a dále by se udělala unikátní varianta s pevnou optikou od puškaře:) Šlo by to? Bylo by to mnohem lepší:) Hezzzky prosíím jménem příznivce SKSek a střelby přes pevná mířidla:) Ale určitě vám do toho nechci kecat;)
A to samé jako s tou optikou se mi stalo i s unikátním Abakanem ( http://imb.lide.cz/big/4c64378780a64669d3fc0100.jpg?year=2010&month=08&day=1218&#94902065 ). Tak to je další důvod, proč SKS bez optiky zavrhovat kvůli chybějící liště.
Dále bych se chtěl zeptat jestli přibudou i nějaké nové obleky. Ve hře jich je dost, ale když je tolik nových super zbraní, mohlo by přibýt i obleků:)
A i nějaké nové artefakty?:) Já nevím, jestli by šlo třeba artefaktem trochu zvýšit nosnost, nebo i nějaké jiné vlastnosti:)
Děkuju za odpovědi a nezlobte se, že tak vyvádím kvůli té pušce;)
MouseSentinel

Datastor řekl(a)...

Za vyvádění s puškou jsem rád - nebude problém udělat klidně verzi bez optiky a pak nějakou unikátku s puškohledem (já mám osobně starší pušky taky rád).

Chyby u granátometů jsou bohužel vlivem novějších rukou, ale zas s ohledem na jejich kvalitu jsem se rozhodl je nechat. No a obleky... ty už asi přidávat nebudu (resp. e do nadcházející verze). Nevylučuju ale další předměty formou přídavků, takže možnost tady samozřejmě pořád je.

Anonymní řekl(a)...

Děkuju:) Je moc dobře, že autor reaguje na rady a připomínky od hráčů:)
MouseSentinel

Anonymní řekl(a)...

A ještě bych se chtěl poptat... asi brzo umřu stářím jak jsem zvědavý;)
-Nechtěl by jsi vypustit mezi veřejnost obrázek ui_icon_equipment.dds, aby jsme s mohli udělat trochu obrázek na co všechno se můžeme těšit:) (Aby jsme nemuseli prolézat 100 tvitr záznamů a měli to na jedné hromadě;)
-Nechystá se přiřazení granátometu Bulldog nějakým nepřátelům třeba v Pripjati nebo elektrárně. Já jednou naštval Lakomce, a ten mě v záchvatu zuřivosti začal prohánět po základně Svobody unikátním Bulldogem. Páni, to byla jízda:) A já si řekl, že by bylo fajn, kdyby ho mělo víc lidí:)
-Předpokládám, že tentokrát se opět vrátí zpět samostatně dokoupitelný zaměřovač Trijicon ACOG 4x32 (Doufám, že na SKÁRa:) A nešel by vyměnit na LR300 a M4 misto toho píp-píp-píp SUSATu? Přece jen, SUSAT jen montován bez RISek na L85ky a na RISky na LR300 a M4 by každý přeci namontoval spíš ACOGa než se piplal v vyráběním lišty pro SUSAT;) Věřím, že by to šlo, když jste narvali ACOGa na Mk12ku:) (Já vím, jsem hrozný prudéér a vy (ator/ři) jste Stalkeřští bohové)
-Mířidla u Protecty jsou trochu rozbitá, nebo vůbec nejsou... Ona je to dobrá zbraň, ale nejde s ní zamířit:(
-A u mířidel zůstanu. Nešlo by upravit texturu některých zbraní a zvýraznit mířidla, třeba bílou barvou? Aby byly vidět i v šeru Například u LR300, SG550 ,P220 nebo USP. Něco ve stylu SKS nebo M4. Třeba SG550 má v reálu tritiová, svítící mířidla. Byly by fajn i ve Stalkerovi:) Nebo mi poraďte jak na to, a můžu to udělat sám. Ať pořád jen neremcám a také s něčím pomůžu:) Snad je to tak jednoduché jako otevřít si obrázek v malování a přikreslit tužkou bílou tečku;)
S pozdravem, MouseSentinel:)

Datastor řekl(a)...

- Ikony uveřejňovat nebudu, mám tam pár věcí co jsem v tuhle chvíli ještě kvůli několika kiksům nemohl použít (a asi nějakou chvíli ani nepoužiju) - někde tady ale jsou i videa toho nejhlavnějšího, zbytek bude překvapení.
- Bulldoga k NPCčkům dávat nechci z toho důvodu, že s takovou hračkou AI často nedovede nějak zvlášť dobře manipulovat a panáci jsou navíc schopní granát vystřelit přímo proti zdi (ze tří metrů).
- ACOG skutečně zpátky bude, u LR300 ale SUSAT zůstane. M4 bude překopaná úplně od základu, ale ještě bude potřeba u ní udělat pár úprav.
- S Protektou mířit jde snadno, stačí si jenom srovnat horní okraj zbraně do místa, kam chceš střelit a je to. Přidávat k ní optiku mi zas přijde jako zbytečnost (i když to v Call of Pripyat jde).
- Zvýraznění mířidel udělat jde, ale - a to je hodně zásadní omezení - je to naprosto k ničemu. Zbraň použije nasvícení z normální bumpmapy a i když něco zvýrazníš třeba bílou barvou, ve tmě nebo šeru to svítit nebude. To byl třeba problém u mířidel ke Glocku.

Anonymní řekl(a)...

-Takže místo té dosavadní M4, bude tak M4ka s transportní rukojetí? Na tu by mohl přijít třeba ACOG na transportní rukojeť. Jako to bylo v jedné starší verzi u arsenal M16ky:) (Vše jsem si prošel a udělal si seznam nových zbraní v součastném DMPčku a zbraní co na nás čekají. Je toho hromada:) Brááávo!)
-Náhodou, nějaká optika(ačkoli optiky moc nepoužívám) s malým přiblížením nebo kolimátor by se na Strikeru docela hodil:) Přece jen kolimátor na brokovnici není žádná zvláštnost a naopak je to neocenitelný pomocník:)
-Ty mířidla by nemuseli svítit (přiznávám, že tritiová mířidla z P220ky z původní hry jsou boží), ale alespoň je jako v případě třeba toho Glocka zvýraznit bílou barvou. Sice ve tmě nesvítí, ale člověk je pořád rozezná a vidí je. Kdežto třeba u LR300ky (kterou jsem spolu s M203kou často používal) nebyla muška v šeru nebo na tmavém oblečení nepřátel absolutně vidět. Jen, pokud dovolíte, žádám o pouhé zvýraznění mířidel.
-Koukal jsem na součastný ui_icon_equipment.dds a našel jsem tam pár věci, které jsem ve hře, pokud tam jsou, vůbec nenašel (A to skrýše nezanedbávám a každou poctivě rabuju). Třeba unikátní SVU, SVDčko a SVUčko v maskovacím provedení, poškozený Makarov, nějaký exoskeleton, SG552 bez optiky nebo oblek, který vypadá jako žoldácký s plynovou maskou, ale je jinak zbarven. A ve složce s texturami jsem koukal na několik textur Desert Eaglu. Je jich ve hře víc, nebo je to na výběr? (Ten rezavý je báječný:)
MouseSentinel

Datastor řekl(a)...

- Měla by, ale ještě je potřeba se u ní zbavit několika chyb. Co za optiku bude podporovat se ještě neví. Jinak těch zbraní bude kolem třiceti, což opravdu je hromada (a ne všechny půjde získat zrovna snadno).
- Na Protektě se mi právě kolimátor nelíbí - jak už jsem psal, stačí zamířit okrajem na místo, kam má jít brok a ve většině případů se člověk trefí. A zas je to jistá změna oproti zbraním, kde mířidla jsou.
- Zvýraznění by ani ta bílá barva nepomohla - navíc se vychází z mířidel v reále, kde třeba LR300 taky nemá žádnou zvýrazněnou část (nebo jsem si ji na fotkách nevšiml). Pokud ale máš oblek s lepším noktovizorem, tak se míří snadno (elitní je na tyhle případy naprosto ideální). Můžu se samozřejmě pokusit je nějak odlišit, ale nic neslibuju.
- Právě kvůli několika věcem, co jsem do modpacku nakonec nedal a nebo na poslední chvíli vyřadil, nemá smysl ukazovat ještě všechny ikony v ui_equipments. Makarov MM s poškozením ale ve hře je, jenom musíš začít hrát s nejvyšší obtížností. Jeden kousek pak dostaneš hned od Wolfa. Desert Eagle bude v novější verzi jenom jeden (obrázek je taky ve starší novince), ale zas o moc detailnější a reálnější. Bohužel na něj starší textury použít nejdou kvůli odlišnějšímu rozvržení.

Anonymní řekl(a)...

-Ona většina novějších zbraní už nějakým způsobem zvýrazněná mířidla má. Tady je náhled toho, co myslím: http://imb.lide.cz/big/4c65a61c7efb97222fa70100.jpg?year=2010&month=08&day=1320&#94944263 . V té tmě není muška vůbec vidět. Na kratší vzdálenost se člověk vždy nějak trefí i od boku, ale na delší se to už nedá. Třeba ke svojí oblíbené M1911ce jsem si stáhl novou texturu. S texturou od tebe (nic ve zlém) byla ta zbraň jen těžce použitelná, ale s tou novou se zvýrazněnými mířidly je to dobré: http://imb.lide.cz/big/4c65a61a32327cbbea660100.jpg?year=2010&month=08&day=1320&#94944261 (tahle textura je navíc velice podobná modelu Government XSE z nové produkce od Coltu, což je pro mě jako modré z nebe;) A noktovizory nepožívám, protože ho Oblek vítr svobody nemá. Je to totiž jediný oblek, který se za údržbu dá dobře zvládnout;) Ale v reálu LR300ka třírannými dávkami taky nesřílí;) Ovšem alespoň za snahu budu, jako hráč, konzument, velice vděčný:)
-Ze zvědavosti, jsem si koupil P90ku. A bohužel není vidět záměrný bod kolimátoru. Ve starších verzích se mi to občas také stávalo, ale teď je to pernamentně:( http://imb.lide.cz/big/4c65a61e96634078d2810100.jpg?year=2010&month=08&day=1320&#94944266 Ovšem pokud mám zbraň u boku, zobrazuje se tak, kde má být... a pak jsem si koupil i brokovnici Saigu. A má stejný zvuk jako AKčka, při střelbě létaji vzduchem 5.45 nábojnice, ne brokové a oproti ostatním brokovnícím má rozptyl broků neuvěřitelně malý. Ale Saiga nemá zahrdlení, ne?
-Když jsi tak zručný při práci s texturami;), nešla by udělat nová optika pro F2000, která by odpovídala reálu? Tahle je dost protivná a matoucí...
-Možná tě to už napadlo, ale jaký je autorův názor na herní čas, který je k reálu v poměru 1:1? Nebylo by to lepší? Ale to je jen můj názor:)
-A mám ještě dotázeček mimo mísu. Ale odpověď určitě znáš:) Na co je v nastavení grafiky vertikální synchronizace a frekvence 60Hz? Někdo mi říkal, že by to mohlo prý zvýšit výkon (můj počítač není zrovna super mašina. SOCH ještě běží v celku v klidu, ale CS už je téměř nehratelné) Zkoušel jsem to, ale rozdíl jsem nepocítil. Tak jen kde je pravda.
Doufám, že už nejsi z mých rejpavých dotazů a proseb na pokraji šílenství;)
MouseSentinel

Datastor řekl(a)...

- Podíval bych se na to - ale nevycházej v případě Coltu z předchozího modelu, ten už je novější ( http://datastor-modpack.blogspot.com/2010/08/nedelni-hlaseni.html ) a má i zvýraznění u mířidla - možná to teda bude potřeba ještě trochu zesílit, ale to už je detail.
- Tečka v kolimátoru je vidět jenom na full dynamic nasvícení. Bohužel je to v tomhle případě svéráznost modelu - mít k dispozici kvalitní a velkou texturu normálního kolímátoru na P90, tak bych to vyřešil texturou stejně jako v případě PSO-1 a dalších.
- Zvuk u Sajgy je už normální, byla chyba jenom v cestě ke zvukům. Se Sajgou u Sacharova ale bude problém s neodpovídajícím tvarem nábojů pořád (jelikož je braná jako varianta RK95, která se podobou nejvíc blížila reálu). V tuhle chvíli ji možná nechám vyřazenou a k dispozici by tak byla "jenom" klasická Sajga 12-C.
- Do textur optik moc rád zrovna nesahám, protože je to dost těžká práce a třeba ani u Tavoru nemám texturu, která by odpovídala skutečnosti. U FN2000 jsem ji ale přece jenom trochu změnil.
- Změna herní doby byla zkoušená několikrát a vždycky měla negativní dopad na spacák a na úbytek výdrže (na začátku hry z ní ani při sprintu nic neubylo, správně fungovala až po uložení a načtení hry). Proto jsem zůstal u normálního času.
- Vertikální synchrnizace by měla zamezit situacím, kdy se ti při posunu myší proužkuje obraz. Smysl permanentní frekvence na 60Hz mi uniká. Výkon ale nic z toho nezvedne.

Rodelero řekl(a)...

Presne tak, vertikalni synchronizace znamena, ze se ti netrha ve vodorovne rovine obraz.

Zkus ji vypnout, vehnout do hry a rychleji se otacet. Obraz se ti bude jako by trhat. POkud Vsync zase zapnes nemelo by k tomu dochazet.

Vykon to IMHO bude snizovat, protoze synchronizace je proste rezije navic a taky proto, ze pokud se nektera cast obrazu renderuje rychleji a nektera pomaleji (jednoducha plocha x detailni objekt) tak ta synchronizace IMHo povede k pomalejsimu vyrenderovani i te jednodussi casti aby nedochazelo k desynchronizaci (alespon ja jsem to takto pochopil, ale klidne me opravte).

No, a omezeni na 60Hz je IMHO o tom, ze pokud tva masina zvlasne pocitat FPS rychleji nez je 60Hz (coz je v principu zbytecne), tak po zapnuti to delat nebude.

60Hz je vic nez dost a teprve kolem 25 Hz bys mel pocitit trhani. Takze tu zapnutim IMHo neztratis nic a jenom mene zatezujes masinu. Takhle jsem to pochopil ja.

Rodelero řekl(a)...

Veskere hrubky a preklepy jsou v mem prispevku ve zkutecnosti zcela zamerne aby navodily tu spravnou atmosferu :-D

Anonymní řekl(a)...

perfektní tady není co dodat dohral jsem všechny stalkery s tvým modem pecka hodně to tu hru z realističtuje

Anonymní řekl(a)...

Děkuju za odpovědi:) Ale já mám ještě pár dotázečků;)
-Sako má model kalašnikova, protože asi pro Sako nebyl žádný model (Ty dva si vzájemně jsou podomní jen na 100 metrů jedním očkem, ačkoli Sako vychází z konstrukce AK) Než mít v ikoně jednu zbraň a v ruce držet úplně něco jiného. Nebylo by lepší celou zbraň Změnit na AK101? Model k tomu je a munici .223 to také používá.
-A nešlo by zvětšit zranění způsobené pádem? Je strašný, když skočím třeba v Jantaru ze třípatrové budovy a ubere mi to ani ne 25 procent z celkového zdraví.
MouseSentinel

Rodelero řekl(a)...

Najdi model na fpsbanana.com a muzeme zmenit cokoliv ;-)

A ten skok z vysky - nemel jsi treba exoskeleton? Tam bych cekal, ze ma nejake vychytavky k ochrane pred zranenim pri padu z vysky.

Ackoliv nevim, jestli by ochranil Jana Masaryka, kteremu se utrhlo srdce.

Anonymní řekl(a)...

Nene, nemyslel jsem přidat model k Saku. Ale jednodušší by bylo zbraň přejmenovat na AK101, protože to je model Kalašnikovu. A nikdo by nemusel nic převádět ani se s tím s*át...
A když už je řeč o převádění zbraní z CSS. Jak to funguje? Převede se jenom model zbraně, nebo třeba i textura? A šlo by do Stalkera z CSS i převést pohyby rukou?
U těch pádů to není oblekem. Tahle chyba mě vytáčela už v originálním Stalkerovi a to i třeba s koženou bundou.
MouseSentinel

Rodelero řekl(a)...

No, nejake nove AKcko tam uz bude, takze tohle nevidim moc dobre.

Ten prevod je trosku slozitejsi. V principu musis mit CSko a k nemu SDK, pak je nejaky tool, ktery za pomoci toho SDK vyextrahuje modely zbrani z tech pro CS ve formatu smd.

Pak si v milkshape (pripadne je tusim podporovano i 3DS MAX a na tuty i Maya, ale s nima neumim) otevres nejaky existujici model s podobnymi pohyby, k nemu naimportujes tu zbran, zmensis ji ~ na velikost te puvodni, prihodis kusy modelu kostre, odstranis puvodni model, takze tam zustane jenom ten novy s kostrou z puvodniho.

Pak model vyexportujes (jako *.object), otevres v SDK STALKERa SoC (+ je radno mit nainstalovany patch na SDK), tam nahazes textury (prevedene do dds, ale muzes pouzit ty z CSSka, mely by pekne sedet). Pak si pomoci jednoho toolu vyexportujes z puvodniho ogf kostru a pohyby a nahrajes ji v SDK do toho noveho.

Tohle pak vyexportujes do kyzeneho ogf. Pokud se cestou neco nepodela a budes mit spravne konfiguraky, tak by to melo fungovat.

Taky musis pocitat s tim, ze mas dva modely pro kazdou zbran. Staticky (to je ten, co vidis, kdyz zbran hodis na zem, nebo kdyz ji ma jiny STALKER) a pohyblivy, tj. to, co mas v rukach. Ty se lisi tim, ze ten staticky nema pohyby a ma jinou kostru.

Tohle je v kostce postup, co se musi provadet u kazde zbrane.

Jak vidis, cele je to velice snadne a blbuvzdorne :D

Pohyby rukou z CSS by teoreticky prevest mohly jit, akorat, ze bys pak mel u kazde zbrane jine ruce a taky by pri exportu pohybu nesmelo padat Milkshape. muzes zkusit ty dalsi dve co jsem zminil. Ja s nimi ale nikdy nedelal (skoda, ze neni podporovany Blender :-().

Anonymní řekl(a)...

To je pravda, blbuvzdorné to je:-D, protože jsem z toho nic nepochytil:-D
Ale další zbraň, která by se do Zóny docela hodila je Izraelský Galil ARM. Spíše než nový Tavor. Našel jsem na docela pěkný a dokonce jeden i s rezavou texturou;)
http://www.fpsbanana.com/skins/39422 -tohle je klasický Galil ARM
http://www.fpsbanana.com/skins/34162 -A tohle je ten rezavý. Já vím, nových zbraní je dostatek, ale ten Galil jak v .223, tak v .308 by se do Zóny hodil;)
MouseSentinel

Anonymní řekl(a)...

jak už tu někdo psal o ovladaní u zbraně spíš tam vírobci měli dát ergonomii zbřaně

Unknown řekl(a)...

Mám problém se stahovánim z edisku. Soubory jsou poškozené - pokud se stahování vůbec dokončí - a hra se samozřejmě nespouští. Existuje ještě nějaký zdroj, odkud bych to mohl stáhnout? Nebo je to chyba nezaviněná ediskem? Díky

Rodelero řekl(a)...

A stahovani souboru odjinud ti jde v pohode? Cili, je problem jenom u edisku nebo i jinde a tys tyo akorat nezaznamenal?

Unknown řekl(a)...

jj, odjinud je všechno ok, jenom tady mám problém, vypadá to, jako by byl ten soubor poškezenej... Jdu to ještě zkusit, snad to nějak půjde...

Unknown řekl(a)...

no, asi byl problém při extrahování. Teď mi to po zapnutí hlásí chybu:

Cannot find file d:/program files/thq/s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl/gamedata/confog/system.ltx.reinstalling application may fix the problem

Rodelero řekl(a)...

Zkontoluj si md5 toho archivu. Je to tu nekde popsane. Do te doby nema cenu cokoliv resit.

Unknown řekl(a)...

K zadání toho md5 klíče by mě to mělo vyzvat samo při extrahování, ne? Zadal jsem tam ten klíč určitě správně, ale pořád obsahuje soubory, které mají 0kb, tak jako předtím...

Rodelero řekl(a)...

No to asi tezko.

Jestli je to normalni archiv tak te o zadani klice nevyzve.

Na to potrebujes externi programek do ktereho ten atrchiv nahodis a z nej vypostes md5, ktery porovnas s tim publikovanym.

Princip je ten, ze md5 je kontrolni soucet, ktery pro ruzne kombinace bitu vyhazuje odlisny kontrolni soucet. Takze pokud ti vyjde kontrolni soucet jiny nez ten uvedeny, tak na 100% mas poskozeny archiv.

Datastore, hod sem prosim link. Ja jsem ten navod na kontrolu md5 nejak nenasel.

Odkaz na ten testovaci programek bude nekde tu ve vlakne. Je maly a zadarmo.

Unknown řekl(a)...

Aha, já myslel, že stačí zadat ten klíč, co je napsanej přímo pod odkazem na stránkách DMP...

Datastor řekl(a)...

Odkaz na MD5Sum je přímo v postranním panelu napravo na blogu (i s návodem). Jinak MD5 pro patch by mělo vypadat takhle:
7ca3d0ac3121cdeb550f3f881ac15bed

Unknown řekl(a)...

Takže se líší. Stahuju to znova, nevim čim to ale je, protože jsem minulej tejden stahoval a pracoval z .rar i .7z soubora všechno fachalo, takže doufám, že to neni problém mýho pc...

Unknown řekl(a)...

Tak jo, hra se spustila, snad je všechno ok, díky moc za pomoc ;-)

Anonymní řekl(a)...

Nějak se nám tu dlouho neobjevila žádná novinka:(

Datastor řekl(a)...

Neobjevila, ale dál poctivě makám na obsahu a vyvažování statistik. A pokud se poštěstí, přibydou i easter eggy.

Anonymní řekl(a)...

Super:) už jsem se lekl, že se to stornovalo;) Něco jako trenýrky?:-D A jestli se můžu zeptat... Jak je na tom přibližně nová verze procentuálně? 50? 75? 99,999 procenta?;)

Datastor řekl(a)...

No on je ten modpack plně funkční už několik měsíců, ale ty detaily... ty detaily. Ještě nejsou všechny zbraně u překupníků (s ohledem na zaměření všech frakcí), srovnávat charakteristiku ovládání je taky na hlavu a o zbytku ani nemluvě - poslední seřizování mířidel, kompletní úprava obsahu skrýší plus další lahůdky, co za mě bohužel nikdo neudělá.

Anonymní řekl(a)...

Tak to je nejlepší zpráva za poslední dobu:) To by chom to mohli rozjet už do pár týdnů:)

Anonymní řekl(a)...

Ty jo, nezdá se vám cena hejkala příliš přemrštěná? Vždyť například proti Větru svobody, což je podle mě nejlepší oblek ve hře, je to blbost. Hejkal neposkytuje skoro žádnou pořádnou ochranu a stojí téměř o 1oooo víc než Vítr svobody, se kterým se člověk nemusí bát jít ani do středu Zóny... A nešlo by odebrat přiblížení ode všech zbraní bez optiky? To přiblížení při střelbě přes mířidla je otravné:( Leda, že by měl Střelec optiku v oku:-D

Datastor řekl(a)...

Od všech přiblížení odebrat nejde, protože by se prolínala kamera do modelů.

Anonymní řekl(a)...

Chcem sa opýtať, ...v ktorej verzii DMP bolo tak strašne veľa mutantov?
Marí sa mi, že šlo o 2.0 alebo tak nejako...tú verziu som hral dávno a rád by som si to zopakoval :)
Vďaka

Anonymní řekl(a)...

Taaak---urcite najlepsi modpack, vyvazeny a zabavny....:o))) klobuk dole, ale nieco zamrzi.....pusky NATO prerobene na sovietsku municiu, su az dve tusim, vedecky Enfield a SIG Arbalest od Petrenka. Ak ich mam "na pozicii" a bojujem s niektorou, ak dostanem par zasahov a mojej "smrti" hra ide do windows, skoda, "vedecky Enfield" je moj oblubeny a genialny.
No a opravarenske sady staci zahodit a zdvihnut!!! a vsetko je opravene, mila sympaticka chyba, bez nej uz by to nebolo ani ono.....:o)))A este, ak sa pridam ku Svobode, da sa "dusa" aj ine artefakty kupit u Lakomca lacnejsie ako mu predat....:o))) Hrane s patchom 1.5.06 a fixom. Nech sa dari....:o)))

Anonymní řekl(a)...

aaaa, ta chyba s padom hry do okien, ked mam v "rukach" vedecky Enfield a zakalim po zasahu, neda sa nejako opravit, jednoduchou editaciou ??? je to len u mna snad???
cital som vsetky prispevky, ale len tak narychlo, takze sorry, ako to tam niekde uz je...:o)))
vdaka za pripadnu odpoved.....

Datastor řekl(a)...

Předně díky za chválu. Pokud hra padá při pádu zbraně, je to vina ranku konkrétní zbraně a dá se snadno opravit - díky za upozornění. Pokud by sis ranky chtěl opravit hned, stačí si v gamedata/config/misc/mp otevřít soubor mp_ranks a připsat do všech sekcí [rank_0rank_4] ještě wpn_l85_m5, wpn_sig550_m15. V novější nadcházející verzi už je to funkční, stejně jako prodej artefaktů a ta pořád funkční opravovací sada.

Anonymní řekl(a)...

Dik za radu. Opravil, resp. dopisal som a funguje ako ma..... Mozem pouzivat oblubeny "vedecky" enfield,.....:o)))
Ten SIG "Arbalest" velmi nemusim, na moj vkus ma prilis velky "zdvih" pri strelbe a spotrebu municie...
Tesim sa na dalsie modpacky.....

Anonymní řekl(a)...

Prosím potřeboval bych poradit.Po návratu z laboratoře v Jantaru mi hra padá v baru i po nahrání jiného save
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description :
[error]Arguments : Can't open section 'wpn_m1918'
mohl by mě někdo poradit? Díky

Datastor řekl(a)...

Právě od toho je pod odkazem ke stažení normálního DMPčka ještě menší patch, co tuhle chybku opravuje.

Anonymní řekl(a)...

Po "predelani" stalkera na DMP 7.770 mi nejde ulozit hra ..napise se ze se ulozila ale v "nahrat hru" neni nic. Také kdyz změnim graficke nastaveni,vypnu a zapnu hru je tam zpět to zakladni. prosim o radu

Rodelero řekl(a)...

Hm. Mrkni do logu. Tam by mohlo neco byt.

Datastor řekl(a)...

Jenom se zeptám - patchnul sis hru na verzi 1.0005? Tyhle chyby by se čistě teoreticky mohly projevovat právě se starším patchem a s ukládáním ještě problém nikdo neměl.

Anonymní řekl(a)...

Potřebuju pomoc. Mám verzi 1.0005. Bez toho modu mi to normálně jede, ale když tu složku zkopíruju do adresáře s hrou tak se mi hra nespustí. Nevíte někdo co s tím?

Datastor řekl(a)...

Jde o to, jestli sis do složky se hrou dal jenom gamedata složku (což je správně) nebo všechny složky z archivu (tohle fungovat nebude). Pokud jsi zkopíroval jenom gamedata složku a ani tak hra nenaběhla, pošli mi výpis z logu - http://datastor-modpack.blogspot.com/p/hlavni-strana.html

Anonymní řekl(a)...

Datastore byl to planý poplach. Nevšiml jsem si, že ty archivy ke stažení jsou dva. Stáhl jsem jen ten co měl 12MB. Teď jsem stahl i ten druhý a už mi to funguje. Nehraju to ani 10 minut a už to chvalim. Dost mě překvapilo že je to česky. Tento mod je fakt skvělý.

«Nejstarší ‹Starší   201 – 370 z 370   Novější› Nejnovější»